چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۰۷۵

آشنایی با بخشهای مختلف موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز

موزه تاریخ طبیعی,موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیراز,موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیرازموزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز که در سال ۱۳۵۳ تاسیس شده است
بزرگ ترين موزه تاریخ طبیعی در کشور به نام موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز می باشد. انواع آبزیان، شترمرغ، شیر، ببر و پلنگ و کارو قوچ در قالب پنج فضای طبیعی( دیوراما) نگهداری می شود. در این مطلب سرپوش شما را با موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز آشنا می نماییم.

موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز

استاد صدرالدین شریفی حسینی که در دانشگاه شیراز، یکی از اساتید گیاه پزشکی می باشد؛ در اسفند ماه ۱۳۵۳ موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز را تأسیس کرد و این موزه در حال حاضر از جاذبه های گردشگری شیراز به شمار می رود. این موزه دارای بخش های گوناگونی ازجمله جانورشناسی، زمین شناسی، تمبر- سکه- مردم شناسی، تاکسیدرمی، تکنولوژی، گیاه شناسی، آناتومی و هنر می باشد. این موزه که برای علاقمندان به تاریخ طبیعی و تکنولوژی، مقصدی ایده‌ال محسوب میشود؛ بیش از ۲۵۰۰ نمونه از جانوران بی مهره و مهره دار، ۶۰ گونه گیاهان دارویی، فسیل ماهی با قدمت ۷۰ میلیون سال و انواع کانی معدنی را در خود نگهداری میکند.

موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز در سال ۱۳۵۹ با همکاری دانشگاه شیراز گسترش یافت و موقعیت آن در حال حاضر در بلوار مدرس شهر شیراز می باشد. ساختمان کنونی موزه، دو طبقه دارد. علاوه‌براین طبقات، در بین طبقات این موزه می توانید یک تالار بزرگ و مدور گنبدی شکل را ببینید. موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز، متشکل از بخش های گوناگونی می باشد.

بخش های مختلف موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز

از بخش های مختلف مهیج این موزه می توان به جانور شناسی، حشره شناسی، گیاه شناسی، زمین شناسی، آناتومی، مردم شناسی، تمبر و اسکناس و علوم و تکنولوژی و کارگاه تاکسیدرمی اشاره کرد که در سه محور آموزشی، پژوهشی و نمایشی فعالیت میکنند.

> بخش جانورشناسی موزه تاریخ طبیعی شیراز:

موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز، جانورانی را در سالن های مرکزی در دو طبقه مهره داران و بی مهرگان به نمایش عموم گذاشته است. بخش های دیگر این مجموعه نظیر نمونه های جالب حیوانات و آکواریوم ۷ متری ماهی های آب شیرین و مارهای زنده می باشد.

> بخش حشره شناسی موزه تاریخ طبیعی:

یکی از بزرگترین رده سلسله جانوری از نظر تنوع، حشرات میباشد که بخش حشره شناسی این موزه در ۳ قسمت پژوهشی، اموزشی و نمایشی فعالیت می کند و اکثرشان مربوط به بعد پژوهشی است و فعالیت های آن ها شامل بررسی حشرات مفید جهت مبارزه بیولوژیک با آفات و روش های پرورش آنها ، جمع آوری و شناسایی تاکسونومیکی نمونه ها و تشخیص آنها تا حد جنس و گونه و قرار دادن آنها در جعبه های مخصوص نگهداری حشرات، تبادل نمونه حشرات با کشورهای دیگر، همکاری با سایر مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج از کشور، همکاری با دانشجویان مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رابطه با تهیه منابع و نمونه ها و استفاده آنها از کلکسیون بخش حشرات می باشد.

موزه تاریخ طبیعی کجاست,آدرس موزه تاریخ طبیعی,بخش جانورشناسی موزه تاریخ طبیعی شیراز,موزه تاریخ طبیعی شیراز بعنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری شیراز شناخته میشود

> بخش گیاه شناسی موزه تاریخ طبیعی:

بخش گیاهی موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز، قسمت های مختلفی را تشکیل داده است. این قسمت، دربرگیرنده ی بیش از ۸۰ نمونه گیاهی است که سعی کرده با بیان خواص دارویی آنها قدم های مؤثری در جهت افزایش سطح آگاهی مردم و نشان دادن یکی از موارد اهمیت گیاهان بردارد.

> بخش آناتومی موزه تاریخ طبیعی شیراز:

بخش آناتومی موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز، مجموعه ای از نمونه های اسکلتی و آناتومیک را در جهت غنی ترکردن جنبه اموزشی و پژوهشی اهداف خود، جمع آوری کرده است. نمونه های جنینی رنگ آمیزی شده با تکنیک آلیزارین و اسکلت بازسازی شده نهنگ گوژپشت، از نمونه های ارزنده این مجموعه به شمار میرود که در خدمت اموزش بهینه دانشجویان علوم طبیعی و مخصوصاً رشته های پزشکی و دامپزشکی است.

مولاژهای متنوعی که بیانگر اعضای مختلف بدن انسان و حواس پنج گانه آن است؛ در جهت پربار کردن جنبه های آموزشی موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز تهیه شده است و مربی می تواند برای دانشجو و دانش آموز بطور جداگانه قسمتهای مختلف بدن را تشریح و توضیح دهد. از قسمتهای اموزنده و بسیار جالب این مجموعه می توان به مجموعه مولاژهای مراحل رشد جنین انسان از یک ماهگی تا نه ماهگی و جنینهای دو قلو و نحوه ارتباط جنین با جفت و بدن مادر اشاره کرد.

> بخش زمین شناسی موزه تاریخ طبیعی:

در بخش زمین شناسی موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز، آثاری همچون نمونه سنگ ها، فسیل ها، کانی ها، ماکت های تکتونیکی انواع چین و گسل، ساختارهای رسوبی و آذرین، و تابلوهای اموزشی نگهداری میشود که هر کدام در ویترین های ویژه ای بر اساس طبقه بندی های موجود در موزه های زمین شناسی سایر نقاط دنیا قرار گرفته اند.

بخش زمین شناسی این موزه از نظر علمی برای کلیه مقاطع تحصیلی نظیر مقاطع راهنمایی و دبیرستان، سودمند است و میتوان بعنوان یک ابزار کمک آموزشی قوی از آن استفاده کرد. غنی ترین بخش این موزه به گروه‌های مختلف کانیها از جمله عناصر، سولفیدها و سولفاتها، نمکها، سیلیکاتها، غیر سیلیکاتها و ... تعلق دارد. کانیها را بر اساس سیلیكاتها و غیر سیلیكاتها طبقه بندی کرده اند.

> بخش موزه های علوم و تکنولوژی:

از زیرمجموعه مجتمع موزه های تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز می توان به موزه های علوم و تکنولوژی اشاره نمود که در شاخه های مختلف تکنولوژی، پدیده شناختی فیزیک، مخابرات، الکترونیک، نجوم و ستاره شناسی، برق و انرژی های نوین، رایانه، دستاوردهای علمی و صنعتی بشر، بررسی شده و در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.

موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیراز,بخش گیاه شناسی موزه تاریخ طبیعی,موزه تاریخ طبیعیموزه تاریخ طبیعی شیراز توسط استاد صدرالدین شریفی حسینی افتتاح شده است

> بخش تمبر و اسکناس:

از اوایل سال ۱۳۸۲ بخش تمبر و اسکناس موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز، بهره برداری شد و نمونه هایی از تمبرهای کشورهای مختلف جهان در آن نگهداری میشود که مربوط به کشورهای روسیه سابق، مجارستان، جمهوری دموکراتیک گینه، ناگالند، کره شمالی و چند کشور دیگر است. اکثر تمبرهای که در این بخش به نمایش گذاشته شده مربوط به زمان قبل و بعداز انقلاب اسلامی در ایران می باشد. در این بخش، برای دیدارکنندگان موزه بویژه کودکان ونوجوانان درباره تاریخ خبر رسانی، عمومی شدن کار پست، دولتی یا مردمی بودن مراحل آغازین پست، علت استفاده از تمبر در پست و دانستنی های دیگر توضیح داده میشود.

> بخش مردم شناسی موزه تاریخ طبیعی شیراز:

موزه انسان شناسی از بخشهای در دست اقدام در موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز به شمار می رود. از کارهای پژوهشی انجام گرفته در این زمینه می توان به تهیه و ترجمه توضیحات مربوط به اقلام بخش عشایری، مقولات راهنما در موزه انسان شناسی، تحقیقی در خصوص جایگاه موزه انسانشناسی در موزه تاریخ طبیعی و خصایص ویژه زندگی کوچ گری اشاره کرد. این موزه ی انسان شناسی براساس پژوهشهای علمی با هدف انتقال ذهنیت تاریخی- اجتماعی- زیستی از انسان به بازدیدکنندگان موزه، بوجود آمده است.

موضوعات و اهدافی که در این بخش، مورد بررسی قرار می گیرند؛ شامل ۱- سیر تحول بشر از آغاز شکارگری تا زندگی در شهرهای مدرن امروزی. ۲- نمایش ابزار معیشتی انواع مختلفی از زندگی، نظیر زندگی شکارگری، کوچ گری با دام، کشاورزی و شهری. ۳- نشان دادن تنوع نژاد بشری به کمک عکس ها، مجسمه ها و ارائه اطلاعات و توضیحات لازم در این خصوص. ۴- اشاره به انواع فعالیتهای بشری در انواع فرهنگها به کمک عکس ها یا ماکتها پرداختن به کلیه این اهداف میباشد که در کنار جنبه های نمایش موزه، میتواند تأثير به سزایی در عمومی شدن دانش انسان شناسی داشته باشد.

آدرس موزه تاریخ طبیعی شیراز

برای بازدید از موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز باید به شیراز، بلوار مدرس، خیابان آزادگان بروید.

آدرس موزه تاریخ طبیعی,بخش جانورشناسی موزه تاریخ طبیعی شیراز,موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیرازموزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی شیراز از بخش‌های گوناگونی تشکیل شده است

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
در دانشگاههای دولتی وزارت علوم جنوب فارس کارمندهای خانم وسایل شخصی دیگر کارمندها را بدون اجازه برداشته اند و یا دور انداخته اند. این کارمندهای خانم خیانت در امانت کرده اند.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش