چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۲۸ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۱۵۲۴
میراث فرهنگی و صنایع دستی

چرا خانه آهنگساز بزرگ موسیقی ایران با لودر تخریب شد؟

خانه مشکاتیان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

کشور فرانسه و شهر پاریس همیشه به عنوان نمونه‌هایی از کشور و شهری که اهالی هنر در آن ارج و قرب دارند، معرفی شده است. چرا؟ شاید عده‌ای گمان کنند چون در سرزمین ناپلئون درآمد و آینده شغلی فعالان عرصه‌های گوناگون هنری در مقایسه با سایر کشورها به سامان‌تر است. در حالی که چنین باوری درست نیست. پاریس از زمانی جایگاه بالایی در عرصه هنر در جهان پیدا کرد که حفظ و نگه‌داری میراث بزرگان ادب و هنرش به وظیفه مسئولانش تبدیل شد. از آن زمان تا امروز ده‌ها خانه متعلق به هنرمندان و ادیبان بنام پاریسی به خانه موزه تغییر ماهیت داده و نه تنها برای این شهر و مردمش درآمد سرشاری به ارمغان آورده، بلکه جهان را مجبور کرده تا پیش روی فرهنگ و هنر فرانسوی تعظیم کند.

از «مادام دوسوینی»، «ویکتور هوگو»، اوسیپ زادکین»، «مارسل پروست» و «گوستاو مورو» گرفته تا «آری شفر»، «آنتوان بوردل»، «اُنوره دو بالزاک»، «بوریس ویان» و خیلی‌های دیگر تنها تعداد معدودی از هنرمندانی هستند که خانه‌هایشان در اختیار دولت قرار گرفته و مدیران سیستم در آنجا آن اماکن را بازسازی کرده‌اند و برای نگه‌داری‌اش هزینه می‌کنند تا شناسنامه فرهنگ و هنر خودشان را به شکلی شسته و رفته پیش روی مخاطبان قرار بدهند. در ایران اما مسیری کاملا عکس از آن راهی که فرنگی‌ها و به خصوص فرانسوی‌ها دنبال می‌کنند، در پیش گرفته شده است. همین چند وقت پیش بود که کاوه اعتمادزاده فرزند به‌آذین ناله سر داد که بسازوبفروش‌ها می‌خواهند خانه پدری او را بکوبند تا به جایش یک ساختمان چند طبقه علم شود.

او از رایزنی‌هایش با میراث فرهنگی هم گفت و دراین‌باره توضیح داد که امید دارد، بتواند آن خانه را حفظ کند و در آینده‌ای نزدیک این میراث غیرمنقول نویسنده شمالی را به خانه‌موزه به‌آذین تبدیل کند. در همین گیرودار بود که بدون ذکر هیچ مقدمه‌ای ناگهان در اخبار آمد که خانه پرویز مشکاتیان در سبزوار را خراب کرده‌اند. البته می‌دانیم که آن خانه، خانه پدری زنده‌یاد مشکاتیان بود، اما مکانی بود که به حرمت حضور بسیاری از آدم‌های اهل دل، می‌خواستند آنجا را به خانه موزه موسیقی مشکاتیان تبدیل کنند. جالب آنجا که به گفته شهردار سبزوار درست یک روز بعد از اینکه آن خانه ثبت ملی می‌شود، مالک لودر را برداشته در محل حاضر شده و قبل از اینکه کسی بویی ببرد نود درصد از بنا را پودر کرده است. ظاهرا وراث آقای مشکاتیان خانه را به بسازوبفروش‌ها واگذار کرده بودند. آن بسازوبفروش هم طبق گفته‌های خودش به احترام نام استاد بزرگ موسیقی ایرانی دو سال صبر می‌کند تا اگر شورای شهر و شهرداری سبزوار تصمیم به خرید آن خانه گرفتند، بشود آن را حفظ کرد.

اما دو سال می‌گذرد و مسئولین هنری آن خطه هم هیچ حرفی نمی‌زنند تا اینکه مالک می‌فهمد می‌خواهند به او دو میلیارد تومان بدهند و کنارش بگذارند، در صورتی که به گفته خودش، او پنج آپارتمان را فروخته تا بتواند این خانه را بخرد و ارزش آن ملک به پول امروز می‌شود ده میلیارد تومان. عقل می‌گوید مالک فعلی تقصیری ندارد و این مسئولان شهری و میراث بوده‌اند که باید آن خانه را از هر گزندی حفظ می‌کردند. حالا گیریم که ورثه آقای مشکاتیان هم تصمیم می‌گرفتند آن خانه را با دینامیت منفجر کنند. آیا چون آنها راضی بودند، مسئولان شهری و البته مدیران فرهنگ و هنر آن شهر باید دست روی دست می‌گذاشتند که کار از کار بگذرد. البته الان کار از کار گذشته و نود درصد از آن خانه نابود شده است. جالب اینکه همین یکی دو روز قبل یکی از بازیگران سینمای ایران آمده و گفته باید این خانه را سامان بدهند. اما یک سوال؛ مگر از آن خانه چیزی هم باقی مانده که بشود سامانش داد؟ این چرخ باطل فعلا قرار است ادامه داشته باشد، اما باور کنید، مایه خجالت است اتفاقاتی از این دست و البته ما را سرافکنده می‌کند جلوی کسانی که وطن‌شان جایی شبیه به پاریس است.

hamdelidaily.ir
  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش