ناف نوزاد در واقع یک زخم است. اگر زیر ناف نوزاد چند زخم ایجاد شود، این مسئله باعث میشود که ناف حالت برآمده پیدا کند و بیرون بزند. اگر فرزندتان دچار فتق ناف شده باشد، این مسئله به بیرون زدن نافش منجر خواهد شد.
علایم فتق ناف
فتق ناف زمانی رخ میدهد که عضلات اطراف نافدیسه (یا ناف) ضعیف شود و تمام بافتهای اطراف شکم از طریق این عضلات بیرون بزند. پرده نافی یا پردهای که مواد غذایی را از جنین به جفت میرساند، از میان عضلات شکمی حرکت و منطقهای را ایجاد میکند که فتق به راحتی میتواند در آن شکل بگیرد. فتق ناف معمولا بدون درد است؛ در واقع تنها نشانه آن حالت متورم یا برجسته ناف است. اگر فتق ناف دچار گرفتگی یا انسداد شود، با درد شدید همراه خواهد بود. فتق ناف معمولا نیاز به درمان ندارد و در سال اول تا دوم تولد نوزاد از بین میرود و خوب میشود. اگر فتق ناف خیلی بزرگ باشد (بزرگ تر از ۲ سانتیمتر) آن گاه برای ترمیم آن باید عمل جراحی انجام گیرد.
اقداماتی برای مراقبت از ناف نوزاد
-در نخستین هفتههای پس از زایمان سعی کنید با یک اسفنج مرطوب، نافِ نوزاد را تمیز کنید.
-برای تمیز کردن ناف، از آب و صابون استفاده کنید. از پزشکتان بخواهید تا صابونهای مطمئن برایتان تجویز کند.
-زمانی که ناف را کاملا تمیز کردید، به خوبی آن را خشک کنید.
-پیش از تمیز کردن ناف نوزاد با پنبه آغشته به الکل، حتما با پزشک مشورت کنید. این کار را تنها برخی پزشکان توصیه میکنند نه همه آن ها.
-قسمت بالایی پوشک را تا بزنید تا مطمئن شوید که ناحیه ناف را نمیپوشاند. این کار باعث خشک ماندن ناف و بهبود سریعتر آن میشود.
مشکل بیرون زدگی ناف اغلب پیش از تولد نوزاد شکل میگیرد و در میان نوزادان آمریکایی-آفریقایی و آن هایی که با وزن کم به دنیا میآیند بسیار شایع است.
- 18
- 9