دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۶۰۰۰۱۹

عطر درمانی یا آروماتراپی چیست؟

عطر درمانی,آروماتراپی,روغن های بودار

عطر درمانی یا آروماتراپی به معنای درمان با استفاده از بو و عطر است و به مصرف روغن های بودار درمعالجه عمومی و حفظ تعادل بدن برمی گردد. روغن های بودار روغن هایی است که از اسانس معطر گل ها، درختان، میوه ها، علف ها، پوست و بذر گیاهان تهیه می شود.

 

روغن های معطر قابل تقسیم به روغن هایی با خواص درمانی، روانی و فیزیولوژیکی است که باعث حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری می شود. برخی از روغن ها دارای خاصیت ضد التهاب، تسکین دهنده درد، ضد افسردگی، محرک، آرام بخش، خلط آور و حتی تقویت کننده سیستم گوارش و هاضمه است.روغن های گیاهی با جذب در بدن ما تاثیرات خود را اعمال می کند و باقی مانده آن به طور طبیعی از بدن دفع می شود. این روغن ها می تواند بر هیجانات، ذهن و احساسات نیز تاثیر بگذارد. برخی از روغن های گیاهی که در عطر درمانی استفاده می شود شامل اکالیپتوس،استوقودوس، رزماری، لیمو، نعناع و ... است.

 

خاستگاه عطر درمانی

به گفته دکتر نسیم زرین پنجه، محقق پژوهشکده گیاهان دارویی ، خاستگاه عطر درمانی به ۶۰۰۰ سال قبل برمی گردد. زمانی که پزشک مصری هیم هوتپ، خدای علم طب آن دوره، مصرف روغن های معطر برای حمام و ماساژ را توصیه می کرد. سقراط، پدر یونانی علم طب، استحمام با روغن های معطر به طور منظم و ماساژ با عطر را توصیه کرده است. این همان شیو ه ای است که به طور موثر در آتن برای پیشگیری از طاعون انجام می شده است. طی طاعون عظیمی که در سال ۱۶۶۵ شهر لندن با آن مواجه شد، مردم بسته های چوب سدر ، سرو و استوقودوس را در خیابان ها می سوزاندند.

 

عطر درمانی در اوایل قرن بیستم به تایید وسیع تری دست یافت. دکتر جین ولنت جراح فرانسوی ارتش به وفور از روغن های گیاهی در جنگ جهانی دوم استفاده می کرد.امروز تحقیقات، موارد مصرف متعدد روغن های معطر را ثابت کرده است. تحقیقات پزشکی در سال های اخیر ثابت کرده است که عطرها همانند دیگر داروها به طور مستقیم روی مغز تاثیر می گذارند. برای مثال بوییدن گیاه استوقودوس، امواج آلفا را در پشت سر افزایش می دهد و این ناحیه مرتبط با حفظ آرامش است. بوی گل یاسمن امواج بتا را در مغز افزایش می دهد و این امواج باعث افزایش تحرک و هوشیاری می شود.

 

روغن های معطر چگونه عمل می کنند؟

 دکتر آلن هاچ متخصص اعصاب و رئیس مرکز تحقیقات بویایی و چشایی در شیکاگو می گوید:« بوها به طور مستقیم روی مغز تاثیر می‌گذارند، درست مانند داروهای مخدر.» بینی ما ظرفیت و توانایی تشخیص یک میلیونیوم بوی مختلف رادارد. عطر و بو وارد بینی ما می شود و با پرزهای بینی تماس حاصل می کند. گیرنده های واقع در این پرزها به پیازهای بویایی واقع در انتهای رشته های عصبی مغز متصل هستند. بوها به وسیله پرزها و از طریق پیازهای بویایی به

 

کمک لرزش های الکتریکی به مغز انتقال می یابند. سیستم لیمبیک بخشی از مغز است که مرتبط با حالات روحی، احساسات، هیجانات، حافظه و یادگیری ماست. تمام بوهایی که به سیستم لیمبیک می رسند، آثار شیمیایی مستقیم روی حالت روحی ما دارند. به علاوه سیستم لیمبیک محل ذخیره میلیون ها بویی است که به خاطر می آوریم. سلول های روغن های گیاهی خیلی ریز هستند و به راحتی می توانند در پوست نفوذ کنند و جذب جریان خون شوند. مدتی طول می کشد تا مواد زاید از طریق خون ، ادرار، عرق و مدفوع خارج شود.

 

 روغن های معطر در درمان بیماری ها و به شکل سحر آمیزی در بر طرف کردن مشکلات عصبی، موارد مرتبط با استرس، بیماری های عصبی، عفونت های پوستی، ریزش مو، التهابات، وجود درد ناشی ازعضلات یا اختلالات اسکلتی موثرند

 

zendegisalam.khorasanne​ws.‎​com
  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش