دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۴۰۰۰۹۸

سریعترین و قطعی ترین ترفندها برای سفید کردن دندان و مراقبت های پس از آن

سفید کردن دندان,روش سفید کردن دندان,سفید کردن دندان به روش گیاهیسفید کردن دندان، روشی برای از بین بردن لکه های زرد رنگ دندان
استفاده از خدمات سفید کردن دندان ها متقاضیان زیادی دارد. با بالا رفتن سن، ترک های ریزی روی مینای دندان ایجاد می شود. این ترک ها محل تجمع باکتری ها میشوند و به مرور دندان ها تغییر رنگ می دهند. روش های سفید کردن دندان این آلودگی ها و باکتری ها را پاک نموده و دندان ها مجدداً سفید می شوند.

سفید کردن دندان چیست؟

سفید کردن دندان درمانی است که در آن بد رنگیها و پیگمنت هایی که به مرور زمان سبب تغییر رنگ دندانها شده و حتی برخی بد رنگیهای ژنتیکی را بر طرف کرده و دندانهایی سفید و زیبا را به شما هدیه میکند.

روش های مختلفی برای سفید کردن دندان وجود دارد، از جمله متداول ترین آن ها، انجام جرم گیری به وسیله دندانپزشک است اما جرمگیری دندان زیاد هم میتواند دردسرهایی برای سلامت دندان به وجود آورد ولی روش های ساده ای هم وجود دارد که سبب می شود با فاصله زمانی بیشتری سراغ جرم‏ گیری بروید.

راههای سفید کردن دندان ها

ماده اصلی سفیدکننده دندانها پر اکسید هیدروژن است که سبب اکسید شدن رنگدانه های رسوب کرده بین هرمهای مینایی شده و آن ها را از بین میبرد. به مرور زمان این ماده به قسمتهای زیرین مینا در عاج نفوذ میکند و رنگ آنرا روشنتر نموده و سبب سفید شدن دندان میشود. دو روش کلی برای سفید کردن دندان ها با بلیچینگ وجود دارد که از نظر مراحل و هزینه ی بلیچینگ دندان متفاوت هستند.

۱) بلیچینگ در خانه (home bleaching):

برای سفید کردن دندان به روش بلیچینگ خانگی شما یکبار وقت می گذارید و به مطب دندان پزشک مراجعه می کنید و دندانپزشک از فک بالا و پایینتان قالب گیری می کند و ظرف مدت ۲ الی ۳ روز قالبی شفاف مناسب با سایز دندانهایتان که فضای خالی برای پر کردن ماده سفید کننده در آن تعبیه شده است همراه با ژل سفید کننده و طریقه ی مصرف آن به شما میدهد. مراحل بلیچینگ خانگی و انتخاب برترین سفید کننده دندان حتماً باید طبق نظر پزشک صورت گیرد.

راههای سفید کردن دندان,سفید کردن دندان,روش های سفید کردن دندانیکی از روشهای سفید کردن دندان، روش بلیچینگ خانگی است

۲) بلیچینگ در مطب (office bleaching):

روش سفید کردن دندان در کلینیک نسبت به سفید کردن دندان (بلیچینگ) در خانه هزینه ی بالاتری دارد. در سفید کردن دندان با لیزر از نور ال ای دی و یا قوس پلاسما استفاده می شود. در بین انواع نورهایی که برای سفید کردن دندان استفاده می شود، نور هالوژن نتیجه بهتری دارد. بطور کلی، نوری برای سفید کردن دندان با لیزر مناسب است که در عین تحریک مناسب ملکول های پراکسید، به پالپ دندان آسیبی نرساند.

در روش بلیچینگ در مطب یک بند پلاستیکی روی دندان‎ها قرار میدهند تا از لثه ها مراقبت کند و ماده ی سفید کننده دندان با غلظت تقریباً زیاد بر روی دندان ها گذاشته می شود. بعد یک نور یا همان لیزر بر روی دندان ها تابیده می شود تا مواد شیمیایی را فعال کند. نور سبب افزایش سرعت واکنش محصول سفید کننده می شود و تغییر رنگ سریعتر صورت می گیرد. گفته می شود سفید کردن دندان به روش لیزری تا پنج یا شش لایه ی دندان ها را روشن می کند. این روش نسبت به بلیچینگ در منزل موثرتر است ولی برای دوام بیشتر سفارش میشود بعد از بلیچینگ در مطب چند جلسه بلیچینگ خانگی صورت گیرد.

سفید کردن دندان ها,طریقه سفید کردن دندان,سفید کردن دنداندر سفید کردن دندان با لیزر از یک چراغ آبی رنگ استفاده می‌شود

آیا سفید کردن دندان محدودیت سنی دارد؟

در بزرگسالان محدودیت سنی خاصی برای بلیچینگ وجود ندارد و پس از ۱۸ سالگی قابل انجام است. پیش از این سن، عصب دندان بزرگ است و حساسیت بیشتری ایجاد می شود. در بانوانی که دوره بارداری یا شیردهی را می گذرانند برای احتیاط بیشتر بهتر است از این روش درمان برای سفید کردن دندان استفاده نشود.

علت زرد شدن رنگ دندان ها

چند عامل وجود دارد که سبب می شود دندان ها زرد شوند و درخشش و سفیدی خود را از دست بدهند. بعضی از غذاها میتوانند مینای دندان شما را لکه دار کنند که بیرونی ترین لایه دندان شماست. همچنین، ایجاد پلاک روی دندان های شما میتواند سبب زرد شدن آن ها شود. این نوع تغییر رنگ معمولاً با تمیز کردن منظم قابل درمان است.

زرد شدن خارجی دندان شامل تغییر رنگ و آسیب به مینای دندان می شود. این شرایط بر اثر عواملی من جمله مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های نامناسب ایجاد می شود؛ به عنوان مثال، الکل، تنباکو، نوشیدنی های رنگی و گازدار. این مواد خوراکی منجر به تغییر رنگ سطح دندان شده و سطح خارجی آنرا کدر می کنند. چنانچه این مشکل سریعا درمان شود (چه با جرم گیری، و چه با سفید کردن دندان در منزل)، دیگر نیازی به بلیچینگ نیست. عدم درمان بموقع و سفید شدن دندان های زرد، میتواند به سطح داخلی دندان آسیب برساند.

سفید کردن دندان,سفید کردن دندان در خانه,بلیچینگقبل از سفید کردن دندان‌، مشکلات دهانی باید درمان شوند

کدر شدن داخلی و تغییر سطح رنگ دندان امکان دارد بر اثر عوامل ذاتی و یا اکتسابی ایجاد شود. بعضی افراد با بالا رفتن سن دچار تغییر رنگ داخلی دندان بطور اجتناب ناپذیری می شوند. ولی اغلب افراد بر اثر عوامل اکتسابی مانند مصرف بعضی داروها و یا ضربه و پوسیدگی دچار تغییر رنگ داخلی دندان می شوند. مصرف تتراسایکلین در دوره هایی از زندگی و مصرف بیش از حد فلوراید هم منجر به بروز تغییر رنگ داخلی دندان می شود. بطور رایج این نوع تغییر رنگ با روش های سفید کردن و بلیچینگ قابل درمان نیست. بدین ترتیب استفاده از روش های ترمیمی دندان مانند ونیر و کامپوزیت برای سفید کردن دندان پیشنهاد می شود.

ترفندهای خانگی برای سفید کردن دندان ها

۱. سفید کردن دندان با توت فرنگی 

این میوه خوش طعم و پرطرفدار تابستانی به علت اینكه دارای ماده ای موسوم به اسید مالیك است در سفید كردن دندان نقش موثری دارد. برای برخوردار شدن بیشتر از این خاصیت توت فرنگی هفته ای یكبار دستورالعمل زیر را انجام دهید: اول یك عدد توت فرنگی را با یك قاشق غذاخوری جوش شیرین تركیب كنید تا یك خمیر قرمز رنگ حاصل شود. این خمیر را روی مسواك قرار داده و آنرا مدت ۵ دقیقه روی دندانهایتان بگذارید.

نحوه سفید کردن دندان,سفید کردن دندان در منزل,سفید کردن دندانمصرف توت فرنگی نقش بسزایی در سفید كردن دندان دارد

۲. سفید كردن دندان با زردچوبه

زردچوبه روشی موثر برای سفید کردن دندان است. ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل، ۱ قاشق چایخوری پودر زردچوبه و چند قطره روغن نعناع را با یکدیگر مخلوط کنید تا خمیر دندان درست شود. دندان ها را روزی ۲ دفعه با این خمیر مسواک بزنید.

۳. پوست موز روشی مفید برای سفید کردن دندان

می توانید از قسمت داخلی پوست موز استفاده کنید چون این قسمت دارای مقدار زیادی پتاسیم، منیزیم، منگنز و دیگر مواد معدنی است و تمام این مواد باعث سفید کردن دندان می شوند. مواد معدنی غنی موجود در موز، جذب مینای دندان شده و تأثير شگرفی در سفید شدن دندان دارد. بعد از مسواک زدن عادی می توانید تکه ای از پوست موز را دو دقیقه روی دندان های خود بکشید، بعد از آن دهان خود را آبکشی کنید و قبل از خوابیدن یک دفعه دیگر این کار را تکرار کنید.

۴. سفید کردن دندان با جوش شیرین 

دانشمندان معتقد هستند جوش شیرین و پراکسید هیدروژن (یا همان آب اکسیژنه) از قدیمی ترین سفیدکننده های دندان است که در هر خانه ای یافت می شود. در سال های بسیار دور، انسان متوجه شد که شستن دندان ها به‏ وسیله پراکسید هیدروژن رقیق شده (البته برای چند ثانیه) برای سفید کردن دندان بسیار تاثیرگذار است.

به گفته پژوهشگران، می توانیم با ترکیب کردن جوش شیرین و آب اکسیژنه خمیری درست کنیم که میتواند دندان های ما را سفیدتر از قبل کند. این روشی است که قدیمی‏ها برای تمیز کردن دندان های شان استفاده می کردند. تنها کافی است چند قطره آب اکسیژنه سه درصد را داخل مقداری جوش شیرین ریخته و آن قدر هم بزنید تا مانند خمیر شود، بعد مثل یک خمیردندان معمولی از آن استفاده کنید که این روش برای سفید کردن دندان مفید است.

سفید کردن دندان,سفید کردن دندان با جوش شیرین,روشهای خانگی سفید کردن دندانترکیب جوش شیرین و آب اکسیژنه، در درمان سفید کردن دندان مفید است

۵. خوردن كرفس و سیب برای سفید کردن دندان

خوردن كرفس و سیب باعث سفید کردن دندان می شوند. این دو خوردنی دارای سلولزهای رشته ای هستند كه مثل یك مسواك طبیعی میتوانند به آرامی و بدون ضرر، دندانها را تمیز كنند. این خوردنی ها اثر پیگمنت های ناشی از مواد غذایی را از روی دندانها پاك می كنند.

۶. سفید كردن دندان با زغال

برای سفید كردن دندان با زغال، پودر زغال سنگ با درجه فعال مواد غذایی را روی مسواک مرطوب بپاشید و به برهه زمانی ۲ دقیقه مسواک بزنید. مواظب باشید تا این پود جایی پخش نشود؛ چون تمیز کردن آن اندکی دشوار است.

۷. سرکه سیب ترفندی سنتی برای سفید کردن دندان

یک روش سنتی و طبیعی دیگر برای سفید کردن دندان سرکه سیب رقیق شده است که میتواند به کمک خمیر دندان بیاید. بهترن شیوه برای رقیق کردن آن هم ترکیب سه به یک آب و سرکه سیب، بعد مخلوط کردن آن با خمیر دندان و مسواک زدن به صورت عادی است. این ترکیب ضرر خاصی ندارد و شما به صورت طبیعی به سفید کردن دندان هایتان کمک می کنید.

۸. استفاده از خمیر نمک دریا و جوش شیرین برای سفید کردن دندان

یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با ۱/۲ قاشق چای خوری نمک دریا با یک کمی آب در یک ظرف کوچک مخلوط کنید، تا یک خمیر نازک ایجاد شود، از مسواک نرم برای مالیدن خمیر روی دندان استفاده کنید و به آرامی به بازه زمانی ۲ دقیقه مسواک بزنید بعد با آب بشووید و بعد از آن با خمیر دندان بطور منظم مسواک بزنید. این کار سبب سفید کردن دندان هایتان میشود.

۹. سفید کردن دندان با آبلیمو

روش دیگر برای سفید کردن دندان، استفاده از محافظ دهانی است که میتوانید آنرا از داروخانه تهیه کنید. بوکسور ها برای محافظت از دندانهایشان زمان مسابقه از این وسیله استفاده می کنند. کافی است اندکی جوش شیرین و آبلیمو را مخلوط کنید (اگر مخلوط خیلی دوام داشت، مقدار اندکی آب اضافه کنید) بعد ترکیب حاصل شده را داخل محافظ دهان بریزید و برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دهان خود بگذارید. بعد از شستشوی دهان متوجه تأثير این ترکیب خواهید شد. به جای استفاده از محافظ میتوانید محلول را داخل دهانتان برای چند دقیقه نگه دارید تا به نتیجه دلخواه برسید.

۱۰. قرقره روغن نارگیل و مسواک زدن برای سفید کردن دندان

برای سفید کردن دندان، یک قاشق غذا خوری از روغن نارگیل ارگانیک را در دهان بریزید و قرقره کنید آنرا در اطراف دهان خویش برای ۵- ۲۰ دقیقه بچرخانید (مثل وقتی که دهان شویه استفاده می کنید). جوش شیرین را روی مسواک مرطوب بپاشید و دندان های خود را مسواک بزنید و بشویید.

مراقبت های پس از درمان سفید کردن دندان

اکنون که با روش های دندانپزشکی برای سفید شدن دندان های زرد به خوبی آشنا شده اید، بد نیست به نکته هایی برای سفیدی دندان بعد از سفید کردن دندان نیز اشاره کنیم. رعایت این موارد میتواند دوام فرآیند انجام شده را فزونی دهد؛ تا دیگر نیازی به داروی گیاهی برای سفید شدن دندان، زردچوبه برای سفیدی دندان، سفید كردن دندان با زغال و… نداشته باشید.

راه های سفید کردن دندان,سفید کردن دندان,سفید کردن دندان با لیزرپس از سفید کردن دندان، از مصرف نوشیدنی‌هایی که رنگ دندان‌ها را تیره می‌کند بپرهیزید

- بعد از سفید کردن دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان شرط اصلی داشتن دندان هایی سفید و درخشان است. مسواک زدن، نخ کشیدن و استفاده از دهانشویه روش هایی ضروری برای نگهداری از دندان ها و جلوگیری از لک شدن دندان ها است. بین دندان ها را روزی لااقل یک بار نخ بکشید تا ذرات غذای جمع شده بین دندان ها پاک شود.

- از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی که رنگ دندان ها را تیره می کند (به بازه زمانی لااقل ۱ هفته بعد از سفید کردن دندان)، پرهیز کنید.

- پس از سفید کردن دندان، زمان خوردن خوراکی های اسیدی حداقل ۳۰ دقیقه صبر کنید و بعد مسواک بزنید؛ زیرا اسید مینای دندان را ضعیف می کند و امکان دارد مسواک زدن زمان ضعیف بودن مینای دندان به آن آسیب بزند.

- بعد از سفید کردن دندان هایتان، تا جای ممکن، از نی برای مصرف نوشیدنی هایی که رنگ دندان ها را تیره می کند استفاده کنید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 3
  • 11
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش