یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۰۰۹

بهترین و موثرترین خواص تخم شربتی چیست؟

خواص تخم شربتی,تخم شربتی,فواید تخم شربتییکی از خواص تخم شربتی این است که میتواند باعث روشن تر شدن پوست صورت شود
خواص تخم شربتی، بسیار مفید و زیاد است و افراد بسیاری به منظور سلامتی و تندرستی خود از آن استفاده می کنند. تخم شربتی با نام های متنوعی در شهرهای مختلف شناخته می شود که نظیر بادروج، تره خراسانی، حوک، اوقیمن و بورنگ می باشد.

خواص تخم شربتی

میزان کالری تخم شربتی، بسیار کم است ولی دارای ارزش غذایی بسیاری می باشد. از مواد معدنی و مغذی موجود در تخم شربتی می توان به آنتی اکسیدان ها، منگنز، سدیم، منیزیم و غیره اشاره کرد. تخم شربتی را با نام ریحان شیرین نیز می شناسند. تقویت سیستم ایمنی بدن ، یکی از خواص تخم شربتی می باشد.

 گل تخم شربتی دارای رنگ مایل به قرمز و صورتی می باشد. یکی از خصوصیات ظاهری تخم این گیاه اینست که سیاه و شفاف است و پس از ریختن آن درون آب، یک ماده ی ژله ای اطرافش را دربرمی گیرد و لعاب دار می شود. وقتی که تخمه شربتی، آب را به خود جذب میکند؛ بسیار لغزنده میشود و خاکستری رنگ میشود. برای رفع عطش می توان شربت تخم شربتی تهیه کرد که صرفا یک نوشیدنی نیست و نوعی داروی گیاهیست. تخم شربتی، سرشار از خواص بسیاری می باشد.

* خواص تخم شربتی برای کبد:

آنتی اکسیدان فلانوئید موجود در تخم شربتی موجب حفظ بدن دربرابر رادیکال های آزاد میشود و مانع از ابتلا به بیماری هایی نظیر سیروز کبدی و سرطان کبد می شود. کمک به درمان و پاک سازی کبد از دیگر خواص تخم شربتی به شمار می رود. در اثر تجمع بیش از حد چربی در کبد، شخص به کبد چرب مبتلا میشود و برای مقابله با این بیماری لازم است که چربی خون شخص، کاهش یابد و از تغذیه ی سالمی پیروی کند. فیبر موجود در تخم شربتی، تأثير به سزایی در کنترل سطح کلسترول و قندخون دارد؛ همچنین دانه های تخم شربتی، حاوی پکتین میباشد که میزان جذب کلسترول در روده را کاهش می دهد.

سطح کلسترول با مصرف مداوم تخم شربتی کنترل می شود و در نتیجه این امر، با کمک به کاهش تجمع چربی در کبد، مانع از بروز بیماری کبد چرب میشود. همچنین کنترل قندخون از دیگر خواص تخم شربتی به شمار می رود. بهتر است بدانید که قندخون بالا از دلایل ابتلا به کبد چرب میباشد که مصرف تخمه شربتی، تأثير به سزایی در سلامت کبد دارد. کبد افراد با مصرف ترکیب ترنجبین با تخم شربتی، پاکسازی میشود. علاوه بر این برای درمان کبد چرب می توانید تخم شربتی و خاکشیر را با هم ترکیب کنید. خاکشیر برطبق عقیده ی طب سنتی ، ضد بلغم و ضد سوداست و سلامت کبد را تضمین میکند.

* پایین اوردن تب با تخم شربتی:

بنابر طب سنتی برای کاهش حرارت بدن باید تخم شربتی را با تخم ریحان، تخم شاهی، قدومه شیرازی و اسفرزه ترکیب کنید.

* سفید کردن رنگ پوست با تخم شربتی:

روشن شدن پوست از دیگر فواید تخم شربتی محسوب می شود. اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های قوی موجود در تخم شربتیبه  روشن تر شدن پوست صورت کمک میکند. طرز تهیه ماسک تخم شربتی به اینصورتست که باید آسیاب کرده ی ۱ قاشق چایخوری تخم شربتی را با ۱ قاشق چایخوری لیموترش و ۱ قاشق چایخوری آب ولرم ترکیب کنید و روی صورت خود بمدت۳۰ دقیقه قرار دهید و بعد با آب سرد بشویید.

تخم شربتی برای درمان بی خوابی,خواص تخم شربتی,خواص تخم شربتی برای فشار خوناز خواص تخم شربتی می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد

* درمان دردهای معده و گوارش با تخم شربتی:

از خواص تخم شربتی میتوان به درمان بعضی از بیماری های گوارشی نظیر درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی‌نظمی کارکرد روده ها اشاره کرد. از تخم شربتی در کشور چین، برای درمان بیماری های گوناگون استفاده میشود که شامل عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات می باشد. فیبر غذایی موجود در تخم شربتی، به گوارش و درمان بافت های گوارشی کمک میکند.

* خواص تخم شربتی برای درمان بی خوابی:

از مشکلات شایع مرتبط با سبک زندگی و تغذیه می توان به بیخوابی اشاره کرد. مصرف بعضی از موادغذایی و نوشیدنی ها به شما پیش از خواب کمک می کنند. نوشیدنی های خواب آور مثل شیر و دوغ به شما کمک می کنند تا خواب کافی، داشته باشید. تریپتوفان موجود در تخم شربتی، نوعی اسید آمینه است که خواب شما را تنظیم میکند. قبل از این که بخوابید با نوشیدن یک لیوان شربت خنک می توانید در بدنتان مقدار این اسید آمینه را افزایش دهید.

نوشیدن شربت تخم شربتی در طول شب، سیستم گوارشی شما را پاک سازی میکند. همچنین برای پیشگیری از بروز یبوست می توانید پیش از خواب، آن را میل کنید. به خاطر این که نباید قبل از خواب، مواد قندی بخورید؛ بهتر است که شیرینی این شربت، کم باشد.

* خواص تخم شربتی تنظیم فشار خون با تخم شربتی:

معمولاً پس از خوردن غذا به خصوص غذاهای پر نشاسته،  فشارخون بالا می رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد می کنند و به این ترتیب شما بطور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.

* فواید تخم شربتی برای لاغری:

تخم شربتی برای لاغری خواص بسیاری دارد. مواد موجود در تخم شربتی شامل ویتامین ها، اسید های چرب امگا ۳ و پروتئین میباشد که سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و بدین ترتیب وزنتان را کاهش می دهد. میزان کالری تخم شربتی، بسیار کم است. فیبر درون تخم شربتی باعث میشود که اشتهای شما کاهش یابد و به خاطر این که آب را به خود جذب می کند و اطرافش را یک ماده ژله ای دربر می گیرد؛ در معده ی شما نیز این اتفاق می افتد و حجمش با جذب آب، افزایش پیدا میکند و اشتهای شما را کم میکند. در چنین شرایطی دیگر نمیتوانید پرخوری کنید و در نتیجه لاغر میشوید. کمک به رفع یبوست از دیگر خواص تخم شربتی به شمار می رود. جالب است بدانید که یبوست، موجب اضافه وزن می شود. 

خواص تخم شربتی برای فشار خون,سفید کردن رنگ پوست با تخم شربتی,خواص تخم شربتی برای کبدتخم‌ شربتی کالری بسیار کم اما ارزش غذایی بسیار بالایی دارد

برای کاهش وزن با مصرف تخم شربتی این نکته را در نظر بگیرید که نباید در طول روز، بیشتر از دو قاشق غذاخوری یا ۲۵ گرم تخم شربتی مصرف کنید. از دانه های تخم شربتی، علاوه بر حالت نوشیدنی میتوانید در تهیه سوپ، آش، سالاد و یا محصولات لبنی به شکل پودر استفاده کنید. بهتر است که نیم ساعت قبل از  هر وعده غذایی یا هنگام ضعف کردن در بین روز از تخم شربتی استفاده کنید و به تناسب اندام دلخواهتان برسید. همچنین میتوانید ترکیب یک لیوان تخم شربتی با مقداری عسل و آبلیمو را در هرروز صبح ناشتا میل کنید تا احساس سیری در تمام طول روز داشته باشید، این نوشیدنی به دفع بهتر نیز کمک می کند.

* خواص تخم شربتی برای کودکان:

طرز تهیه ی تخم شربتی برای کودکان به این صورت است که باید بطور کامل، دانه هایش را خیس کنید. درصورت خیس نشدن برخی از دانه ها ممکن است که با گیر کردن در گلوی آن ها باعث خفگی شود. کودکان زیر یک سال، مجاز به مصرف تخم شربتی نیستند، زیرا در آن ها توانایی بلع هنوز کامل نیست. تخم شربتی دارای منابع غنی میباشد که از آن ها می توان به امگا۳ و کلسیم اشاره کرد.

برای تامین ۱۸ درصد کلسیم در هرروز باید ۲ قاشق چای خوری دانه های تخم شربتی، را میل کنید که این مقدار کلسیم، بیشتر از لبنیات است. سیستم ایمنی بدن کودکان بخاطر مقدار زیاد امگا ۳ و روی در دانه های تخم شربتی، تقویت میشود. دانه های تخم شربتی برای کودکانی توصیه میشود که شیر و لبنیات دوست ندارند و اگر این دانه ها را مصرف کنند به استحکام استخوان ها و سلامت دندان هایشان کمک میکند. از دیگر فواید دانه های تخم شربتی می توان به کنترل کلسترول خون اشساره کرد که مانع از بروز بیماری های قلبی و عروقی در کودکان میشود. تخم شربتی برای کودکان مبتلا به یبوست به عنوان یک نوشیدنی مفید محسوب میشود.

* آرامش اعصاب با تخم شربتی:

به منظور آرامش اعصاب می توانید در هرروز ، ترکیب تخم شربتی با عرق بادرنجبویه و عسل را میل کنید. تخم شربتی علاوه بر بهبود خلق و خوی فرد دارای مزایای دیگری نظیر درمان خستگی مفرط ذهنی، تنش های عصبی، افسردگی، میگرن و وسواس می باشد.

تخم شربتی چیست,خواص تخم شربتی برای کودکان,تخم شربتیبه تخم شربتی ریحان شیرین نیز می‌گویند

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
عالی بود
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش