مهمترین عناوین خبری
پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۰۶۰

آشنایی با فواید و خواص کاهو برای سلامتی بدن

خواص کاهو,طب سنتی و خواص کاهو,خواص کاهو برای پیشگیری از سرطانیکی از خواص کاهو این است که تأثير بسیاری در مهار انواع سرطان، به خصوص سرطان سینه دارد
خواص کاهو بسیار بیش از یک سبزی عادی می باشد. کاهو سرشار از ویتامینهای متنوع مانند ویتامین K و A می باشد و برای سلامتی ما فواید بیشماری دارد. این سبزی می تواند باعث کاهش التهابات بدن شود.

خواص کاهو

کاهو غنی از سبزی های بسیار مفید و مؤثر است. علاوه بر این که خواص کاهو برای درمان بسیاری از بیماریها سفارش شده، همچنین بعنوان یک مصرف غذایی توصیه میشود و تاریخ کهنی در میان سبزی ها دارد. کاهو از قدیمی ترین سبزیجات دنیا است که منشاء آن در هندوستان و آسیای مركزی می باشد. طبق تحقیقات، حدود شش قرن پیش از میلاد از كاهو در ایران استفاده می شده است و یك قرن قبل از میلاد، رومیان از کاهو به عنوان غذای مهمی استفاده می کرده اند. این گیاه برگ های پهن و دراز و سبز دارد و همینطور دارای طعم كمی شیرین می باشد.

کاهو  مقدار زیادی آنتی اکسیدان، مواد معدنی، امگا ۳ و ویتامین هایی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، فسفر، سدیم، تیامین، روی، ریبوفلاوین، فولات، نیاسین، ویتامین های  B- 6، C، A، E  و ویتامین K دارد. از انواع مختلف کاهو در طبیعت می توان به کاهو برگی، کاهو پیچ، کاهو موجدار یا کاهو سردسیری، کاهو کله روغنی، کاهو چینی و کاهو ساقه ای اشاره کرد. كاهوها دارای ۶ نوع مختلف می باشند كه هر یك مجددا بگونه ای مجزا تقسیم می شود. خواص کاهو و مواد آن با یکدیگر تفاوت چندانی ندارند. رنگ برگ هایی كه سبز تیره هستند، همیشه از ارزش بیشتری برخوردارند؛ چون در مقایسه با سایر برگها عمر بیشتری دارند و در نتیجه درون خود، مواد مغذی بیشتری ذخیره می کنند. برگ های روشن ترکاهو، جوان تر هستند ولی مواد مغذی آن ها كمتر است. همچنین ارزش خوراکی برگ های بیرونی کاهو زیاد است؛ به علت این که این برگ ها بیشتر دردسترس نور آفتاب قرار دارد و در مقایسه با برگ های داخلی ویتامین بیشتری دارند.

- خواص کاهو برای بهبود سلامت قلب:

کاهو سرشار از ویتامین B می باشد. این ویتامین در سلامتی قلب و عروق نقش مهمی دارد. اگر ویتامین B را به میزان کافی استفاده کنید احتمال بروز لخته های درون عروق شدیدا کم می شود. کاهش لختگی در رگ ها باعث تضمین بیشتر سلامتی قلب میشود. کاهو علاوه بر ویتامین B، ویتامین های دیگری نظیر A و C دارد که به نوبه خود، در کاهش بروز آسیب های قلبی و عروقی بسیار مفید است. اگر در رژیم غذایی روزانه خود دو قاشق غذاخوری کاهو مصرف کنید سلامت قلب خود را ضمانت می کنید. یکی دیگر از خواص کاهو اینست که حاوی پتاسیم است و سبب میشود فشارخون شما کاهش یابد. پتاسیم در افراد پرفشار بعنوان یک متعادل کننده فشارخون مورد استفاده قرار می گیرد.

خواص کاهو برای بهبود عملکرد مغز,خواص کاهو,خواص کاهو در لاغریاز خواص کاهو میتوان به کاهش اشتها و ریزه خواری اشاره کرد

- خواص کاهو برای پیشگیری از سرطان:

یکی از ۱۰ سبزیجات ضد سرطان، کاهو نام دارد. یکی از خواص کاهو این است که تأثير بسیاری در مهار انواع سرطان، به خصوص سرطان سینه دارد. درصورت استفاده ی منظم کاهو خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد. ترکیبی در کاهو وجود دارد که به آن لوتئین می گویند. در واقع لولتئین سبب میشود که سلول های سرطانی از بین برود و رشد تومور کاهش یابد.

- خواص کاهو برای بهبود عملکرد مغز:

در سبزیجات، مواد مختلفی نظیر پتاسیم، فولات یا B9 و آنتی اکسیدان های گوناگون وجود دارد که به بدن برای به دست آوردن توانایی های عصبی کمک میکند. به طور مثال ، کاربرد فولات در کاهش بیماری آلزایمر و کاهش زوال عقل می باشد. پتاسیم موجود در کاهو باعث میشود جریان خون به مغز افزایش یابد و در نتیجه این خواص خواص کاهو کمک زیادی به شناخت، تمرکز و توانایی افزایش فعالیت عصبی میکند.

- منبع غنی از اسیدهای امگا:

یکی از مواد مغذی بسیار ضروری که برای بهبود عملکرد بدن نیاز است، اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد. بر خللاف تصور عموم، این اسیدها فقط در ماهی یا اجیل موجود می باشد. اسیدهای چرب امگا ۳ در انواع مختلفی از کاهو وجود دارد که برای تحقق نیازهای مقوی بدن مناسب است. این خواص کاهو دارای کالری پایینی می باشد.

- خواص کاهو برای کاهش اشتها:

از خواص کاهو میتوان به کاهش اشتها و ریزه خواری اشاره کرد ، به علت اینکه کاهو فیبر بسیاری دارد و این ماده در معده هضم نمیشود و مدت زمان بالایی در معده باقی میماند، به همین خاطر احساس سیری دارید. البته فراموش نکنید که این خاصیت کاهو تنها زمانی تاثیرگذار است که شما از سس یا اسانس های ترش مزه استفاده نکنید در غیر این صورت اثری ندارد و اشتهای شما را زیاد می کند.

- خواص کاهو برای کاهش خطر ابتلا به دیابت:

مصرف روزانه کاهو بر طبق مطالعات، میتواند سبب کاهش خطر بروز دیابت شود. کنترل قند از دیگر خواص کاهو به شمار میرود که مانع از افزایش آن می شود. آب کاهو ۵ کالری انرژی و ۲ گرم کربوهیدرات دارد. از این سبزی میتوانید بدون نگرانی از افزایش وزن و چاقی برای کاهش قند خون  استفاده کنید. کاهو همچنين کارتنوئید ضد سرطانی دارد که موجب کاهش سطح قند خون میشود و برای دیابت، درمانی مؤثر محسوب میشود.

خواص کاهو تقویت حافظه,خواص کاهو برای ماهی,خواص کاهوکنترل قند از دیگر خواص کاهو به شمار میرود که مانع از افزایش آن می شود

طبق مطالعاتی که بر روی خواص کاهو انجام شده، نشان داده که مصرف این گیاه موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ میشود. توه کنید که کاهو ریز مغذی هایی دارد که فرد مبتلا به دیابت را نیز با سیستم دفاعی بالا نگه خواهد داشت. کاروتنوئید ضد دیابت کاهو موجب کاهش سطح گلوکز خون می شود و در درمان افراد مبتلا به دیابت موثر است.

- خواص کاهو برای بهبود سلامت پوست و مو:

کاهو دارای ویتامینی نظیر ویتامین A میباشد که این خواص کاهو برای احیاء پوست و افزایش گردش خون، مفید است. برای جلوگیری از برخورد اشعه های مضر خورشید با پوست از ویتامین C استفاده کنید و پتاسیم در رگ های پوستی باعث افزایش گردش خون می شود. درصورت خون رسانی کافی، علایم پیری در شما از بین می رود. ماسک کاهو سرشار از فیبر است که کمک زیادی به درخشان شدن پوست می کند.

شما میتوانید به راحتی صورت خودتان را روزانه با آب کاهو بشویید و پوستتان را درخشان کنید. ویتامین  K موجود در کاهو برای تقویت مو خواص بسیاری دارد. این ویتامین باعث تقویت ساقه و ریشه مو شده و در نتیجه مانع از ریزش موی زود میشود. برای داشتن حداکثر خواص کاهو برای مو، باید پیش از شامپو زدن، موهایتان را با آب کاهو بشویید. کاهو که نقش مهمی در سلامتی پوست و مو ایفا می کند، دارای امگا ۳ می باشد.

- خواص کاهو برای درمان بی خوابی:

در برگ های کاهو، اثرات ضد اسپاسم و آرامبخشی وجود دارد. مصرف ۵- ۶ برگ کاهو در هرروز موجب میشود که خواب خوب و آرامی داشته باشید. راحت ترین کار اینست که از برگ های کاهو میتوانید آبمیوه تهیه کنید. استفاده منظم از این روش درمانی با القای خواب خوب موجب درمان بی خوابی مزمن می شود. بدین ترتیب یکی از خواص کاهو، درمان بی خوابیست.

- خواص کاهو برای بهبود سلامت چشم:

لوتئین موجود در کاهو به عنوان یک آنتی اکسیدان فوق العاده باعث افزایش سلامت بینایی چشم شما میشود. همچنین یکی از دیگر خواص کاهو پیشگیری از ابتلا به بیماری ماکولار می باشد. این بیماری با بالا رفتن و افزایش سن اتفاق می افتد. براساس تحقیقات، زنانی که در رژیم غذایی خود از کاهو استفاده می کنند، احتمال ابتلا به آب مروارید در آن ها ۲۳ درصد کم تر می باشد. کاهو همچنین برای اسفناج  به عنوان یک جایگزین خوب و مناسب عمل می کند که برای چشم مفید است.

- خواص کاهو برای زنان باردار:

اسید فولیک کاهو که تاثیر مهمی در رشد جنین دارد، به محافظت از آن دربرابر نقایص هنگام تولد و جلوگیری از سقط جنین کمک می کند همچنین این خواص کاهو سبب میشود که ترشح هورمون پروژسترون که برای تأمین غدد پستانی مادر و همچنین تولید شیر مادر شیرده مناسب است، را افزایش دهد. براین اساس توصیه ی ما به شما اینست که کاهو را بعد از تولد مصرف کنید.

خواص کاهو,خواص کاهو برای بهبود سلامت قلب,خواص کاهو برای بهبود سلامت پوستیکی از خواص کاهو، درمان بی خوابیست

- خواص کاهو برای رفع سموم بدن:

از دیگر خواص کاهو می توان به از بین بردن سموم بدن و پوست اشاره کرد ، چون این گیاه سرشار از فیبر غذایی و آنتی اکسیدان می باشد. این ترکیبات به جوان سازی پوست کمک می کند و با رادیکال های آزاد مبارزه می کند. از این رو باعث میشود که پوست شاداب و جوان باشد و همینطور از کاربردهای مهم کاهو در بدن ما به شمار می رود.

- خواص کاهو برای بهبود سلامت استخوان:

یکی از خواص کاهو برای بهبود سلامت استخوانها می باشد. ویتامین های  A، K  و C موجود در کاهو برای تولید کلاژن بسیار مفید واقع شده است( اولین مرحله در تشکیل استخوان). ویتامین K  موجب میشود که غضروف و بافت هم بند ایجاد شود. ویتامین A نقش موثری در ایجاد سلول های جدید استخوانی دارد و کمبود آن باعث ابتلا به پوکی استخوان و همچنین افزایش خطر شکستگی میشود. ویتامین C نیز با عوامل پیری استخوان جلوگیری می کند. کمبود ویتامین K نیز به کاهش توده استخوانی و افزایش خطر شکستگی منجر میشود و ویتامین K باتوجه به بنیاد بین المللی توده استخوان، به عنوان یک ماده معدنی بسیار مهم برای استخوان محسوب میشود.

خواص کاهو برای بهبود سلامت پوست,خواص کاهو,خواص کاهو برای کاهش خطر ابتلا به دیابتیکی از دیگر خواص کاهو پیشگیری از ابتلا به بیماری ماکولار می باشد

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش