دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۱۰۰۰۱

خواص تربچه برای سلامتی و تندرستی

خواص تربچه برای سلامتی,خواص تربچه قرمز,آشنایی با خواص تربچهیکی از خواص تربچه اینست که در تسکین درد بواسیر موثر است
تربچه قرمز از فواید سلامتی بسیاری برخوردار میباشد و به درمان و پیشگیری از بیماریها کمک میکند. تربچه برای سلامتی انسانها بسیار مفید است؛ بدین دلیل که سرشار از مواد مغذی، ویتامین C ، ویتامین B و مقدار زیادی آب، آنتی اکسیدان ها و فیبرهای غذایی میباشد .

خواص تربچه

تربچه به عنوان یک گیاه کم چرب، بدون کلسترول و چربی محسوب میشود. تربچه دارای ویتامین هایی ازجمله ویتامین c, k, B۶ نیاسین و فولات می باشد. برگ تربچه دارای ویتامین C میباشد که ویتامین موجود در ریشه آن ۶ برابر بیشتر است و مهم ترین ماده غذایی موجود در آن، فیبر غذایی اش می باشد. از خواص موجود در این گیاه می توان به پتاسیم، کلسیم، مس، اسید فولیک و آنتوسیانین اشاره کرد. بیماری یرقان را می توان با مصرف برگ های آن درمان کرد. اگر آب این گیاه را بطور منظم، مصرف کنید موجب تسهیل در حرکت روده و بهبود اشتها میشود.

- پیشگیری از کم خونی:

فولات موجود در تربچه در بهبود کم خونی، مفید است. اگر تربچه را به صورت خام مصرف کنید یا آب آن را با آب هویج بنوشید؛ به خاطر این که سرشار از آهن، پتاسیم و روی است؛ علائم کم خونی را بهبود می دهد. از خواص تربچه می توان به تولید گلبول های قرمز خون، افزایش گردش خون و بهبود سطح اکسیژن در سلول ها اشاره کرد.

- خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد:

تربچه در خانواده سبزیجات خراطین قرار دارد. ترکیبات موجود در این سبزیجات در زمانی که با آب ترکیب میشود به ایزوتیوسیاناتها تجزیه می شود. این ایزوتیوسیاناتها گاهی وقت ها با اشکال مختلف سرطان، مبارزه میکند. تربچه، اثرات شیمی درمانی را در صورت بروز سرطان پستان دارد و با مهار رشد سلول های سرطانی موجب مرگ این سلول ها می شود. این گیاه به عنوان یک ماده ضد توموری مفید محسوب میشود و تأثير به سزایی در درمان و پیشگیری از سرطان دارد.

- خواص تربچه قرمز برای لاغری:

درصورتی که برگ تربچه را همراه با غذا میل کنید موجب تحریک اشتهای شما میشود ولی فیبر کم موجود در تربچه باعث میشود که شما دچار کاهش وزن شوید. گاهی اوقات مصرف بیش از حد تربچه باعث جاری شدن اشک از چشمانتان میشود ولی در رژیم لاغری ، بسیار مفید است. تربچه به رفع مشکل چربی های داخل سلولی کمک می کند و باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشود. بنابر تحقیقات دانشمندان دانمارکی مصرف انواع ترب در طول روز، مانع از گرسنگی زود هنگام بدن میشود. البته اگر تربچه را به تنهایی بخورید؛ احتمال اذیت شدن معده ی شما وجود دارد؛ شما میتوانید در سالاد سبزیجات یا در کنار استیک از این ماده غذایی استفاده کنید؛ همین ماده غذایی تأثير به سزایی در سوزاندن چربی های دور شکم و پهلوی شما دارد.

- درمان یبوست:

تربچه می تواند درد بواسیر را درمان کند. یبوست مداوم از دلایل بواسیر به شمار میرود بدین دلیل که تربچه دارای فیبر بسیاری می باشد؛ یعنی حرکت روده را تحریک می کند و علایم یبوست را بهبود می دهد. علاوه‌براین ، از دیگر مزایای تربچه می توان به تقویت تولید صفرا، محافظت از کبد و کیسه صفرا اشاره کرد.

خواص تربچه,خواص تربچه و محل رشد آن,خاصیت تربچه قرمزمصرف تربچه باعث تولید گلبول‌های قرمز خون میشود

- درمان سرماخوردگی با آب و برگ تربچه:

از مواد موجود در برگ تربچه می توان به کلسیم، پتاسیم، مس، ویتامین c، اسید فولیک و آنتوسیانین( نوعی آنتی اکسیدان قوی) اشاره کرد؛ اگر آب تربچه را با یک قاشق مرباخوری عسل بمدت ۲ تا ۳ بار در هرروز مصرف کنید باعث درمان بیماری هایی همچون سرماخوردگی، گلودرد، سیاه سرفه و ناراحتی ریه میشود.

- مراقبت از پوست:

تربچه بخاطر داشتن ویتامین C ، روی و بعضی از اعضای خانواده ویتامین B، فواید بسیاری برای پوست دارد . آب موجود در تربچه دارای مزایایی همچون حفظ سطح رطوبت سالم و هیدراتاسیون پوست می باشد. از تربچه خام خرد شده به عنوان پاک کننده یاد میشود که عموم افراد از آن به روش ماسک صورت استفاده می کنند. تربچه دارای خاصیت ضد عفونی کننده میباشد که کاربرد بسیاری در پاکسازی اختلالات پوستی مانند خشکی پوست، بثورات و ترک دارد. نیاسین موجود در تربچه از بیماری پوستی جلوگیری می کند.

- خواص تربچه برای کبد و کلیه:

خاصیت ضد عفونی و سم زدایی تربچه به رفع گرفتگی کبد کمک می کند. همچنین برای دفع سنگ کلیه می توان آب تربچه نوشید. آنزیم هایی شبیه به مایروسیناس و دیتاستاز در تربچه وجود دارد که مانع از عفونت و زخم کبد و کیسه صفرا میشود. از دیگر خواص تربچه میتوان به خاصیت ادرار آوری آن اشاره کرد که باعث افزایش میزان ادرار میشود. برای درمان التهاب و سوزش ادرار توصیه میشود که آب تربچه مصرف کنید. همچنین مصرف این ماده دارای خواص دیگری نظیر پیشگیری از عفونت کلیه، مثانه و بیماری های دستگاه ادراری می باشد.

- تربچه و تقویت سیستم ایمنی بدن :

آهن و فسفر موجود در برگ های تربچه به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. همچنین، ویتامین C موردنیاز بدن با مصرف تربچه تأمین میشود. ویتامین c تأثير مهمی در گلبول های سفید خون دارد، همچنین عملکرد سیستم ایمنی را بهبود میدهد. علاوه‌براین ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به خاطر آنتوسیانین های موجود در این گیاه، کاهش می یابد.

- پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و کاهش فشار خون بالا :

تربچه، تأثير به سزایی در تولید اکسید نیتریک دارد و اکسید نیتریک در عملکرد رگ های خونی به عنوان یک تنظیم کننده می باشد. به طورکلی سلول های تشکیل دهنده ی سلول های خونی موجب تولید اکسید نیتریک میشود و پس از انتقال این گاز به جریان خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی کاهش می یابد. گاهی اوقات گلبول های قرمز و سفید با چسبیدن به دیواره های رگ های خون، خطر لخته شدن را افزایش میدهند و انتشار اکسید نیتروژن از این اتفاق پیشگیری میکند. به این ترتیب اگر تربچه مصرف کنید؛ این گاز در بدن شما به میزان بیشتری تولید میشود.

- اختلالات ادراری:

از نظر طبی تربچه ادرارآور است؛ یعنی میزان تولید ادرار را افزایش می دهد. همچنین از خواص آب تربچه می توان به کاهش التهاب و رفع احساس سوزش در حین ادرار اشاره کرد. بنابراین تربچه می تواند شرایط مختلف ادراری که توسط سموم اضافی در سیستم تشدید میشوند را درمان کند.

خواص تربچه برای سلامتی,خواص تربچه قرمز,آشنایی با خواص تربچهتربچه متعلق به خانواده سبزیجات خراطین است

- خواص تربچه برای بارداری:

از خواص تربچه در بارداری می توان به رفع یرقان و زردی مادر و نوزاد کمک اشاره کرد. تربچه به عنوان یک ماده غذایی سم زدا موجب تصفیه ی خون میشود. البته مصرف ترب سیاه در میان انواع مختلف ترب، بیماری یرقان را درمان میکند. همچنین مادران باردار برای زیاد شدن شیر خود می توانند سبزی خوردن و تربچه مصرف کنند.

- تربچه و بهبود سلامت دستگاه گوارش:

تربچه به خاطر داشتن سلولز و فیبر می تواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود دهد. یکی از خواص آب تربچه اینست که از بافت معده محافظت می کند و علاوه بر آن سد مخاطی را تقویت می کند و از بروز زخم معده پیشگیری میکند. سد مخاطی دربرابر میکروارگانیسم های بیماری زا و سموم مضر از معده و روده ی شما محافظت می کند. برگ های گیاه تربچه براساس تحقیقات برای بهبود سلامت دستگاه گوارش، فواید بسیاری دارد.

- درمان نیش حشرات:

خواص ضد خارش تربچه برای نیش حشرات و نیش زنبور عسل، درمان بسیار مناسبی است. آب تربچه دارای خواص دیگری همچون کاهش درد و تورم در ناحیه آسیب دیده می باشد.

خواص تربچه,خواص تربچه و محل رشد آن,خاصیت تربچه قرمزتربچه خاصیت ضد عفونی کننده و سم زدایی دارد

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش