سیدحسین نقوی حسینی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا در تشریح نشست این کمیسیون اظهارداشت: جلسه امروز با هدف بررسی شرایط وامکانات برگزاری مناسک حج امسال با حضور حجت الاسلام قاضی عسگر نماینده رهبرمعظم انقلاب درحج و زیارت، حسین جابری انصاری و حسن قشقاوی معاون وزارت امورخارجه و نمایندگان وزارت اطلاعات برگزار شد.
وی با بیان اینکه علاالدین بروجردی با اشاره به شرایط منطقه، نگرانیهای اعضای کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجه را مطرح کرد افزود: حجت الاسلام قاضی عسگر روند گفتوگو و توافق برای برگزاری مراسم حج امسال را با جزئیات کامل برای اعضای کمیسیون توضیح داد.
نقوی حسینی با تشریح مذاکرات نماینده گان جمهوری اسلامی با مسوولات حج عربستان تصریح کرد: نماینده رهبر معظم انقلاب درامور حج گفت ما درچارچوب تعیین شده مذاکرات را ادامه دادیم و توافق نیز بر اساس همان چارچوب و روند صورت گرفت و جای هیچ نگرانی نیست. اقدامات اجرایی هم اعم از کاروان ها، اجاره هتلها، نحوه استقبال حجاج و پشتیبانی و تدارکات حجاج انجام شده است.
وی در خصوص مچ بندی های تدارک دیده شده برای حجاج ایرانی اظهارکرد: مچ بندهایی هم که تدارک دیده شده، ساخت داخلی است و بیانگر یکسری اطلاعات شخصی جهت رفاه خود حجاج است و هیچ ارتباطی با کنترل افراد از سوی دیگران ندارد.
**خدمات کنسولی به زائران ایرانی
نقوی حسینی در ادامه با توجه به قطع روابط سیاسی ایران و عربستان و نبود دفتر کنسولی برای حمایت و صیانت از حقوق زائران کشورمان در ایام حج گفت: سازمان حج زیارت درهماهنگی های به عمل آمده با مسئولان عربستان و شرایط ویژه رخ داده بین دو کشور قرار است تا پایان حج امسال تیمی از کارشناسان حوزه کنسولی در موسم حج برای رفع مشکلات احتمالی و ارایه خدمات کنسولی به زائران ایرانی در این کشور مستقر باشند.
وی تاکید کرد: براساس برنامه ریزی های انجام گرفته و موافقت عربستان قرار است یک تیم ۱۰نفره کنسولی ایران از اول ماه شوال تا پایان ماه محرم یعنی یک ماه زودتر از ایام حج و یک ماه پس از پایان مناسک حج در عربستان مستقر باشند.
به گفته وی، کارشناسان حوزه کنسولی دارای تمامی اختیارات کنسولگری در زمینه ارایه خدمات به زائران هستند.
وی اظهار داشت: به گفته نماینده مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت ارتباط ایران با سایر کشورهای مسلمان و وی افزود: در ادامه جلسه، کواکبیان، ذوالنوری، فلاحت پیشه، کریمی قدوسی و جمالی دیدگاهها، دغدغه ها و پیشنهادات خود را مطرح کردند.
این نماینده مجلس افزود: همچنین قاضی عسگر گفت در امور اجرایی تلاش شده است کلیه ضعفهای گذشته رفع شود و بیمه حجاج تا ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است و در ادامه جلسه رییس سازمان حج و زیارت توضیحاتی پیرامون امور اجرایی حج ارائه کرد.
نقوی حسینی با اشاره به سخنان محمدی رئیس سازمان حج و زیارت، تلاش شده مشکلات مطرح در ورودی حجاج از جمله انگشتنگاری نیز حل شود و با احترام کامل امور اجرایی صورت گیرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در پایان قاضی عسگر اشاره کرد که مسائل خانواده شهدای مسجدالحرام و منا را هم دنبال کرده و تلاش می شود مساله دیه هم حل شود، همچنین کمیسیون امنیت بر کاهش ادبیات نامناسب از سوی عربستان در دوران حج تاکید کرد.
** شروع اعزام کاروان ها از اول مرداد
رییس سازمان حج و زیارت درادامه با بیان اینکه تمامی زائران ایرانی از۱۹ ایستگاه پروازی ازنقاط مختلف کشور راهی جده و مدینه خواهند شد، گفت: اعزام کاروان های زائران ایرانی از اول مرداد ماه امسال آغاز می شود.
محمدی با اشاره به اینکه طول اقامت زائران حج بین ۳۰ تا ۳۳ روز خواهد بود، افزود: براساس توافق تمامی کشورها با عربستان، ۵۰ درصد جابجایی زائران حج توسط هواپیمایی سعودی انجام خواهد شد.
وی گفت:همچنین براساس توافقات به عمل آمده تمامی برنامه های زائران ایرانی در طول ایام حج به انجام خواهد رسید.
وی در ادامه افزود: پیش از شروع جلسه رسمی موضوعاتی از قبیل آخرین روند وضعیت صیادان دزدیده شدن از سوی دزدان دریایی، آخرین وضعیت گروگان حادثه میرجاوه، انتصاب و شروع به کارسفیر ایران درعمان مطرح شد.
- 13
- 6