به گزارش فارس، مهدی اسماعیلیراد مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی ناشران (آشنا) درباره توزع کاغذ از طریق سامانه در نظر گرفته شده و وضعیت کنونی آن توضیحاتی داد.
* شرایط ناشران برای دریافت کاغذ چیست؟
داشتن پروانه نشر معتبراز سوی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. انتشار کتاب در دو سال گذشته. برای آن دسته از همکاران که در دو سال قبل فعالیتی نداشتهاند بعد از تأیید معاونت امور فرهنگی.
* ناشران دولتی و خصوصی برای دریافت کاغذ وجه تمایزی خواهند داشت؟
خیر
* کارشناسان این سامانه چه افرادی هستند؟
این سامانه تحت نظارت کارگروه ساماندهی کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط اتحادیه شرکتهای تعاونی ناشران کشور(آشنا) در حال تکمیل و راه اندازی است و کارشناسان سامانه از معاونت امور فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسب مورد مصرف، تصمیم گیری میکنند و در صورت نیاز، این دو معاونت از نظر مشورتی صنف مربوطه نیز استفاده میکنند.
* کارشناسیها چطور انجام میشود؟
تخصیص کاغذ در حوزه نشر، بر اساس میانگین عملکرد ناشر در سال های ۹۵ و ۹۶ و همچنین تقاضای آنان در سال جاری.
* اخیراً توسط افرادی مطرح شده که شما ۳% قیمت را بابت حق توزیع دریافت میکنید و این موجب افزایش قیمت شده است توضیحی دارید؟
طبق اعلام نظر سازمان حمایت از مصرف کننده، ۶% حق توزیع خرده فروشی در نظر گرفته شده است، از آنجا که هدف نهایی ما پایین آوردن قیمت تمام شده کاغذ برای ناشران است، ۶% حق توزیع را به ۳% برای توزیع کاهش دادهایم که در این میان از ظرفیت تعاونیهای عضو این اتحادیه استفاده شده است.
ناشران بعد از ثبت نام در سامانه کاغذ و ثبت درخواستهای خود و بارگزاری مدارک لازم، منتظر تأیید درخواستهای خود میشوند که پس از تأیید توسط نماینده معاونت امور فرهنگی به آنها اختصاص مییابد.
همزمان وارد کنندههایی که از قبل واردات داشتهاند یا آن دسته از واردکنندگان که در کارگروه ساماندهی کاغذ، تأییدیه واردات را گرفتهاند، پس از دریافت قیمت از سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، با مراجعه به سامانه توزیع کاغذ، نسبت به ثبت نام خود و اعلام موجودی کاغذهای وارداتی و همچنین بارگزاری قیمت فروش توسط سازمان حمایت اقدام کرده و در نهایت اتحادیه شرکتهای تعاونی ناشران کشور(آشنا) به عنوان عامل توزیع به محض ورود کاغذ در انبارها برای ناشرانی که تخصیص آنها قطعی شده و پیش فاکتور فروش صادر شده را تحویل میدهند.
قابل توجه اینکه در مورد هرگونه تغییر و تبدیل کاغذ تذکراتی به ناشران دریافت کننده داده شده است.
امیدواریم به محض تکمیل عملیات اجرایی سامانه (حداکثر ظرف ۱۰۰روز آینده) کلاً فرآیند ثبت درخواست تا تحویل حواله به ناشر ظرف مدت ۶ روز کاری انجام شود. تلاش میکنیم ناشران برای تولید و انتشار آثارشان بدون کاغذ نمانند و از بوجود آمدن قیمت کاذب جلوگیری کنیم که در انجام این امر همراهی همکاران ناشر به تحقق خواسته صنفی ما کمک میکند.
* کاگروه ساماندهی کاغذ چه عملکردی دارد؟
مقرر شد که براساس تصمیم کارگروه ساماندهی کاغذ اصحاب رسانه و مطبوعات هم در سامانه توزیع کاغذ درخواستهای خود را ثبت کرده که شیوه اجرای آن با نظر معاونت مطبوعاتی اطلاع رسانی خواهد شد. در پایان لازم است از انجمن وارد کنندگان کاغذ و مقوا و آن دسته از وارد کنندگانی که کاغذ خود را در اختیار کارگروه ساماندهی و شبکه توزیع کاغذ قراردادهاند تشکر و قدردانی شود.
این در حالی است که، محسن جوادی هفته گذشته اعلام کرده بود، ناشرانی که درخواست کاغذ دارند میتوانند از فردا (چهارشنبه ۲۳ آبان) با مراجعه به سامانه توزیع کاغذ به نشانی paperds.ir درخواست خود را ثبت کنند.
وی در عین حال تصریح کرد: تمهیدات لازم برای تامین کاغذ ناشران فراهم شده است و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
- 16
- 2