چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۳۴۲
کتاب، شعر و ادب

گفت‌وگو با هشام مطر،برنده‌ جايزه‌ پوليتزر سال ۲۰۱۷؛

به کتاب‌های انگلیسی بیش تر بها داده می‌شود

هشام مطر,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
روزنامه انگلیسی گاردین به تارگی مصاحبه‌ای کتابی با هشام مطر، نویسنده و روزنامه‌نگار اهل لیبی داشته که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.

به گزارش ایبنا به نقل از گاردین، هشام مطر، نویسنده و روزنامه‌نگار لیبی‌تبار آمریکایی است که در حال حاضر در لندن زندگی می‌کند و کتاب‌هایش را به زبان انگلیسی و فرانسه می‌نویسد.

 

او با انتشار نخستین رمانش با عنوان «در کشور مردان» موفق شد به فهرست کوتاه نامزدهای جایزه من بوکر در سال ۲۰۰۶ راه پیدا کند و دومین رمانش با عنوان «آناتومی یک ناپدید شدن» از پرفروش‌ترین آثار منتشر شده در مصر و برخی از کشورهای اروپایی شد. اثر دیگر او با عنوان «بازگشت: پدران، پسران و سرزمین‌های میان آن‌ها» در رشته زندگی‌نامه و خودزندگینامه جایزه پولیترز را در سال ۲۰۱۷ از آن خود کرد.

 

گاردین اخیراً به مناسبت‌های مختلف مصاحبه‌های کتابی با نویسندگان مطرح بین‌المللی ترتیب می‌دهد. روزنامه انگلیسی این بار به سراغ هشام مطر، نویسنده مطرح جهان عرب رفته است که در ادامه این گفت‌و‌گو را می‌خوانیم.

 

- کتاب‌های که در حال خواندن آن‌ها هستید؟

در حال حاضر یک مجموعه شعر جدید از سینیاد موریسی، شاعره اهل ایرلند تحت عنوان «در تعادل» را هر شب‌ها پیش از خواب می‌خوانم. به تازگی نیز با آثار عبدالفتاح کیلیتو، نویسنده و منتقد مراکشی آشنا شده‌ام و کتاب «به زبان من حرف نخواهی زد» را می‌خوانم. او واقعا باهوش و شوخ‌طبع است.

 

- کتابی که زندگی شما را تغییر داد؟

زمانی که خیلی کوچک بودم نسخه سانسور نشده «هزار و یک شب» را با همه پیرنگ‌های ترسناک و عجیبش برایم می‌خواندند. در آن زمان چیز زیادی از آن درک نمی‌کردم اما بعدها به درون فکر و ذهنم نفوذ کرد. از آن زمان روح این اثر را پنهان‌شده در آثاری چون «دن کیشوت»، «زندگی و عقاید آقای تریسترام شندی» و آثار رابرت لویی استیونستن، جوزف کنراد و خورخه لوئیس بورخس یافتم.

 

- کتابی که آرزو می‌کردید خودتان آن را می‌نوشتید؟

«در جستجوی زمان از دست رفته» را با شوق و تحسین بسیار خواندم. در واقع کتابی بود که احساس مرا نسبت به جهان پیرامونم، گسترش داد و مرا از پوسته تنگ دنیای درونم بیرون کشید. یکی از نبوغ‌های فراوان پروست همین است که با خواندن آثار او احساس می‌کنید باهوش‌تر، دقیق‌تر و در توانایی احساس کردن از آن‌چه فکرش را می‌کردید، بهتر شده‌اید. به اعتقاد من هیچ رمانی در آن این اندازه ایده، لذت و شادمانی وجود ندارد.

 

- کتابی که فکر می‌کنید چنان‌چه باید، قدرش دانسته نشده است؟

ادبیات بین‌الملل در سطحی گسترده ناشناخته مانده و در مقابل، به کتاب‌های انگلیسی بیش از حد بها داده می‌شود. فقط یک و نیم درصد از کتاب‌هایی که در انگلستان منتشر می‌شود و ۳ درصد از کتاب‌هایی که در آمریکا به چاپ می‌رسند، کتاب‌های ترجمه‌شده هستند و فروش‌ همان‌ها نیز به طرز غم‌انگیزی پایین است. این موضوع فرهنگ را فقیر‌تر و نارسیسم را غنی‌تر می‌کند. در واقع خیلی کسالت‌‌بار و خطرناک نیز است.

 

- کتابی که بیشترین تاثیر را بر نوشتار شما داشته است؟

شاید «خورشید هم چنان می‌دمد» نوشته ارنست همینگوی. چرا که مرا فریب داد و به رفتن ترغیب کرد.

 

- کتابی که فکر شما را تغییر داد؟

«نامه‌های گوستاو فلوبر به ایوان تورگنیف» و همین طور «خاطرات» سویاتوسلاو ریختر، پیانیست روسی. همه این‌ کتاب‌ها به من معنای احتمالی زندگی طبق ذهنیت و نگرش فرد را آموختند.

 

- آخرین کتابی که شما را به خنده انداخت؟

کتاب «جایزه‌های من» توماس برنهارد. عاشق این نویسنده اتریشی هستم. او، هم مرا به شدت عصبانی، هم شگفت‌زده و هم سرگرم می‌کند. درست به یک اندازه.

 

- کتابی که نتوانستید تمامش کنید؟

کتاب‌های بسیاری بوده‌اند. من هم خیلی حریصم و هم خیلی بی‌حوصله. هم سبک ‌اثر برایم مهم است و هم در پی لذت خواندنم و هم ایده برایم جذاب است. دنبال شعر و فلسفه هستم. درواقع خواننده موشکاف و بادقتی هستم و بیشتر وقت‌ها یک کتاب را چند بار می‌خوانم و یا نیمه کاره رها می‌کنم.

 

- کتابی که بیشتر هدیه داده‌اید؟

گزیده‌ شعرهای بورخس. هم‌چنین به جستجو و یافتن نسخه‌های نادر و قدیمی کتاب‌ها علاقه‌مندم. هم به این امید که شخصی که برای من مهم است شاید همان خط‌هایی را خوانده که من خواند‌ه‌ام و احساسی مشابه احساس من داشته است.

 

- کتابی که بیشتر دوست دارید به یاد بیاورید؟

در واقع این سوال کمی ناراحتم می‌کند. مثل این می‌ماند که کسی بر روی شانه‌ شما بزند درست وقتی که وسط یک رویا‌ی زیبا هستید.

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

انواع ضرب المثل درباره امانت داری ضرب المثل ها ابزار ارزشمندی برای انتقال مفاهیم مهم اجتماعی و اخلاقی به نسل های بعدی هستند. انواع ضرب المثل درباره امانت داری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طی قرن ها، اهمیت حفظ امانت و درستی در روابط انسانی را به ما گوشزد کرده اند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش