به گزارش ایسنا، اشرف بروجردی در آستانه هفته پژوهش در چهارمین مجمع عمومی کتابخانه های تخصصی که در سالن همایش های کتابخانه آیت الله بروجردی برگزار شد، عنوان کرد: البته کتاب خانه آیت الله مرعشی از کتاب خانه های معتبر در قم است که در این زمینه اهتمام دارد. ما حاضر هستیم علاوه بر مساعدت در جهت راه اندازی شعبه کتاب خانه ملی در قم نحوه نگهداری نسخ خطی و کتاب های ارزشمند را آموزش دهیم.
وی بیان کرد: تعامل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کتاب خانه های تخصصی می تواند در حفظ سرمایه های عظیم علمی اثر گذار باشد. سرمایه عظیم در این کشور انسان هایی هستند که دانش بشری و دانسته های جهانی را کسب کرده و در اختیار دیگران قرار داده اند.
بروجردی بر ضرورت سازماندهی و دسترس پذیری به اسناد علمی و تاریخی تاکید و تصریح کرد: باید در صیانت از این آثار مسئولیت پذیر بود و در این مسیر، مسئولیت پذیری در حوزه نشر و توسعه کتاب نیازمند روحیه جهادی است. نبی اکرم(ص) تاکیدات زیادی بر کسب علم و دانش و معرفت دارند و این رسالت بزرگ بر عهده مدعیان پیروی از رسول الله است تا دانش بشری توسعه یابد.
وی اظهار کرد: زکات علم نشر آن است باید تلاش کنیم نشر دهنده دانش و آموخته های بشری برای نسل های آینده باشیم در این خصوص کتابخانه می تواند بسیاری از آثار را نگهداری و صیانت کند و علم را نشر دهد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: این سرمایه عظیم دانش به آسانی به دست نیامده و به آسانی هم حفظ نمی شود ما وظیفه داریم آن را به دست آیندگان برسانیم. ما وارث دانش و علمی هستیم که می تواند زندگی بشر را بهبود بخشد، مسئولیت خطیر ما حفظ این آثار از گزندهای مختلف است، البته نگهداری منابع مکتوب در مخازن به تنهایی هنر نیست، این منابع باید به خوبی نشر یابد و در اختیار اصحاب علم و دانش و اندیشه قرار گیرد.
بروجردی خاطرنشان کرد: کتابخانه ملی نیز احساس تکلیف می کند در راستای تحقق یافتن این امر مهم دایره ارتباطات خود را نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح جهانی گسترش دهد تا با توسعه مناسبات بتواند بستر مناسبی برای ادامه همکاری ها و ارتباطات اثربخش فراهم کند. ما تلاش می کنیم از دانستهها و تجربیات علمی دیگران بهرهمند شویم. این موضوع در قالبهای مختلفی همچون انجمن کتابداران، شورای اسناد، شورای کتاب، "ایفلا" و نشست "اکو" انجام می شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران متذکر شد: مبادله اطلاعات به تغییر دیدگاه نسبت به دانش بشری کمک می کند و درک درست از یک منبع می تواند به ارائه راهبرد های اساسی بینجامد. سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آمادگی خود را برای تعامل با مراکز فرهنگی بین المللی مانند یونسکو و واحد فرهنگی اکو اعلام می کند.: این سازمان علاوه بر اینکه آثار و منابع مکتوب دینی را خریداری و یا نسخه دیجیتال آنها را گردآوری می کند این منابع ارزشمند را برای دسترسی صاحب نظران به اشتراک می گذارد و تفاهم نامه هایی در این ارتباط به امضاء می رسد.
وی در خصوص ایجاد شعبهای از کتاب خانه ملی در قم گفت: در قم کتابخانه ملی شعبهای ندارد. در این باره رئیس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تاکیداتی داشت که مکان یابی لازم صورت گرفت.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم نیز گفت: با احداث نمایندگی کتابخانه ملی در قم از نسخ ارزشمند خطی و کتاب های نفیس صیانت می شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین امیرعطاءاله جباری امروز در آستانه هفته پژوهش در چهارمین مجمع عمومی کتابخانه های تخصصی با حضور رئیس کتابخانه ملی ایران که در سالن همایش های کتابخانه آیت الله بروجردی برگزار شد عنوان کرد: با احداث نمایندگی کتابخانه ملی در قم از نسخ ارزشمند خطی و کتاب های نفیس صیانت می شود که این طرح به زودی با حمایت مسئولان عملیاتی خواهد شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم افزود: در استان قم ۲۳ کتابخانه عمومی زیرنظر اداره کل کتابخانه ها فعالیت دارد که نسبت به جمعیت رقم مناسبی نیست. در حال حاضر ۳ کتاب خانه فعال نیز ویژه بانوان در قم فعال است و ما بر آنیم ظرفیت ها را توسعه بخشیم.
وی تصریح کرد: در دو سال گذشته شاهد رویدادهای خوبی در استان قم بودیم و توفیقی حاصل شد تا قم را به عنوان قطب تولید کننده کتابهای بریل در سراسر کشور تبدیل کنیم. تاکنون ۸ محموله برای بخش های نابینایان از استان قم به سراسرکشور برای استفاده روشندلان ارسال شده است که شامل ۲۰۰ عنوان کتاب و ۸ هزار جلد است؛ کار تولید، چاپ و نشر آن و تمامی هزینه ها توسط اداره کل کتابخانه ها صورت می گیرد. در این راستا در بخش نابینایان ۱۵۰ عضو برون استانی دارد که کتاب ها برای آن ها ارسال می شود.
جباری یادآور شد: در این دوره ۱۶ تن از نیروهای جوان، متخصص و علاقمند در رشته کتابداری را جذب این مجموعه کردیم که همگی آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا هستند. این رویداد قابل توجهی بود که برای استان قم رخ داد علاوه بر اینکه سیاست خوب نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز تمرکز بر جذب فارغ التحصیلان رشته کتابداری است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم یادآور شد: خوشبختانه مجمع کتابخانه های تخصصی قم(مکتا) تعامل خوبی با اداره کل کتابخانه های عمومی دارد و امیدواریم در راستای اهداف مشترک تفاهم نامه ای در این زمینه امضا شود.
وی تاکید کرد: کتابخانه های عمومی در عرض مکتا نیستند بلکه در طول آن حرکت می کنند و امیدواریم این ارتباط همچنان به شکل گسترده تری تداوم داشته باشد.
همچنین در این نشست محمدی شجاعی مدیر کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب و دبیر مجمع کتاب خانه های تخصصی در قم با ارائه گزارشی از فعالیت های مکتا عنوان کرد: انجمن قم در سال ۸۴ راه اندازی شد، در این مدت بسیاری از فعالیت ها ویژه دانشجویان و کتاب داران شاغل در کتاب خانه و مدیرانی که اداره کتاب خانه ها را بر عهده دارند صورت گرفت.
شجاعی خاطرنشان کرد: کتابداران عضو تجربی و یا دارای تحصیلات تخصصی هستند و در رابطه با فعالیت های آنان و جایگاه مهمی که دارند نشست های تخصصی پرباری برگزار می شود. در این عرصه دغدغه مهم در مکتا کمک به بهبود کتاب خانه ها به ویژه کتاب خانه های تخصصی است.
- 14
- 4