جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
۱۶:۵۸ - ۲۰ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۶۱۰
میراث فرهنگی و صنایع دستی

اعتبار ۴ میلیارد تومانی به بافت تاریخی کرمان تزریق شد

بافت تاریخی کرمان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
یکی از راه‌های نجات شهر کرمان جلوگیری از گسترش بی‌رویه آن و برگشتن مردم به حوزه بافت تاریخی و تخلیه غیربومی‌ها و بعضاً غیرایرانی‌هایی است که در حوزه بافت تاریخی اسکان دارند و این مهم، مستلزم آن است که بافت احیا شود.

حمید روحی ( معاون میراث فرهنگی استان کرمان) در گفتگو با ایلنا، درخصوص آخرین مرحله از اقداماتی که در محور بافت تاریخی شهر انجام شده، گفت: از سال گذشته پایگاه بافت تاریخی کرمان راه‌اندازی و براساس موجودیت پایگاه، فعالیت‌هایی در بافت تاریخی کرمان آغاز شد. علاوه بر مرمتِ محور بازار و محور فرهنگی - تاریخی شهر کرمان که از ابتدای میدان ارگ و محور بازار شروع می‌شود، تمام بناهایی که در راستای این محور قرار می‌گیرند، ازجمله قلعه دختر و قلعه اردشیر که از اوایل انقلاب تا امروز به‌صورت جدی کار مرمت و بازسازی‌اش شروع نشده بود را آغاز کردیم.

 

وی ادامه داد: در حوزه بافت تاریخی هم با مشارکت دستگاه‌های دیگر برنامه‌هایی آغاز شده است. امسال با همراهی‌ها و رایزنی‌هایی که با مجموعه شهرداری کرمان داشتیم دو تا از محلات قدیمی بافت تاریخی را در دست مطالعه قرار داده‌ایم و فکر می‌کنم ظرف ۲۰ روز تا یک ماه آینده کار مطالعاتی‌اش ساماندهی شود و دستور کار اجرایی‌اش از محل اعتبارات استانی، ملی، میراث فرهنگی و شهرداری تأمین خواهد شد تا به عنوان هتل از آن‌ها بهره‌برداری شود و در زمینه گردشگری هم مورد استفاده قرار گیرند.

 

روحی اضافه کرد: برای احیای محور فرهنگی - تاریخی شهر کرمان به عنوان بخشی از بافت واجد ارزش پیرامون بازار این یک مسیر طولانی است. در کنار این موضوع ما تقریباً تمام خانه‌های تاریخی کرمان را به بخش خصوصی واگذار کرده‌ایم که در دست مرمت است و تا پایان امسال تعدادی از آن‌ها به چرخه گردشگری ورود پیدا خواهد کرد. این مسیری است که ما از نیمه دوم سال ۹۵ به آن ورود کرده‌ایم و من فکر می‌کنم تا اواخر امسال یا اوایل سال آینده نتایجش به تدریج مشخص خواهد شد.

 

معاون میراث فرهنگی استان کرمان در پاسخ به این سؤال که چند هکتار از کل بافت تاریخی کرمان مورد مطالعه و مرمت قرار گرفته، توضیح داد و گفت: براساس مطالعات انجام شده بافت تاریخی کرمان مساحت ۵۰۰ هکتار را دربرمی‌گیرد ولی آن چیزی که امروز ما شروع کرده‌ایم و در برنامه کوتاه‌مدت مسیر اصلی احیای بافت تاریخی است نزدیک به ۲۰۰ هکتار می‌شود. معتقدیم که اگر این بخش از بافت احیا شود عملاً روی بخش‌های دیگر هم تأثیر خواهد گذاشت، چون کل بافت گستردگی زیادی دارد و نیازمند احیای قانونی و توجهِ دستگاه‌های ذی‌ربط و سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی است.

 

وی همکاری و تعاملات دیگر سازمان‌های ذی‌ربط با میراث فرهنگی استان را در این زمینه خوب ارزیابی کرد و افزود: تعامل و همیاری شهرداری در این دوره با میراث خیلی خوب بوده است. محور بازار کرمان و بسیاری از کوچه‌های بافت تاریخی با کمک شهرداری مرمت شده است. اخیراً هم با توجه به تغییراتی که در مجموعه شهرداری به وجود آمده این همراهی و مساعدت بافت تاریخی بیشتر شده. علاوه بر این، همکاری مجموعه مسکن و شهرسازی هم خیلی مهم است چراکه، در این سازمان دستورالعمل‌هایی در زمینه احیا و ساماندهی بافت‌های تاریخی پیش‌بینی شده است.

 

روحی ادامه داد: بسیاری از بانک‌های عامل هم اعلام آمادگی کرده‌اند که تسهیلاتی را در اختیار کسانی بگذارند که خانه‌های تاریخی دارند و همین باعث شده که دست ما کمی بازتر شود. همکاری‌های استانداری هم بسیار مؤثر بوده و استاندار جدید توجه ویژه‌ای را در چندساله‌ی اخیر به ابنیه تاریخی داشته‌ و این نگاه باعث شده که سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی هم در حوزه مرمت و احیای بناها بیشتر شود. 

 

وی با اشاره به بی‌توجهی به قلعه دختر و قلعه اردشیر از سال‌های بعد از انقلاب، گفت: ما از سال ۹۵ به بحث قلعه دختر و قلعه اردشیر کرمان ورود پیدا کردیم، اوایل شاید دور از انتظار به نظر می‌رسید که به این بناهای ساسانی که در ارتفاعات بلندی قرار داشتند، توجه شود و مورد مرمت قرار بگیرند چون اعتبارات خیلی محدود بود ولی خوشبختانه طی یک سال اخیر کارها با سرعت و دقت انجام شد و بازخورد مناسبی داشت.

 

وی درباره‌ی اعتبارات مورد نیاز پروژه‌های مذکور اظهار داشت: اعتبارات ما در حال حاضر خیلی خوب شده و همین مورد، در اعتبارات بافت تاریخی هم اتفاق افتاده. سال قبل برای اولین بار در حوزه بافت تاریخی با اعتبارات حداقلی نزدیک به یک میلیارد تومان ورود پیدا کردیم. بافت تاریخی و بخشی از میدان ارگ را بازسازی کردیم و به همین میزان شهرداری به ما کمک کرد و برای اولین بار بعد از انقلاب استحکام‌بخشی شد و قرار است تبدیل به پیاده‌راه شود. از ابتدای سال جاری بالغ بر چهار میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی برای حوزه مرمت و بازسازی بناهای بافت تاریخی به ما تخصیص داده شد. علاوه بر آن، از محل اعتبارات سازمان مبلغی مشخص شد و در کنار آن مجموعه شهرداری هم اعتباراتی در اختیار ما قرار می‌دهد.

 

وی ادامه داد: یکی از راه‌های نجات شهر کرمان جلوگیری از گسترش بی‌رویه آن و برگشتن مردم به حوزه بافت تاریخی و تخلیه غیربومی‌ها و بعضاً غیرایرانی‌هایی است که در حوزه بافت تاریخی اسکان دارند و این مهم، مستلزم آن است که بافت احیا شود. وقتی احیا شد املاکش ارزش پیدا می‌کند و خود به خود این اتفاق می‌افتد. ما سال قبل در حوزه مرمت و بافت تاریخی نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار داشتیم ولی امسال نزدیک به ۲.۵ میلیارد تومان این رقم افزایش داشته.

 

از طرفی، به تک‌بناهایی هم که در دل بافت تاریخی هستند، اعتباراتی جداگانه‌ای تخصیص داده شده است. برای اولین بار برای حوزه بازار و مجموعه قلعه دختر و قلعه اردشیر نزدیک به ۵ تا ۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی به ما تخصیص داده شد که بسیار مبلغ ویژه‌ای است. بیش از این رقم، شهرداری هم به ما اعلام آمادگی کرده است.

 

وی ضمن اشاره به اینکه بافت تاریخی کرمان قابلیت ثبت جهانی را دارد، گفت: ما براساس دستورالعملی که داشتیم مسیری را در بافت تاریخی کرمان طی می‌کنیم که تا چند سال آینده آماده ثبت جهانی شود و یکی از مهم‌ترین برنامه‌های میراث فرهنگی استان کرمان پرونده ثبت جهانی بازار و بافت تاریخی آن، تا مجموعه قلعه دختر و قلعه اردشیر است.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش