شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۸۰۶
کتاب، شعر و ادب

گفت‌وگو با داوود امیریان

سال به سال دریغ از پارسال!

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,داوود امیریان
داوود امیریان می‌گوید، وضعیت نشر هر سال بدتر از گذشته می‌شود.

این نویسنده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت  نشر کتاب در سال ۹۵ گفت:  سال به سال، دریغ از پارسال! متأسفانه هرسال وضعیت نشر کتاب بدتر می‌شود و اکنون فاجعه شده است؛ تیراژ کتاب به ۵۰۰ نسخه رسیده و باید فکری به حال آن کرد. گاهی اوقات ناشران قیمت کتاب‌ها را افزایش می‌دهند، یا کیفیت کار طوری است که دافعه ایجاد می‌کند.

 

او افزود: البته همه چیز را نمی‌شود گردن ناشران انداخت،  گاهی مولفان نیز مقصرند، گویا ذائقه مردم را نمی‌شناسند و مخاطب برای‌شان مهم نیست. این وضعیت باعث خراب شدن بازار کتاب می‌شود. وضعیتی که بازار کتاب دارد خیلی غمناک است. البته کتاب‌های خوب فروش دارد و به دست مخاطب می‌رسد.

 

امیریان درباره وضعیت ادبیات نیز اظهار کرد:  در ادبیات هم اتفاق مهم و ویژه‌ای نیفتاده است و تغییری نداشته‌ایم. به خویشاوندان خود اجازه می‌دهند به جشنواره‌ها و نمایشگاهایی که در اروپا برگزار می‌شود، بروند و بودجه‌هایی که به اسم کار فرهنگی و نشر کتاب گرفته می‌شود، حیف و میل می‌شود. البته وضعیت همیشه همین‌طور است.

 

او با بیان این که سعی دارد همیشه فرد امیدواری باشد و به همه چیز خوش‌بینانه نگاه کند، خاطرنشان کرد: متأسفانه اوضاع خیلی تیره است و چیز روشن و خوبی نمی‌بینم که بخواهم درباره آن  حرف بزنم.

 

این نویسنده با بیان این‌که ممیزی‌ نویسندگان را اذیت می‌کند، اظهار کرد: این ممیزی بر اساس ضابطه‌ مشخصی نیست و  کاملا سلیقه‌ای است و همین مسئله باعث می‌شود که نویسنده‌ها کار خوب ننویسند و یا این‌که آثارشان در کشوهای وزارت ارشاد باقی می‌ماند و اجازه چاپ پیدا نمی‌کند. باید خون تازه‌ای به وضعیت نشر تزریق شود و نگاه سنتی کنار گذاشته شود.

 

او یادآور شد: البته در سختی‌ها کارهای خوبی متولد می‌شود و تبلور می‌یابد. به طور مثال با وجود سانسور شدیدی که از ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ حاکم بود، ما کارهای درخشان زیادی داشتیم و احمد محمود و دیگران کارهای خوبی بیرون دادند.

 

داوود امیریان با بیان این‌که جو دلمرده‌ای ایجاد شده و یأس و افسردگی فراگیر شده است، گفت: در این چند سال یک کار خوب نمی‌توانید معرفی کنید و اگر یک کار خوب بتوانید معرفی کنید من به شما جایزه می‌دهم. در این سال‌ها کار درخشانی ندیده‌ام که بتوان به آن افتخار کرد و از آن با افتخار یاد کرد.

 

او درباه بهترین و بدترین‌ خبرهایی که  در حوزه ادبیات و کتاب در سال گذشته شنیده است، اظهار کرد: این‌که نمایشگاه  بین‌المللی کتاب تهران به شهر آفتاب منتقل شده - هرچند که  خیلی دور است - اتفاق خوبی بود زیرا مکان نمایشگاه مشخص شد و از مصلی و آوارگی نجات پیدا کرد. همچنین خبرهای خوب و خوشحال‌کننده برای خودم انتشار کتاب‌هایم بود؛ «گردان قاطرچی‌ها» که در برنامه خندوانه معرفی و  استقبال خوبی نیز از آن شد و کتاب «کودکستان آقا مرسل» که جلد دوم «گردان قاطرچی‌ها»ست. درباره بدترین خبر چیزی به ذهنم نمی‌رسد.

 

این داستان‌نویس با بیان این که سال گذشته بیشتر ادبیات کلاسیک خوانده است، کتاب‌هایی را برای مطالعه پیشنهاد کرد و گفت: «مردی به نام اُوه» که درون‌مایه طنز دارد و شیرین است، داستان‌های «دُن کامیلو»  که نشر مرکز تعدادی را چاپ کرد و متأسفانه ادامه نداد اما من هنوز منتظر ادامه آن هستم.  

 

او همچنین گفت: به نظر می‌رسد  چاپ نشدن کتاب‌های خوب دامن‌گیر کشورهای غربی نیز شده است و در آن‌جا هم کتاب‌های خوب چاپ نمی‌شود.

 

 

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

انواع ضرب المثل درباره امانت داری ضرب المثل ها ابزار ارزشمندی برای انتقال مفاهیم مهم اجتماعی و اخلاقی به نسل های بعدی هستند. انواع ضرب المثل درباره امانت داری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طی قرن ها، اهمیت حفظ امانت و درستی در روابط انسانی را به ما گوشزد کرده اند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش