دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۱۰۰۰۸۴

ضعف خفیف دست و تغییرات زودگذر در حالت چهره نشانه چیست؟

علت ضعف خفیف دست,علت تغییرات زودگذر در حالت چهره,سکته مغزی

چند قدم نرسیده به سكته مغزی

‌ناگهان یك سمت صورتش كج شد، دست و پایش به خاطر ضعف شدید، توانایی حركت را از دست داد و دیگر قادر به حرف زدن نبود ... ا علائمی را نشان می‌داد که بد بود؛ علائمی با ماهیت سكته مغزی. حالا به تنها اقدامی كه نیاز داشت، رساندنش در زمان طلایی (حداكثر ۵/۴ ساعت) به یك مركز درمانی مجهز بود ... اما گاهی این علائم در سكته‌های مغزی خفیف و به دلیل قطع گذرای خون‌رسانی به مغز (TIA) اتفاق می‌افتد كه معمولا كمتر از ۲۴ ساعت طول می‌كشد و علائم آن نیز در عرض ۱۰ تا ۶۰ دقیقه یا حداكثر چند روز بر طرف می‌شود. 

 

زمانی سكته مغزی، خفیف تشخیص داده می‌شود كه حجم ناحیه‌ای از مغز كه دچار سكته شده، زیر یك سانتی‌متر و علائم آن در حد خفیف باشد. سكته مغزی خفیف معمولا با ضعف خفیف دست و تغییرات زودگذر در حالت چهره همراه است. تشخیص این نوع سكته از حیث این‌كه چه ناحیه‌ای از مغز درگیر آن است، اهمیت دارد، زیرا در برخی از مناطق مغز، اگر حتی سكته مغزی كوچك اتفاق بیفتد، فلج كامل ایجاد می‌كند.

 

سكته‌ای با عوارض ماندگار 

زمانی كه خون‌رسانی به مغز مختل شود ولی شدت و زمان این اختلال در حدی نباشد كه به سكته (مرگ بخشی از بافت) منجر شود، حمله ایسكمیك گذرا رخ داده است. با این حال، سكته مغزی خفیف هم می‌تواند علائم پایدار به‌جا گذارد ولی با گذشت زمان و اقدامات بازتوانی، اختلالات حركتی ناشی از آن از بین می‌رود و بیمار به سطحی از كاركرد روزانه‌اش نزدیك می‌شود . البته باید توجه كنید خطر سكته مغزی شدید كه باعث آسیب ماندگار می‌شود، در چند روز اول بعد از حملات ناشی از سكته مغزی خفیف نیز زیاد است. محققان تاكید می‌كنند سكته مغزی خفیف می‌تواند هشداری برای سكته كامل باشد و باید به سرعت درمان شود. درمان سریع این حمله می‌تواند احتمال بروز سكته كامل را تا ۸۰ درصد كاهش دهد. معمولا بروز سكته مغزی خفیف یك تشخیص اورژانسی است و باید در اسرع وقت درمان شود.

 

لباس ضد سكته مغزی بپوشید!

پیشگیری از سكته مغزی و قلبی اصول مشتركی دارند كه شامل پرهیز از مصرف مواد مخدر و سیگار، داشتن برنامه تحركی منظم و انجام ورزش حداقل سه بار در هفته، مصرف میوه و سبزیجات تازه بویژه با رنگدانه قرمز، محدود كردن مصرف چربی و غذای پركالری، محدود كردن نمك و در بالای ۴۰ سال، انجام آزمایش خون سالانه برای تشخیص زودهنگام دیابت می‌شود. اگر این موارد رعایت شود از سكته مغزی پیشگیری می‌شود.

 

در معرض خطر هستید

بیشتر افرادی كه سبك زندگی خوبی ندارند، چاق هستند، ورزش نمی‌كنند و غذای پركالری مصرف می‌كنند یا در خانواده سابقه بروز سكته مغزی در سنین پایین دارند در خطر بیشتری از حیث ابتلا به سكته مغزی هستند . یكی از علل شایع سكته، آترواسكلروز (سخت شدن شریان‌ها) است. پلاك‌های ساخته شده از چربی، كلسترول، كلسیم و دیگر مواد در شریان‌ها، باعث تنگ شدن رگ‌های خونی می‌شود. یك لخته خونی ممكن است در این راه باریك بماند و باعث سكته مغزی -ایسكمی شود. ناگفته نماند كه سكته مغزی ممكن است بر اثر فشار خون بالای كنترل نشده نیز به‌وجود آید.

 

نجات از سكته مغزی

اگر پس از سكته مغزی بتوان با تشخیص درست علائم، بیمار را طی زمان طلایی (چهار ساعت و نیم) به مركز درمانی مجهز انتقال داد، درمان وی ممكن خواهد بود. درمان و در واقع، خروج لخته ایجاد شده در عروق مغزی با استفاده از داروهای وریدی و گاهی بعد از زمان طلایی با استفاده ار تكنیك‌های آنژوپلاستی صورت می‌گیرد . ضروری است خانواده‌ها اگر تصور می‌كنند زمان رسیدن نیروهای اورژانس طول می‌‌کشد باید قبل از تمام شدن زمان طلایی، خودشان بیمار را به مركز درمانی كه ترجیحا مجهز به ارائه خدمات ویژه به بیماران سكته مغزی است، برسانند.

 

او سكته مغزی كرده!

روش اصلی تشخیص سكته مغزی معاینه است اما برای تایید تشخیص از روش‌های سی‌تی‌اسكن و ام‌آر‌آی و برای تشخیص عروق بزرگ در ناحیه مغز و گردن از آنژیوگرافی مثل ام‌آر آنژیوگرافی و سی‌تی آنژیوگرافی استفاده می‌شود. براساس نتایج این بررسی‌ها نوع درمان، چه در مرحله حاد (اورژانسی) و چه در مرحله تحت حاد (در منزل) انتخاب می‌شود.

 

پس از آن لخته ایجاد شده در عروق مغزی در اورژانس با استفاده از دارو و آنژیوپلاستی، خارج می‌شود. بعد از آن نیز وضعیت بیماری كه در بخش یا منزل تحت درمان قرار گرفته با استفاده از داروهای رقیق‌كننده خون مثل آسپرین پلاویكس یا وارفارین  كنترل می‌كشود. در واقع، فشار خون و چربی خون چنین بیماری را با توصیه‌های لازم به سمتی تغییر می‌دهیم كه بتوانیم از سكته مغزی بعدی پیشگیری كنیم.

 

 

jamejamda​ily.‎​ir
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش