دلایل کاهش میل جنسی
آنچه که باعث رضایت و تمایل جنسی میشود؛ تکرار و انجام عمل جنسی نیست. وقتی که یک خانمی، شاکی از کاهش میل جنسی خود است و زندگی اش با مشکل روبرو شده؛ دچار استرس و اضطراب میشود؛ درچنین شرایطی این زن دچار بیماری کاهش و علاقه میل جنسی شده است. از نظر پزشکی، کاهش میل جنسی به عنوان یک اختلال جنسی، موجب عدم تمایل فرد به برقراری رابطه جنسی با شریکش می شود که این اتفاق در هر زمانی از زندگی افراد، اتفاق می افتد.
کاهش میل جنسی در واقع به مواردی اطلاق میشود که میل جنسی کم باشد یا اصلاً وجود نداشته باشد. فراموش نکنید که بیمار به هر میزانی که از میل جنسی اش رضایت داشته باشد؛ تعریف مذکور، متفاوت است. میزان فعالیت جنسی در بعضی از مردان، کم تر از بقیه است. مشکلات میل جنسی، مردان کمی را درگیر میکند. به یک پدیده هورمونی و مغزی، میل جنسی می گویند. میل جنسی، نیازمند سطح جذابیت در فرد مقابل و سطح طبیعی تستوسترون در خون می باشد.
دلایل کاهش میل جنسی، متنوع است که اختلال نعوظ از مهمترین بیماری های جسمی به شمار می رود. در ادامه با سایر این دلایل اشنا شوید:
- تشویش ذهنی از دلایل کاهش میل جنسی:
موتور محرک مسایل جنسی، نیروی ذهنی نام دارد. از موارد مؤثر در تشویش ذهن که موجب کاهش میل جنسی میشود؛ می توان به مشغولیت، درگیری های ذهنی و یا بیماری های روحی و روانی نظیر افسردگی، استرس و اضطراب اشاره کرد.
- بیماری از دلایل کاهش میل جنسی:
آنچه که باعث کاهش میل جنسی مردان میشود؛ بسیاری از بیماریها و عارضه های مزمن می باشد. بیماری هایی مثل سرطان، باعث سرکوب تصورات شهوانی میشود. میزان فشارخون بالا و دیابت جریان خون از طریق بیماری های عروقی، کاهش می یابد و بر میل جنسی، تأثير مخربی بهمراه دارد. از عارضه های مؤثر در کاهش میل جنسی می توان به اختلال های تیروئید و تومور غده هیپوفیز اشاره کرد. غده ای که موجب کنترل تولید اکثر هورمون ها نظیر هورمون های جنسی میشود را غده هیپوفیز می گویند.
- تصور ناخوشایند از بدن و کاهش میل جنسی:
از عوامل مؤثر در عدم برقراری رابطه جنسی مناسب می توان به نداشتن حس خوب فرد نسبت به ظاهر و اندامش و اعتماد به نفس پائین اشاره کرد؛ به طورمثال او در این تصور است که خیلی چاق است( حتی اگر اینطور نباشد). زن و شوهر باید در هر وضعیتی، به هم اطمینان دهند که مورد توجه هم هستند. همچنین افراد باید با تمرین بر روی اعتماد به نفس خود، موجب افزایش آن شوند.
- مشکلات ارتباطی از دلایل کاهش میل جنسی:
یکی از مهلک ترین عوامل مؤثر در کاهش میل جنسی، مشکلات ارتباطی بین همسرانیست که هنوز حل نشده است. یکی از عوامل مهم در برقراری رابطه جنسی به خصوص در زن ها، احساس صمیمیت کردن میباشد ولی موارد دیگری که میتواند علاقه به رابطه جنسی را کاهش دهد؛ شامل بحث و جدل، خیانت، ارتباط ضعیف، عدم اعتماد و دیگر مسایل مانع بر سر صمیمیت است.
- کیفیت روابط زناشویی از دلایل کاهش میل جنسی:
گاهی اوقات مشکلات مربوط به مقاربت، در اثر مشکلات دیگر مربوط به زندگی زناشویی بروز می دهد که باید برطرف شود. عصبانیت و ناامیدی در این شرایط، موجب کاهش میل جنسی میشود.
- اضطراب و کاهش میل جنسی:
اگرچه فرد مضطرب، قادر به انجام بسیاری از کارهای زندگی اش به خوبی است ولی این را بدانید که نمیتواند رابطه جنسی خود را به خوبی انجام دهد. آنچه که باعث کاهش میل جنسی میشود؛ مواردی شامل استرس شغلی، مراقبت از فردی بیمار از اعضاء خانواده، مشکلات مالی و دیگر عوامل استرس زا است. برای کنترل اضطراب باید نسبت به یادگیری تکنیک های کنترل اضطراب اقدام کنید و یا به سراغ مشاوره های سودمند بروید.
- عدم هماهنگی زوجین از دلایل کاهش میل جنسی:
امروزه انزال زودرس، مردان زیادی را درگیر کرده و بخاطر همین مشکل، همسرشان را ناراحت می کنند و این افراد به صورت روحی و روانی به کاهش میل جنسی به دلیل از دست دادن اعتماد به نفس و ترس از قرار گرفتن در این شرایط ناراحت کننده ، گرفتار می شوند.
- داروها از دلایل کاهش میل جنسی:
افرادی از داروهای ضدافسردگی و ضد فشارخون استفاده می کنند که بیماری فشارخون و افسردگی دارند. اکثر چنین افرادی با مشکلاتی همچون اختلال در نعوظ و کاهش شدید میل جنسی روبرو می شوند.
- اضافه وزن از دلایل کاهش میل جنسی:
گاهی وقت ها اضافه وزن به عنوان یکی از دلایل عدم تمایل همسر شما به برقراری رابطه جنسی محسوب میشود. براساس تحقیقات، ۴۳% از خانمها و ۳۱% از آقایان در اثر مشکلاتی همچون اضافه وزن و کم تحرکی، دچار اختلالات جنسی می شوند. درصورتی که احساسات شما نسبت به اندامتان خوب نباشد؛ در حین برقراری رابطه زناشویی، اعتماد به نفس خود را از دست می دهید و تمایلی به به برقراری رابطه ندارید ولی با ورزش کردن می توانید چنین مشکلی را حل کنید. ورزش و تغذیه سالم، باعث افزایش سطح اندورفین در بدن میشود و افراد، حس بهتری پیدا می کنند.
- مصرف الکل از دلایل کاهش میل جنسی:
میزان کیفیت برقراری رابطه جنسی در افراد مصرف کننده ی نوشیدنی های الکلی، پایین است. تصور اشتباه برخی از مردم اینست که آنها درصورت مصرف نوشیدنی الکلی، رابطه جنسی بهتری دارند ولی چنین افرادی باید بدانند که الکل، تأثير منفی بر روی واکنش های مناسبشان می گذارد و به همین خاطر، قادر به برقراری رابطه مناسبی برای خود و شریک جنسی شان نیستند. همچنین از دیگر عوارض الکل می توان به ضعیف شدن عروق خونی و اعصاب درگیر در نعوظ اشاره کرد.
- افت میل جنسی بعد از زایمان:
وقتی که خانم ها زایمان میکنند؛ برخی از قسمت های بدنشان نظیر ترشحات هورمونی و شیردهی دچار تغییراتی میشود که میل جنسی آنها را کاهش می دهد و میزان آن با توجه به هر فردی متفاوت است.
- صمیمیت بسیار کم و کاهش میل جنسی:
آنچه مانع از برقرای رابطه جنسی سالم میشود، رابطه جنسی بدون صمیمیت است. از این رو توصیه میشود که به جای اینکه همسران به سرعت رابطه برقرار کنند؛ باید برای صمیمی شدن با یکدیگر، مدت زمانی را صرف کنند. آن ها باید عشق ورزیدن به یکدیگر را بدون برقراری ارتباط جنسی یاد بگیرند.
- جراحی از دلایل کاهش میل جنسی:
بعضی از عواملی که بر عملکرد جنسی و تمایل به برقراری رابطه جنسی اثر می گذارد؛ شامل جراحی بر روی سینه یا آلت تناسلی می باشد.
- خستگی از دلایل کاهش میل جنسی:
کاهش میل جنسی، گاهی اوقات در اثر خستگی ناشی از مراقبت از فرزندان کم سن و سال یا والدین کهنسال بوجود می آید. چه بسا میزان میل جنسی خانمها به خاطر خستگی ناشی از جراحی یا بیماری، کاهش پیدا میکند.
انواع اختلال کاهش میل جنسی
کاهش میل جنسی، متشکل از دو دسته اولیه و ثانویه به شرح زیر میباشد :
* علت بروز کاهش میل جنسی در نوع اولیه شامل اختلالات آناتومی و عملکردی و فیزیولوژیکی مثل نارسایی اولیه غدد جنسی یا اختلال در تشکیل غدد جنسی می باشد. فردی که به این نوع بی میلی جنسی مبتلا شده، اصلا میل و تمایل جنسی، پس از بلوغ ندارد. افرادی با این مشکل مواجه می شوند که غده هیپوتالاموس و یا هیپوفیز آن ها در ترشح هورمونی محرک جنسی، کم کار است؛ به همین خاطر هورمون تستوسترون این افراد شدیداً کاهش پیدا کند. این مشکل نادر در بعضی از افراد جوان اتفاق می افتد.
* یک فرد میان سال در صورت ابتلا به نوع دوم، از نظر جنسی کاملا فعال بوده ولی از کاهش میل جنسی به صورت ناگهانی شاکی است.
درمان کاهش میل جنسی
علت ابتلای ۴۳ درصد از زنان به بیماری اختلال جنسی، متنوع می باشد که از این دلایل می توان به داروها یا بیماری های موجود در زن و یا کاهش میل جنسی اشاره کرد. علت بروز کاهش تمایلات جنسی در ۹۵ درصد از مردان، منشاء روانی دارد ولی در نظر داشته باشید که دلایل دیگر آن نظیر استفاده از مواد مخدر ، عدم علاقه وی به همسر و خشم و غضب در فرد می باشد. گاهی وقت ها نخاع شوکی باعث ایجاد مسایل عصبی میشود. چنین مردانی به بیماری اختلال نعوظ و اختلالات جنسی دچار نشده اند. در ادامه راهکارهای درمان کاهش میل جنسی در مردان به شرح زیر میباشد :
>> از راههای درمان کاهش میل جنسی در مردان می توان به بهبود رژیم غذایی ، انتخاب سبک زندگی سالم تر، انجام ورزش های منظم، پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی، خواب کافی و کاهش اضطراب اشاره کرد.
>> اگر مردان، دارویی مصرف می کنند که میل جنسی آن ها را کاهش می دهد، باید نوع داروی خود را با نظر پزشکشان عوض کنند.
>> یکی از راهکارهای درمان کاهش میل جنسی، درمان تستوسترون می باشد.
>> مردان باید برای درمان مشکلات روحی خود به مشاوره رجوع کنند تا از این طریق کاهش میل جنسی آن ها برطرف شود.
افراد نباید برای صحبت کردن با پزشک خود درباره کاهش میل جنسی، خجالت بکشند. این شرایط رایج، موجب بروز علائم یا عارضه جانبی شرایط دیگر میشود. پزشک میتواند اقدامات لازم را برای درمان چنین مشکلی مد نظر قرار دهد و برای فرد، موثرترین روش درمان را می دهد یا او را نزد متخصص سلامت جنسی بفرستد.
نکته مهم در مورد رابطه جنسی
> تحقیقاتی بر روی تاثیر داروهای پيشگيری از بارداری و داروهای هورمونی بر فعالیت جنسی انجام نشده است.
> به هیچ وجه جراحی خارج کردن رحم، تداخلی با فعالیت جنسی ندارد؛ به شرطی که برای حفظ سطح هورمون استروژن، تخمدانها را برندارند.
> افت کیفیت میل جنسی باعث میشود که تعداد دفعات رابطه زناشویی، کاهش پیدا کند؛ از این رو موجب تأخیر در باروری شما میشود. تعداد کم برقراری رابطه جنسی از علل ناباروری زوجها به شمار میرود که برای درمان آن باید با پزشک فوق تخصص نازایی صحبت کرد.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 17
- 3