دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۰۲

نظر مراجع تقلید درمورد حکم شرعی کاشت ناخن

حکم شرعی کاشت ناخن,حکم شرعی کاشت ناخن از نظر آیت الله خامنه ای,درباره حکم شرعی کاشت ناخنحکم شرعی کاشت ناخن از نظر مراجع تقلید
به تازگی بعضی از آرایشگران خانم برای جلب مشتری و کسب درآمد بیشتر، به تبلیغ و بازارگرمی برای کاشت ناخن می پردازند و بیان می کنند که حکم شرعی کاشت ناخن از دیدگاه فلان مرجع تقلید، هیچ خللی در انجام واجبات شرعی مثل غسل و وضو ایجاد نمی کند. این مسئله حتی در بعضی بروشورهای تبلیغاتی آرایشگری هم به چشم می خورد، به این ترتیب به فراگیر شدن کاشت ناخن دامن می زنند.

کاشت ناخن

کاشت ناخن برای زیبایی بیشتر ناخن ها انجام می شود که امروزه بسیار فراگیر شده است و افراد دلیل های خاص خود برای کاشت ناخن مانند عدم زیبایی ناخن ها و یا شکننده بودن آن ها عنوان می کنند. انسان میل ذاتی به زیبایی دارد و همین مسأله گاهی سبب می شود تا برای رسیدن به کمال ظاهری دست به هر کاری بزند و راههای عجیبی را برای آراستن خود پیدا کند. زمانی برای تزیین ناخن از لاک های رنگی استفاده می شد، بعد ناخن های مصنوعی به بازار آمد، چند وقتی نگین های ناخن مُد شد و امروزه هم مشتریان کاشت ناخن، پایه ثابت آرایشگاه های زنانه هستند. در سال های گذشته تب “کاشت ناخن” در بین زنان بسیار فراگیر شده است.

آیا وضو، غسل و نماز با ناخن کاشته شده صحیح است یا باطل؟

بر اساس نظر اغلب علمای فقیه، کاشت ناخن یا چسباندن ناخن، از روی عمد، برای وضو و غسل مانع ایجاد می کند که از رسیدن آب به ناخن جلوگیری می نماید و باید در نخستین فرصت برای نماز برداشته شود در غیر این صورت وضو و غسل و نماز باطل می شود. وضو و غسل جبیره صرفا در مواردی مثل تنگی وقت نماز و یا در سفر بودن و یا به هنگام شب و سحر که امکان دسترسی به آرایشگاه و برداشتن مانع وجود ندارد درست است، به جز این موارد حکم شرعی کاشت ناخن برای وضو و غسل جبیره اشتباه و باطل می باشد و باید در اسرع وقت اقدام به برداشتن ناخن نمائید در غیر این صورت نماز نیز باطل می شود.

حکم شرعی کاشت ناخن مصنوعی مکارم شیرازی,حکم شرعی کاشت ناخن,نظر امام خمینی (ره) درمورد حکم شرعی کاشت ناخناطلاعاتی درباره حکم شرعی کاشت ناخن

بعضی از علما به غیر قابل برداشت بودن ناخن پرداخته اند که باید نظر مرجع تقلید خود را بطور کامل بررسی نمود تا هیچ تردیدی در انجام وضو یا غسل و نماز باقی نماند. متأسفانه بعضی از افراد با ساده انگاشتن مسائل، این برداشت را از حکم مراجع دارند که چون برداشتن ناخن ها دشوار است و خود علما هم وضو و غسل جبیره را برای این امر قرار دادند، پس به آسانی میتوان با کاشت ناخن، وضو، غسل و نماز را انجام داد، در صورتیکه عده ای از افراد با اشتباه و تحلیل نادرست از احکام الهی، اسباب باطل شدن وضو، غسل و نماز دیگران را هم فراهم می کنند. در  زیر، نظر ۶ تن از مراجع عظام تقلید در مورد حکم شرعی کاشت ناخن را بخوانید:

* نظر امام خمینی (ره) درمورد حکم شرعی کاشت ناخن

دیدگاه امام خمینی درباره ی حکم شرعی کاشت ناخن اینست که نماز خواندن با ناخن کاشته، ایراد ندارد؛ ولی وضو که مقدمه نماز است و نمی شود بدون وضو نماز خواند، باید صحیح باشد. بدین ترتیب، کسی که ناخن کاشته، یعنی ناخن چسبانده، وضویش درست نیست. در نتیجه، در صورتیکه با وضوی باطل نماز بخواند، نمازش درست نیست. حال اگر خانمی ناخن کاشت و در موقع نماز می خواهد نماز بخواند، باید برای وضو ناخن ها را بردارد و وضو بگیرد. اگر به طوری چسبیده که قابل برداشتن نیست یا با مشکلاتی همراه است، باید با وضوی جبیره نیت کند و با وضوی جبیره نمازش را بخواند. در اینصورت، نمازش صحیح خواهد بود. (توضیح المسائل امام خمینی، شرط سیزدهم از شرایط وضو).

* حکم شرعی کاشت ناخن از نظر حضرت آیت الله خامنه ای

در فرض سؤال کاشت ناخنی که قابل کندن نیست مانع است. بنابر نظر امام خامنه ای درمورد حکم شرعی کاشت ناخن اینگونه است که، وضو و غسل باطل است مگر اینکه شخص غسل و وضو را به صورت جبیره انجام بدهد که در اینصورت وضو و غسلش صحیح است و چون خود ناخن جبیره است دست تر روی جبیره کشیده می شود نه این که روی جبیره شسته شود. 

* حکم شرعی کاشت ناخن از نظر آیت الله سیستانی

حکم شرعی کاشت ناخن از نظر آیت الله سیستانی جایز نیست. چراکه مانع از رسیدن آب به اعضا در وضو و غسل و تیمم خواهد بود. بنابراین کسی که ناخن مصنوعی کاشته باید آن ها را برای غسل و وضو از بدن جدا کند و در صورت داشتن عسر و حرج باید نیت غسل و وضوی جبیره ای کند. همچنین باید تیمم نماید و اگر با علم به این مسأله از ناخن مصنوعی استفاده کرده باشد احتیاط واجب آن است که پس از برداشتن ناخن نمازهای خوانده شده را قضا کند. بنظر میرسد ناخن مصنوعی عرفاً زینت به حساب می آید ولی در صورتی که شک دارد حکم زینت را نخواهد داشت.

حکم شرعی کاشت ناخن از نظر آیت الله سیستانی,حکم شرعی کاشت ناخن مصنوعی,حکم شرعی کاشت ناخنحکم شرعی کاشت ناخن دائمی

* نظر آیت الله صافی گلپایگانی درخصوص حکم شرعی کاشت ناخن

حکم شرعی کاشت ناخن از منظر آیت الله صافی گلپایگانی به صورتی که برای وضو و غسل نتوانند آنرا بردارند، اشکال دارد؛ ولی اگر شخصی مرتکب این عمل شده باشد، در صورت امکان، ناخن مصنوعی را بردارد و وضو و غسل به نحو معمول انجام شود. در صورت عدم امکان برداشتن ناخن، با همان حال وضو و غسل بعنوان جبیره انجام شود و احتیاطا تیمم بدل از غسل هم کند.

* آیت الله مکارم شیرازی و حکم شرعی کاشت ناخن

آیت الله مکارم شیرازی درخصوص حکم شرعی کاشت ناخن میگوید در صورتی که ضرورتی برای این کار نباشد آنرا ترک کنند و اگر ضرورتی وجود داشته باشد و امکان جداسازی ناخن های مصنوعی به هنگام غسل و وضو نباشد، با آن وضو و غسل جبیره ای بگیرند.

* دیدگاه آیت الله بهجت درمورد حکم شرعی کاشت ناخن

فردی که اصلاً ناخن ندارد و می خواهد ناخن مصنوعی بکارد، طبق نظر آیت الله بهجت درمورد حکم شرعی کاشت ناخن اینست که آن ناخن جزء بدن او محسوب نمی شود؛ زیرا رشد و نمو ندارد و از اول این کاشتن جایز نیست. به علت اینکه اضطرار ندارد. در صورت کاشت ناخن، در وضو و غسل اشکال بوجود می آید و در داخل وقت نماز، ضایع نمودن، امر واجب به حساب می آید و پیش از وقت نماز هم خلاف احتیاط است ولی در صورتیکه این کار را کرد و موقع وضو یا غسل امکان بیرون آوردن آن نبود، باید در مسح و غسل، عمل به جبیره کند. 

حکم شرعی کاشت ناخن,حکم شرعی کاشت ناخن مصنوعی مکارم شیرازی,حکم شرعی کاشت ناخن از نظر آیت الله خامنه اینظر علما درمورد حکم شرعی کاشت ناخن 

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش