دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۵۲۹۴
کتاب، شعر و ادب

پرفروش‌ترین کتاب‌‌ها در بازار (+جدول)

کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

به گزارش دنیای اقتصاد، بازار کتاب در هفته‌های اخیر و پس از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در وضعیت راکدی به سر می‌برد و شکل‌گیری این شرایط معمولا پس از برگزاری این رویداد مهم فرهنگی طبیعی است. البته فرارسیدن ماه مبارک رمضان هم بر این رکود تا اندازه‌ای تاثیرگذار بوده است. با این حال در ماه‌های گذشته نام دو اثر از دو نسل متفاوت با نگاه و سبک مختلف توانست بیش از دیگر آثار نظر مخاطبان کتاب‌های داستانی را به خود جلب کند؛ یکی از آنها رمان «ره ش» جدیدترین اثر رضا امیرخانی است که توانست در صدر پرفروش‌ها جای ثابتی برای خود فراهم کند و رقابت بسیار نزدیکی با آخرین کار منتشر شده محمود دولت‌آبادی به نام «طریق بسمل شدن» داشته باشد. کتاب جدید محمود دولت‌آبادی با تیراژ ۳۰ هزار نسخه منتشر شده است و همین نکته یکی از رکوردشکنی‌های این کتاب به شمار می‌آید که نسخه‌های بسیاری از آن در مدت زمان کوتاهی هم به فروش رسید.

 

«طریق بسمل شدن» که داستان آن درباره جنگ است از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵ نوشته شد و مدت‌ها در انتظار دریافت مجوز نشر به سر می‌برد و بعد از حدود ۱۰ سال توانست مجوز نشر دریافت کند و منتشر شود. نوشتن داستانی درباره جنگ برای بسیاری از مخاطبان دولت‌آبادی دور از تصور و اتفاقی غافلگیرانه به شمار می‌آید. این نویسنده روز گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره نوشتن این اثر گفت: «زمانی که این داستان را نوشتم، شصت و خرده‌ای سال داشتم، اگر چهل سالم بود صبر می‌کردم تا ۱۰ سال دیگر هم بگذرد؛ اما در آن شرایط سنی، با خودم فکر کردم که اگر الان انجام نشود، شاید دیگر بقایی در کار نباشد؛ این یک وجه ماجرا است. اما وجه دیگر نگارش این رمان اتفاقاتی بود که از آن دوران تا الان ذهن مرا، همچون قطره‌ای محال‌اندیش درگیر کرده بود. از این نظر، بخشی از ماجرا برای من ارادی نبود؛ به این معنا که بنشینم و تصمیمی بگیرم و بعد نگارش کنم. انگیزه آن خیلی روشن بود.

 

من همه مدت جنگ در ایران بودم، به جز سه نوبت که به خارج رفتم و در هر سه نوبت به من گفتند که اینجا بمان. در آمریکا دعوت و همزمان یک بورس مهم پیشنهاد شد که زندگی‌ام را از این‌رو به آن‌رو می‌کرد. در سوئد و آلمان هم گفتند بمان، اما نماندم. تازه آن موقع نگفتم کتابی به نام کلنل نوشته‌ام، اصلا به زبان نیاوردم و تا وقتی‌که به وزارت ارشاد ندادم به کسی نگفتم چنین کتابی نوشته‌ام، فقط ۳ نفر می‌دانستند: همسرم، احمد شاملو و دکتر ابراهیم یونسی. وقتی وارد آمریکا شدم گفتند یک بورس ۳۰ هزار دلاری برای شما در نظر گرفتیم؛ ۹ ماه در دانشگاه «میشیگان» بمانید اگر این کتاب را ترجمه کنیم که این کار می‌شود، مطمئناجایزه نوبل می‌برد.

 

من تشکر کردم و گفتم باید برگردم؛ مملکت جنگ بود، باید روزگار سپری‌شده را تمام می‌کردم. همان موقع سوئد هم دعوت داشتم. در سوئد دبیر کانون نویسندگان سوئد گفت در اینجا بمان، خانواده‌ات را هم می‌آوریم، جنگ است، ما جنگ را تجربه کرده‌ایم، کنار گوشمان بوده است، جنگ یعنی جهنم! من لبخند زدم و گفتم من هم جهنمی هستم! برگشتم روزگار سپری‌شده را تمام کنم و به این کار پرداختم. حتی در دربه‌دری‌های موشک‌باران؛ کارم را به انجام رساندم. البته انتظار نمی‌رفت کسی این پیشنهاد را کند؛ ۳۰ هزار دلار پول زیادی است.»

 

از سوی دیگر رضا امیرخانی که این روزها کتابش یکی از پرفروش‌های بازار کتاب است دغدغه‌های روشنفکرانه‌ای را به تصویر کشیده است. «ر ه ش» یک رمان معمارانه است و در آن بیشتر سراغ واکاوی این مساله می‌رود که چه اتفاقی برای شهر در حال رخ دادن است. همان‌طور که وی عنوان کرده است: «در دنیا شهرهای بزرگ الگوهای توسعه متفاوتی دارند. از توسعه شهرهای بزرگ معمولا به عنوان عبرت بزرگ یا عبرت منفی یاد می‌کنند. مثلا در آمریکا شهری مانند لس‌آنجلس توسعه بزرگی داشته اما همه آن را شهر از دست رفته معرفی می‌کنند. همه شهردارهای آمریکا هم می‌دانند که نباید شهرشان مانند لس‌آنجلس شود. در ایران مساله برعکس است. شهری مثل تهران تا این اندازه که می‌بینیم بزرگ می‌شود، آلودگی هوا پیدا می‌کند و از طرف دیگر همه شهرهای دیگر کشور هم سعی دارند مثل تهران شوند.»

 

بعد از این دو رمان پرفروش، کتاب‌های «عشق و چیزهای دیگر» اثر مصطفی مستور، «سمفونی مردگان» اثر عباس معروفی، «انگار خودم نیستم» اثر یاسمن خلیلی‌فرد، «آخرین رویای فروغ» اثر سیامک گلشیری، «پاییز فصل آخر سال است» اثر نسیم مرعشی و «آن مادران این دختران» اثر بلقیس سلیمانی در رتبه‌های بعدی قرار دارند که برخی از این کتاب‌ها معمولا در لیست پرفروش‌های بازار قرار دارند.

 

به گزارش خبرگزاری کتاب، بر اساس آمار به دست آمده از چند کتابفروشی مطرح کشور در بخش شعر فارسی نیز سجاد افشاریان با کتاب «اسکارلت دهه شصت»، تقریبا در تمام کتابفروشی‌های مهم پرفروش است و بعد از آن امید صباغ‌نو با کتاب «سیب هوس»، علیرضا آذر با کتاب «اسمش همین است» و حسن همایون با کتاب «آشویتس خصوصی من» در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

 

کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش