دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۱ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۲۲۴
کتاب، شعر و ادب

تازه‌های نشر؛ از مجموعه اشعار ژاک پره‌ور تا هفت داستان از دوردست

مجموعه اشعار ژاک پره‌ور,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

آیین های دینی ـ شیعی

کتاب «آیین‌های دینی ـ شیعی» ترجمه طقوس الشیعه الدینیه، اثر آیت‌الله شیخ محمد رضا جعفری(قدس سره) چاپ و منتشر شد. این آیین ها نشانگر پایداری شیعه در برگزاری این آیین‌ها با پرداخت هزینه‌های گزاف، به جهت حفظ، نگهداری و ایستادگی در مقابل دشمن برای حذف و نابودی آنها می‌باشد. اختیار این بازه زمانی ـ از غیبت صغری تا انتهای خلافت عباسی ـ به جهت اثبات قدمت تاریخی این آیین‌ها و نقش حیاتی در دفع شبهات مطرح شده راجع به ساختگی بودن این گونه مراسم توسط حکومت‌های شیعی متأخر مانند صفویه است. این کتاب به همت بنیاد فرهنگ جعفری گروه تدوین و نشر آثار، در ۲۵۶صفحه به زیور طبع آراسته شده است.

 

مجموعه اشعار ژاک پره‌ور

 مجموعه اشکار ژاک پر‌ه‌ور شاعر بلند آوازه فرانسوی با برگردان جواد فرید از سوی نشر ماهریس منتشر شد. جواد فرید که پیش از این مجموعه اشعار پل الو‌آر به نام «با نیروی عشق» و مجموعه اشعار لویی آراگون به نام «چشم‌های الزا»‌ را توسط انتشارات نگاه منتشر کرده بود حالا به سراغ سومین شاعر بزرگ فرانسوی رفته و پس از سال‌ها گشت و گذار در گلزار اشعار پره‌ور گلچینی از ده کتاب وی فراهم آورده است. امروز شعرهای عاشقانه است که سرایش و خوانش آنها مورد علاقه و استقبال مردم است از آن رو که عشق هنوز هم و شاید برای همیشه واقعه‌ای شگفتی‌ساز و سرمستی‌آور است. پره‌ور به گونه‌ای شکوهمند و تحسین‌آمیز از این پدیده سخن گفته و توانسته سهم رؤیا را در کنار این سعادتمندی آشنا بخوبی مشخص کند.

 

علاوه بر این ژاک پره‌ور تا زمانی که زنده بود یکی از مردمی‌ترین شاعران زمانه خود شناخته می‌شد. مجموعه اشعار سخن‌ها که در سال ۱۹۴۵ و پس از آزادی فرانسه از چنگال نازیسم منتشر کرده شدیداً از حال و هوای حاکم بر فرانسه در بازه زمانی بین دو جنگ جهانی تأثیر پذیرفته است. کتاب از هر دری این شاعر همچون کارگاهی است گشوده از هرسو؛ تصویری است روشن از وضعیت و نحوه کار ژاک‌ پره‌ور، چهل تکه‌ای است که در آن شعرهای تازه واکنش‌های سریع به حوادث سیاسی و اجتماعی (جنبش ماه مه ۱۹۶۸، ماجرای محاکمه آنجلا دیویس) تفسیر و تجدید خاطره با نقاشی و موسیقی کنار هم آمده‌اند.

 

جواد فرید سعی کرده است بهترین شعرها و اشعاری که در برگردان، شعریت‌شان تقلیل نمی‌رود انتخاب کند تا تصویری جامع و کامل از این شاعر و فیلمساز به مخاطب ارائه دهد. لازم به ذکر است که مترجم این اشعار را سال‌ها خوانده و درونی خود کرده است. ناگزیر در انتقال شعریت متن موفق بوده است.

 

توران‌دخت یا کنگره توجیه‌گرها

کتاب نمایشنامه «توران‌دخت یا کنگره توجیه‌گرها» نوشته برتولت برشت توسط محمود حسینی‌زاد و همکاری نصرت‌الله رستگار ترجمه شده و نشر بان آن را منتشر کرده است. برتولت برشت یکی از مشهورترین و برجسته‌ترین نمایشنامه‌نویسان آلمانی است که با ابداع سبک فاصله‌گذاری در تئاتر، تحولی عمیق در زمینه هنرهای نمایشی ایجاد کرد. عدم ارتباط حسی بین مخاطب و اثر، جایگزینی رابطه فکری و عقلانی از طریق فاصله‌گذاری و بیگانه‌سازی و روایت داستان به جای وقوع آن و قطع‌کردن نمایش در جاهایی که امکان رابطه و پیوند حسی نمایشنامه و مخاطب وجود دارد، از مشخصات این ساختمان نمایشی است. محمود حسینی‌زاد در مقدمه کتاب «توران‌دخت یا کنگره توجیه‌گرها» توضیح داده که ترجمه این نمایشنامه حدود سال ۱۳۶۰ توسط نصرت‌الله رستگار ترجمه شده اما انتشار آن به دلایل سیاسی مقدور نشده تا اینکه سال‌ها بعد با هدف تکمیل روند چاپ در اختیار وی قرار گرفته است.

 

حسینی‌زاد تغییراتی در این ترجمه انجام داده که نزدیک کردن لحن و زبان ترجمه به زبان صحنه نمایش روز، انتخاب زبان محاوره و برگردان مناسب عنوان نمایشنامه از آن جمله است. برتولت برشت «توران‌دخت یا کنگره توجیه‌گرها» را سال ۱۹۵۳ به رشته تحریر درآورده که آخرین نمایشنامه پیش از مرگ وی در سال ۱۹۵۶ محسوب می‌شود. گویا «توران‌دخت» یک قصه ایرانی است که از «هفت پیکر» نظامی گنجوی گرفته شده و گاهی مورد استفاده نمایشنامه‌نویسان و آهنگسازان قرار گرفته است. برشت این داستان را با استفاده از تکنیک فاصله‌گذاری بر پایه توصیف داستان در محیطی ناآشنا به چین برده است. او درباره علت نگارش این نمایشنامه گفته است: «... طی دهه سی قصد کردم تا نمایشنامه توراندخت را بنویسم. در دوران تبعید کارهای مقدماتی رمانی به نام عصر طلایی توجی‌ها را انجام دادم. بعد از نمایشنامه گالیله (۱۹۳۸) که در آن به طلوع خردگرایی پرداخته بودم. حالا می‌خواستم غروبش را بنویسم٬ غروب آن نوع خردگرا‌یی را که اواخر قرن شانزدهم (میلادی) آغازگر عصر سرمایه‌داری بود...»

 

هفت داستان از دوردست

کتاب «هفت داستان از دوردست» نوشتۀ ژان کریستف روفَن توسط مهین کاظمی ترجمه شده و انتشارات روزنه آن را منتشر کرده است. ژان کریستف روفَن، پزشک، دیپلمات، مورخ، جهانگرد و نویسندۀ فرانسوی، عضو فرهنگستان فرانسه و برنده جوایزی چون لژیون دونور (شوالیه)، گنکور، انترالیه و لژیون دونور (افسر) ‌است. وی بیش از بیست سال از زندگی خود را وقف فعالیت در سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی افغانستان، فیلیپین، روآندا و بالکان کرده و شاید رمان‌های ماجراجویانه، تاریخی و سیاسی‌اش حاصل همین فعالیت‌هاست. کتاب «هفت داستان از دوردست» نیز شامل هفت داستان کوتاه است که هم از نظر مکان و جغرافیا و هم از نظر زمان از خواننده فاصله دارند. این داستان‌ها در زمان یا مکانی دور رخ داده‌ و نوشته شده‌اند تا بین این فاصله‌های زمانی و مکانی ارتباط ایجاد کنند.

 

داستان‌ها از هفت دنیای مختلف و بیانگر فرهنگ‌های متفاوتی هستند تا خواننده را به تفکر دربارۀ موضوعات تازه هدایت کنند. شوق فرانسه زبانی، طوفان‌زدگان، پناهگاه دل‌پی‌یترو، شیفت شب، نامزدهای لورانسو مارکز، قفسه لباس و قطار زندگی هفت داستان این مجموعه است که قصه‌هایی از اروپا تا آفریقا، سیاه تا سفید، سرخپوست تا زردپوست و پزشک تا کوهنورد را برای نزدیک‌شدن مرزهای انسان‌ها به یکدیگر روایت می‌کنند.

 

دندانپزشکی به روایت تاریخ ایران

دکتر سعید میرسعیدی متولد سال ۱۳۶۰ در بندرعباس و دانش‌آموخته رشته دندانپزشکی از دانشگاه علوم‌پزشکی یزد در سال ۱۳۸۴ است. او بیشتر به‌عنوان پژوهشگر تاریخ در میان علاقه‌مندان تاریخ شناخته شده است. اما در کنار این، به رشته و حرفه‌اش، دندانپزشکی، نیز نگاهی متفاوت دارد؛ نگاهی از زاویه‌ای دیگر و از جنس تاریخ. این کتاب حاصل جست‌و‌جویی چند ساله در منابع مختلف تاریخ ایران و مجموعه مقالات و پژوهش‌هایی درباره تاریخدندانپزشکی است که در سال‌های اخیر از این نویسنده در نشریات مختلف به چاپ رسیده است. بسیاری از آنچه درباره دندانپزشکی و دندانسازی در میان خاطرات و سفرنامه‌ها و منابع تاریخ ایران وجود دارد در این مجموعه به صورت بخش‌ها و نوشتارهایی مجزا آمده است.

 

آیناز محمدی

 

iran-newspaper.com
  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش