سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۰۰ - ۰۵ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۱۳۳۳
کتاب، شعر و ادب

روایت پرویز ممنون از تئاتر اصفهان در یک کتاب

پرویز ممنون,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
پرویز ممنون در مراسم رونمایی از کتاب «تاریخ تئاتر اصفهان» گفت: «این کتاب را به هنرمندان گمنام اصفهان تقدیم کرده‌ام، چرا که ۵۰ سال پیش برای این کتاب تحقیقاتی را انجام دادیم و فرزندی که الان به دنیا آمده باید ۴۰ سال قبل متولد می‌شد.»

به گزارش خبرآنلاین، ظهر امروز یکشنبه پنجم آذر جمعی از مدیران و هنرمندان تئاتر در سالن کنفرانس تئاترشهر گردهم آمدند تا علاوه ‌بر اهدای جایزه پژوهشی جلال ستاری به پرویز ممنون، کتاب این پژوهشگر و هنرمند تئاتر را که سال‌هاست در وین تدریس و زندگی می‌کند، رونمایی کنند.

 

این مراسم با حضور ایرج راد، بهروز غریب‌پور، داود فتحعلی‌بیگی، داریوش فرهنگ، حسین پاکدل، مریم معترف، سعید اسدی، هرمز هدایت، مهدی شفیعی (مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی)، پیمان شریعتی (مدیر مجموعه تئاترشهر)، مهدی افضلی (مدیر موسسه توسعه هنرهای معاصر) و علی مرادخانی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) برگزار‌شد و طی آن داود فتحعلی‌بیگی تندیس مربوط به جایزه جلال ستاری را به پرویز ممنون به عنوان یکی از پیشگامان هنر شبیه‌خوانی، اهدا کرد.

 

فتحعلی‌بیگی تأکید کرد که پرویز ممنون حاضر به دریافت جایزه دولتی نبوده است، اما با درخواستی که شده و همچنین با تأکید لاله تقیان، همسر جلال ستاری این جایزه را دریافت کرده است.

 

پرویز ممنون در این مورد توضیح داد که یک‌بار در اصفهان، شاهد بوده که رئیس اداره‌ای به برخی هنرمندان تقدیرنامه‌ای اهدا کرده و او از این بابت گله‌مند شده که این نوع تقدیرنامه‌ها مربوط به دوران مدرسه و کار غیرحرفه‌ای است و هنرمندان باید مطالبه امکانات و شرایط انجام کار را داشته باشند، اما زمانی که صحبت از دریافت جایزه جلال ستاری شده، با توجه به پیشینه و دلیل راه‌اندازی آن و نیز صحبت‌های لاله تقیان این جایزه را قبول کرده است.

 

این بازیگر، کارگردان و استاد دانشگاه که در سال‌های دور دانشجویان زیادی را در دانشگاه تهران تربیت کرده است، در مورد کتاب «تاریخ تئاتر اصفهان» که در این مراسم رونمایی شد، گفت: «کتاب «تاریخ تئاتر اصفهان» را به هنرمندان گمنام این شهر تقدیم کردم، چرا که ۵۰ سال پیش برای این کتاب تحقیقاتی را انجام دادم و فرزندی که الان به دنیا آمده باید ۴۰ سال قبل متولد می‌شد. ضمن اینکه جمع‌آوری اسناد این کتاب سیری طولانی دارد که سال‌ها قبل می‌توانست بانی انجام اقدامات دیگری هم باشد ولی در نهایت کار به این جا رسیده است.»

 

ممنون افزود: «زمانی که در وین دانشجو بودم، از موزه تئاتر وین دیدن کردم و با خود فکر می‌کردم اگر اصفهان موزه ندارد، به جایش من چه کاری می‌توانم انجام دهم و همین باعث شد شروع به جمع‌آوری یک‌سری اسناد کنم. اسنادی که با همراهی فریدون رهنما در سال ۴۹ به چهار برنامه تلویزیونی تبدیل شد و بعد هم در سال ۵۶ براساس آن نمایشگاهی برگزار کردیم که اولین نمایشگاه اسناد تئاتر در ایران بود. این نمایشگاه چنان گسترده و ارزشمند بود که لاله تقیان در فصلنامه‌ای نوشت باید یک نمایشگاه دائمی باشد. علی نصیریان هم که آن زمان مدیر اداره تئاتر بود خواست آن را به تهران منتقل کنم تا در جشنواره‌ای که هنرمندان شهرستانی هم حضور دارند به نمایش درآید و آن‌ها هم برای انجام چنین کاری اقدام کنند و این دقیقا زمانی بودکه باید موزه تئاتر راه‌اندازی می‌شد.»

 

او ادامه داد: «بعدها یک فیلم مستند به نام «تاریخ تئاتر اصفهان» ساختیم که بعد از آن انقلاب شد و دستور آمد تمام پروژه‌های قبل از انقلاب متوقف و برای پیگیری‌شان دوباره اقدام شود. بعد از آن هم که جنگ و تعطیلی دانشگاه پیش آمد و دیگر این موضوع پیگیری نشد که سال‌ها بعد علی مرادخانی را در کنسرت لوریس چکناواریان دیدم و باب آشنایی برای اقدامی جدید باز شد.»

 

این هنرمند پیشکسوت در ادامه با اشاره به زمان مدیریت حسین پاکدل که به دنبال آشتی با هنرمندان قدیمی تئاتر بود و نتیجه‌اش این شد که افرادی همچون حمید سمندریان و بهرام بیضایی به اجرای تئاتر پرداختند، اضافه کرد: «در آن زمان برنامه «شب‌های نقد اصفهان» هم با حضور مرشد ترابی برگزار شد و الان چاپ این کتاب تنها کاری است که من برای اصفهان انجام دادم؛ اصفهانی که در این حوزه مثل زاینده‌رود امروز، شوره‌زار و سنگلاخ است.»

 

پرویز ممنون با اشاره به کتاب منتشر شده تأکید کرد: «متن این کتاب همان طور که تحویل دادم بدون کلمه‌ای حذف یا اضافه منتشر شده و هیچ کس در آن دخالتی نکرده است. البته شاید عده‌ای این را بر بی‌خاصیت بودن کتاب در نظر بگیرند اما من هیچ‌گاه اهل چماق و ایدئولوژی نبودم اما مستقل بودم و برای حفظ استقلالم سال‌ها تلاش کردم.»

 

او همچنین خاطرنشان کرد: «اگر این کتاب در ۴۰ سال قبل نوشته و منتشر می‌شد، حتما طور دیگری بود؛ چون آن زمان شاید تلاش می‌کردم فقط اسناد را درج کنم، اما الان پس از ۴۰ سال سراپا کنجکاوی‌ام و می‌خواهم ببینم چه خبر است و به همین دلیل سوالاتی را هم در کتاب مطرح کرده‌ام.»

 

در این مراسم، علی مرادخانی، معاون هنری هم با تقدیر از اقدامات انجام شده توسط پرویز ممنون ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک دیگر آثار این هنرمند آماده چاپ شود و همچنین ساختمانی که با پیگیری مهدی شفیعی (مدیرکل هنرهای نمایشی) در نزدیکی تئاترشهر خریداری شده است، به عنوان موزه تئاتر آماده شود.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش