شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۱۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۳۸۴۶
میراث فرهنگی و صنایع دستی

معاون صنایع دستی:

رقبای ملایر، بازارهای خارجی هستند

منبت کاری,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به این‌که امروز صنایع دستی جایگاه واقعی خود را پیدا کرده است، گفت: این حوزه به مولد خوبی برای اشتغال و تولید سرمایه بدل شده است.

به گزارش ایسنا، بهمن نامورمطلق - معاون صنایع دستی - در جشن «ملایر شهر منبت ایران» که با حضور معاونان استاندار همدان، نمایندگان مردم ملایر در مجلس و فعالان عرصه هنرهای دستی ملایر برگزار شد، اظهار کرد: ملایر، جایگاه و شایستگی ثبت ملی شدن منبت را داشته، البته در این مسیر باید آهسته و پیوسته حرکت شود و این جایگاه را در سطح ملی اثبات و آن را عملیاتی کنیم.

او با اشاره به این‌که از کل شهرستان‌های کشور، فقط ۱۰ شهر موفق به دریافت عنوان ملی شده‌اند که یکی از آن‌ها ملایر است، ادامه داد: در ایران فقط یک شهر مبل و منبت داریم که ملایر است و این شهر نماینده منبت ایران در سطح دنیاست.

نامورمطلق با بیان این‌که برای دریافت این عنوان، شاخص‌های زیادی مد نظر بود که شامل تعداد فعالان، تعداد کارگاه‌ها، داشتن آموزش و آینده و ... است، گفت: از هر استان فقط یک نماینده را می‌توانستیم بپذیریم و تنها نماینده‌ای که تمام شاخص‌های مد نظر ما را داشت، ملایر بود.

وی با تأکید بر این‌که تویسرکان، رقیب ملایر نیست، اظهار کرد: رقبای ملایر، بازارهای خارجی و کشورهایی مانند ترکیه و ایتالیا هستند. بنابراین ملایر باید کار منبت ایران را مدیریت کند و نشان دهد، آمادگی این مدیریت را دارد

نامورمطلق با تأکید بر این‌که ملایر در این مسیر باید با تویسرکان و آباده و سایر شهرهایی که منبت فعال دارند، همگام شود و همکاری کند، ادامه داد: با این نامگذاری، ملایر یک هویت تازه پیدا کرده است و باید آن را حفظ کند و ارتقا دهد.

او با بیان این‌که هویت جدید ملایر باید با ملایر قبل از نامگذاری تفاوت کند، افزود: این نامگذاری می‌تواند به یک رخداد بزرگ تبدیل و باعث تغییر و تحول اساسی در شهر ملایر شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی همچنین اظهار کرد: نمی‌خواهیم هنرمندان و صنایع دستی ما نمایشی باشند، بلکه انتظار داریم از محصولات تولیدی و صنایع دستی در جریان زندگی روزمره استفاده شود.

وی با تأکید بر این‌که باید الگوی مصرف ما تغییر کند، بیان کرد: بخش خصوصی ما، دانا و فهیم است. بنابراین باید از بخش خصوصی بازار مبل ملایر، حمایت لازم انجام شود.

نامورمطلق با بیان این‌که صنایع دستی طراحی‌محور، آینده‌دار است، ادامه داد: ملایر به‌عنوان شهر ملی منبت، نماینده منبت‌کاران ایران است. بنابراین باید برای همه سلایق و حوزه‌های مصرفی، مبل تولید کند و با طراحی خلاقانه و جذاب به حوزه صادرات نیز وارد شود. اگر می‌خواهید صادرات کنید، در مرحله اول باید سلیقه‌شناسی کنید تا دنیا هم کار شما را بپسندد. از سوی دیگر هنری که خلاقیت نداشته باشد، هنر نیست. پس باید روی فعالان این عرصه و خلاقان در طراحی مبلمان‌های جدید متناسب با مصالح و بناهای روز، کار شود.

معاون صنایع دستی همچنین با بیان این‌که بخش خصوصی باید بازارمحور و مردم‌محور باشد نه دولت‌محور، اظهار کرد: هنرمندان باید متکی به خود باشند، عزت یک هنرمند در این است که بازارهای جهانی را فتح کند و موجب توسعه محلی و ملی شود.

وی با اشاره به این‌که در تلاش هستیم مشکلات بیمه و اهدای تسهیلات بانکی به هنرمندان و فعالان حوزه صنایع دستی را مرتفع کنیم، افزود: امروزه شهرها دنبال هویت و راه‌هایی برای سرمایه‌گذاری می‌گردند و در این مسیر در تمام حوزه‌ها و عرصه‌ها با هم به رقابت می‌پردازند.

نامورمطلق گفت: امیدوارم منبت‌کاران ملایر از هویت تازه به دست آمده در ملایر به‌عنوان شهر منبت ایران، نهایت بهره را ببرند و هنر و فرهنگ خود را به بازارهای جهانی صادر کنند.

به گزارش ایسنا، با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، معاونان استاندار همدان و نمایندگان مردم ملایر در مجلس از پیش‌تمبر یادبود ملایر، شهر مبل و منبت ایران رونمایی شد و لوح شهر منبت ایران به حسین بابایی، سرپرست شهرداری ملایر و ابراهیم جلیلی، رئیس اداره میراث فرهنگی این شهرستان اهدا شد.

همچنین با اهدای لوح تقدیر از سال‌ها رنج، هنرنمایی و زحمت اساتید منبت‌کار ملایر شامل نقی اکبری، محمدعلی روستایی، قاسم ترک‌جوکار و محمدرضا مردادی‌جوکار تجلیل به عمل آمد. در پایان مسئولان با نوشتن نام و امضای خود، آئین حکاکی و منبت‌کاری روی چوب را انجام دادند.

  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش