جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۴۴ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۰۲۸۳
کتاب، شعر و ادب

نقد کتاب پانزدهم ،برگزیدگان خود را شناخت

برندگان نقد کتاب پانزدهم,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
برگزیدگان پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب، با حضور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش ایرنا، پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب دوشنبه شب با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، نیکنام حسینی پور مدیر عامل موسسه خانه کتاب و شماری از پیشکسوتان و اهالی قلم در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزارشد. این جشنواره با معرفی برگزیدگان امشب به کار خودش پایان داد.

 

نقد و نوشتن یکی از مهم ترین وجوه عقلانیت

معاون امور فرهنگی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که نقد و نوشتن یکی از مهم ترین وجوه عقلانیت است ،گفت: ما دو گونه نقد داریم نقدی که معطوف به حقیقت است و نقدی که بر اساس ایده و طراحی شخصی است.

 

محسن جوادی ادامه داد: اما نوع سومی از نقد وجود دارد که نقد کنش نویسنده و رفتارهایی است که نیت نویسنده را بررسی می کند و بر علیه او استفاده می شود.

 

وی افزود: اگر این دو نکته با هم ترکیب نشود، پویائی نقد حفظ می شود اگر حق جویی توسط نویسنده صورت گرفته باشد نقد کمک می کند که این راه کامل شود.

 

نویسندگان تاب و تحمل نقد داشته باشند

مدیر عامل خانه کتاب در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب با بیان اینکه حدود ۱۰۰۰ نفر از منتقدان، آثار خود را به این جشنواره ارسال کرده اند، گفت: انتخاب برگزیدگان و منتقدان قابل تقدیر جشنواره پانزدهم نقد کتاب، بر اساس شاخصه‌های نقد در تمام حوزه‌های نگارش صورت گرفته است.

 

نیکنام حسین پور از جمله حوزه‌ها و بخش‌های این جشنواره را کلیات، فلسفه، کلام و عرفان، علوم تربیتی و روان شناسی، دین، علوم اجتماعی، هنر، ادبیات، تاریخ و جغرافیا، کودک و نوجوان و نشریه شایسته تقدیر و فعالان عرصه نقد کتاب نام برد.

 

مدیرعامل خانه کتاب گفت: هنوز خیلی از نویسندگان ما تاب و تحمل نقد را ندارند و در میان ایرانیان فرهنگ مدارا هنوزجایگاه خوبی ندارد و حتی در میان نخبگان نیز نقد هنوز نهادینه نشده است. 

 

 تقدیر خانه کتاب از ۲۵۰ منتقد برجسته ایران

حسینی‌پور با اشاره به اینکه هم اکنون جشنواره نقد کتاب به ایستگاه پانزدهم خود رسیده است ، اظهار داشت: در مجموعه خانه کتاب مفتخریم که با یاری خداوند تاکنون از حدود ۲۵۰ نفر از منتقدان برجسته ایران زمین تقدیر کرده‌ایم و مقالات ارزشمند و منتقدانه آنها را از لابهلای کثرت اوراق جراید و انبوه نشریات بیرون کشیده و به جامعه علمی و ادبی معرفی کرده‌ایم.

 

جامعه قدر ناقدان را بداند

به گفته وی این مهم با تلاش مستدام ده‌ها داور اندیشمند از استادان حوزه و دانشگاه و دبیران محترم علمی و همکاران خانه کتاب در طی سالیان گذشته سرانجام یافته که از تمامی این بزرگواران تشکر می‌کنیم.

 

وی ابراز امیدواری کرد: شرایطی فراهم شود که جشنواره شانزدهم را پربارتر برگزار کنیم و جامعه علمی قدر ناقدان را بیشتر بدانند.

 

در ادامه این مراسم براساس نظر داوران پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب برگزدیدگان این رویداد فرهنگی معرفی و به شرح زیر تجلیل شدند.

 

حوزه کلیات و اطلاع رسانی

مقاله «بررسی و نقد کتاب روش‌شناسی تحقیقات کیفی» اثر مصطفی همدانی، منتشر شده در پژوهش‌نامه انتقادی متون

 

بخش فهرست‌نویسی و نسخ خطی

«ناگفته‌هایی درباره مجلدی از فهارس مجلس: نقد فهرست نسخه‌های خطی مجلس جلد ۴۵»، از جواد بشری منتشر شده در مجله آینه پژوهش، مورد تقدیر قرار گرفت.

 

بخش کلام و عرفان 

دو اثر«بررسی نقادانه کتاب فلسفه ریاضیات براون» اثر حسین بیات، منتشر شده در مجله فرهنگ و اندیشه ریاضی و «بررسی و نقد کتاب تاریخ فلسفه راتلج» اثر سید مصطفی شهرآیینی منتشر شده در پژوهشنامه انتقادی متون، تقدیر شدند.

 

حوزه علوم تربیتی و روانشناسی

«نقدی بر آموزش و پرورش تطبیقی، رویکردها روشها و اصول» اثر عباس معدن دار آرانی، منتشر شده در نشریه پژوهشنامه انتقادی متون، برگزیده شد.

 

حوزه کلیات اسلام 

اثر شایسته تقدیر «بررسی و نقد کتاب از علم سکولار تا علم دینی» اثر خسرو باقری نوع پرست منتشر شده در پژوهشنامه انتقادی متون بود.

 

بخش قرآن و حدیث

مقاله «توحید مفضل بن عمر جعفی در ترازوی نقد» اثر هادی نصیری و محمدعلی صالحی منتشر شده در نشریه کتاب قیم شایسته تقدیر شناخته شد.

 

بخش فقه و حقوق 

مقاله «دین حداقلی نقدی بر جایگاه تشریع شورا و بیعت در فقه و حقوق اسلامی» اثر عابدین مومنی منتشر شده در فصلنامه نقد کتاب فقه و حقوق، شایسته تقدیر شناخته شد.

 

حوزه اخلاق

مقاله «چرا مترجم و ناشر خوب بودن دشوار است؟» از امیر حسین خداپرست، منتشر شده در درسنامه نقد کتاب اخلاق اثر برگزیده بود.

 

حوزه علوم اجتماعی

مقاله برگزیده، « ای.پی.تامپسون و طبقه کارگر در انگلستان» اثر سید هاشم آقاجری منتشر شده در نشریه نگاه نو بود.

 

بخش علوم سیاسی

«پرتویی نو بر اندیشه سیاسی اسلام نقد کتاب تاریخ اندیشه سیاسی در اسلام» اثر عباس خلجی منتشر شده در پژوهشنامه انتقادی متون، مقاله برگزیده شد. 

 

حوزه اقتصاد

مقاله «بررسی و نقد کتاب اقتصاد از نگاهی دیگر» از وحید مقدم و هادی امیری، منتشر شده در پژوهش نامه انتقادی متون، شایسته تقدیر دانسته شد. 

 

بخش هنر

«نقد و بررسی کتاب بنیان های نظری و عملی موسیقی فیلم با رویکرد سینمای کشورهای اسلامی» اثر حمید عسگری رابری، منتشر شده در پژوهشنامه انتقادی متون، مقاله منتخب نام گرفت.

 

بخش نقد ادبی

«نقد درس‌نامه‌های سبک‌شناسی و پیشنهاد دو درس سبک‌پژوهی و سبک‌ورزی در رشته ادبیات فارسی» از محمود فتوحی رودمعجنی، منتشر شده در نشریه ادبیات پارسی معاصر، تقدیر شد.

 

حوزه متون کهن

اثر برگزیده «این طبل بلندبانگ در باطن هیچ: معرفی و نقد لطائف التفسیر درواجکی»، از حمیدرضا سلمانی منتشر شده در فصلنامه نقد کتاب، بود.

 

حوزه ادبیات داستانی

اثر برگزیده «نقدی ساخت گرایانه بر تقابل‌های معنایی رمان گلاب خانم» از قاسمعلی فراست و پوران علی پور نام داشت.

 

حوزه تاریخ و جغرافیا

«هفوات و سرقات: پژوهش‌نامه یا پژوهش‌نما؟ نگاهی انتقادی به کتاب نگاهی به تاریخ تفکر امامیه از آغاز تا ظهور صفویه» اثر حمید عطایی نظری، منتظر شده در نشریه آیینه پژوهش، اثر برگزیده شد.

 

حوزه تاریخ علم

مقاله برگزیده، «آیا علوم طبیعی در تمدن اسلامی برگرفته از اسلام بود؟» اثر امیرمحمد گمینی و فاطمه کیقبادی، منتشر شده در فصلنامه نقد کتاب کلام، بود.

 

بخش کودک

«یک روایت چند صدا، بررسی شیوه‌های گفتگومندی و چندصدایی در رمان لالایی برای دختر مرده»، از امین ایزدپناه، منتشر شده در نشریه مطالعات ادبیات کودک، مقاله برگزیده شناخته شد.

 

بخش ویژه 

فصلنامه پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی به سردبیری زهرا ابوالحسنی، به عنوان نشریه فعال بخش نقد کتاب، شایسته تقدیر دانسته شد و علی رجب زاده مدیر پردیس کتاب‌فروشی امام مشهد به دلیل تداوم برگزاری جلسات جمعه های پردیس کتاب، به عنوان فعال عرصه نقد، قدردانی شد.

 

به گزارش ایرنا ، جشنواره نقد کتاب از سال ۱۳۸۳ از سوی مؤسسه خانه کتاب برای بالا بردن سطح کیفی نقد و نیز تشویق منتقدان، هر ساله همزمان با هفته پژوهش برگزار و نقد برتر سال در سیزده حوزه هنر، میراث پژوهی، علوم تربیتی و روان شناسی، علوم وفنون، فلسفه، کلام و عرفان، تاریخ و جغرافیا، ادبیات، علوم اجتماعی، فقه و حقوق، اطلاع‌رسانی و ارتباطات، قرآن و حدیث، ایران و اسلام، کودک و نوجوان و اخلاق، معرفی می‌شود.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش