موزه مشاهیر
موزه مشاهیر در طبقه پنجم برج میلاد در شهر تهران قرار دارد که حدود ۲۷۱ متر از زمین، فاصله دارد. تندیس هایی از بزرگان کشور در این موزه وجود دارد. جنس مجسمه های این موزه از سیلیکون است. علیرضا خاقانی، نام سازنده ی این مجسمه ها می باشد. طبق گفته ی دکتر خاقانی در مورد ساخت مجسمه ها، تکنیک و جنس ساخت این مجمسه ها به گونه ایست که متفاوت از مجسمه های مومی دنیا است. درواقع او قصد داشته از عناصری در ساخت آن ها بهره ببرد که مخاطب با آن ارتباط بیشتری برقرار کند. به همین خاطر سیلیکون که دارای بافت زنده تری میباشد را انتخاب کرده است.
علیرضا خاقانی مجسمه ساز
تخصص دکتر علیرضا خاقانی، دکترای ارتوپدی فنی میباشد ولی در حال حاضر ، مشغول به ساخت اندام مصنوعی مثل دست، پا، گوش و…. است. وی از موزه مشاهیر کشور هلند، بازدید کرد و همین امر باعث شد تا ایده ساختن مجسمه مشاهیر ایران به سرش بیفتد. او پس از بازگشت به ایران، مشغول به ساخت مجسمه ای از ستارخان( سردار ملی انقلاب مشروطه) شد که به عنوان نخستین تندیس از مجموعه مجسمه های سیلیکونی وی محسوب میشد. علیرضا خاقانی در خانه هنرمندان، برای نخستین بار از مجسمه های خود رونمایی کرد. پس از آن مجسمه های وی به موزهای انتقال یافت که در برج میلاد به صورت دائمی، دایر شده بود.
امروزه علیرضا خاقانی در نظر اکثر افراد بعنوان یک مجسمه ساز شناخته میشود تا یک کار درمان. او نسبت به ساخت اندام انسان ها، به حدی دانش و مهارت دارد که مجسمه هایش را بسیار شبیه به شخصیت های واقعی افراد می سازد. طبق عقیده ی او سیلیکون برای مجسمه سازی نسبت به موم، مناسبتر و مرغوب تر است؛ به این دلیل که دوام بیشتری دارد و بیشتر به پوست بدن، شبیه و ملموس تر است. همچنین سیلیکون، قابلیت شستشو دارد و نگهداری و حفاظت آن راحت تر از موم است.
مجسمه های موجود در موزه مشاهیر
مجسمه های موزه مشاهیر، نمایانگر تصویر افراد بزرگ و مشهور کشور می باشند که از آن ها می توان به مجسمه سیمین دانشور، مصطفی چمران، جلال آلاحمد، جهان پهلوان تختی، ستارخان، پروفسور حسابی، کمالالملک، شهریار و ... اشاره کرد. اخیرا مجسمه های دیگری به این مجموعه اضافه شده که نظیر مجسمه امیرکبیر، زکریای رازی، ابوریحان بیرونی، مصدق، خواجه نصیرالدین طوسی و امام خمینی می باشد.
ساعات بازدید از موزه مشاهیر
ساعت بازدید از موزه مشاهیر در برج میلاد، همه روزه از ساعت نه صبح تا یازده شب می باشد.
مسیر دسترسی به موزه مشاهیر برج میلاد
شما برای بازدید از موزه مشاهیر باید به برج میلاد بروید که سه مسیر، پیش رو دارید. بزرگراه همت شرق، نخستین مسیر برای رسیدن به برج میلاد است. سپس از پل کابلی اختصاصی برج، عبور کنید تا به مقصد برسید. دومین مسیر برای بازدید از موزه مشاهیر، خروجی اختصاصی برج میلاد میباشد که در بزرگراه شهید حکیم قرار دارد. بزرگراه شیخ فضل الله نوری، آخرین مسیریست که می توانید به موزه مشاهیر بروید. تابلوی مسیر اختصاصی برج میلاد در ورودی بزرگراه همت می باشد. این برج، یک پارکینگ طبقاتی دارد که می توانید خودروهای شخصی خود را در آن جا پارک کنید.
ایستگاه بیمارستان میلاد، نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به برج میلاد است. شما میتوانید در میادین اصلی شهر مثل تجریش، صادقیه، ازادی و…. از طریق پایانه های تاکسیرانی و اتوبوسرانی، به این موزه بروید.
گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش
- 12
- 3