جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۰۹ - ۲۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۶۱۵۳
کتاب، شعر و ادب

سکوت محمود دولت‌آبادی درباره جایزه احمد محمود

محمود دولت‌آبادی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
او چند سال پیش در همین آرامگاه دیگر دوست نزدیکش احمد شاملو را به خاک سپرده بود و به گفته خودش اینچنین بود که بعد از درگذشت دو «احمد» تنهایی بیکران خالق « کلیدر» آغاز شد.

به گزارش اعتماد، از آن روز پاییزی ١٥ سال می‌گذرد و چندی پیش از سوی کامران محمدی داستان نویس‌ خبر داده شد که امسال جایزه‌ای به نام احمد محمود برگزار می‌شود. به فاصله چند روز یکی از خبرگزاری‌ها اعلام کرد که خانواده احمد محمود در جریان برگزاری این جایزه نیستند و دبیر جایزه هم پاسخ داد که با خانواده محمود بابت برگزاری این جایزه هماهنگ کرده است.

 

به تازگی نامزدهای مرحله اول این جایزه اعلام و دیروز خبر داده شد که یک جابه‌جایی در لیست پذیرفته‌شدگان مرحله اول رخ داده است و خبر اصلاحیه هم در رسانه‌ها منتشر شد. همین ماجراها سبب شد تا با محمود دولت‌آبادی تماسی بگیریم و نظرش را درباره برگزاری جایزه‌ای که به نام یکی از دوستان نزدیکش است، جویا شویم. اما خالق «روزگار سپری شده مردم سالخورده» و «جای خالی سلوچ» به صلاح می‌داند در این زمینه اظهارنظری نکند.

 

او می‌گوید: «تنها خبرهایی که درباره این جایزه دارم، اخباری است که در مطبوعات دیده‌ام.»

 

او با بیان جملاتی کوتاه توضیح می‌دهد که چرا علاقه‌ای ندارد تا در این زمینه اظهارنظری داشته باشد: «چون در جریان نبودم و آقایان و اشخاص محترمی که این جایزه را راه‌اندازی کرده‌اند، نمی‌شناسم و از آنجا که هیچ تماسی هم با من گرفته نشده است، از اظهارنظر معذورم. »

 

دولت‌آبادی بلافاصله بر این نکته نیز تاکید می‌کند: «البته دلیلی هم ندارد که با من تماسی گرفته شود ولی من نیز ترجیح می‌دهم در این زمینه صحبتی نکنم چون فقط از طریق اخبار مطبوعات از برگزاری این جایزه با خبر شده‌ام.»

اما بابک اعطا پسر بزرگ احمد محمود نیز در پاسخ به این پرسش که خانواده احمد محمود تا چه اندازه در جریان برگزاری این جایزه هستند، می‌گوید: «مدتی پیش درباره برگزاری این جایزه صحبتی با من شد و من نیز موضوع را با خانواده مطرح کردم و از آنجا که در خانواده مخالفتی با برگزاری این جایزه نبود، به دوستان گفتم مانعی نیست تا جایزه را راه‌اندازی کنند.»

 

ولی گفت‌وگو با خانواده آقای نویسنده در حد همان گفت‌وگوی اولیه بود و بابک اعطا بقیه ماجرا را اینگونه شرح می‌دهد: «دلم می‌خواست در جریان کل برنامه‌های‌شان باشم و این تنها گله کوچک من است. اگر گروهی بخواهند جایزه‌ای را به نام نویسنده عزیزی برگزار کنند، طبیعتا ما به عنوان خانواده این نویسنده چنین اجازه‌ای خواهیم داد و راه‌اندازی این جایزه هیچ ایراد و اشکالی هم ندارد اما گله کوچک من این است که چرا بعد از گفت‌وگوی اولیه، دیگر مرا در جریان مراحل بعدی این جایزه قرار ندادند.»

 

بابک اعطا درباره راه‌اندازی موزه احمد محمود در خانه محل تولد این نویسنده در شهر اهواز نیز توضیح می‌دهد: «شخصا فکر می‌کردم خانه تهران می‌تواند به موزه ایشان تبدیل شود چون این خانه محلی است که او ٥٠ سال در آن زندگی کرده است و آثارش را در همین خانه نوشته است و خانه اهواز محل تولد اوست. البته چون دوستان و اهالی فرهنگ در استان خوزستان هم علاقه‌مند هستند تا پایگاهی به نام ایشان در اهواز راه‌اندازی شود، فکر می‌کنم می‌توان خانه اهواز را به عنوان آن پایگاه در نظر گرفت و خانه تهران را به عنوان موزه مورد استفاده قرار داد.»

 

بعد از این توضیحات پرسش بعدی این است که چرا خانه تهران بعد از ١٥ سال از درگذشت احمد محمود هنوز به موزه تبدیل نشده است و پاسخ پسر مرد نویسنده چنین است: «پیشنهاد آنچنانی نشده است. اوایل فوت پدر، صحبت‌هایی درباره این خانه شد ولی بعدا دیگر پیگیری نشد. البته در حال حاضر این خانه محل زندگی خانواده است ولی در هر حال برای تبدیل آن به موزه، مشکلی از ناحیه ما نیست و در این زمینه محدودیتی نداریم.»

 

خانه احمد محمود در محله نارمک است؛ میدان ٢٢ نارمک، بین خیابان مهر و مداین و شاید هنوز راه زیادی در پیش باشد تا این خانه به موزه‌ای به نام نویسنده «همسایه‌ها» شود.

 

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش