یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۰۸۱

معرفی انواع بیماری های مقاربتی و راه های پیشگیری از آن

بیماری های مقاربتی,علائم بیماری های مقاربتی در زنان,بیماری های مقاربتی ایدزبسیاری از بیماری های مقاربتی یا علائمی از خود نشان نمی دهند یا بسیار ناچیز هستند
مـتاسفانه شیوع بیماری های مقاربتی و عفونت های منتقل شده از روش ارتباطات جنسی، این روزها بسیار گسترده شـده است و تمام افراد فعال از نظر جنسی در معرض ابتلا به این بیماریها قرار دارند.

بیماری های مقاربتی

گاهی اوقات یک شخص از طریق تماس جنسی، بیماری مقاربتی( STD)  را به شخص دیگر منتقل می کند. شما می توانید بیماری مقاربتی را با شخصی که به این بیماری مبتلا است به وسیله ی یک رابطه جنسی بدون محافظت از واژن، مقعد یا دهان و دندان منتقل کنید. از نام های دیگر بیماری های مقاربتی می توان از عفونت مقاربتی( STI)  یا بیماری وریدی( VD)  یاد کرد، یعنی صرفا راه انتقال بیماریهای مقاربتی، رابطه جنسی نمی باشد. عفونت ها باتوجه به STD خاص، گاهی اوقات از طریق سوزن های مشترک و شیردهی نیز انتقال پیدا می کند.

علائم بیماری های مقاربتی در مردان

بسیاری از بیماری های مقاربتی یا علائمی از خود نشان نمی دهند یا بسیار ناچیز هستند، به همین خاطر تشخیص ابتلا به این بیماری کار دشواریست. بعضی از علائم رایج بیماری های مقاربتی در مردان شامل موارد زیر می باشد :

> درد یا ناراحتی در طول رابطه جنسی یا ادرار کردن

> زخم ها، زگیل یا بثورات در اطراف آلت تناسلی، بیضه ها، حنجره، باسن، ران یا دهان

> تخلیه غیرارادی یا خونریزی از آلت تناسلی

>بیضه های دردناک یا متورم شده

علائم بیماری های مقاربتی در مردان,بیماری های مقاربتی,بیماری های مقاربتی جنسیبیماری های مقاربتی انواع مختلفی دارد

علائم بیماری های مقاربتی در زنان

بیماری های مقاربتی در بسیاری از موارد، نشانه قابل توجهی را ایجاد نمی کنند. نشانه های رایج بیماری های مقاربتی در زنان عبارتست از:

>> درد یا ناراحتی در طول رابطه جنسی یا ادرار کردن

>> زخم ها، تبخال یا خارش در نزدیکی واژن، مقعد، باسن، ران یا دهان

>> تخلیه غیرارادی یا خونریزی از واژن

>> خارش در اطراف واژن

انواع بیماری های مقاربتی

انواع عفونت ها از راه رابطه ی جنسی منتقل میشوند. در ادامه رایج ترین بیماری های مقاربتی را برایتان توضیح داده ایم:

> کلامیدیا:

بیماری کلامیدیا یکی از انواع بیماری های مقاربتی است که در اثر باکتری کلامیدیا تراکوماتیس در زنان و مردان بروز می دهد. نشانه های این بیماری در مردان بیشتر در مجرای ادرار، گلو یا رکتوم نمایان میشود در حالی که در زنان بیشتر در مقعد، دهانه ی رحم یا گلو خود را نشان می دهد. زن باردار نیز میتواند این بیماری را به کودکش انتقال دهد. اگر قبلا به بیماری کلامیدیا مبتلا شده اید، احتمال ابتلای دوباره درصورت داشتن رابطه ی جنسی محافظت نشده با شخصی که دچار عفونت است، وجود دارد.

بر اساس مطالعات صورت گرفته در خصوص کلامیدیا، افراد جوان به خصوص دختران نوجوان بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند. درصورت عدم استفاده از کاندوم، احتمال ابتلای شما به کلامیدیا بیش تر میشود.

از نشانه های بیماری کلامیدیا در زنان می توان به احساس سوزش در هنگام ادرار کردن، خروج ترشح غیر طبیعی از واژن، احساس درد در هنگام مقاربت اساره کرد و در صورت تشدید این نوع از بیماری های مقاربتی، ممکن است درد در ناحیه زیر شکم داشته باشید و همچنین در هنگام رابطه ی جنسی دچار تهوع ، تب و درد شوید.

درمان بیماری کلامیدیا از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا در صورت درمان نشدن، باعث بروزعوارض سلامتی طولانی مدت نظیر ناباروری و بارداری خارج از رحم میشود. چنانچه بیمار بطور دقیق دستورالعمل های پزشک معالج را انجام دهد، در این صورت آنتی بیوتیک ها می توانند این بیماری را درمان کنند. برای پیشگیری از ابتلا به به این بیماری های مقاربتی می توانید از کاندوم، استفاده از سد دندانی در طول رابطه ی جنسی دهانی و غربالگری منظم استفاده کنید.

> ایدز:

در بسیاری از مواقع HIV و ایدز به جای یکدیگر برای توصیف یک بیماری بکار برده میشوند ، در حالیکه HIV به عنوان ویروسی شناخته میشود که میتواند باعث بروز بیماری ایدز شود. HIV پیشرفته ترین مرحله بیماری است و وقتی فردی به HIV مبتلا میشود، صرفا به این معنی نیست که ویروسش پیشرفت کرده و به ایدز تبدیل شده است. برای بیماری HIV هیچ درمانی وجود ندارد و و پس از ابتلا به این بیماری، امید به زندگی تقریباً سه سال می باشد. وقتی که فرد مبتلا به HIV به بیماری های دیگر مبتلا شده باشد، مدت زمان زنده ماندن او بسیار کوتاه تر میشود؛ با این وجود، یکی از روشهای پیشگیری از پیشرفت این بیماری های مقاربتی، استفاده از داروهای ضدویروسی می باشد. درصورت پیشرفت HIV، سیستم ایمنی بدن شدیدا به خطر می افتد تاجاییکه دیگر توانایی مبارزه با اکثر بیماری ها و عفونت ها را ندارد.

> زگیل تناسلی:

یکی از شایع ترین بیماری های مقاربتی که ویروس پاپیلوم انسانی( HPV) عامل آن است، زگیل تناسلی نام دارد که در زمان تماس جنسی منتقل می شود. درصورت عدم درمان زگیل تناسلی، این زگیل ها بزرگ می شود یا تعدادش زیاد میشود. معمولاً زگیل تناسلی بیماری بی خطری محسوب میشود و حتی در صورت عدم درمان به سلامتی شما آسیبی نمی رساند، ولی تحمل این بیماری ناراحت کننده است و ظاهر نا زیبایی به وجود می آورد. درصورت درمان کردن این بیماری احتمال انتقال آن به دیگران کم میشود.

معمولاً در اطراف مناطق جنسی مانند اطراف مقعد و داخل روده بزرگ ، فرج و بر روی آلت جنسی، زگیل های تناسلی به صورت توده هایی به رنگ پوست ظاهر می شوند. معمولاً در اثر آمیزش های جنسی از نوع مقعدی، دهانی و یا آمیزش از واژن به بیماری زگیل تناسلی مبتلا میشوید. فردی که به این نوع از بیماری های مقاربتی آلوده شده می تواند بیماری را به فرد سالم منتقل کند.

بیماری های مقاربتی در زنان,انواع بیماری های مقاربتی,بیماری های مقاربتیپزشکان در اکثر موارد نمی توانند به تنهایی با استفاده از علائم، بیماری های مقاربتی را تشخیص بدهند

> سوزاک:

از بیماری های مقاربتی باکتریایی میتوان به سوزاک اشاره کرد. افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند، معمولاً علایمی ندارند ولی در صورت وجود، این علائم عبارتند از:

- ترشح سفید، زرد، بژ یا سبز رنگ از آلت تناسلی مردانه یا واژن

- درد یا ناراحتی در طول رابطه جنسی یا ادرار کردن

- تکرر ادرار بیش از حد معمول

- خارش اطراف دستگاه تناسلی

- گلو درد

اگر سوزاک که یکی از بیماری های مقاربتی است درمان نشود سبب بروز مشکلات زیر می شود:

* عفونت مجرای ادرار، غده پروستات یا بیضه ها

* بیماری التهابی لگن

* ناباروری

> تریکوموناس:

عامل تریکوموناس که یکی از بیماری های مقاربتی به شمار میرود ، باکتری است. ترشح رقیق زرد مایل به سبز در واژن زنان که بوی تندی دارد از علایم تریکوموناس محسوب میشود. گاهی اوقات مردان هم ترشحاتی مشابه زنان دارند یا اصلا علائمی از خود نشان نمی دهند که به راحتی با یک آزمایش می توان آن را تشخیص داد. برای جلوگیری از انتقال این بیماری، درمان سریع فرد و همبستران او بسیار اهمیت دارد.

بیماری های مقاربتی,روش های پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی,تشخیص بیماری های مقاربتیاز بیماری های مقاربتی باکتریایی میتوان به سوزاک اشاره کرد

> تبخال:

>> ویروس تبخال انسانی نوع اول:

روش انتقال ویروس تبخال انسانی نوع اول شامل لمس کردن، یا برقراری تماس جنسی با نقاط حامل ویروس مثل جوشها و خراش ها، بوسیدن و ارتباط دهانی میباشد و از علایم این بیماری می توان به زخم های سرد و جوش های خیلی گرم که بر روی لب ها، گلو، داخل حفره دهان و در موارد نادر بر روی آلت تناسلی اشاره کرد. برای درمان موضعی، داروهایی مانند آسایکلویر و یا والاکسیکلویر تجویز می شوند. فراموش نکنید که این نوع درمان باعث توقف رشد بیماری و یا کند شدن آن میشود ولی کاملاً این بیماری درمان نمی شود و از بین نمی رود.

>> ویروس تبخال دستگاه تناسلی نوع دوم:

روش انتقال ویروس تبخال دستگاه تناسلی نوع دوم از راه هایی نظیر ارتباط دهانی، مهبلی و یا مقعدی می باشد. این بیماری نیز از روش ارتباط دهانی ممکن است انتقال پیدا کند. علایم این بیماری شامل ایجاد برامدگی های قرمز رنگ و دردناک در اطراف پائین باسن و رانها، آلت تناسلی است. البته این برآمدگی ها گاهی اوقات در درون مهبل و رحم خانم‌ها ظاهر میشود. از دیگر نشانه های این نوع از بیماری های مقاربتی می توان به دفع ادرار همراه با درد شدید، تب، درد و ورم سینه ها و سایر غدد اشاره نمود.

برای درمان این بیماری های مقاربتی باید از داروهایی که توسط پزشک معالج از قبیل آسایکلویر، فامسیا کلویر و والاکسی سایکلویر تجویز شده، مصرف کنید. توجه کنید که درصورت مصرف این داروها صرفا باعث توقف رشد این بیماری میشود و درواقع به عنوان یک نوع درمان قطعی برای جوش های آلت تناسلی محسوب نمیشود.

> هپاتیت B:

یکی از راه‌های انتقال هپاتیت B از طریق تماس با مایعات عفونی بدن میباشد که از این علایم می توان به خون، ترشحات واژینال یا مایع منی حاوی ویروس هپاتیت B اشاره کرد. در صورتی که با فرد آلوده رابطه ی جنسی داشته باشید یا از تیغ و سرنگ مشترک استفده کنید، احتمال ابتلای شما به این نوع از بیماری های مقاربتی بیشتر میشود.

> شپش ناحیه تناسلی:

درصورت مشاهده ی حشرات ریز بر روی موهای اطراف ناحیه تناسلی به بیماری شپش ناحیه تناسلی مبتلا شده اید. این بیماری های مقاربتی مثل شپش سر و شپش بدن تغذیه ی خود را از خون انسان تامین می کنند. رایج ترین نشانه های این بیماری، شامل خارش در اطراف دستگاه تناسلی یا مقعد، برجستگی های کوچک صورتی یا قرمز در اطراف دستگاه تناسلی یا مقعد، کمبود انرژی، تب درجه پائین و تحریک پذیری می باشد.

گاهی اوقات امکان دارد در اطراف ریشه موهای شرمگاهی، شپش یا تخمهای سفید ریزشپش دیده شود. برای تشخیص این شپش ها می توانید از ذره بین استفاده کنید. اگر این بیماری های مقاربتی درمان نشود ممکن است از راه هایی چون تماس پوست به پوست یا لباس مشترک، ملافه یا حوله به افراد دیگر منتقل شود. احتمال عفونی شدن نواحی خراشیده و گزیده وجود دارد. توصیه میشود که سریعا نسبت به درمان شپش تناسلی اقدام کنید. اگر شپش شرمگاهی دارید، برای خارج کردن آن از بدنتان میتوانید از روش های موضعی و موچین استفاده کنید. به مواردی نظیر تمیز کردن لباس، ملافه، حوله و خانه نیز بسیار اهمیت دهید.

بیماری های مقاربتی زنان,بیماری های مقاربتی,بیماری های مقاربتی آقایانکاندوم، مهمترین روش برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی میباشد

> سیفلیس:

یکی از عفونت باکتریایی، سیفلیس نام دارد. عفونت اولیه ی این بیماری های مقاربتی اینست که یک زخم کوچک روی نواحی تناسلی نمایان می شود که برای درمان آن باید از آنتی بیوتیک استفاده کنید. احتمال مرگ نوزادی که عفونت سیفیلیس دارد، زیاد می باشد. اگر در مرحله نهایی این بیماری درمان نشود، میتواند باعث بروز مشکلاتی نظیر از دست دادن بینایی و شنوایی و حافظه، عفونت مغز یا نخاع، بیماری روانی، بیماری قلبی و مرگ میشود.

روش های پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی

کاندوم، مهمترین روش برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی میباشد ولی یقیناً این احتمال صفر نمی شود و امکان تماس با زگیل ها و تبخال های تناسلی هنوز وجود دارد. بهترین راه برای جلوگیری از این بیماری اینست که توسط پزشک بطور منظم چکاپ شوید و در حین درمان بهتر است که رابطه جنسی نداشته باشید.

تشخیص بیماری های مقاربتی

پزشکان در اکثر موارد نمی توانند به تنهایی با استفاده از علائم، بیماری های مقاربتی را تشخیص بدهند. چنانچه پزشک شما نسبت به ابتلای شما به بیماری های مقاربتی مشکوک شود، احیاناً برای بررسی توصیه هایی را انجام می دهد. روش تشخیص اکثر بیماری های مقاربتی استفاده از آزمایش ادرار یا خون می باشد. برای بعضی از بیماری های مقاربتی میتوانید از کیت های آزمایش خانگی استفاده کنید، ولی ممکن است همیشه قابل اطمینان نباشند. از این جهت با احتیاط از آن ها استفاده کنید.

اقدامات لازم پس از تشخیص بیماری مقاربتی

شما باید اقدامات زیر را پس از تشخیص بیماری های مقاربتی انجام دهید:

> بعد از این که به بیماری های مقابتی مبتلا شدید باید سریعاً از برنامه درمانی که توسط  پزشک برایتان تجویز شده استفاده کنید.

راه های جلوگیری از بیماری های مقاربتی,انواع بیماری های مقاربتی,بیماری های مقاربتیبعد از ابتلا به بیماری های مقاربتی با شریک جنسیتان تماس بگیرید و اورا مطلع کنید که باید درمان شود

> بعد از ابتلا به بیماری های مقاربتی با شریک جنسیتان تماس بگیرید و اورا مطلع کنید که باید درمان شود.

> تا زمانی که بیماری های مقاربتی شما درمان نشده یا پزشک شما را تائید نکرده است، نباید رابطه جنسی داشته باشید. اگر عفونت باکتریایی، داشته باشید باید صبر کنید تا بیماری شما و شریک جنسی تان با استفاده از دارو درمان شود.

> درصورت ابتلا به بیماری های مقاربتی، باید تا زمانی که شریک شما از داروی ضد ویروس استفاده می کند صبر کنید تا انتقال بیماری به شما کاهش یابد. پزشک شما مدت زمان مناسب را به اطلاع شما میرساند.

> احتمال انتقال سوزاک که یکی از بیماری های مقاربتی  به شمار میرود از مادر به نوزاد وقتی که زایمان می کند، وجود دارد که در صورت بروز این مشکلات، سلامت کودکتان به خطر می افتد. به همین دلیل پزشکان مشوق زنان باردار می شوند تا در صورت ابتلا به بیماری های مقاربتی درمان شوند. برای درمان سوزاک می توانید از آنتی بیوتیک استفاده کنید.

بیماری های مقاربتی,بیماری های مقاربتی ایدز,علائم بیماری های مقاربتی در مردانتشخیص اکثر بیماری های مقاربتی استفاده از آزمایش ادرار یا خون می باشد

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش