سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱۴:۱۹ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۸۲۹
فرهنگ و حماسه

گفت‌وگو با خانواده دو شهيد مجلس

تازه فهميدم خانواده شهيد يعني چه

اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,فرهنگ و حماسه,شهیدان مجلس

صبح روز چهارشنبه تمامي كساني كه به سوي ميدان بهارستان حركت كردند انتظار روزي را داشتند مثل همه روزهاي ديگر. قرار بود برخي‌شان مثل هر جلسه ديگر به عنوان نماينده مردم در صحن علني مجلس حاضر شوند و دستوركارهاي روز را پيش ببرند، عده‌اي ديگر در دفاتر نمايندگان بنشينند و به عنوان مسوول دفاتر پاسخگوي مراجعان باشند و امور نمايندگان را هماهنگ كنند. عده‌اي هم قرار بود كه با نامه‌اي و مدركي در دست يك روز كش‌دار مملو از پايين و بالا رفتن از پله‌ها داشته باشند به اين اميد كه شايد ديدار با نمايندگان گره‌اي از كارشان باز كند.

 

نمايندگان، كارمندان، شهروندان، رهگذرها؛ هزار و يك آدمي كه قرار بود روز معمولي ديگري را پشت سر بگذارند ناگهان در ساعت ١٠:٣٠ صبح چهارشنبه تبديل شدند به سوژه خبر. روز معمولي مجلس شوراي اسلامي با از راه رسيدن ٤ مرد سلاح به دست و آغاز رگبار آتش تبديل شد به غيرمعمولي‌ترين، پر داد و فريادترين و غم‌انگيزترين روز بهارستان.

 

«اقدام جنايتكارانه عناصركوردل درحادثه تروريستي در مرقد امام راحل(ره) و مجلس شوراي اسلامي در روزهاي ماه رمضان الكريم كه به شهادت تعدادي از هموطنان روزه‌دار انجاميد نشانه عجز، ناتواني و حقارت دشمنان دربرابر ملت شريف ايران اسلامي است و يقينا اين‌گونه جنايات خللي در عزم راسخ ملت بزرگ ايران ايجاد نمي‌كند.

 

اينجانب شهادت اين هموطنان مظلوم و بي دفاع به خصوص شهادت دو تن از همكاران ارزشمند فرهنگي استان خراسان شمالي، شهيد حسين بني‌اردلان همكار بازنشسته و شهيد حسين جلالي‌راد در اين حادثه دلخراش را به عموم فرهنگيان كشور و به ويژه همكاران پرتلاش آن استان و خانواده‌هاي داغدار تسليت عرض كرده و از درگاه الهي براي آن شهيدان والامقام علو درجات و براي بازماندگان محترم صبر و اجر مسالت مي‌كنم.» اين پيام وزير آموزش و پرورش روز گذشته صادر شد. زماني كه ديگر تك به تك اسامي شهداي حمله تروريستي به مجلس اعلام شد، سن‌و‌سال‌شان مشخص شد و معلوم شد هر كدام چه كاره بودند، از كجا آمده بودند و آن روز در بهارستان چه مي‌كردند. اعداد و آمار ١٧ شهيد تبديل شدند به عكس‌ها و نام‌‌ها؛ سه نفر از كساني كه روز چهارشنبه در راهروهاي مجلس جان خود را از دست دادند از خانواده فرهنگيان كشور بودند.

 

نام: حسين جلالي‌راد

همزمان با روشن شدن نتايج انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، حسين جلالي‌راد كه بيشتر از دو دهه در آموزش و پرورش كار كرده بود مامور به خدمت شد تا همراه با علي قرباني، نماينده مردم بجنورد به تهران بيايد و به عنوان رييس دفتر او مشغول به كار شود. اول معلم ابتدايي بود، بعد معاون مدرسه شد و بعدها به معاونت آموزش و پرورش شهرستان مانه و سملقان در خراسان شمالي رسيد. او بعد سال‌ها كار در آموزش و پرورش در آخرين سال از فعاليت رسمي‌اش قبل از بازنشستگي به تهران آمد. حسين جلالي‌راد ٤٦ ساله بود، دو دختر، يك پسر و يك نوه داشت و از روز چهارشنبه در شمار شهداي حادثه مجلس قرار گرفت.

 

«همسرم دختر بزرگ آقاي جلالي هستند. ما زماني كه حادثه پيش آمد در شهرمان بجنورد بوديم. مثل همه از فضاي مجازي متوجه اين اتفاق شديم و وقتي خوانديم كه اين حمله جدي است كم‌كم نگراني‌هاي‌مان شروع شد. تماس گرفتيم، دو ساعت اول تلفن‌شان زنگ مي‌خورد و كسي جواب نمي‌داد و بعد ديگر از دسترس خارج شد. ديگر معطل رفتن به مشهد و بليت هواپيما نشديم، با ماشين حركت كرديم سمت تهران، حوالي جاجرم بوديم كه بهمان خبر دادند ايشان جزو شهدا بوده‌اند.»

 

مهدي صفايي، داماد حسين جلالي‌راد مي‌گويد كه هنوز همه خانواده در شوك هستند، هنوز نتوانسته‌اند كل ماجرا را باور كنند و فشار روحي روي همسر و فرزندان مرحوم جلالي بسيار سنگين است. «پدر همسرم در دفتر كار آقاي قرباني نماينده مجلس مشغول به كار بود، بهمان گفتند كه تروريست‌ها از در ورودي تيراندازي را آغاز كرده‌اند و بعد رسيده‌اند سمت دفاتر نماينده‌ها و در اين مسير قلع‌وقمع كرده‌اند.»

 

نام: حسين بني‌اردلان

بعد از برگزاري انتخابات شوراي شهر، حسين بني‌اردلان، بازنشسته آموزش و پرورش كه به عنوان دبير هيات اجرايي انتخابات شوراها مشغول به كار بود همچنان در جريان پيگيري‌هاي امر مربوط به انتخابات بود و براي همين موضوع هم روز چهارشنبه به تهران آمده بود تا بخشي از كارها را از طريق مجلس پيگيري كند.

 

حسين بني اردلان زماني معلم ورزش بود، در حوزه امور تربيتي و تربيت‌بدني در آموزش و پرورش فعاليت مي‌كرد و هم سابقه معلمي داشت، هم مديريت. او صاحب يك دختر بود و يك پسر و زندگي‌اش در ٦٣ سالگي در طبقه چهارم مجلس شوراي اسلامي به پايان رسيد: «بابا هميشه فكر راه انداختن كار مردم بود، هميشه گله مي‌كرديم كه اندازه همان وقتي كه صرف پيگيري كار مردم مي‌كند در خانه هم وقت بگذارد، روز چهارشنبه هم براي پيگيري همين امور در مجلس حاضر شده بود.» رضا بني‌اردلان، پسر شهيد اردلان بعد از دو سال به ايران بازگشته بود تا از فرصت فراغتش استفاده كند و همراه خانواده‌اش باشد: «انگار حكمت خدا بود كه بعد از اين همه وقت از استراليا برگردم و پدرم را ببينم.

 

همان روز هم ساعت ١٠ صبح تلفني با هم حرف مي‌زديم. قرار بود كاري را براي‌شان پيگيري كنم. ساعت ١٠:١٥ پيامك زدم اما ديگر جوابي دريافت نكردم.» يك ربع قبل از اينكه حادثه مجلس شروع شود، رضا صداي پدرش را براي آخرين بار شنيد و با وجود تمامي خبرهاي تلخي كه از ساعات بعد از حادثه مي‌شنيد همچنان اميدوار بود كه پدرش زنده باشد: «من آدم اميدواري هستم، تا روز پنجشنبه كه در معراج او را شناسايي كرديم هنوز اميد داشتم كه زنده باشد. اما از روز پنجشنبه وقتي پيكر پدرم را ديدم همه‌چيز عوض شد. از همان لحظه يكهو فهميدم كه خانواده شهيد يعني چه.»

 

او مي‌گويد كه بزرگ‌ترين خاطره‌اش از پدر اين است كه هيچ‌وقت و تحت هيچ شرايطي اهل ريا و تظاهر نبود: «كار خودش را مي‌كرد، فعاليت داشت، اعتقاداتش را داشت اما هيچ كدام را دستمايه ترقي خودش نكرد. از ريا به عنوان ابزار دفاع شخصي بهره نبرد. موسيقي گوش مي‌داد و چيزي براي پنهان كردن نداشت. سال ٨٨ رييس ستاد يكي از كانديداهاي اصلاح‌طلب بود. امروز در مراسم تشييع پدرم خيلي از كساني كه آن زمان با فعاليتش مخالف بودند آمده بودند و با احترام زيادي از او ياد مي‌كردند.» او مي‌گويد كه حالا معناي ترور برايش عيني‌تر است. حالا خودش از ترور لطمه شخصي ديده است: «حالا كه خودم جزو خانواده قربانيان ترور هستم آماده‌ام بيشتر از هر زماني فعاليت كنم تا آدم‌ها در خارج از اين مرز آگاه شوند كه ايرانيان هيچ‌وقت در جبهه مدافع تروريست‌ها نيستند.»

 

نام: هانيه اكبرياني

يكي از نخستين كساني كه شهادتش در مجلس بسيار ديده شد، معلم جوان نهضت سوادآموزي بود، متولد سال ٥٨ كه براي پيگيري امور مربوط به استخدامش به مجلس آمده بود. وضعيت روحي خانواده شهيد اكبرياني به‌گونه‌اي نبود كه بتوانند صحبت كنند. تنها دو روز قبل بود كه همسرش در گفت‌وگو با خبرگزاري ايسنا گفته بود: «همسرم نامه‌اي براي استخدام داشت و مي‌خواست با نمايندگان مجلس ديدار كند. دو شب گذشته به تهران و منزل برادر همسرم رسيديم و صبح راهي بهارستان شديم. به جلوي در كه رسيديم همسرم وسايلش را به دست من داد و گفت منتظر باشم تا برگردد. دو دقيقه از ورود همسرم به ساختمان مجلس نگذشته بود كه صداي تيراندازي بلند شد و ديگر به من اجازه ندادند به داخل بروم تا اينكه جنازه همسرم را بيرون آوردند.»

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش