شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۲۱ - ۱۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۴۰۷۲
کتاب، شعر و ادب

رکوردشکنی نقاشی سهراب سپهری/ نقاشی شاعر کاشانی بیش از ۳ میلیارد تومان فروخته شد

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,عباس کیارستمی
هفتمین دوره با فروش اثری از عباس کیارستمی آغاز شد و دوباره نقاشی سهراب سپهری گران‌ترین اثر حراجی لقب گرفت.

به گزارش خبرآنلاین، در هفتمین دوره حراج تهران شش اثر بالای یک میلیارد و ۱۳ اثر بالای نیم میلیارد تومان فروخته شد.

 

شامگاه ۱۶ تیر ۱۳۹۶ هفتمین حراج تهران، هنر کلاسیک و مدرن ایران  با ارائه ۷۲ اثر در هتل پارسیان آزادی برگزار شد که درمجموع با فروش ۷۱ اثر به رکورد ۲۶ میلیارد و ۱۱۳ میلیون تومان دست یافت؛ این در حالی بود که خرداد ماه سال گذشته با وجود ارائه هشتاد اثر مجموع فروش ۲۵ میلیارد بود.

 

گرانقیمت‌ترین اثر این دوره از حراجی تهران نیز اثری از سهراب سپهری شاعر و نقاش معاصر بود. علاوه بر آن آثاری از هنرمندان شناخته‌شده‌ای چون پرویز تناولی، بهمن محصص، منوچهر یکتایی و یک اثر از کمال‌الملک چوب حراج خورد.

 

هفتمین حراج تهران با اجرای حسین پاکدل با نام و یاد زنده یاد عیاس کیارستمی آغاز شد و عکسی از مجموعه سفید برفی این هنرمند بین المللی را به عنوان نخستین پیشنهاد حراج تهران به خریداران آثار هنری عرضه کرد که فراتر از قیمت بیشینه، ۲۲۰ میلیون تومان چکش خورد.

 

عنوان گران قیمت ترین اثر هنری حراج تهران هفتم به نقاشی سهراب سپهری، هنرمند نوستالژیک ایرانیان رسید؛اثری بدون عنوان از معروف ترین مجموعه او، تنه درختان در ابعاد ۱۳۰ در ۱۹۰ که در سال ۱۳۵۱ خلق شده به قیمت سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان چکش خورد. این اثر اکنون گران ترین نقاشی ایران در سراسر تاریخ هنر ایران محسوب می شود.

 

دومین رکورد این شب را اما یک مجسمه و یک مجسمه ساز شهیر خلق کردند: مجسمه تک نسخه ای شاعر و قفس برنزی از پرویز تناولی که در سال ۱۳۸۷ آفریده شده دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان چکش خورد.

 

نقاشی تراژیکی از بهمن محصص با عنوان " عقاب نابینا"  و نیز نقاشی دیگری از سهراب سپهری به طور مشترک عنوان سوم را به خود اختصاص دادند و هر کدام شان یک میلیارد و دویست میلیون تومان به فروش رسیدند.

 

نقاشی ۱۳۵ ساله ای از محمد غفاری ملقب به کمال الملک با عنوان اردوگاه همایونی یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان و نقاشی طبیعت گرایی از منوچهر یکتایی که در سال ۱۳۴۱ خلق شد یک میلیارد و یکصد میلیون تومان چکش خوردند تا جمع آثار میلیاردی این شب خاطره انگیز به شش اثر برسد.

 

در هفتمین حراج تهران هفت اثر بالای نیم میلیارد چکش خوردند : دو اثر آیینه کاری از منیر فرمانفرماییان و یک اثر از حسین زنده رودی هر یک به قیمت ۸۵۰ میلیون تومان چکش خوردند، نقاشی دیگری از منوچهر یکتایی ۷۵۰ میلیون و دو اثر از دو استاد پیشکسوت محمود فرشچیان و سید محمد احصایی هر یک به قیمت ۷۰۰ میلیون تومان و مجسمه ای از بهمن محصص با عنوان " شخصیت" ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شدند.

 

نقاشی سه لتی از آیدین آغداشلو با عنوان " معمای شماره ۱۶" ۴۴۰ میلیون تومان، اثری از کوروش شیشه‌گران با عنوان " درون، بیرون" ۴۳۰ میلیون تومان، نقاشی از منصور قندریز ۴۲۰ میلیون تومان، سه تابلو از میرزا آقا امامی، حسین کاظمی و حسین زنده رودی هر یک به قیمت ۴۰۰ میلیون تومان، مجسمه هیچ روی صندلی پرویز تناولی ۳۶۰ میلیون تومان، نقاشی خط مواجی از نصرالله افجه ای ۳۴۰ میلیون تومان، دو اثر از زنده یاد پرویز کلانتری و سید محمد احصایی هر یک ۳۰۰ میلیون تومان، مجسمه صدا و سکوت ژازه تباتبایی ۲۸۰ میلیون تومان، نقاشی سیاه و سفیدی از بهجت صدر که در سال ۱۳۵۰ خلق شده ۲۶۰ میلیون تومان، دو تابلو از دو استاد زنده یاد رضا مافی و مارکو گریگوریان هر یک ۲۵۰ میلیون تومان، ناصر عصار ۲۴۰ میلیون تومان، شش اثر از ابوالقاسم سعیدی، لیلی متین دفتری، سیراک ملکونیان، محسن وزیری مقدم، مسعود عربشاهی و عباس کیارستمی هر یک در رقم مشابه ۲۲۰ میلیون تومان و نقاشی دنیای حسین محجوبی ۲۰۰ میلیون تومان چکش خوردند 

 

در این شب نوزده اثر دیگر هم توانستند بالای یکصد میلیون تومان به فروش برسند: سه تابلو از آقا بالا نقاش باشی، اثری از مهدی ویشکایی و نقاشی از مسعود عربشاهی هر کدام ۱۹۰ میلیون تومان، دو اثر از غلامحسین نامی و حسین خطایی هر کدام شان ۱۸۰ میلیون تومان، دو اثر از جعفر روح بخش و ناصر عصار هر یک ۱۷۰ میلیون تومان، اثری از رضا مافی ۱۶۰ میلیون تومان، چهار تابلو از منوچهر نیازی، کوروش شیشه‌گران، مهدی ویشکایی و اثر دیگری از بهجت صدر هر یک ۱۵۰ میلیون تومان، مجسمه ای از مش اسماعیل، اثری از هوشنگ پزشک نیا و نقاشی از ژازه تباتبایی ۱۳۰ میلیون تومان، نقاشی از منوچهر معتبر ۱۱۰ میلیون تومان و سه اثر از علی محمد حیدریان، احمد اسفندیاری و حسین طاهرزاده بهزاد تبریزی هر یک ۱۰۰ توامان.

 

در هفتمین حراج تهران فقط ۱۷ اثر زیر یکصد میلیون تومان چکش خوردند: نقاشی سیاوش کسرایی ۹۵ میلیون تومان، شش اثر عبدالرضا دریابیگی، داود امدادیان، علیرضا اسپهبد، ناصر اویسی، حسین ارژنگی( میر مصور)، محمد علی زاویه هر کدام شان ۹۰ میلیون تومان،

 

در هفتمین حراج تهران فقط ۱۷ اثر زیر یکصد میلیون تومان چکش خوردند: نقاشی سیاوش کسرایی ۹۵ میلیون تومان، شش اثر عبدالرضا دریابیگی، داود امدادیان، علیرضا اسپهبد، ناصر اویسی، حسین ارژنگی( میر مصور)، محمد علی زاویه هر کدام شان ۹۰ میلیون تومان، نقاشی از زنده یاد محمود جوادی پور ۸۵ میلیون تومان، نقاشی از سونیا بالاسانیان ۸۰ میلیون تومان، مجسمه ای از زنده یاد مهدی سحابی و اثر دیگری از احمد اسفندیاری ۷۵ میلیون تومان، اثری از جعفر روح بخش ۷۰ میلیون تومان، نگارگری ایرانیاثری از مجید مهرگان ۶۰ میلیون تومان، نقاشی از گارنیک درهاکوپیان ۵۵ میلیون تومان، نقاشی از هادی هزاوه ای ۴۲ میلیون تومان، اثری از علی اکبر صنعتی ۴۰ میلیون تومان و اثری از حسین شیخ ۳۶ میلیون تومان چکش خوردند.

 

در این حراجی تنها یک اثر کلاسیک متعلق به جواد رستم شیرازی به فروش نرسید

 

موزه هنرهای معاصر تهران دو اثر از حراج تهران خرید

 

در پایان هفتمین حراج تهران، علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به روی صحنه رفت و با ستایش حراج تهران و ابتکار عمل دکتر علیرضا سمیع‌آذر در راهبری این رویداد فرهنگی اقتصادی از قول وزیر فرهنگ اعلام کرد از این اتفاق حمایت همه جانبه ای خواهد شد.

 

مرادخانی گفت از حراج تهران دو اثر نفیس کمال الملک و نیز تابلوی سیاه و سفید بهجت صدر را برای گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران خریداری کرده اند؛ او وعده داد در حراج مدرن و معاصر تهران که حوالی زمستان برگزار خواهد شد آثار هنرمندان جوان را برای اضافه شدن به گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران خریداری خواهد کرد تا خلا حضور هنرمندان جوان تثبیت شده در این مجموعه را تا حدی پر نمایند.

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش