جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۴۹ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۶۰۵
کتاب، شعر و ادب

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جشنواره فارابی:

مهم‌ترین هدف جشنواره فارابی زمینه‌سازی برای پرورش عالِم انسانی است

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,محمد فرهادی
محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اختتامیه هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی گفت: اگر این جشنواره را هم تصویری از وضعیت علوم انسانی و دینی در ایران و هم زمینه‌ای برای بالندگی آن بدانیم مهم‌ترین دستاورد جشنواره برای تحقق اهداف فوق ذکر زمینه‌سازی برای پرورش عالِم انسانی است.

 به گزارش ایبنا، اختتامیه هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی یکشنبه (۲۴ بهمن‌ماه) حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات فناوری، سیدضیاء هاشمی، معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رضا داوری‌اردکانی، آیت‌الله مصطفی محقق‌داماد و جمعی از اصحاب علوم انسانی در سالن اجلاس سران کشور برگزار شد.

 

فرهادی در این مراسم با بیان اینکه علوم انسانی جایگاه والایی را در آموزش عالی کشور دارد، گفت: اولا موضوع این علم انسان است و شرافت هر علم به موضوع آن بستگی دارد هیچ موجودی در عالم هستی از انسان بالاتر نیست پس علومی هم که این موضوع را بررسی می‌کنند دارای شرافت ذاتی هستند از سوی دیگر مهمترین سرمایه معنوی، فرهنگی و اعتقادی ما یعنی فرهنگ اسلامی به طور مستقیم در حوزه علوم انسانی جای می‌گیرد.

 

وی با بیان اینکه حدود ۴۷ تا ۵۰ درصد از ظرفیت‌های آموزش عالی به علوم انسانی اختصاص دارد، افزود: از بعد آموزش و پژوهشی مانند انجمن‌های علمی، نشریات علمی و پژوهشی، قطب‌های علمی، پژوهشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیات علمی که به نوعی ظرفیت پژوهشی تلقی می‌شوند نشان می‌دهد که علوم انسانی از نظر کمی ظرفیت‌های بسیار خوبی را داراست.

 

این مقام مسئول با اشاره به برنامه‌های دولت تدبیر و امید و استفاده از این ظرفیت کمی برای ارتقای کیفی و هدفمندسازی پژوهش‌های علوم انسانی اظهار کرد: مهمترین آسیب و آفت این حوزه این است که میان پژوهش‌های علوم انسانی و مسائل اجتماعی ارتباطی وجود ندارد و سیاست اصلی ما ارتقای پژوهش‌ها به حداکثر ظرفیت خود برای پاسخگویی به مسایل مبتلا‌به جامعه است.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره بومی‌سازی علوم انسانی که از سال ۹۴ ذیل شورایی به نام شورای توسعه پژوهش و فناوری در علوم انسانی و هنر کار خود را آغاز کرده توضیحاتی را ارایه کرد و گفت: این شورا تولید علم، نظریه‌پردازی و حرکت در مرزهای دانش و نیز وارد کردن فناوری در حوزه علوم انسانی را به عنوان دو هدف اصلی دنبال می‌کند.

 

فرهادی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عملکرد نشریات علوم انسانی طی سال‌های اخیر گفت: از هزار و ۱۹۹ نشریه دارای مجوز ۶۶۱ نشریه در حوزه علوم انسانی فعال هستند و تعداد ۵ نشریه فارسی‌زبان علوم انسانی در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شده است. همچنین برای تقویت و حمایت از علوم انسانی شیوه‌نامه حمایت مالی از این نشریات تدوین شده است تا بر این اساس بتوانند در پایگاه‌های بین‌المللی حضور یابند.

 

این مقام مسئول در ادامه سخنانش با بیان اینکه در دولت یازدهم فناوری‌های پای خود را به حوزه علوم انسانی باز کرد توضیح داد: اکنون ۷ مرکز رشد در این حوزه و در عرصه‌هایی چون صنایع فرهنگی، محیط‌زیست، هنرهای قرآنی و... فعالیت می‌کنند. همچنین در حوزه پژوهش طی سال‌های ۹۲ تا ۹۵ حدود ۴۰ واحد پژوهشی مرتبط با علوم انسانی صادر شده است.

 

به گفته فرهادی، برگزاری جشنواره بین‌المللی فارابی نیز به منظور پاسداشت علما و اندیشمندان این حوزه صورت می‌گیرد و گشاینده راه برای رسیدن علوم انسانی به مقصد و هدف نهایی و آینه و تصویری از کمیت و کیفیت تولیدات علوم انسانی و دینی در ایران و بستری برای رشد آن است.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در همین باره اضافه کرد: اگر این جشنواره را هم تصویری از وضعیت علوم انسانی و دینی در ایران و هم زمینه‌ای برای بالندگی آن بدانیم مهم‌ترین دستاورد جشنواره برای تحقق اهداف فوق ذکر زمینه‌سازی برای پرورش عالِم انسانی است. اگر جشنواره فارابی از طریق حمایت‌ها و تشویق‌هایی که از استادان و پژوهشگران انجام می‌دهد بتواند افقی را فراهم کند که در آن امکان پرورش و رشد عالم انسانی فراهم شود می‌توان بیش از پیش به این جشنواره دل بست و رشد و بالندگی آن را شاهد بود.

 

وی در بخش پایانی سخنانش گفت: در این ۸ دوره به زودی دبیرخانه جشنواره براساس الگوهای علمی و روش‌شناختی برآوردی از وضعیت علوم انسانی و اسلامی در ایران را به جامعه علمی ارایه می‌دهد. حتی این امکان فراهم آمده که به طور منظم و سالانه و البته براساس ارزیابی آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره پایش علوم انسانی در ایران به صورت نهادی و مستمر شکل بگیرد. همچنین اقدامات موثری برای شکل‌گیری شبکه نخبگان علوم انسانی صورت گرفته که بیش از هر چیز موجب شناخت بیشتر و دقیق‌تر جایگاه علوم انسانی در روند سیاستگذاری علوم، تحقیقات و فناوری شود.

 

در این مراسم از برگزیدگان هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی تقدیر شد که گزارش تکمیلی آن به‌زودی منتشر می‌شود.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش