جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۱۵ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۳۸۱۲
کتاب، شعر و ادب

نگاهی به نامزدهای مهم ترین جایزه ادبی فرانسه / شانس بالای زنان در تصاحب گنکور ۲۰۱۷

جایزه ادبی گنکور,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
جایزه ادبی گنکور به عنوان مهم‌ترین و باارزش‌ترین جایزه ادبی فرانسه در حالی فردا (۶ نوامبر) به معرفی برنده نهایی خود خواهد پرداخت، که ورونیک اولمی نویسنده رمان «باختیا» شانس بیشتری را نسبت به دیگر سه رقیبش برای پیروزی دارد.

به گزارش ایبنا به نقل از فیگارو، جایزه ادبی گنکور فرانسه به عنوان با ارزش‌ترین جایزه ادبی این کشور هرسال نصیب بهترین کتاب داستانی می‌شود که طی همان سال منتشر شده است.

 

این جایزه در بخش‌های مختلفی مانند؛ نخستین رمان، بهترین داستان کوتاه، بهترین شعر و بهترین زندگی‌نامه‌نویسی به برنده‌ اهدا می‌شود و فروش بالای رمان را برای برنده‌اش تضمین می‌کند.

 

هیئت داوران امسال جایزه گنکور را افراد سرشناسی چون؛ برنارد پیو، اریک امانوئل اشمیث، دیدیه دکوئن، پل کنستانت،پاتریک رامبو، طاهر بن جلون، پی‌یرآسولین و فیلیپ کلودل تشکیل می‌دهند.

 

مجله فرانسوی لیورابدو به سنت هرسال طی رای‌گیری از ۱۶ منتقد مطرح ادبی سعی در پیدا کردن برنده، پیش از موعد کرده است. طبق آمار منتشر شده، رمان «باختیا» نوشته ورونیک اولمی با کسب ۹ رای از سوی منتقدین ادبی، بیشترین شانس را برای بردن این جایزه دارد. آلیس زنیتر با رمان «هنر باختن» با کسب ۴ رای مثبت، شانس دوم را برای دریافت این جایزه به خود اختصاص داده است.

 

رمان «باخیتا» بیش از همه توجه منتقدان، هیئت داوران و مخاطبان عام را به خود جلب کرده است. این رمان به خصوص بعد از دریافت جایزه فناک که اول ماه سپتامبر به آن اهدا شد، توانسته فروش خوبی را در بازار کتاب فرانسه داشته باشد.

 

آلیس زنیتر در رمان «هنر باختن» به یک موضوع نادر و کمیاب در ادبیات پرداخته است و آن سرنوشت هارکی‌ها است. او که حالا ۳۱ ساله است، تاکنون توانسته جوایز بی‌شماری را برای رمان اخیرش به دست بیاورد و همین شانس او را برای دریافت جایزه گنکور را کم می‌کند.

 

 اریک ویلارد با رمان «صورت جلسه» سرنخ‌های حوادث مربوط به الحاق اتریش به آلمان نازی در سال ۱۹۳۸ را دنبال می‌کند. منتقدان این اثر را جزو رمان و ادبیات داستانی نمی‌دانند و آن را اثری سیاسی و شاید بتوان گفت، صنعتی می‌دانند. از سوی دیگر انتخاب داوران گنکور همیشه یک کتاب داستان بوده و بعید است که این اثر بتواند فردا نظر مثبت داوران را به خود جلب کند.

 

 «تاجت را بچسب» نوشته یانیک هانئل از بهترین رمان‌های بازگشت ادبی فرانسه محسوب می‌شود. شیوه منحصر به فرد روایت‌‌گری و ابداع هنری در این اثر تحسین منتقدان را برانگیخته است.

 

پی‌یر ووسو، نویسنده و روزنامه‌نگار فرانسوی در توضیح این رمان نوشته: «رمانی که همواره بر دهانه آتشفشان در حال رقص است.» منتقدان اما با تردید به جوانب ادبی این رمان نگریسته‌اند. آن ها عقیده دارند که هیئت داوران جایزه گنکور ترجیح می‌دهند یک اثر ساده‌تر و روان‌تر را به عنوان برنده معرفی کنند. 

 

جایزه گنکور Prix Goncourt جایزه‌ای است که در پی وصیت ادموند دو گنکور به سال ۱۸۹۶ بنیان گذاشته‌ شد. مجمع ادبی گنکور به طور رسمی در سال ۱۹۰۲ میلادی تأسیس و نخستین دوره جایزه در روز ۲۱ دسامبر سال ۱۹۰۳ اعطا شد.

 

جایزه گنکور هر ساله نصیب «بهترین کتاب داستانی» می‌شود که طی «همان سال» منتشر شده باشد. بیشتر اوقات جایزه گنکور به یک رمان اعطا می‌شود.

 

هر نویسنده در زندگی ادبی خود تنها یک بار برنده این جایزه می‌شود، در این میان رومن گاری یک استثناء است: او یک بار در سال ۱۹۵۶ برای رمان «ریشه‌های آسمان» و یک بار در سال ۱۹۷۵ بابت رمان «زندگی در برابر خود شیادانه» و با نام مستعار امیل آژار برنده شد.

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش