یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۳۹ - ۱۵ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۳۷۹۸
فرهنگ و رسانه

روزنامه‌نگار پیشکسوت

صدا و سیما از سطحی نگری دوری کند

سواد رسانه ای,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
یک روزنامه‌نگار پیشکسوت درباره‌ی نقش صداوسیما در بالا بردن سطح سواد رسانه‌ای مخاطبان و تعامل بخش‌های خبری با بینندگان تاکید کرد، «تلویزیون باید از سطحی‌نگری دوری کند و نگاه عمیقی به مسائل داشته باشد تا مخاطبان را با خود همراه کند.»

به گزارش ایسنا، رادیو تهران در یکی از بخش‌های خبری خود مهمترین اخبار را از زبان مردم به مخاطبانش منتقل می‌کند؛ برنامه‌ای که تولید و پخش آن در اغلب رسانه‌های دنیا مدتی است که رواج پیدا کرده است. حال باید دید نحوه اجرای این بخش خبری در صداوسیمای خودمان چگونه اتفاق می‌افتد و اتخاذ چنین رویکردی از سوی رسانه ملی تا چه اندازه به بهتر شدن تعامل با مخاطبان می‌انجامد؟

 

بیژن نفیسی از روزنامه‌نگاران پیشکسوت و مدرس روزنامه‌نگاری در گفت‌وگویی با ایسنا چنین اظهار می‌کند: نفس کار خوب است و هر چقدر مردم بیشتر با این شیوه‌های اطلاع‌رسانی آشنایی داشته باشند، اتفاق بهتری رخ می‌دهد.به دلیل این که در حال‌ حاضر در بستر مفصل‌تری که در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، عملا می‌بینیم مردم اطلاع‌رسانی می‌کنند؛ آنها آنچه را که به صورت اطلاعات کامل یا ناقص به دست می‌آورند، بدون این که صحت و سقم آن را ارزیابی کنند، به دیگران انتقال می‌دهند و در کانال‌های مختلف دست به دست می‌چرخد.

 

او در ادامه‌ می‌گوید: اینکه ما بتوانیم سواد رسانه‌ای را به یک سطح بالاتر ببریم، انگیزه خوبی است؛ منتهی اگر آموزش را از روی قاعده انجام ندهیم، اثرات بدتری را بر جای خواهد گذاشت و این نکته خیلی مهم است. صرفا این که بیایم و بخواهیم مردم را با این شیوه سطحی با قضایا آشنا کنیم، بدون این که برنامه مشخصی برای آن داشته باشیم، یک نوع آموزش نیمه‌کاره‌ می‌شود که بدتر در مخاطبی که در معرض شرایط قرار می‌گیرد، توقع ایجاد می‌کند و فکر می‌کند یک خبرنگار است و می‌تواند اطلاع‌رسانی را به جای خودش انجام دهد؛ در حالی که این طور نیست و همه اینها مستلزم تکنیکی است که سال‌ها باید بر روی آن کار کرد و سطح سواد را بالا برد و چارچوب‌هایش را شناخت تا این که کار را انجام داد. به ویژه‌ این که سازمان صداوسیما به لحاظ تاثیرگذاری مقوله‌ای پیچیده دارد و لازمه آن این است که برنامه مدون و مشخصی داشته باشد تا مخاطب را از این طریق آموزش داده و هدف را مشخص کند و برای آن هدف هم برنامه‌ریزی کند.

 

سواد رسانه ای,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانهبیژن نفیسی

نفیسی در ادامه‌ی این گفت‌وگو درباره ساخت برنامه‌ای که افزایش سطح سواد رسانه‌ای مخاطب را هدف قرار داده باشد، توضیح می‌دهد: اینکه صرفا در برنامه‌ای برای مخاطبان امکان سوال پرسیدن فراهم شود، ممکن است در وهله اول حرکت خوبی به نظر بیاید، اما اگر بر اساس قاعده درستی نباشد، تبعات بدی خواهد داشت. کسانی که در رسانه قرار دارند و کار خبری انجام می‌دهند، می‌دانند که خبر گفتن کاری است که احتیاج به دانش دارد و در قالب سواد رسانه‌ای آن را مطرح می‌کنند و برای آن دوره‌های دانشگاهی تا دکترا وجود دارد؛ بنابراین هم تحصیلات آکادمیک لازم است و هم تجربه میدانی. ممکن است یک برنامه‌ساز با یک نیت خیر این کار را شروع کند و هدفش این باشد که مردم را با قضایای خبر آشنا کند، اما باید واقعا حساب شده و هدف علمی داشته باشد تا حداقل سطح سواد رسانه‌ای را در سطح جامعه بالا ببرد.

 

این روزنامه‌نگار درباره برنامه‌های تلویزیون در راستای بالا بردن سطح سواد رسانه‌ای مخاطبان، اظهار می‌کند: تلویزیون و رادیو هر چقدر در تهیه برنامه‌ها نقشی هم به مخاطب بدهند که جزو اصول کار است، موفق‌تر خواهند بود. هر چند این نقش باید در جایگاه درستی باشد و برای روشنگری بهتر است در کنار مخاطب از کارشناسان متخصص مربوطه استفاده کرد. تلویزیون باید از سطحی‌نگری دوری کند و نگاه عمیق‌تری به مسائل داشته باشد. در این میان هر چه برنامه عمیق‌تر باشد، میزان تاثیرگذاری آن نیز عمیق ‌تر خواهد بود و هر چه سطحی باشد آن برنامه گذرا خواهد بود و یکی از خطرهای آن این است که رسانه‌ها در دام سطحی‌نگری بیافتند.

 

بیژن نفیسی در پایان، تولید بخشی خبری در رادیو با کمک مردم را انگیزه خوبی برای مخاطبان می‌داند و تاکید می‌کند: خوب است که این انگیزه‌ها در مردم ایجاد شود. به‌ هر حال برنامه‌ای موفق است که بتواند مخاطب را جذب کند. سازمان صداوسیما اگر اخبار درست و دقیقی را ارائه دهد، مخاطب تمایل پیدا می‌کند، اخبار را ببیند و آن را دنبال کند. اما اگر اخبار را درست و دقیق ارائه ندهند، مخاطب به دنبال رسانه‌های دیگری می‌رود. این نکته در ارتباط با همه رسانه‌ها صدق می‌کند؛ بنابراین اگر اطلاع‌رسانی درست باشد، علاوه بر مخاطبانی که دارد مخاطبان جدید هم به آن افزوده می‌شود.

 

 

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش