چکیده ای از بیوگرافی شهید احمد رضا عباسی
نام:احمد رضا عباسی
زاده: اول شهریور ۱۳۴۴
زادگاه:اراک
ملیت:ایرانی
تاریخ شهادت:۷فروردین ۱۳۶۲
محل دفن:گلزار شهدای آستانه
بیوگرافی شهید احمد رضا عباسی
شهید احمد رضا عباسی متولد اول شهریور سال ۴۴ در شهر آستانه از توابع شهرستان شازند میباشد و در زمانی که دفاع مقدس بود یعنی در سال چهارم دبیرستان به جبهه اعزام شد. وی در روز ۲۹ دی ماه ۶۱ پس از پایان دوره اموزشی به جبهه اعزام شد.
تحصیلات شهید احمد رضا عباسی
شهید احمد رضا عباسی در مدرسه ابن سینا تحصیلات پایه اول و دوم ابتدایی خود را پشت سر گذراند؛ سپس به دبستان نوبنیاد آستانه رفت و پایه سوم، چهارم و پنجم ابتدایی را گذراند. او در حکیم نظامی، تحصیلات مقطع راهنمایی خود را تمام کرد و در دبیرستان نصراله عزیز سلطانی( شهید مطهری) شهر آستانه، مقطع دبیرستان خود را طی کرد.
یکی از ممتاز ترین دانش آموزانی که به تحصیل علم و دانش، علاقه مند بود؛ شهید احمد رضا عباسی نام داشت. او به خاطر پیشرفت تحصیلی و کسب رتبه اول توانست جوایزی دریافت کند که از آن ها می توان به احراز رتبه اول کلاس در دو پایه سوم وچهارم ابتدایی و سال های دوم و سوم دبیرستان اشاره کرد. یکی از خصوصیات او جدی بودنش در تحصیل و علاقه به کتاب و کتابخوانی بود. این شهید به موقع ، برنامه های درسی اش را تنظیم و اجرا می کرد. او در اکثر مواقع، کتاب های غیر درسی اش را مطالعه میکرد و فعالیت فرهنگی و هنری انجام میداد.
شهید احمد رضا عباسی عضو کتابخانه بود و از پولی که بدست می آورد؛ کتاب های مذهبی می خرید. ۱۲۹ جلد کتاب از او در کتابخانه اختصاصی شهید وجود دارد که نظیر نهج البلاغه، شهید معلم دکتر علی شریعتی، صحیفه سجادیه، زنده یاد آیت ا... طالقانی، استاد شهید مطهری و کتاب های دینی و اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می باشد.
خصوصیات اخلاقی شهید احمد رضا عباسی
از خصوصیات اخلاقی شهید احمد رضا عباسی می توان به بشاش، مومن، تیزهوش، مردمدار و خوش برخوردی اش اشاره کرد. او مشكلات را با صبر و اعتماد به نفس زیاد، حل می كرد و رفتار بسیار خوبی با اعضای خانواده داشت و احترام خاصی برای فامیل و بستگان، قائل بود.
فعالیت های شهید احمد رضا عباسی
شهید احمد رضا عباسی، دوران شکوفایی خود را در زمانی که مردم برعلیه رژیم پهلوی در خیابان ها اعتراض می کردند؛ یعنی در سن ۱۳ سالگی گذراند. وی، حضور فعالی در برنامه های انقلابی مجالس و مساجد آستانه داشت.
شهید احمد رضا عباسی با حضور در پایگاه بسیج در روز ۱۴ آذر ۱۳۶۱ به منظور اعزام به جبهه و حضور در کنار رزمندگان نام نویسی کرد و برای گذراندن دوره اموزش نظامی در روز ۱۸ آذر همان سال به پادگان حمزه تهران رفت.
شهید احمد رضا عباسی بهمراه تیپ قمر بنی هاشم( ع) در روز ۲۰ اسفند همان سال، به نزدیکی پاسگاه زید عراق اعزام شد که در مرز مشترک ایران و عراق۳۰ کیلومتری شمال خرمشهر بود.
لباس فرم شهید احمدرضا عباسی
شهید احمدرضا عباسی دو دست لباس رزم در جبهه داشت که یک دستش را میپوشید و عاقبت همین لباس، کفنش شد. شهیدی به غسل و کفن نیاز ندارد که در میدان جبهه به شهادت رسیده باشد. از اینرو احمدرضا را با لباس رزمی خون آلودش در پارچه ای سفید پیچیدند و آن را دفن کردند.
همچنین لباس دوم و چفیه ی شهید احمد رضا عباسی در نزد خانواده اش می باشد. دست نوشته ی احمد رضا بر روی لباس فرم نظامی اش این چنین بود:احمدرضا عباسی اعزامی از اراک- آستانه شماره پلاک CJ- 009- 014- تیپ قمر بنی هاشم( س).
شهادت شهید احمد رضا عباسی
شهید احمد رضا عباسی در زمانی که به سنگر فرماندهی در هفتم فروردین ماه ۱۳۶۲ می رفت تا با فرمانده اش گفت و گو کند؛ توسط دشمن، مورد اصابت خمپاره قرار گرفت و شهید شد و محل دفن او در جوار زیارتگاه امامزاده سهل بن علی( ع) در گلزار شهدای آستانه و کنار سایر همرزمانش می باشد. چشمان او بعد از این که شهید شد؛ باز بود و این امر تحقق وصیتش مبنی براینکه چشمانم را باز بگذارید تا بدانند کورکورکورانه به جبهه نرفته ام بود.
در ۴۰کیلومتری جنوب غربی شهر اراک مرکز استان مرکزی و ۶کیلومتری جنوب غربی شهر شازند، شهری به نام آستانه واقع شده است. سه راهی شازند به عنوان راه ارتباطی این شهر محسوب میشود که در ۲۶ کیلومتری مسیر جاده اصلی اراک به ملایر و در مسیر به شهر آستانه قرار دارد.
وصیت نامه شهید احمدرضا عباسی
بنام الله پاسدار خون شهیدان
درود بر شما قهرمانان شهیدپرور كه فرزندانتان را بدون هیچ واهمه ای در راه اسلام ایثار می كنید و سلام بر شما پدر و مادری كه موجب هدایت من به میدان جنگ در راه اسلام و میهن اسلامی شدید، تا پیكر قطعه قطعه ام را تحویل بگیرید، به راستی مگر پیكر ما عزیزتر از پیكر شهیدان بدر و احد است. حضرت حمزه( ع) در آن بیابان، علاوه بر درآمدن جگرش نیز قطعه قطعه شد و قطعه قطعه شدن جوانان ما مثل شهیدان صدر اسلام به این معنیست که انقلاب از انقلاب جهانی صدر اسلام سرمشق گرفته است و این پدران و مادران با ایثار کردن فرزندانشان نشان میدهند كه از مولایشان حسین( ع) سرمشق گرفته اند، این انقلاب در روز ۱۵ خرداد سرچشمه و ۲۲ بهمن به ثمر رسید.
تو برادرم و خواهرم، توئی كه باید با خون من و پیامی كه از خون من می رسانی؛ انقلاب را پاسداری كنی. شما باید بدانید که وظیفه ی سنگینی دارید، چون درصورت عدم رساندن پیام، هم وظیفه خود را انجام نداده اید و هم موجب پایمال کردن خون شهیدان شده اید، نكند که خدای ناكرده پس از شهادت شهیدان، پیامشان را نرسانده و مرده متحرك شوید. شهید همشه زنده است و نظاره گر پیامرسانانش است؛ درغیر این صورت روحش در عذاب است.
هدف از خلقت بشر از نظر شما چه بود آیا خوردن نعمت خدا و انجام كارهای دلخواهتان می باشد؛ خیر اینطور نیست، خداوند می فرماید:« ما صرفا جن و انس را برای عبادت آفریدیم.»
پس وظیفه ی ما عبادت کردن ، است که دارای مسئولیت های زیادی میباشد ، اطاعتت باید به نحوی باشد که موجب خشنودی خداوند گردد، البته هیچ وقت نمی توان شكر كامل خدا را به جا آورد، نعمت های خداوند به حدیست که اگر ۲۴ ساعت شكر كنیم باز یك از هزار انجام نداده ایم، البته امید داشته باشید، خداوند هم رحمن و رحیم است خداوند هر شكری كه ما انجام دهیم، نعمتی به ما می دهد و ما باز باید شكر كنیم.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 12
- 6