سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۱ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۵۱۶۶
کتاب، شعر و ادب

به انگیزه درگذشت «فلیچتا فرارو» بانویی که با تمام وجود عاشق ایران و فرهنگ و ادبیات آن بود

«ایتالیایی- ایرانی» هستم

فلیچتا فرارو,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

خبر درگذشت خانم «فلیچتا فرارو» (Felicetta Ferraro) امید درمان بیماری سرطانی را که سال‌ها با آن دست به گریبان بود، در دل همه دوستانش کشت. خبر مرگ این بانوی عاشق ایران، خاطره آشنایی‌ام با او را در نخستین ماه‌های مأموریتش در ایران(زمانی که از سال ۲۰۰۰ میلادی به‌عنوان رایزن فرهنگی سفارت ایتالیا در ایران آغاز به فعالیت کرد) بار دیگر زنده ساخت. سال‌ها پس از آن دوره پربار، وقتی در سال ۲۰۱۶ در جریان مأموریتم، به‌عنوان رایزن فرهنگی در ایتالیا، مجدداً او را دیدم، فارسی را بسیار روان و شیرین حرف می‌زد. او کوله باری از آموزه‌های فرهنگ ایرانی را با خود به ایتالیا سوغات برده بود و از این روی، وقتی گفت: «زین پس ایتالیایی - ایرانی هستم» از عمق دل باورش کردم.

 او پاسخ این باور را با دوستی ای در حق فرهنگ و کشورمان داد؛ که بی‌شائبه بود؛ و جای خالی اش در ایتالیا، به سختی پر کردنی است. وقتی همسرش «ماریو» را دوباره دیدم و ثابت کرد، در طبخ غذاهای سنتی ایرانی چه استاد چیره دستی شده است، نیک فهمیدم که این زوج، تا چه پایه دوستانه و عاشقانه، فرهنگ ایرانی را زیسته‌اند؛ همان عشقی که به همان پایه و بیشتر، وقتی سال‌ها پس از بیماری همسرش، تا لحظه مرگ در پرستاری وی کوشید، در رفتارش دیدم.

«فلیچتّا فرّارو» (Felicetta Ferraro) سال ۱۹۵۵ م. در «کالابریا» (Calabria) ایتالیا متولد شد. او که متخصص مطالعات تاریخی - اجتماعی ایران بود؛ در فاصله زمانی سال‌های ۲۰۰۰ - ۱۹۹۵ م. به تدریس تاریخ ایران پس از اسلام تا دوره معاصر، در دانشگاه مطالعات شرق شناسی ناپل (Università degli studi di Napoli L’Orientale) اشتغال داشت.

ماحصل این دوره، حدود ۱۰ کتاب و مقاله؛ بویژه در حوزه بلوچ شناسی است. فرارو که به‌عنوان ناظر سیاسی - فرهنگی ایران معاصر، در مرکز مطالعات سیاست بین‌الملل ایتالیا (Centro Studi di Politica Internazionale - CESPI) نیز فعالیت داشت، به مدت هشت سال، در فاصله زمانی سال‌های ۲۰۰۸ - ۲۰۰۰ میلادی، رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران بود. «فرارو» پس از بازگشت به ایتالیا، از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی، به‌عنوان مشاور طرح‌های مشترک با جمهوری اسلامی ایران، با وزارت میراث و فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری ایتالیا همکاری کرد و نقش مؤثری در پیشبرد مناسبات فرهنگی دو کشور داشت.

او به موازات این همکاری، از بدو بازگشت به ایتالیا، انتشارات «۳۳ پل» (Ponte 33) را بنیاد گذاشت، که فعالیت آن بر ترجمه و نشر ادبیات معاصر فارسی متمرکز بود. او کتاب‌های «پرنده من» اثر فریبا وفی، «استخوان خوک و دست‌های جذامی» اثر مصطفی مستور، «چهل سالگی» اثر ناهید طباطبایی، «انجیرهای سرخ مزار» اثر محمد حسین محمدی، «مجموعه داستان پاره کوچک» اثر سهیلا بسکی، «احتمالاً گم شده‌ام» اثر سارا سالار، «نگران نباش» اثر مهسا محبعلی و بسیاری کتاب‌های دیگر را، با همکاری مترجمان مختلف به ایتالیایی برگرداند و به چاپ رساند.

ترجمه و نشر این کتاب ها، به نوبه خود، سهم بسزایی در آشناسازی مخاطب ایتالیایی، با ادبیات معاصر فارسی داشته است. «فرارو» همچنین، از سال ۲۰۱۰ به‌عنوان مسؤل بخش سینمای ایران و افغانستان، در جشنواره سینمایی بین‌المللی «خاورمیانه اکنون» (Middle East Now) که هر ساله در شهر فلورانس ایتالیا برگزار می‌شود، نقش مؤثری در معرفی تحولات سینمای ایران به مخاطب ایتالیایی داشت.

«فلیچتا فرارو» پس از یک دوره طولانی ابتلا به بیماری سرطان، که به نحو تحسین برانگیزی اجازه نداد تا او را از فعالیت‌های فرهنگی اش باز دارد، شامگاه یازدهم خرداد ماه ۱۳۹۸، در سن ۶۴ سالگی، دار فانی را در شهر فلورانس وداع گفت.

او که کوله باری از آشنایی با زبان، فرهنگ و ادب فارسی را با خود داشت، همواره بر اینکه ایتالیا موطن اولیه و ایران وطن معنوی اوست، تأکید می‌کرد و خود را به صراحت«ایتالیایی - ایرانی» می‌خواند.

بی شک، طی دو دهه اخیر در ایتالیا، کمتر کسی همچون او، چنین نقش مؤثری، در معرفی چهره واقعی ایران معاصر ایفا کرده و کمتر گام بلندی در مناسبات فرهنگی دو کشور طی سال‌های اخیر برداشته شده، که مشاوره همراه با حسن نیت وی، شاه کلید قفل درهای بسته آن نبوده است.

اهتمام وی به گسترش روابط فرهنگی ایران و ایتالیا، با هدف ارتقای درک متقابل، به امید تحکیم صلح و دوستی، آموزه‌ای شایسته یادمان و ستایش است.

iran-newspaper.com
  • 20
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش