سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۲۴ - ۰۲ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۰۵۲۰
کتاب، شعر و ادب

در چهارمین کتابگردی تهران چه گذشت؟

کتابگردی تهران,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
چهارمین پوییش کتابگردی با حضور اعضای شورای شهر تهران برگزار شد.

به گزارش ایلنا، همزمان با روز کتابگردی، احمد مسجدجامعی (عضو شورای شهر تهران) از صبح زود با همراهی شهردار منطقه ۱۱ تهران، محمود آموزگار (رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان) و مجید غلامی جلیسه (مدیرعامل خانه کتاب) در کتابفروشی قدیمی سعدی در خیابان ولیعصر حاضر شدند و چهارمین آیین کتابگردی در سال ۹۶ آغاز شد.

 

سپس مسجدجامعی عازم موسسه جغرافیایی و لیتوگرافی سحاب شد و با حضور در آن با اشاره قدمت هشتاد ساله موسسه سحاب گفت: این موسسه بیش از هشتاد سال است که فعالیت خود را در تهران آغاز کرده و نخستین مؤسسه‌ای است که به تولید نقشه‌های مختلف در زمینه‌های مختلف اقدام کرده است. استاد عباس سحاب، بینان‌گذار این مؤسسه و  پدر کارتوگرافی ایران لقب گرفته است. تألیف و تدوین اطلس چهارده قرن هنر اسلامی، به دو زبان فارسی و انگلیسی در بیست جلد و تهیه و انتشار حدود ۷۰۰ نقشه، کتاب، اطلس و کره جغرافیایی ازجمله اقدامات او در این مؤسسه بود.

 

او ادامه داد: کتاب خلیج فارس در نقشه‌های کهنPersian Gulf: Atlas of Old and Historical Maps ۳۰۰۰ B.C.- ۲۰۰۰ A.D ازجمله کتاب‌های مهمی است که استاد محمدرضا سحاب و این مؤسسه در دفاع از نام خلیج فارس منتشر کرده است. کتاب اخیر در چهاردمین دوره جایزه جهانی کتاب، برنده جایزه شد. اطلس بزرگ ایران و جهان ازجمله آخرین آثار این مؤسسه است که به زیور طبع آراسته شده است.

 

 

مسجدجامعی سپس با همراهی برزین ضرغامی (مدیرکل ارشاد استان تهران) و سمیه حاجبی (شهردار منطقه ۷) در انتشارات اقبال حاضر شدند. در این بازدید فرزند اقبال با اشاره به سابقه ۱۱۴ ساله این نشر به فعالیت ۵ نسل از خانواده اقبال در عرصه کتاب اشاره کرد. به گفته وی؛ حاج‌ محمدباقر خوانساری، حاج محمدرحیم، حاج حسین، محمدباقر و سعید اقبال از سال ۱۲۸۵ هجری شمسی در حوزه نشر فعالیت داشته‌‌اند.

 

 به گفته سعید اقبال، حاج جواد اقبال جزء پرکارترین ناشران کشور بود و در دهه ۴۰ در حوزه نشر نوین قرآنی به خط حاج‌شیخ‌عباس مصباح‌زاده را در قطع وزیری دوبل منتشر کرد که انعکاس وسیعی داشت و منجر شد تا دربار نیز به حوزه نشر قرآن ورود پیدا کند.

 

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این بازدید؛ از انتشارات و کتابفروشی اقبال به‌عنوان یکی از میراث‌های فرهنگی کشور یاد کرد و پیشنهاد داد تا موزه انتشارات اقبال در نخستین ساختمان کتابفروشی اقبال واقع در خیابان جمهوری با همکاری شهرداری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی و موسسه خانه‌کتاب تاسیس شود.

 

وی در ادامه به نوآوری‌ها و ابتکارات انتشارات اقبال در زمینه تطبیق تاریخ هجری شمسی و مغولی و انتشار نشریه اشاره و ابراز امیدواری کرد با ادامه فعالیت انتشارات اقبال از سوی فرزندان این خانواده؛ فعالیت فرهنگی این انتشارات ادامه پیدا کند.

 

 

مسجدجامعی با حضور در شهرکتاب مرکزی واقع در خیابان شریعتی و در جمع کودکان و نوجوانانی که در میانشان کودکان کار و کرمانشاهی نیز به چشم می‌خوردند، بخش‌های از رمان تن‌تن و سندباد را با صدای بلند خواند.

 

افشین حبیب‌زاده (عضو شورای شهر)، رضا صالحی امیری (معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری)، محمدحسین مقیمی (استاندار تهران) و معصومه آباد (عضو پیشین شورای اسلامی شهر) نیز در شهرکتاب مرکزی به او پیوستند.

 

 

مسجدجامعی همچنین به حاضران قول نشر کتابی درخصوص زلزله کرمانشاه را داد و گفت: درخصوص زلزله بم کتاب عکسی منتشر کردیم و درباره این حادثه نیز کتابی منتشر خواهیم کرد هرچند چارچوب و قالب آن هنوز مشخص نشد.

 

در ادامه کتابگردان عازم خیابان انقلاب شدند  و پویش کتابگردی با بازدید کتابفروشی‌های راسته خیابان ادامه یافت. برخی اعضای شورای شهر همچون محمود میرلوحی، مجید فراهانی و ابراهیم امینی در همین راسته به جمع آن‌ها اضافه شدند و به اتفاق از کتابفروشی پرهام، طهوری، قرآن بازدید کردند.

 

 

گروه در طول مسیر در کنار بساط دستفروشی زن سالمند کتابفروشی توقف کرده و مدیرعامل خانه کتاب همه کتاب‌های او را خریداری کرد.

 

 

مجید فراهانی در جریان این بازدید و  حضور در انجمن صنفی کارفرمایی زنان ناشر با تاکید براینکه تشویق زنان در حوزه نشر و تالیف کتاب آثار مفیدی بر جای خواهد داشت و موجبات رونق حوزه نشر و تالیف کتاب خواهد شد، پیشنهاد داد: انجمن زنان ناشر، طرح و لوایح ملی و محلی در حوزه نشر را در جهت حمایت و تشویق زنان در حوزه نشر و تالیف کتاب بررسی کنند. موضوعات مربوط به عوارض و مالیات در این حوزه ازسوی انجمن باید بررسی شود تا حمایت‌های اقتصادی و فرهنگی و مالی صورت گیرد و زنان فکر نکنند در حوزه نشر و تالیف کتاب هیچ حمایتی از آنان نمی‌شود.

 

 محسن هاشمی (رئیس شورای شهر) نیز در ادامه به پویش کتابگردی پیوسته و به همراه مسجدجامعی از شرکت سهامی انتشار بازدید کرد.

 

در پایان نماینده آیت‌الله سیستانی در شهر قم و معاون فرهنگی وزارت ارشاد به همراه استاندار فارس و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی در شهر شیراز به پویش کتابگردی پیوستند.

 

پویش کتابگردی برای چهارمین سال در تهران به پیشنهاد احمد مسجدجامعی برگزار می‌شود.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش