به گزارش ایسنا، این کتاب در ۱۳۶ صفحه و با قیمت ۲۰ هزارتومان توسط نشر اسم منتشر شده و در معرفی آن عنوان شده است: چهارمین اثر داستانی و دومین مجموعه داستان حسامالدین مطهری مانند داستانهای قبلیاش درونمایهای روانشناختی-فلسفی دارد.
این کتاب ۱۳ داستان کوتاه دارد که بین سالهای ۱۳۹۳ تا بهار ۱۳۹۶ نوشته شدهاند.
داستانهای این مجموعه در عین سادگی و کوتاهی دریچههایی به جهانِ داستانی اخلاقگرایانه نویسندهاند. زبان داستانها استوار و سادهاند و میتوان هر کدام را در یک نشست خواند. داستانهای «پسران سالخورده» از دل زندگی عادی بیرون آمدهاند اما دمِ دستی نیستند. مطهری در داستانهایش تصویر مردمی را ارائه میکند که در هزارتوی رنجهای روزمره با اساسیترین مسئلههای فلسفی بشری هم دست به گریباناند. چگالی تنش فکری برآمده از رویارویی با خود، مقاومت برابر عرف و شکستپذیری انسان برابر اجتماع در داستانهای این مجموعه بالاست.
نوشته پشت جلد کتاب: من از مضمحل شدن، از گم شدن میانِ آنچه برای زندگیست و زندگی نیست، از غرق شدن در انبوهِ اعتباریات، از گندیدن بر سرشاخههای عمر بیزارم.
من در پیِ مکیدنِ جوهره حیاتم؛ فارغ از داوریهای از پیش آموخته. نوشتن برای من قدم برداشتن در مسیرِ مکیدنِ جوهره حیات است.
کلمات را از جوهره حیات وام گرفتهام، پس جزئی از مناند نه جدا از من. آنچه میخوانید روایتِ جهانِ رشد است؛ جهانی که هرگز هرگز بیرنج پیش نمیرود.
جهان تهی از معنا چه حرف تازهای برای گفتن دارد؟ نویسنده مورچهوار میکوشد معناها را برای زمستانِ سخت انبار کند.
- 15
- 6