حکم قبرستان طبقاتی
حکم قبرستان طبقاتی درصورتی بلامانع است که نبش قبر صدق نكند و هتك محسوب نشود ودفن میّت در زمین، غیر ممكن باشد وگرنه نباید میت را در بناء دفن کرد و چنین عملی جایز نیست.
دستور شهرداری برای استفاده بهینه از زمین اینست که ساخت قبرها به صورت دو طبقه باشد و قبور مسلمانان از نظر شرعی، به شرط عدم نبش قبر و هتک حرمت مسلمان، در چندین طبقه ساخته شود.
فروش اجباری قبرهای ۳ طبقه
برای این که میّتی را در قبور بهشت زهرا( س) دفن کنید باید حتماً هر سه طبقه قبر را خریداری کنید، حتی اگر قصد دفن یک متوفی را داشته باشید، به این دلیل که تمام قبرها به صورت سه طبقه در قطعات مختلف، احداث می شود. به طور مثال در قطعات جدید، وقتی که یک متوفی را در طبقه اول، دفن میکنند؛ خانواده اش فرصت دارند که نسبت به خرید دو طبقه ی دیگر اقدام کنند در غیر این صورت، این دو طبقه را به خانواده دیگری می فروشند.
هیچ خانواده ای نمیخواهد که متوفی غریبه ای را در بالای سر متوفی اش دفن کنند؛ به این دلیل که در یک زمان، چند خانواده غریبه برای فاتحه خوانی در بالای سر یک مزار جمع می شوند، از این رو آن ها مجبورند که دو طبقه دیگر را به هر قیمتی بخرند. در واقع با وجود پیشنهاد فروش دو طبقه دیگر به خانواده متوفی، اکثر این خانواده ها نمیتوانند هزینه ی آنرا بپردازند ولی چنین مشکلی در قطعات قدیمی جدی تر است، به این خاطر که تک فروشی در انجا معنا ندارد و شهروندانی می توانند یک قبر را در این قطعات بخرند که هزینه ی سه قبر را بپردازند، صرفا به این دلیل که تمام قبورش سه طبقه است.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 15
- 5