شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۷:۰۷ - ۰۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۰۶۱۶
فرهنگ و رسانه

«هزینه‌ نجومی غول‌های رسانه‌ای» و «قطع اینترنت»/ مردم به دروغ عادت نمی‌کنند!

قطعی اینترنت,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
نیروهای ارزشی هیچگاه به این موضوع فکر نکردند که یکبار هم که شده خروجی و بازده هزینه‌های نجومی خود را بررسی کنند و از خود بپرسند چرا در بزنگاه‌هایی مانند اعتراضات به افزایش قیمت بنزین، نمی‌توانند به آنچه خود ساخته‌اند اعتماد کنند و حاکمیت مجبور به قطع اینترنت می‌شود؟

از چهل سال قبل قانونگذاران خبرگان قانون اساسی، صدا و سیما را در اختیار انحصاری یک طیف قرار دادند. در ابتدای دهه هفتاد، اصلاح طلبان البته روزنامه‌های متعدد داشتند و توقیف فله‌ای آنها و انتشار روزنامه‌هایی همچون جوان و جام جم و غیره، حاکمیت فضا را به نفع خود تغییر داد.

وقتی در دهه هشتاد اینترنت به خانه‌ها رفت هم غول‌های رسانه‌ای اصولگرا مثل فارس و تسنیم و مهر و ... با گردش مالی بسیار خوب به میدان آمدند که مثلا خبرگزاری اصلاح طلب ایلنا، از نظر تعداد نیرو و حقوق و دستمزد، از یک سرویس این مجموعه‌ها کوچکتر بود. بعد هم که نوبت شبکه‌های اجتماعی رسید، گرچه مدت کوتاهی چند کانال تلگرامی اصلاح طلب میداندار شدند، اما با بازداشت ادمین‌های آن‌ها و تربیت سربازان سایبری، افسران جنگ نرم به توییتر و تلگرام و ... رفتند تا از مواضع ارزشی دفاع کنند.

جریان ارزشی در ایران سال‌ها روی تربیت و آماده‌سازی رسانه‌ای خود وقت گذاشته بود با این حال، وقتی بنزین گران شد با آغاز اعتراضات، اینترنت قطع شد. دلیل خیلی ساده بود، نیرو‌های انقلابی تحت وب، باخته بودند و بد هم باخته بودند.

در واقع نیروهای ارزشی هیچگاه به این موضوع فکر نکردند که یکبار هم که شده خروجی و بازده هزینه‌های نجومی خود را بررسی کنند و از خود بپرسند چرا در بزنگاه‌هایی مانند اعتراضات به افزایش قیمت بنزین، نمی‌توانند به آنچه خود ساخته‌اند اعتماد کنند و حاکمیت مجبور به قطع اینترنت می‌شود؟

به گزارش رویداد۲۴ سال ۹۲، تیراژ آرمان و اعتماد و شرق و آفتاب یزد، از تعداد برگشتی‌های روزنامه وطن امروز که رایگان در برخی مراکز توزیع می‌شد، کمتر بود، اما روحانی رئیس جمهور شده بود. مردم رسانه اصلاح طلب نمی‌خواندند، بلکه اتفاقا فارس و کیهان می‌خواندند و چون در گفتار آن‌ها صداقت نمی‌دیدند، برخلاف دستور این رسانه‌ها عمل کردند. اما پروپاگاندای آن‌ها اجازه نداده این ضعف دیده شود. اگر فرد توانایی در جمع آن‌ها بوده و در باند‌های آن‌ها بازی نکرده، به راحتی حذف شده است. سیاهه این حذف شده‌ها فراوان است؛ از قیصر امین پور تا کیانوش عیاری!

در این سال‌ها تنها توقیف این سلسله رسانه‌ها، متوقف کردن فعالیت رقیبان بوده است. هجمه شدید این نشریات و اصرار آن‌ها برای توقیف نشریات اصلاح طلب، هر چند در افکار عمومی اثرگذار نبوده است، اما کاتالیزور برخورد دستگاه‌های حاکمیتی شده است.

نتیجه چنین وضعی، به اینجا رسیده که دیگر هیچکس به رسانه‌ها اعتماد ندارد. البته افکار عمومی حق دارد بی اعتماد باشد. فرض کنید جوانی که در خبرگزاری‌های رسمی خوانده که در اعتراضات خراسان جنوبی هیچ آسیبی به اموال عمومی وارد نشده و بعد در خبری دیگر متوجه می‌شود ۲۹ نفر از لیدر‌های اعتراضات در این استان بازداشت شدند. این تناقض در خبر رسانی، مخاطب را پس می‌زند و حتی در بحران‌ها نیز رسانه‌ای برای اعتماد عمومی باقی نمانده است.

نمونه دیگر اینجاست که احزاب بزرگ کشور مثل جبهه مشارکت و موتلفه اسلامی، در زمان اوج فعالیت‌ها در حدود هشتاد شهر ایران دارای تشکیلات سیاسی و دفتر منطقه‌ای بودند. حالا در حالی که سال‌هاست از نفوذ جریان‌های طرفدار مجاهدین خلق گذشته است، به یکباره از سوی این رسانه‌ها اعلام می‌شود که در ۱۱۰ شهر ایران، نیرو‌های نزدیک به مجاهدین خلق اقدام به آشوب کرده‌اند. اصلا کل هواداران مجاهدین خلق در داخل و بیرون زندان و داخل و خارج از کشور، به ۱۱۰ نفر نمی‌رسند، اما برای اهداف خاص، معترضان به مجاهدین خلق متصل می‌شوند.

صد‌ها نمونه دیگر را می‌توان به این لیست افزود، پرونده سازی برای متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای بدون اینکه حالا که ماجرا مشخص شده، توضیح قانع کننده‌ای درباره این افراد بدهند، ادعای ارتباط خاتمی و میرحسین موسوی با خارج از کشور و ... از نمونه‌هایی بوده که به مرور مردم متوجه واقعیت ماجرا شده‌اند.

بی اعتماد سازی اصولگرایان، نه تنها دامن یک جناح کشور، که دامن کل کشور را خواهد گرفت. خبرنگاران امروز این رسانه‌ها، فردا در ارگان‌های مختلف حاکمیتی مشغول به کار خواهند شد. یکی دو هفته قبل خبرنگاران سابق یکی از خبرگزاری‌ها تصاویر خود را در مشهد منتشر کرده بودند که گویا همگی در همایش هیات‌های نظارت شورای نگهبان حضور داشتند.

پزشکان توضیه می‌کنند بیماران بدون تجویز پزشک، از مصرف آنتی بیوتیک خودداری کنند چرا که ممکن است بدن نسبت به همه آنتی بیوتیک‌ها مقاوم شود و یک بیماری، او را از پای در بیاورد. حکومت ایران انواع آنتی بیوتیک‌ها، مثل فیلترینگ و توقیف و پارازیت و ... را آزمایش کرده است. قوی‌ترین آنتی بیوتیک آن که قطع اینترنت بود هم این بار آزمایش شد و به مرور آنتی تز آن، به طریقی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. اما هیچکدام از اینها، درد بی اعتمادی روز افزون مردم را درمان نخواهد کرد.

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش