مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۰:۴۹ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۷۲۸
میراث فرهنگی و صنایع دستی

داربست‌های گنبد مسجد امام برداشته می‌شود

اصفهان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
باران که بارید فرضیه‌ها به جای اینکه زیر آسمان قد علم کنند زیر سقف ایوان چهلستون جای خود را باز کردند و مخاطبان، زیر طاقی این ایوان بیشتر توانستند درک کنند آنچه را که معماران از اصفهان گفتند و خاطراتی که دیگر وجود نداشت را زیر همین سقف تداعی کردند.

به گزارش ایسنا، فرضیه‌های اصفهان باید ساخته شود تا آنچه را که انسان‌ها اصفهان را به خاطرش ساختند دوباره زنده کنند، مادی‌ها جان بگیرند و اصفهان با آثار قدیم و جدیدش شهر باشد.

 

شب گذشته با پایان هفته میراث فرهنگی و روز موزه، مراسمی با عنوان «فرضیه‌های اصفهان» برگزار شد، این مراسم آغاز رویدادهایی است که بنا دارد با استفاده از فضاهای تاریخی که تنها به موزه تبدیل شده اند به معماری و شهر اصفهان معاصر بپردازد. در این مراسم محمد عرب، بهروز ملبوسباف اصفهانی، فرامرز پارسی، علی شیخ الاسلام و سروش صحت به طرح موضوعاتی مختلف درباره اصفهان پرداختند.

 

  داربست‌های گنبد مسجد امام برداشته می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه همه باید به میراث فرهنگی که هویت ما است، توجه ویژه‌ای داشته باشیم، اظهار کرد: استان اصفهان ۲۲ هزار اثر با ارزش تاریخی و حدود هزار و ۸۵۰ اثر ثبت شده در کشور و ۷ اثر ثبت شده بین‌المللی دارد؛ برای حفاظت از این آثار نیاز به عزم عمومی و کمک دستگاه‌ها داریم.

 

فریدون الهیاری ادامه داد: اداره میراث فرهگی، صنایع دستی و گردشگری نیز نیاز به مشارکت همه مردم دارد و استفاده از سرمایه‌های مردم مورد توجه قرار گرفته است، در استان اصفهان بیش از ۲۵۰ بنای تاریخی به صورت خصوصی مرمت می‌شوند. 

 

وی افزود: اخباری که از تخریب شدن یک اثر تاریخی منتشر می‌شود نشان از توجه جامعه به میراث فرهنگی دارد، در سال ۹۶ همکاران ما تعداد ۶۸۰ پروژه مرمتی را انجام دادند و در سال جدید تاکنون ۳۸۰ پروژه مرمتی جدید آغاز شده است. 

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه امسال در کشور از ۹ موزه تقدیر شد که شش موزه آن از اصفهان بوده است، اظهار کرد: تا ترک ۱۵ گنبد مسجد امام مرمت‌ها انجام شده است و امید داریم تا پایان سال داربست‌ها از گنبد مسجد امام برچیده شود.

 

به جلو حرکت کنیم اما گذشته را تخریب نکنیم

سروش صحت با بیان اینکه من معمار و شهرساز نیستم اظهار کرد: من متولد ۱۳۴۴ در اصفهان هستم و به دوران زندگی‌ام که فکر می‌کنم به این نتیجه می‌رسم که زندگی به خاطرات متصل است. تاریخ تولد من ۱۵ آذر است اما در شناسنامه شهریور ثبت شده است پس تاریخ تولد من وجود ندارد، بیمارستانی که در آن به دنیا آمدم، مدرسه راهنمایی که می‌رفتم، دبیرستان حکیم سنایی، استخر ادب و ساندویچ اختیاری در چهارباغ و از همه مهم تر تفریح ما شنا کردن در زاینده رود بود و امروز دیگر هیچ کدام از آن‌ها وجود ندارد.

 

این نویسنده، بازیگر و کارگردان ادامه داد: باید تدبیری جست که به جلو حرکت کنیم اما گذشته را نیز خراب نکنیم اصفهان یک موزه است و ما خوشبختیم که اصفهانی هستیم و امیدواریم که در چهلستون کنسرت برگزار شود و مسئولین اجازه دهند مردم زیر پل خواجو آواز بخوانند.

 

وی با بیان اینکه باید تمام آثار تاریخی را مردم ببینند و با آن خاطره بسازند، گفت: میدان کهنه اصفهان میدان کهنه ای بود اما برای ساختن میدان امام علی باید میدان کهنه را از بین برد؟ اینکه اصفهان سیتی سنتر داشته باشد بسیار عالی است اما این بدان معنا نیست که بازار اصفهان از بین برود.

 

صحت با بیان اینکه در سال هایی که به اصفهان می آمدم هیچ وقت ندیدم عالی قاپو و مسجد جامع بدون داربست باشند، اضافه کرد: هر کدام از خاطرات ما حذف شوند انگار جزئی از بدن ما قطع می شود و با اینکه من طرفدار مدرنیسم هستم اما یک کودک (مدرنیسم) باید جلوی سنت بایستد تا بتواند حرکت کند.

 

بافت شهر و بافت قدیمی یکسان عمل نمی‌کنند

علی شیخ الاسلام با اشاره به اینکه تمدن‌ها در گذشته در کنار رودخانه‌های پربار شکل می گرفتند و اصفهان نیز از این حیث مثتثنی نبوده است، اظهار کرد: یکی از عوامل رشد شهرسازی در اصفهان وجود مادی‌ها بود و رشد این شهر بسیاری از شهرسازان معتقدند که متفاوت است.

 

این معمار ادامه داد: شهر اصفهان به صورت سلولی توسعه پیدا کرده است و اگر این اتفاق نمی‌افتاد شهر در کنار مادی‌ها به رشد خود ادامه می‌داد، در دوران صفویه و احداث میدان نقش جهان به عنوان هسته دوم و همچنین ایجاد محور چهارباغ که تمام مادی‌ها را قطع می‌کند ما از یک رشد سلولی به رشد خطی در شهرسازی می‌رسیم.

 

وی افزود: در دوران صفوی با اتصال آگاهانه شهر قدیم و شهر جدید توسط بازار شهر متمرکز می‌شود و در کنار این شهرسازی غیر ارگانیک شروع به ساخت بناهای ارزشمند همچون چهلستون مسجد شیخ لطف الله و...  در شهر نیز می‌کنند.

 

شیخ الاسلام با اشاره به اینکه ما امروز در عصر خرد زندگی می‌کنیم، گفت: اتفاقی که امروز برای شهر ما افتاده به این صورت است که مادی‌ها که انسان به خاطر آن‌ها شهر را ساخت دیگر مشخص نیستند. امروز میدان کهنه بازسازی شد، ارگ جهان نما ساخته شد، عمل قلب باز به نام مترو بر روی شهر انجام شد، کارخانه ریسباف هم که بی جان ماند و پروژه‌های مختلف در بیرون از شهر گویی بازدهی بهتری داشتند.

 

وی با بیان اینکه بافت شهر و بافت قدیمی یکسان عمل نمی کنند، ادامه داد: شهرسازان دوست داشتند اتفاقی برای اصفهان بیفتد، اما تئوری ۱۵۰ سال پیش را در پیش گرفتند یعنی باز دوباره بر روی ابرسازهایی در خارج از شهر سرمایه گذاری می‌شود، اما در عصر خرد این گونه می‌گوید که باید شهر برای حفظ انرژی متمرکز باشد چرا که امروز انرژی مسئله بسیار مهمی است.

 

در ادامه دبیر انجمن موزه داران ایران اظهار کرد: همه ساله شورای بین‌المللی موزه‌ها شعاری برای گرامیداشت موزه‌ها انتخاب می‌کند و برای سال ۲۰۱۸ شعار «موزه‌های تراپیوسته، رویکردهای نو و مردمان نو» را انتخاب کردند. 

 

عباس نکویی ادامه داد:  اداره کردن موزه‌ها به شکل سنتی دیگر مورد نظر نیست، در شهر اصفهان حدود ۵۰ موزه و ۱۰۰ مجموعه‌دار داریم و اگر موزه بزرگ اصفهان راه‌اندازی شود علاوه بر جذب مخاطب می‌توان رونق اقتصادی و گردشگری پایدار را دنبال کند. 

 

وی افزود: طرح موزه مجازی ایران را برنامه‌ریزی کردیم تا بتوان به راحتی بر روی دستگاه‌های الکترونیکی موزه‌ها را به مردم ایران و دنیا معرفی کرد.

 

شب گذشته در زیر سقف چهلستون از کارمندان میراث فرهنگی و یگان ویژه این سازمان تقدیر به عمل آمد.

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش