جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۷۰

با ۱۵ مورد از بهترین خواص سیب آشنا شوید!

خواص سیب,خواص سیب بر پوست,خواص سیب قرمزاز خواص سیب می توان به تمیزی دندان‌ها و لثه اشاره کرد
کمتر کسی است که سیب را دوست نداشته باشد و از خواص آن آگاهی نداشته باشد؛ ولی هیچ توصیفی به مانند ضرب المثل انگلیسی «با خوردن روزی یک سیب، به دکتر نیازی نخواهی داشت» نمی تواند خواص سیب را بیان کند.

سیب

سیب، یکی از سلامت بخش ترین خوراکی های اطراف ما محسوب می شود. از زمان های قبل مردم دنیا علاقه ی فراوانی به میوه ها داشتند. بر اساس نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آن جا این میوه ی با ارزش و مفید به نقاط دیگر دنیا منتقل شده است. سیب یکی از میوه هایی است که پیش از دیگر میوه ها شناخته شد. تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است. سیب نشانه ی عشق و باروری، دوستی، زیبایی، خوش بختی، سلامت، دانایی، خوشی، نیرومندی و ... می باشد. سیب دارای انواع بسیار متفاوتی است. همه ی سیب ها مثل هم نیستند. اندازه، رنگ، بو و مزه ی متفاوت در گونه های مختلف، تعیین کننده ی نوع مصرف آنها است. مواد مغذی موجود در یک سیب به اندازه ی آن بستگی دارد، نه نوع آن. انواع سیب بعد از مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت) و موز، عمده ترین میوه ی پرورشی در سطح دنیا است.

مطالعات گذشته نشان داده اند که ترکیب پکتین و فنل های موجود در سیب بیشتر از دریافت مکمل پکتین و فنل به تنهایی سبب کاهش کلسترول و تری گلیسرید میشوند و این اثر هم افزایی بین ترکیبات مفید، سیب را نشان می دهد. خوردن سیب کامل بسیار مفیدتر از نوشیدن آب سیب یا سیب پوست گرفته یا مکمل های فیبری میباشد زیرا بیشتر فیبر و کرستین و فیتونوترینتهای سیب در پوست آن موجود است. متأسفانه در سیب هایی که به صورت معمول پرورش داده میشوند، پوست سیب قسمتی است که حاوی ته مانده آفتکشها بوده و درصورتی که پارافین (موم) استفاده شده بیس پترولیوم داشته باشد سمی است زیرا پوست کندن سیب، سبب از دست رفتن اغلب فیبرهای با ارزش و فلاوونووئیدهای آن می شود. بنابراین بهتر است نوع ارگانیک آن مصرف شود که مصرف پوست آن ضرری ندارد. بنابراین خواص سیب یسیار زیاد است.

خواص سیب برای سلامتی و خواص

۱. ضد سرطان:

سیب، دارای توانایی های ضدسرطان قوی است، که بدن را از شر سلول های سرطانی ایمن نگه میدارد؛ این، یکی از برترین خواص سیب است. دانشمندان انجمن تحقیقات سرطان آمریکا هم، موافقند که مصرف سیب میتواند خطر ابتلا به سرطان پانکراس را تا ۲۳ درصد کاهش دهد و همینطور چند ترکیب در پوست سیب، نشان می دهد که پوست سیب هم پتانسیل رشد در برابر سلولهای سرطانی را دارد. همچنین، سرطان کولورکتال را میتوان با مصرف فیبر از بین برد.

خواص سیب سبز,خواص سیب,خواص سیب برای پوست صورتراز خواص سیب در ترکیبات آلی تشکیل‌دهنده‌ی آن نهفته است

۲. خواص سیب و بهبود سلامت مغز و اعصاب:

یکی از خواص سیب بهبود سلامت مغز و اعصاب است. کورستین که یکی از آنتی اکسیدان های سرشار، در سیب میباشد در ایجاد یکی از دو ترکیبی که سبب کاهش مرگ سلولی توسط التهاب سلول های عصبی و اکسیداسیون ها است، دخیل می باشد. همچنین مصرف آب سیب باعث تولید استیل کولین در مغز شده و سرانجام حافظه را بین موش ها بهبود می دهد.

۳. جلوگیری از آسم با مصرف سیب:

دستگاه تنفسی، نسبت به التهابات بسیار حساس است و خیلی از مشکلات تنفسی بطور مستقیم از التهاب غشای سلول های موجود در دستگاه تنفسی ناشی می شوند. احتمالا آسم جدی ترین مشکل تنفسی است که در موارد شدید میتواند منجر به مرگ شخص شود. سیب رفتار ضدالتهابی چشمگیری از خود نشان می دهد و از داروهای طبیعی درمان آسم به شمار می رود. با این اوصاف هنوز هم روش عملکرد سیب در درمان این بیماری ناشناخته است. فیتوکمیکال ها و پلی فنول ها، مواد شیمیایی ای هستند که به سیب خواص درمانی میدهند و این خواص سیب میتواند به بهبود آسم، مشکلات تنفسی و بهبود عملکرد کلی ریه ها کمک کند. تحقیقات نشان می دهد، کودکانی که بطور منظم و مداوم آب سیب مصرف می کنند، به نسبت افرادی که به ندرت آب سیب مصرف می کنند، خطر کم تری برای ابتلا به حملات آسمی و مشکلات تنفسی و خس خس کردن دارند. در مقابل، خوردن کامل سیب بنظر نمی رسد که برای آسم و مشکلات تنفسی و خس خس کردن کودکان موثر باشد.

فواید و خواص سیب,خواص سیب در بارداری,خواص سیبیکی از خواص سیب این است که در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است

۴. خواص سیب برای بیماری های آلزایمر:

درصورتی که تا به حال خواص سیب برای تان کافی نبوده است، وقت آن است که تأثیر مثبت سیب را بر مشکلات عصبی، بالاخص دو بیماری فراموشی و پارکینسون، بخوانید. ترکیبات فیتونوترینت موجود در سیب با خاصیت سم زدایی قطعاً احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را می کاهد. اختلالات مغزی که منجر به بروز آلزایمر میشوند، با فعالیت رادیکال های آزاد در ارتباط است و سیب با ترکیبات خود تا حدی این فعالیت ها را کاهش می دهد. سیب میزان استیل کولین موجود در مغز را افزایش می دهد. استیل کولین با توانایی تمرکز، حل مسئله و حافظه در ارتباط است. در مورد بیماری پارکینسون، سیب از نابودی تدریجی سلول های ترشح کننده ی دوپامین جلوگیری می کند. نابودی این سلول ها میتواند منجر به بروز بیماری پارکینسون شود.

۵. تقویت دستگاه گوارش:

افرادی که از مشکلات دستگاه گوارشی رنج می برند با خوردن سیب میتوانند عملکرد این دستگاه را در حد نرمال نگه دارند. مهمترین علت در تنظیم و تقویت دستگاه گوارش این است که سیب سرشار از فیبر است و این بدان معناست که خواص سیب، باعث میشود حرکات روده ای منظم شود و دیر هضمی و یبوست را از بین ببرد. با تنظیم دستگاه گوارشی از دل دردهای مزمن و شدید که به این دستگاه مرتبط است نیز کاسته می شود.

خواص سیب,خواص سیب برای زن باردار,خواص سیب درختییکی از شگفت‌انگیزترین خواص سیب، درمان و پیشگیری از آلزایمر است

۶. جلوگیری از هموروئید:

یکی دیگر از خواص سیب، جلوگیری از هموروئیدهاست. هموروئیدها به دلیل فشار بیش از حد در ناحیه لگن و رکتوم (مقعد و راست روده) که سبب ایجاد تورم رگها در کانال مقعد می شود، بوجود می آید. در حالی که این امر، تهدید کننده زندگی نیست، ولی فعالیت های روزانه را دردناک می کند. محتوای فیبری موجود در سیب باعث کاهش فشار می شود، که درد را نیز کاهش می دهد (زمان دفع مدفوع).

۷. درمان آنمی (کم خونی):

از آنجایی که سیب سرشار از آهن است، بنابراین یکی از خواص سیب، درمان آنمی است. آهن موجود در بدن سطح هموگلوبین را افزایش می دهد که افزایش هموگلوبین با درمان آنمی رابطه مستقیم دارد اگر شما دائما احساس ضعف و خستگی دارید با خوردن این میوه میتوانید سرحال شوید چون قند طبیعی موجود در سیب با آهن آن ترکیب شده و سبب افزایش انرژی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن می شود بگونه ای که بدن در برابر بیماریها حالت آماده باش بخود می گیرد.

خواص سیب خوردنی,خواص سیب,درباره خواص سیباز خواص سیب می توان به تأثیر تنظیم کنندگی بر روی سیستم گوارشی اشاره کرد

۸. جلوگیری از سنگ کیسه صفرا با خوردن سیب:

زمانی که کلسترول شما در کیسه صفرا بیش از حد باشد، سنگ های صفراوی شکل می گیرند. آنها در افراد چاق رایج تر هستند. برای جلوگیری از سنگهای صفراوی، پزشکان سفارش می کنند که، رژیم غذایی با فیبر زیاد داشته باشید، تا وزن و میزان کلسترول را کنترل کند. سیب، غنی از فیبر پکتین است که میتواند به کنترل سطح کلسترول در بدن کمک کند. فیبر این کار را با کمک به کاهش جذب LDL انجام می دهد. بدین ترتیب از خواص سیب میتوان به پیشگیری از سنگ کلیه اشاره کرد. 

۹. خواص سیب در بهبود دیابت:

افرادی که مبتلا به دیابت هستند در صورت درمان نکردن آن به مشکلات دیگری نیز دچار میشوند که به دیابت مربوط می شود از جمله اختلالات عصبی، مشکلات کلیوی و مشکلات بینایی. یکی از انواع خواص سیب، درمان بیماری دیابت است که با خوردن این میوه بطور منظم میتوانید از مبتلا شدن به دیابت و مشکلات دیگری که به دنبال دارد جلوگیری کنید. ژلاتین موجود در سیب نقش انسولین را ایفا می کند در نتیجه در تنظیم سطح قند خون، بدن اهمیت ویژه ای دارد. خوشبختانه این میوه درشرایط آب و هوایی گوناگون برداشت می شود.

خواص سیب در دیابت,خواص سیب بر سلامتی,خواص سیبیکی از خواص سیب، درمان دیابت است که با خوردن این میوه از ابتلا به دیابت جلوگیری میکند

۱۰. کمک به سلامت دندان ها:

از خواص سیب میتوان به تمیزی دندان ها و لثه اشاره کرد. سیب، احتمال کرم خوردگی دندان ها را کاهش می دهد و فیبر موجود در آن دندان ها را تمیز می کند. سیب با خاصیت ضدمیکروبی خود از تأثیر باکتری ها و ویروس ها بر بدن جلوگیری می کند. سیب ترشح بزاق را فزونی می دهد؛ بزاق یک ترکیب آلکانی است و توانایی تقسیم و رشد باکتری ها را در درون دهان کاهش می دهد.

۱۱. سم زدایی کبد:

ما بطور مداوم سم مصرف می کنیم، چه از طریق نوشیدنی ها و چه از طریق غذاها و کَبِد ما مسئول تخلیه این سموم از بدن است. یکی از برترین خواص سیب اینست که به سم زدایی کبد شما کمک می کند، سیب نیز دارای ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرهای بالایی است.

۱۲. درمان چشم های پفی:

یکی دیگر از خواص سیب اینست که تیرگی زیر چشم یا پف زیر چشم را کاهش میدهد. شما می توانید دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با سیب زمینی رنده شده مخلوط کنید. این ترکیب را روی پف چشمتان قرار دهید و با یک پارچه گرم روی آنرا بپوشانید. اجازه دهید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بماند و بعد با آب گرم بشویید.

خواص سیب,فواید و خواص سیب,خواص سیب خوردنیلیست بلندبالای خواص سیب به ترکیبات تشکیل‌دهنده‌ی آن برمی‌گردد

۱۳. کمک به هضم غذا:

سیب سرشار از فیبر است، بدین ترتیب یکی از خواص سیب تسهیل هضم مواد غذایی است. مصرف منظم سیب به حرکات روان روده، جلوگیری از یبوست و اختلالات معده کمک می کند. فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی ماست. فیبر حجم مدفوع را افزایش می دهد و به حرکت روان تر آن کمک می کند. سیب با افزایش ترشح شیره های گوارشی و معدوی باعث افزایش جذب مواد مغذی می شود.

۱۴. از بین بردن ضعف:

از خواص سیب میتوان به از بین رفتن ضعف و انرژی بخشیدن به افراد ضعیف اشاره کرد. از این جهت سفارش می شود بیمارانی که در حال بهبود از بیماری اند، سیب مصرف کنند. سیب به سم زدایی بدن و افزایش سلامت عمومی شخص کمک می کند. با این که سیب پروتئین قابل توجهی ندارد، ولی ترکیب آنتی اکسیدان های آن با پروتئین هایش نقش مهمی در جلوگیری از ضعف و افزایش قدرت عضلات دارد.

درباره خواص سیب,خواص سیب,خواص سیب در باردارییکی از خواص سیب این است که به درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی کمک می‌کند

۱۵. خواص سیب برای خانم های باردار:

مصرف میوه سیب در طول دوران بارداری از اهمیت زیادی بهره مند است. سیب مملو از آهن بوده و مصرف منظم آن به افزایش سطح هموگلوبین خون کمک شایانی می کند. به همین منظور میتوان به صورت قاطع گفت که مصرف این میوه درختی میتواند از بروز مشکل کم خونی در زنان حامله جلوگیری کند. آنتی اکسیدان ها، فلاونوئیدها و فیتوشیمیاییهای موجود در سیب با رادیکال هایی آزاد بدن مبارزه خواهند کرد و در صورتیکه این مواد مورد مصرف قرار نگیرند رادیکال های آزاد علاوه بر لطمه زدن به بدن مادر حامله میتواند به بدن جنین نیز آسیب های خطرناکی وارد کند و سیب از گروه میوه های سرشار از ویتامین سی میباشد مصرف آن میتواند دستگاه ایمنی بدن مادر باردار و جنین داخل رحم را تقویت نماید و از مبتلا شدن آنها به انواع عفونت ها و بیماری های گوناگون جلوگیری کند.

یکی دیگر از خواص سیب کلسیم است که نقش بسزایی در رشد استخوان های قوی در جنین دارد. مصرف سیب به علت وجود قند های ساده مانند گلوکز، فروکتوز و سقز انرژی بدن زنان باردار را چند برابر افزایش خواهد داد به همین منظور میتوان ادعا کرد که مصرف سیب در طول دوران بارداری میتواند برای مادر و جنین دارای خواص متعددی باشد.

خواص سیب برای زن باردار,خواص سیب بر پوست,خواص سیبیکی از خواص سیب، کلسیم است که استخوانهای مادر را در دوران بارداری تقویت میکند

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش