مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۶۰۶۰۰۰۱۱

سرما خوردگی

سرماخوردگی,نشانه های سرماخوردگی,درمان سرماخوردگیتشخیص بیماری سرماخوردگی از آنفلونزا مشکل است
سرماخوردگی عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است که به راحتی منتقل می شود. ویروس از طریق عطسه، سرفه و تماس با افراد یا اشیاء آلوده قابل انتقال به بدن است. عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بر اساس قسمت هایی از بدن که بیشتر دچار عفونت می شوند، دسته بندی می گردند، که در سرماخوردگی عمدتاً بینی، سینوس ها ، گلو و همچنین یک یا هر دو چشم را با التهاب ملتحمه تحت تأثیر قرار می دهد.

سرماخوردگی به انگلیسی (common cold) که با نام های نازوفارنژیت  (nasopharyngitis)، رینوفارنژیت  (rhinopharyngitis)  و زکام حاد (acute coryza) نیز شناخته می شود، بیماری واگیر مربوط به دستگاه تنفسی فوقانی است که عمدتاً بینی را تحت تأثیر قرار می دهد.

 

ویروس سرماخوردگی

بیش از دویست نوع ویروس عامل سرماخوردگی وجود دارد، با این حال راینو ویروس ها (که خود بیش از ۹۹ نوع مختلف شناخته شده هستند) متدوال ترین عامل این بیماری هستند. ویروس های عامل بیماری می توانند تا مدت زمانی طولانی (برای راینو ویروس تا بیش از ۱۸ ساعت) در محیط زنده بمانند و ممکن است از دستان به چشمان و بینی که محل عفونت هستند، منتقل شوند. ویروس سرماخوردگی از طریق عطسه، سرفه و تماس با افراد یا اشیاء آلوده قابل انتقال به بدن است. برخی معتقدند که در معرض سرما قرار گرفتن باعث سرماخوردگی می شود و همین باعث شده که این نام را برای بیماری انتخاب کنند که البته این مطلب به اثبات نرسیده و رد شده است.

 

عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بر اساس قسمت هایی از بدن که بیشتر دچار عفونت می شوند، دسته بندی می گردند، که سرماخوردگی عمدتاً بینی، سینوس ها (سینوزیت)، گلو (فارنژیت) و همچنین یک یا هر دو چشم را با التهاب ملتحمه تحت تأثیر قرار می دهد. علائم بیماری معمولاً به واکنش دستگاه ایمنی بدن بیشتر مرتبط هستند تا به بافت هایی که ویروس از بین می برد. تشخیص بیماری سرماخوردگی از آنفلونزا بسیار مشکل و گاهی غیرممکن است، در آنفلوانزا علائمی مانند سردرد، درد عضلات و تب شدت بیشتری دارند که البته در سرماخوردگی های شدید هم به همان شکل است.

 

با هر بار ابتلا به بیماری سرما خوردگی، بدن انسان پادتن مربوط به ویروس را تولید می کند تا در آینده دیگر به آن مبتلا نشود، اما از آنجا که بیش از دویست ویروس مختلف باعث سرماخوردگی می شوند، با هر بار ابتلا باید پادتن مختص آن ساخته شود و برای همین یک فرد در طول زندگی خود به طور متوسط ۵۰ بار (بزرگسالان دو تا پنج بار در سال و کودکان شش تا ده بار در سال) به سرماخوردگی مبتلا می شود.

 

همچنین به دلیل همان دویست ویروس، ساختن واکسن سرماخوردگی مشکل و غیرممکن است و هیچ دارویی برای این بیماری تاکنون به وجود نیامده است، اگرچه علائم بیماری را با داروهای تب بر (مانند استامینوفن) یا ضدآبریزش بینی (مانند آنتی هیستامین) می توان کاهش داد. در بعضی موارد که احتمال ابتلا به یک بیماری باکتریایی (مانند برونشیت، سینه پهلو، سینوزیت و عفونت گوش میانی) وجود دارد، از پادزیست برای درمان آن استفاده می شود، اما پادزیست ها هیچ تاثیری بر روی ویروس سرماخوردگی ندارند.

 

برخی نیز معتقدند که ویتامین ث یا قرص روی یا عسل می تواند باعث بهبودی علائم بیماری شود که به طور کامل به اثبات نرسیده است. به طور کلی پیشگیری از بیماری سرماخوردگی آسان است، زیرا ویروس عامل بیماری مدت زمان محدودی را زنده می مانند و با شست وشوی دست ها که یکی از راه های مهم برای پیشگیری است، می تواند آن را از بین برد و برخی شواهد استفاده از ماسک های بینی و دهان را نیز موثر می دانند.

 

سرماخوردگی,علائم سرماخوردگی,درمان سرماخوردگیبا هر بار ابتلا به سرما خوردگی، بدن پادتن تولید می کند

 

علت بیماری سرما خوردگی :

سرماخوردگی عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است که به راحتی منتقل می شود. برخلاف باکتری ها، ویروس ها دارای ساختار سلولی نیستند. ویروس سرماخوردگی دارای جداری (envelope) از جنس پروتئین است و از این روی مقامت بیشتری نسبت به دیگر انواع ویروس ها دارد. دانشمندان بر این باورند که ویروس ها «زنده» نیستند و باید در اطراف سلول ها قرار گیرند تا بتوانند تکثیر شوند.

 

ویروس های دیگری نیز ممکن است علت سرماخوردگی باشند که عبارتند از: کروناویروس ها (۱۰-۱۵%)، ویروس پاراآنفلوانزا انسانی (۱۰-۱۵%)، ویروس سنسیشال تنفسی انسانی ، آدنوویروس (۵%)، آنتروویروس، و ویروس متاپنومو. از این ویروس بیش از یک نوع وجود داردو در کل، بیش از دویست ویروس مختلف به سرماخوردگی ها مربوط می شوند. دانشمندان هنوز قادر به تشخیص علت ۲۰ تا ۳۰ درصد سرماخوردگی های بزرگسالان نیستند، اگرچه فرض بر ویروسی بودن عامل آنها است و نوع ویروس اهمیتی برای درمان بیماری ندارد.

 

علل سرماخوردگی,سرما خوردگی,سرماخوردگی نوزادان راینو ویروس رایج ترین عامل سرماخوردگی است

 

رایج ترین ویروس سرما خوردگی:

راینو ویروس رایج ترین عامل سرماخوردگی است و در ۳۰ تا ۸۰ درصد موارد علت بیماری شناخته می شود. راینو ویروس، ویروسی از خانواده پیکورناویروس ها و شامل ۹۹ نوع مختلف شناخته شدهو دارای قطری حدود ۲۰ نانومتر است، به طوری که پنج هزار عدد از این ویروس تنها ۱ میلی متر جای می گیرند. راینو ویروس نوع C در سال ۲۰۰۷ کشف شد و در سرتاسر دنیا قابل مشاهده می شود.تاثیر نوع C نسبت به نوع A و B شدیدتر است.راینو ویروس دارای یک ژنوم RNA معمولی با پروتئین و پلی نوکلئوتید است که مشابه DNA انسان عمل می کند. این پروتئین ها عامل اصلی واکنش پادتنهای بدن انسان هستند.

اینو ویروس ها در دمای ۹۱ درجه فارنهایت (معادل ۳۲٫۷ درجه سلسیوس) بهترین شرایط را برای رشد و نمو دارند و این دمایی است که در نوک بینی انسان مشاهده می شود. ساختار کروناویروس ها نیز دارای یک ژنوم RNA معمولی است. افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماری های قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروس ها هستند. معمولاً شدت سرماخوردگی که کروناویروس عامل آن باشد بیشتر است. کروناویروس ها که پس از راینو ویروس ها بزرگترین عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگی می شوند.اگرچه کروناویروس ها بیشتر در جانوران دیده می شوند، اما پنج نوع از آنها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تاثیر قرار می دهد.

 تشخیص اینکه علت بیماری کروناویروس باشد یا خیر کمی مشکل است، چرا که برخلاف راینو ویروس ها به سختی در آزمایشگاه رشد و نمو می کنند. ساختار آدنوویروس ها شامل دو DNA معمولی می شود و تاکنون بیش از ۴۰ گونه از آن شناخته شده است ولی فقط در چند گونه از آن مشخص است که چگونه باعث به وجود آمدن بیماری می شوند.ویروس سنسیشیال تنفسی می تواند در نوزادان (به ویژه نوزادان زیر یک سال که زایمان زودهنگام داشته اند) و یا افرادی که مبتلا به یک بیماری مزمن ریوی باشند، موجب بیماری سینه پهلو شود.

 

سرماخوردگی,درمان سرماخوردگی,بیماری سرماخوردگی در هنگام سرماخوردگی تب کردن در نوزادان و کودکان رایج است

 

متداول ترین علائم سرما خوردگی :

متداول ترین علائم سرماخوردگی شامل سرفه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و گلودرد است و علائم دیگر شامل درد عضلات، خستگی، سردرد، و بی اشتهایی. گلودرد تقریباً در ۴۰% افراد و سرفه تقریباً در ۵۰% افراد بروز می کند،سرفه های ناشی از سرماخوردگی معمولاً خشک و پشت سر هم هستند. نیمی از موارد درد عضلانی رخ می دهد.

 

تب در بزرگسالان غیرمعمول، اما در نوزادان و کودکان رایج است و ممکن است تب خفیفی تا ۳۸٫۹ درجه مشاهده شود. بعضی از ویروس هایی که موجب سرماخوردگی می شوند، ممکن است بدون علامت باشند. رنگ خلط سینه یا ترشحات بینی ممکن است بی رنگ یا زرد و یا سبز باشد و اینکه آیا عفونت ناشی از باکتری بوده است یا ویروس را مشخص نمی کند. سرماخوردگی معمولاً با خستگی، احساس سرما، عطسه و سردرد آغاز می شود و تا دو روز پس از آن ادامه دارد و با علائم دیگر از جمله آبریزش بینی و سرفه دنبال می شود. این علائم ۱۶ ساعت پس از در معرض ویروس قرار گرفتن آغاز می شود معمولاً دو تا چهار روز پس از آغاز بیماری به بیشترین حد خود می رسند.

 

علائم معمولاً ظرف هفت تا ده روز بعد برطرف می شوند، اما بعضی علائم مانند سرفه خشک ممکن است تا سه هفته باقی بمانند در کودکان، سرفه در ۳۵ تا ۴۰ درصد موارد تا بیش از ده روز و در ۱۰% از موارد تا بیش از ۲۵ روز ادامه می یابد. علائم بیماری سرماخوردگی توسط دستگاه ایمنی بدن پدیدار می شوند و نه توسط ویروس. مواد ضدعفونی کننده ای که توسط گلبول های سفید تولید می شوند، می تواند به سلول های بدن آسیب برساند و یا باعث تولید آنزیم و در نتیجه واکنش های شیمیانی درون بدن شود و این گونه علائم بیماری پدیدار می گردد. در واقع علائم بیماری از واکنش های شیمیایی پیچیده درون رگ های خون، غدد و بافت های عصبی پدیدار می شوند.

 

سرماخوردگی,سرماخوردگی چیست,علائم سرماخوردگی سرماخوردگی با احساس سرما، آغاز می شود

 

علت گرفتگی بینی در بیماری سرماخوردگی:

گرفتگی بینی به دلیل متورم شدن رگ های درون حفره بینی است که میزان تورم رگ ها توسط عصب هایی کنترل می شود که مواد شیمیایی با نام نوراپی نفرین (یا نورادرنالین) تولید می کنند. هنگامی که بینی ملتهب می شود، اگر راه یکی از حفره های بینی سد شود و حفره دیگر خالی باشد، به آن حفره فشار وارد شده و راه برای ورود باکتری یا ویروس به بافت های بینی باز خواهد بود. استفاده از قطره های بینی حاوی آب و نمک برای تخفیف گرفتگی بینی، موثر است. قطره های بینی که حاوی آب و نمک (سرم فیزیولوژی) هستند به کاهش ترشحات بینی و مرطوب شدن پوست داخل بینی کمک می کنند.

علاوه بر بافت های بینی، حفره سینوس نیز می تواند از باکتری یا ویروس پر شود و منجر به سینوزیت و عفونت گوش میانی در کودکان شود. سرفه که از علائم بعدی سرماخوردگی است، به دلیل متورم و عفونی شدن گلو، نای و راه های هوایی تحتانی به وجود می آید. سرفه های خشک نشان دهنده التهاب راه هوایی فوقانی و سرفه های دارای خلط نشان دهنده التهاب راه هوایی تحتانی هستند.

 

سرماخوردگی,علل سرماخوردگی,درمان سرما خوردگیمتداول ترین علائم سرماخوردگی سرفه و آبریزش بینی است

 

علائم اولیه سرما خوردگی:

گلودرد ، آبریزش بینی، اشک از چشم، گرفتگی بینی، عطسه، سرفه، کوفتگی و بدن درد، احساس خستگی  

 

علائم ثانویه سرما خوردگی :

سردرد، گرفتگی صدا، تب، گرفتگی سینوس، گرفتگی گوش، سرفه بدون خلط، درد مفصل، درد عضله

 

درمان سرما خوردگی :

در حال حاضر هیچ دارو یا درمان گیاهی که اثبات شده باشد دوره بیماری سرماخوردگی را کوتاه می کند به وجود نیامده است. به همین دلیل درمان بیماری شامل تسکین و بهبود بخشیدن علائم آن می شود. استراحت کافی، نوشیدن مایعات برای حفظ آب بدن، و قرقره با آب ولرم و نمک اقداماتی است که از گذشته انجام می شده و می تواند مفید باشد. با این حال اکثر اقدامات درمانی مربوط به اثر شبه دارو است.

بهبود خود به خودی در عرض ۱۰-۷ روز در صورتی که هیچ عارضه ای رخ ندهد. اگر عارضه ای رخ دهد، درمان با آنتی بیوتیک معمولاً ضروری است، و بهبود ممکن است ۶-۳ هفته به درازا انجامد. مصرف دارو حتما باید با صلاحدید و تجویز پزشک انجام شود.

 

اقدامات زیر برای کاهش علائم و بهبود بیماری سرماخوردگی موثر است:

- استراحت در منزل به ویژه در هنگام تب: بهترین درمان برای آنفلوانزا استراحت است. استراحت کمک می کند تا بدن با ویروس به خوبی مبارزه کند.

- استفاده از مایعات فروان مانند آب، آب میوه و سوپ رقیق

- غرغره آب یا آب نمک ولرم چند بار در روز باعث می شود سوزش گلو بهبود یابد.

- خودداری از استمعال دخانیات، سیگار و الکل

- استفاده از قطره های بینی حاوی آب و نمک برای تخفیف گرفتگی بینی، موثر است. قطره های بینی که حاوی آب و نمک (سرم فیزیولوژی) هستند به کاهش ترشحات بینی و مرطوب شدن پوست داخل بینی کمک می کنند.

 

- برای افزایش رطوبت هوا از یک دستگاه بخور استفاده نمایید. رطوبت کمک می کند تا ترشحات ریه رقیق و بنابراین راحت تر تخلیه شوند. دستگاه را روزانه تمیز کنید.

- برای جلوگیری از سرایت بیماری به دیگران، دستان خود را مرتباً بشویید، خصوصاً پس از فین کردن یا پیش از دست زدن به غذا یا مواد غذایی.

 

- روی عضلاتی که دچار درد هستند کمپرس گرم یا صفحه گرم کننده بگذارید.

 

نشانه های سرماخوردگی,درمان سرماخوردگی,داروی سرماخوردگیکودکان ضعیف زیاد به سرماخوردگی مبتلا میشوند

 

اقدامات دارویی در بیماری سرماخوردگی:

در مورد داروها، هیچ درمان یا داروی خاصی برای بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا وجود ندارد. آنتی بیوتیکها ویروسها را از بین نمی برند. بعضی از داروها فقط به برطرف شدن علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی کمک می کنند. البته بهتر است قبل از استفاده از هرگونه دارویی، با پزشک مشورت کنید.

 

داروهای ضد التهاب و آرام بخشها: معمولا درد را بهبود بخشیده، تب را پایین می آورند. بعضی از این داروها شامل استامینوفن، آسپرین، ایبوبروفن، کتوبروفن و ناپروکسن می باشند. ازمصرف خودسرانه آسپرین خودداری کنید. خصوصا بچه ها و کودکان نباید آسپرین بخورند. مصرف آسپیرین (خصوصاً در کودکان ) به هنگام بروز یک بیماری ویروسی ممکن است باعث به وجود آمدن نشانگان رای شود. نشانگان رای یک نوع آنسفالیت (التهاب مغز) است. همچنین آسپرین می تواند باعث عوارضی چون حساسیتهای پوستی و مشکلات گوارشی شود.

 

داروهای ضد سرفه: باعث قطع سرفه می شوند مثل دکسترومتورفان. در صورتی که سرفه شما حاوی ترشحات است از این دارو استفاده نکنید.

 

اکسپکتورانتها (خلط آور): موجب رقیقتر شدن ترشحات گلو می شوند و باعث می گردند هنگام سرفه این ترشحات راحتتر خارج شوند. یکی از انواع این داروها گایافنزین است.

 

اسپری های بینی یا ضد احتقان ها (رفع کننده گرفتگی بینی و گلو ): ضد احتقانهایی که به داخل بینی ریخته می شوند. نمونه ای از این داروها پسودوافدرین است.

 

سرما خوردگی,سرماخوردگی نوزادان,سرماخوردگی کودکان هیچ داروی خاصی برای بهبود سرماخوردگی  وجود ندارد

 

رژیم غذایی در هنگام ابتلا به سرماخوردگی:

- معمولاً اشتها به هنگام آنفلوانزا کم می شود. شاید در ابتدا فقط اشتها به مایعات داشته باشید، سپس پس از مدتی به وعده های غذایی کوچک حاوی مواد نشاسته ای بدون ادویه (نان سوخاری، برنج ، پوره، غلات پخته شده، سیب زمینی پخته ) اشتها پیدا کنید

.

- روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید (خصوصاً اگر تبتان بالا باشد). نوشیدن مایعات بیشتر مثل آب میوه ، چای و نوشیدنی های غیر گازدار نیز به رقیق شدن ترشحات کمک می کنند

.

- استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین C در کاهش طول مدت بیماری موثر است.

- از مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده و ادویه دار بپرهیزید.

 

درمان سرماخوردگی فوری در یک روز :

خوابیدن و استراحت کردن باعث می شود عملکرد سیستم ایمنی بدن شما افزایش یابد و همه توانایی خود را برای مبارزه با ویروس سرما خوردگی استفاده کند.

درد و خارش گلو، سرفه خشک و کوتاه و گرفتگی بینی از علائم رایجی هستند که معمولاً همه ما در هنگام سرماخوردگی از آنها رنج می بریم، بنابراین طبیعی است که همه ما از این بیماری متنفریم. معمولاً درمان کامل سرما خوردگی حدود ۵ روز طول می کشد اما اگر ما رژیم غذایی و روش زندگیمان را تغییر  دهیم می توانیم سریعتر از دست این بیماری ویروسی خلاص شویم.

 

آب بنوشید :

وقتی بدن ما با سرماخوردگی مبارزه می کند نوشیدن مایعات خیلی اهمیت دارد و به بدن ما خیلی کمک می کند. بنابراین حداقل ۶ لیوان در روز آب بخورید. علاوه بر آب، از آب میوه ها و آب سبزیجات طبیعی و شیرین نشده نیز می توانید استفاده کنید اما از مصرف نوشیدنیهایی مثل قهوه، چای سیاه غلیظ و سودا خودداری کنید. زیرا این نوشیدنیها به جای آنکه به بدن شما آبرسانی کنند، آب بدن شما را کم می کنند. نوشیدن آب زیاد به بدن شما کمک می کند که سموم و مواد زائد را سریعتر دفع کند و باعث می شود که خون و سلولهای شما به خوبی کار کنند.

سرماخوردگی چیست,علائم سرماخوردگی,رژیم غذایی در سرماخوردگیدر هنگام سرماخوردگی مایعات زیاد بنوشید

 

بخوابید:

وقتی می خوابید و یا استراحت می کنید، در واقع به بدنتان اجازه می دهید که همه انرژی خود را برای مبارزه با سرماخوردگی بکار گیرد. خوابیدن و استراحت کردن باعث می شود عملکرد سیستم ایمنی بدن شما افزایش یابد و همه توانایی خود را برای مبارزه با ویروس سرما خوردگی استفاده کند. بنابراین حداقل ۸ ساعت در شب بخوابید و علاوه بر آن در طول روز هم حتما" چند خواب کوتاه داشته باشید.

 

علت گرفتگی بینی در سرماخوردگی,سرماخوردگیدر سرماخوردگی خوابیدن باعث بهبود سیستم ایمنی می شود

 

مواد مقوی مصرف کنید:

وقتی بدن شما با سرماخوردگی مبارزه می کند برای اینکه قوی باقی بماند و بتواند درمقابل این بیماری از خود دفاع کند، به انرژی و غذای مقوی احتیاج دارد. از خوردن غذاهای سرخ شده، شور، چرب و شیرین خودداری کنید در عوض از غذاهایی استفاده کنید که سبک و مغذی باشند و هضم آن ها برای بدن آسانتر باشد. برای مثال میوه ها، سبزیجات، غلات و پروتئینهای بدون چربی که سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند برای بدن بیمار بسیار مفیدند. غذاهای آبدار به درمان سرماخوردگی خیلی کمک می کنند. برای مثال سوپ مرغ با رشته فرنگی برای درمان سریع سرماخوردگی بسیار مفید است. سوپ مرغ دارای خواص غیر التهابی است و حرکت موکوس ها را بطور موقتی تسریع می کند و در نتیجه منجر به تسکین احتقاق(گرفتگی بینی ) و کاهش زمان تماس ویروس با پوشش داخلی بینی می شود.

 

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش