حسین طاهری در گفتوگو با تسنیم با اشاره به ثبت سوهان عسلی اصفهان به عنوان میراث ناملموس ملی اظهار داشت: بر اساس تعداد بسیاری از مستندات تاریخی، سوهان عسلی که همه آن را به عنوان یکی از سوغات اصفهان میشناسند، نخستین بار در اصفهان تولید شده و بسیار مفتخر و خوشحالیم که با تلاشهای انجام شده و کمکهای صنف گز اصفهان، این سوغات به عنوان یکی از عناصر هویتی اصفهان ثبت ملی شده است.
وی با اشاره به قدمت تولید این محصول در اصفهان عنوان کرد: یکی از نکات جالب در تهیه گز و یا سوهان عسلی، ظروف تولید آنها معروف به پاتیل است که در گذر زمان هم از لحاظ ساختار و هم از لحاظ مکانیسم تولید محصول پیشرفت داشته است.
دبیر مجمع گز و شیرینیهای سنتی اصفهان افزود: یکی از انواع این پاتیلها که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، پاتیل بخار است که نخستین بار توسط مرحوم قطب اصفهانی تولید شده است.
وی در ارتباط با جایگاه ملی گز اصفهان بیان کرد: مهمترین سوغات اصفهان گز است و طبق مستندات محکم تاریخی، خواستگاه گز اصفهان بوده و به پاس زحمات فراوان مردم اصفهان در حفظ این میراث ماندگار، روز ۲۶ بهمن را به عنوان روز گز اصفهان در تقویم گردشگری ثبت کردیم.
طاهری اضافه کرد: البته حفظ و توسعه صنعت گز و شیرینیهای سنتی اصفهان نظیر سوهان عسلی، پولک و نبات، شیرینی کرکی و غیره نیاز به حمایت ویژه دارد که میتواند به صورت مالی یا معنوی از سوی سایر دستگاهها باشد.
وی ادامه داد: صنعت گز و همچنین شیرینیهای سنتی اصفهان، صنعتی ریشهدار با قدمتی بسیار طولانی است که با فرهنگ مردم اصفهان گره خورده و در پس آن یک میراث غنی فرهنگی است؛ این صنعت هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ مباحث فرهنگی نیازمند توجه ویژه است.
دبیر مجمع گز و شیرینیهای سنتی اصفهان خاطرنشان کرد: سوهان عسلی اصفهان هم دارای مستندات مکتوب تاریخی و هم مستندات شفاهی جذابی است.
- 12
- 5