به گزارش تسنیم، سی و سه پل اصفهان، بنای ۴۰۰ ساله در ماههای اخیر مجدد در صدر اخبار قرار گرفته، که این صدر بودن نه به دلیل تاریخی بودن آن، بلکه به دلیل حوادثی است که پیرامون این پل تاریخی رخ داده است.
از ماجرای پرت شدن دختر بچه از سی و سه پل و تا سقوط نوجوان ۱۷ سالهای که هنگام سلفی گرفتن در دهانه پل به پایین پل پرت شده و در یکی از بیمارستان اصفهان بستری شده است.
دلایل این سقوط بیتوجهی به مناسبات محیطی سیوسه پل تخمین زده شده که این پل تاریخی بیش از ۴۰۰ سال است که بدون حفاظ و نرده در دهانههای خود حیات دارد اما متولیان و میراثدوستان درباره این حوادث نظرات متعدد داشتند.
نردهگذاری سی و سه پل طرحی بود که در ابتدای رسانهای شدن سقوط دختر بچه از این پل تاریخی از سوی مسئولان مطرح شد که این طرح با موافقت و مخالف روبرو شد اما تصمیم نهایی مسئولان میراث فرهنگی اجرای این طرح در دهانههای پل با همکاری سازمان نوسازی و بهسازی بود.
این در حالی است که مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان پیرامون اجرای این طرح به خبرنگار تسنیم گفت: نرده گذاری الزاماً باید انجام شود؛ ایمنسازی سیوسهپل با طرح قبلی متفاوت است.
فریدون اللهیاری در واکنش به انتقادات مطرح شده در زمینه نرده کشی پل ۴۰۰ ساله اصفهان افزود: انتقاداتی که اکنون مطرح می شود، خیلی تکراری است و پاسخ های لازم قبلا داده شده است، ما وظیفه قانونی و اخلاقی داریم که از جان مردم حفاظت کنیم و طرح ایمن سازی سی و سه پل نظر شخص بنده نبوده است.
وی با بیان اینکه این طرح نظر جمع کثیری از کارشناسان فن استان اصفهان است، گفت: طرح نرده کشی سه و سه پل هیچ گونه تضادی با بنا و محیط ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان تصریح کرد: در گذشته نیز به دلیل مسئله سقوط افراد و به واسطه مسائل حفاظتی، حفاظ هایی در محل سی و سه پل قرار گرفته بود که انسجام زیادی نداشت و اکنون در طرح در حال اجرا وسواس و دقت لازم صورت می پذیرد.
وی افزود: کلیت طرح نرده کشی سی وسه پل به تصویب رسده است و همکاران به با دقت و بررسی های لازم در حال اجرای طرح هستند.
اما کارشناسان امر درباره این حصار نظر دیگری دارند و با واکنش های متفاوت در شبکه های اجتماعی از میراث فرهنگی خواستار پاسخ روشن در این باره شدند و منتقدان به این طرح بر این باور هستند که این اقدام به هویت بصری و منظر این پل تاریخی که نماد شهر اصفهان است آسیب می زند.
مهدی جعفری نقرانی در واکنش به اجرای این طرح می گوید: نرده گذاری سی و سه پل جهت انحراف فکری از روند نادرست مدریت سازمان میراث فرهنگی اصفهان است.
این منتقد با مورد خطاب قرار دادن میراث فرهنگی اصفهان می گوید: اگر نرده گزاری و تخریب سی و سه پل با همه مخالفت ها متوقف نشد، این سازمان مجبور خواهد شد به زودی توضیحاتی درباره برخی رفتارهای خود بدهد.
همچنین از سوی دیگر علیرضا جعفری زند کارشناس میراث فرهنگی در این مورد میگوید: پل محل عبور و مرور است هر کسی رد میشود و ممکن است اتفاقی بیفتد، باید احتیاط کرد به نظر من تغییر فرم هویت آن را تغییر میدهد.
وی گفت: میتوان به جای نرده مسیر عبور مرور را تغییر داد اما نباید خود پل را تغییر داد، برای مثال برای جلوگیری از اتفاقات نمیتوان تمام حاشیه خیابان را نرده و یا فنس کشید بکشیم ؛ لازمه آن احتیاط است وقتی یک نفر میافتد در بوق و کرنا میکنند اما سوال من این است در همین شهر اصفهان آحوادث دیگری رخ نمیدهد؟ پس باید افراد در این موارد احتیاط به خرج دهند.
جعفری زند بیان کرد: فنس و نرده گذاشتن سبب تغییر هویت بنای تاریخی است و موافق آن نیستم نباید تغییر فرم ایجاد شود، عالی قاپو نردههای چوبی از قدیم داشته حالا یک نفر تکیه بدهد و بیفتد. میشود نرده را استحکام بخشید اما تغییر در آن صحیح نیست.
اما نکته قابل توجه فرهنگ حفاظت از میراث فرهنگی یک موضوع همگانی بوده و حال باید دید با طرحی که در این پل تاریخی در حال اجرا است، علارقم تغییر هویت این پل، آیا میراث فرهنگی اصفهان پاسخ شفاف و روشنی برای قانع کردند منتقدان خود می دهد یا خیر؟
- 18
- 5