یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۶۰۰۰۵۴

مضرات مصرف مشروبات الکلی

مضرات مصرف مشروبات الکلی,مصرف مشروبات الکلی,مضرات مصرف مشروبات الکلی بر نوزادسرطان، مشکلات قلبی و عروقی و مرگ بخشی از مضرات مصرف مشروبات الکلی است
یکی از مضرات مصرف مشروبات الكلی بر روی مغز، چشم، كلیه و كبد است که اثرات مخربی دارد و تقریباً هیچ عضوی از بدن انسان از عارضه های آن در امان نخواهد بود. مشروبات الکلی به جز حال سرمستی آن عوارض زیادی دارند. برخی از مردم در موقع بروز اضطراب، برای کسب آرامش و یا فرار از مشکل، اقدام به مصرف الکل میکنند.

مشروبات الکلی

الکل ماده ای است که شرایط جسمی و ذهنی را تغییر داده، میتواند باعث از دست رفتن کنترل بر رفتار شود و در طولانی مدت، مشکلات اجتماعی، جسمی و روانی بوجود آورد. مصرف مشروبات الکلی باعث مشکلات وخیمی برای سلامت شخص می شود. الکل بعد از نوشیدن، از طریق معده و روده کوچک جذب خون می شود و ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بعد به حداکثر مقدار غلظتش در خون می رسد. میزان غلظت به عواملی مانند وزن شخص و نیز اینکه آیا شخص الکل با غذا خورده یا با معده خالی، بستگی دارد. درصورتی که الکل را با غذا خورده باشید، بدن آنرا کندتر جذب خواهد کرد.

کبد، الکل را با سرعتی در حدود یک واحد در ساعت تجزیه می کند. بدن قادر به تغییر این مقدار نیست؛ بدین ترتیب، هرچه بیشتر الکل بنوشید، بدن وقت بیشتری لازم دارد تا آنرا تجزیه کند. در کوتاه مدت، نوشیدن زیاد الکل باعث مستی و خماری می شود و در طولانی مدت به اغلب دستگاه های بدن آسیب می زند. مصرف دائم مشروبات الکلی امکان دارد باعث وابستگی به الکل و مشکلات اجتماعی من جمله خشونت خانوادگی و هوس رانی شود.

حقایق مهم راجع به مضرات مصرف مشروبات الکلی

در حالی که اکثر نوجوانان فکر می کنند همه چیز را در رابطه با مضرات مصرف مشروبات الکلی می دانند، ولی مطالب و حقایق فراوانی در این باره وجود دارد که نسبت به آنها آگاهی ندارند. بعضی از آنها عبارتند از:

آثار مخرب مصرف مشروبات الکلی,مضرات مصرف مشروبات الکلی,مضرات مصرف مشروبات الکلی بر کبدبسیاری از مضرات مصرف مشروبات الكلی با وجود درمان فرد، از بین نمی رود

- الکل یک ماده نیرومند است که بدن و ذهن را کند می سازد. یکی از مضرات مصرف مشروبات الکلی اینست که هماهنگی حرکات را مختل می کند، سرعت واکنش شخص به محرک ها را کند کرده و به نگرش، تفکر صحیح و قضاوت شخص آسیب می زند.

- آبجو و مشروب، کم خطر از “عرق یا لیکور” نیستند، بلکه محتوای همه آنها یکسان بوده و مصرف مشروبات الکلی و عرق عوارض یکسانی را بر جای می گذارند. صرفا تفاوت آنها در حجم و غلظت الکل موجود در آنها است. به عنوان مثال ۱۲ گیلاس آبجو برابر با پنج گیلاس مشروب و یا ۱/۵ گیلاس عرق به بدن ضرر می رساند.

- اکثر افراد نمی خواهند بپذیرند که مصرف مشروبات الکلی چه مضراتی برای آنها دارد و بعضی مدعی هستند که هنگامی که الکل می خورند، هیچ تفاوتی با حالت طبیعی خودشان ندارند. اکثر تصادفات رانندگی در این حالت نیز به همین علت رخ می دهد که افراد فکر می کنند میتوانند اتومبیل را کنترل کنند، در حالیکه واقعیت اینگونه نیست.

آثار مخرب مصرف مشروبات الکلی

بعد از مصرف مشروبات الکلی، این الکل سریعاً وارد گردش خون می شود و از این طریق به مناطق گوناگون بدن میرسد و در نتیجه بخاطر اثرات الکل اغلب مناطق بدن کارکردشان مختل می شود، شدت مضرات مصرف مشروبات الکلی با توجه به میزان مصرف شخص میتواند متفاوت باشد که در ادامه به بعضی از اثرات مصرف می پردازیم:

_ عدم کنترل هیجانات

_ عدم حفظ چهارچوب های شخصی و اجتماعی

_ گرم شدن و افزایش دمای بدن

_ اشكال در بخاطر سپاری وقایع

_ زیاد شدن اسید معده از مضرات مصرف مشروبات الکلی

_ تأثیر روی مخچه و ناهماهنگی در حرکات

_ ناتوانی در انجام حرکات دقیق

_ کند شدن واکنش ها به محرک های محیطی

_ بروز خشم و پرخاشگری

_ دید تار

_ عدم پیوستگی صحبت ها

_ تفکر پراکنده یکی از مضرات مصرف مشروبات الکلی

_ حالت تهوع

_ سر درد

_ اثرات مصرف مشروبات الکلی روی حافظه

مضرات مصرف بلندمدت مشروبات الکلی,مصرف مشروبات الکلی,مضرات مصرف مشروبات الکلیاز مضرات مصرف مشروبات الکی میتوان به نابینایی و ضایعات مغزی سریع اشاره کرد

مضرات مصرف بلندمدت مشروبات الکلی

بعضی از مضرات مصرف مشروبات الکلی، بعد از مصرف و طی دوره کوتاهی رخ می دهند ولی دارای عوارضی هم هست که در طی مصرف بلند مدت این ماده و اکثراً به صورت تدریجی و احتمالا طی سالها بروز می یابند، مانند: نارسایی های کبدی، مشکلات قلبی عروقی، بعضی سرطان های خاص و غیره.

* مضرات مصرف مشروبات الکلی بر کبد:

از مضرات مصرف مشروبات الکلی میتوان گفت زمانی که الکل مصرف می شود چربیها نمی سوزند بلکه در کَبِد ذخیره شده و یا وارد خون می گردد. در نتیجه چربیهای بالقوه زیان آور در دستگاه گردش خون افزایش می یابد یا احتمال آسیب کبدی وجود دارد. مصرف الکل میتواند باعث بالا رفتن فشار خون، وارد شدن آسیب به عضلات قلب و سیروز و هپاتیت کبدی گردد. الکل می تواند خطر ابتلا به سرطان دهان، حلق و مری را فزونی داده و سبب آسیب زدن به دیواره معده و روده گردد. آسیب وارده به معده و روده می تواند در آخر باعث تضعیف جذب قدرت مواد مغذی توسط بدن شود. 

اگر به علت کالری زایی الکل مصرف غذا کاهش یابد، سوء تغذیه نتیجه خواهد شد. مصرف مشروبات الکلی نوعی سرحالی و نشاط در شخص ایجاد می کند که اشتها و میل به غذا را در شخص تقلیل می دهد. با تداوم مصرف الکل سلولهای کبد دیگر قادر به استفاده از ویتامین D نیستند در حالیکه این ویتامین برای سلامتی استخوانها، دندانها و برای تولید چند هورمون ضروری می باشد. لذا یکی از مضرات مصرف مشروبات الکلی اینست که بر فرآیندهای داخلی بدن تأثیر سوء میگذارد.

*سرطان از مضرات مصرف مشروبات الکلی:

از مضرات مصرف طولانی مدت مشروبات الکلی میتوان به احتمال ابتلا به بعضی از انواع سرطان، به ویژه سرطان های مری، دهان، گلو و حنجره اشاره کرد. بعضی مطالعات هم حاکی از آنند که مصرف مشروبات الکلی در زنان احتمال ابتلا به سرطان سینه را فزونی می دهد. همچنین مصرف الکل با سرطان های روده و رکتوم نیز رابطه دارد.

* پانکراتیت:

پانکراس یا لوزالمعده با ترشح انسولین، قند خون را تنظیم می کند. همچنین در هضم غذا هم نقش مؤثری دارد. یکی از دیگر مضرات مصرف مشروبات الکلی این است که به این عضو آسیب رسانده و منجر به شکل گیری بیماری پانکراتیت یا التهاب لوزالمعده گردد. پانکراتیت حاد میتواند با درهای شکمی شدید همراه باشد که کشنده هستند. پانکراتیت مزمن هم با دل دردهای مزمن، بیماری اسهال و پایین آمدن شدید وزن شخص همراه است.

* غدد گوارشی و غدد درون ریز:

مصرف زیاد مشروبات الکلی میتواند مضراتی مانند فعال شدن ناگهانی آنزیم های گوارشی تولید شده به وسیله لوزالمعده شود. ایجاد این آنزیم ها به التهاب موسوم به پانکراتیت تبدیل می شود. پانکراتیت قابلیت تبدیل شدن به یک بیماری طولانی مدت را دارد.

* مضرات مصرف مشروبات الکلی بر قلب:

یکی از مضرات مصرف مشروبات الکلی بیماری های قلبی است. مسمومیت با الکل میتواند سبب ضربان قلب بطور نامنظم یا حتی متوقف شود.

* مضرات مصرف مشروبات الکلی بر سیستم ایمنی:

مصرف بیش از حد مشروبات الکلی مرتبط با افزایش بیماری و مرگ و میر ناشی از بیماری های عفونی بوده است. با توجه به اثرات سرکوب کننده سیستم ایمنی، افزایش حساسیت به پنومونی باکتریایی، سل ریوی و هپاتیت C وجود دارد. بعضی از حدس و گمان ها این است که افراد با مصرف بیش از حد الکل در خطر افزایش ابتلا به عفونت اچ آی وی (HIV) به دلیل کاهش پاسخ ایمنی بدن هستند و افراد الکلی که مبتلا به اچ آی وی هستند امکان دارد پیشرفت سریعتر از اچ آی وی را به جنبه های بالینی تمام عیار ایدز بدهند. نقرس از مضرات مصرف مشروبات الکلی است. 

* مضرات مصرف مشروبات الکلی بر گردش خون:

متخصصان می گویند الکل به همان شکل خالص، بدون آنکه تغییر ماهیت دهد وارد خون می شود و دستگاه گردش خون در معرض مضرات مصرف مشروبات الکلی قرار می گیرد. گلبول های سفید خون را که به منزله سربازان مدافع بدن در مقابل میکروب ها نابود می باشند را از بین می برند و هموگلوبین خون را که محتوای آهن میباشد نابود و بدن را دچار کم خونی عجیبی مینماید.

* مضرات مصرف مشروبات الکلی بر مغز:

از مضرات مصرف مشروبات الکلی میتوان به مغز نوجوانان اشاره کرد. مغز نوجوان هنوز در حال رشد بوده و به اثرات الکل بسیار حساس است. مصرف مشروبات الکلی در این دوره میتواند قدرت تصمیم گیری و قضاوت شخص را شدیداً مختل ساخته و یا عوارض بلندمدت و پایداری روی حافظه برجای گذارد. الکل بطور میانگین ۱۰ سال از عمر افراد مبتلا به سوء مصرف می کاهد. الکل در مرگ های ناشی از مصرف مواد، در رأس دیگر مواد قرار دارد.

* التهاب لوزالمعده از مضرات مصرف مشروبات الکلی:

لوزالمعده قند خون را با ترشح انسولین تنظیم می کند، همینطور در هضم غذا هم نقش مؤثری دارد. یکی از دیگر مضرات مصرف مشروبات الکلی آسیب رسانی به لوزالمعده است که منجر به شکل گیری بیماری التهاب لوزالمعده یا پانکراتیت گردد. پانکراتیت حاد منجر به دردهای شکمی شدید کشنده می شود. پانکراتیت مزمن نیز با دل دردهای مزمن، بیماری اسهال و پایین آمدن شدید وزن شخص همراه است.

مضرات مصرف مشروبات الکلی بر نوزاد

امروزه آمار نشان می دهد مرگ کودکانی که والدین آن ها مشروبات الکلی می نوشند بیش از سایر کودکان است که بر اثر سایر امراض از بین میروند و اطفالی که از پدران شرابخوار بوجود می آیند غالبا ضعیف، علیل و غالبا به تشنج های شدید مبتلایند و قدرت دفاعی آن ها در مبارزه با مشکلات زندگی ناچیز است و در برابر عفونت های مختلف بسیار حساسند، نقص بدنی انحراف ستون فقرات کر و لالی عوارض ناشی از غده تیروئید و نیز ضایعات مغزی مثل عقب ماندگی رشد نکردن ماهیچه ها دیوانگی های حاد و غیره در آنان فراوان دیده می شود.

مضرات مصرف مشروبات الکلی,آثار مخرب مصرف مشروبات الکلی,عوارض مصرف مشروبات الکلیمشکلات کبدی از مضرات مصرف مشروبات الکلی است

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش