دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۷۰۰۰۱۲

جسدی که مسیر جنگ جهانی را تغییرداد

مدارک هویتی گلیندور میشل,کشف جسد گلیندور میشل,پیش‌بینی فرماندهان نظامی هیتلر در جنگ جهانی
سال ۱۹۴۳ برای هیتلر سال خوش یمنی نبود.

نیروهای او که پیش از آن توانسته بودند در شمال آفریقا فتوحاتی داشته باشند و با استفاده از نبوغ نظامی مارشال رومل، معروف به «روباه صحرا»، پا روی خرخره نیروهای انگلیسی در مصر بگذارند، در نبرد معروف «العلمین» شکست خوردند و پایشان هیچ‌گاه به سرزمین فراعنه نرسید. ناکامی‌های نازی‌ها در جبهه شرق و روسیه نیز، افسانه شکست ناپذیری ارتش رایش را در هم شکست.

محاصره طولانی لنینگراد برای هیتلر نتیجه‌ای در بر نداشت و او، رؤیای فتح مسکو را با خود به گور برد. در واقع، از سال ۱۹۴۳ به بعد، نازی‌ها بیشتر به دنبال تثبیت موقعیت‌شان در مناطق اشغالی اروپا بودند؛ موضوعی که باعث می شد حجم عظیمی از نیروهای آلمانی در جنوب ایتالیا، جایی که به دلیل نزدیکی به شمال آفریقا، در معرض حمله مستقیم متفقین قرار داشت، متمرکز شود.

پیش‌بینی فرماندهان نظامی هیتلر درباره حمله قریب‌الوقوع متفقین به جنوب ایتالیا و سیسیل، کاملاً درست بود. متفقین و به ویژه انگلیسی‌ها، مترصد یک حمله سراسری به این منطقه بودند؛ اما تمرکز نظامیان آلمانی و ایتالیایی در جنوب، اجرای عملیات را سخت می‌کرد و خطرپذیری را بالا می‌برد. اگر متفقین می‌خواستند در این شرایط به ایتالیا حمله کنند، باید صابون تلفاتی سنگین را به تنشان می‌زدند و تازه، باید توقعشان را از این اقدام هم، تا حد ممکن پایین می‌آوردند.

سنگ مُفْت، گنجشک مُفْت!

راه حل این معضل، در اتاق‌های جنگ متفقین بررسی شد. چطور می‌شد آلمانی‌ها را وادار کرد که نیروهایشان را از جنوب ایتالیا عقب بکشند و راه را برای ورود به سیسیل باز کنند؟ یک روش این بود که با یک حمله برق‌آسا از طرف شمال، نازی‌ها را به جابه‌جایی نیرو وادارند؛ اما اجرای این طرح عملاً امکان نداشت. مناطق مرکزی اروپا هنوز تحت سیطره نازی‌ها بود و علاوه بر این، استعداد نظامی آلمانی‌ها در این مناطق آن‌قدر بالا بود که نیازی به نیروی پشتیبانی نداشتند. بنابراین، تنها راه ممکن این بود که کاری کنند تا آلمانی‌ها فکرشان را درباره حمله متفقین به سیسیل عوض کنند؛ یعنی هیتلر و فرماندهانش را وادارند که جور دیگری فکر کنند! این کار به نظر بسیار سخت و دشوار می‌رسید. چرچیل گفته بود که «هیتلر احمق نیست و هر آدم خِنْگی، می‌فهمد که ما می‌خواهیم به سیسیل حمله کنیم!» در این شرایط، فکری به ذهن طراحان نقشه‌های جنگی متفقین رسید؛ فکری که مصداق بارز «سنگ مُفْت، گنجشک مُفْت» بود. بر اساس این طرح، باید مدارکی جعلی در اختیار نازی‌ها قرار می‌گرفت که ذهن آن ها را از سیسیل منحرف می‌کرد؛ اما چطور؟ احتمالاً چطور انجام شدن این کار را انگلیسی‌ها کشف کردند.

گلیندور میشل؛ گوشت قیمه متفقین!

بر طبق نقشه، باید یک جسد که لباس افسران انگلیسی را بر تن داشت، در سواحل اسپانیا پیدا می‌شد. چرا اسپانیا؟ به دلیل این‌که فرانکو، دیکتاتور این کشور، با وجود اعلام بی‌طرفی، ارتباط خوبی با هیتلر داشت و به احتمال زیاد، مدارک را در اختیار آلمانی‌ها قرار می‌داد. اما جسد را باید از کجا می‌آوردند؟ کاندیدای این مسئولیت خطیر، خیلی زود پیدا شد. جسد گلیندور میشل، مردی بی‌خانمان از اهالی ولز انگلیس که چند روز قبل با مرگ موش خودکشی و فوت کرده و در کنار خیابان‌های لندن پیدا شده بود، مناسب این کار تشخیص داده شد.

مدارک هویتی گلیندور میشل,کشف جسد گلیندور میشل,پیش‌بینی فرماندهان نظامی هیتلر در جنگ جهانی

سازمان جاسوسی انگلیس برای گلیندور میشل، سنگ تمام گذاشت؛ مدارکی دقیق درباره هویت وی تهیه شد و حتی، نامه‌هایی عاشقانه از طرف یک زن خیالی برای گلیندور نوشتند و یک حلقه نامزدی جواهرنشان گران قیمت را هم ضمیمه مدارک کردند تا نشان دهند که گلیندور با زنی در آمریکا، سر و سِر دارد و قرار ازدواج گذاشته است. بلیت رفت و برگشت به نیویورک هم با تاریخ مد نظر، تهیه و در کیف گذاشته شد. انگلیسی‌ها به این مدارک متنوع و البته با محتوای رمانتیک، تعدادی برگه هم اضافه کردند که روی آن ها مُهر محرمانه خورده بود.

طبق کارت شناسایی موجود در کیف، جسد متعلق به یکی از افسران نیروی دریایی انگلیس به نام مارتین ویلیام بود  که مسئولیت اطلاعاتی مهمی داشت. کار انتقال جسد به سواحل اسپانیا، با دقت خاصی انجام گرفت؛ کماندوهای انگلیسی، شبانه آن را در جایی که مأموران هنگ دریایی اسپانیا بتوانند پیدایش کنند، رها کردند. حال، همه چیز به اقدام اسپانیایی‌ها بستگی داشت. نام این عملیات، عملیات «گوشت قیمه» گذاشته شد! چرا؟ دلیلش را باید از طراح عملیات پرسید که البته، برای این کار، کمی دیر شده است!

نازی‌ها به دام می‌افتند

طراحان نقشه، در خوش بینانه‌ترین حالت، درصد موفقیتشان را فقط پنج درصد می‌دانستند! اما انگار همین پنج درصد، معادل ۱۰۰ درصد بود! اسپانیایی‌ها پس از کشف جسد و مدارک همراه وی، ترجیح دادند موضوع را به نازی‌ها اطلاع دهند. اگر اطلاعات موجود در مدارک به دست آمده، صحت می‌داشت، خطر بزرگی منافع آلمان را در یونان و جنوب فرانسه تهدید می‌کرد و لازم بود نازی‌ها، نیروهای خود را در این دو منطقه تقویت کنند. دستگاه اطلاعاتی آلمان مدتی را در کش و قوس قبول یا رد این اطلاعات گذراند. شکل کشف مدارک، کمترین شکی را به ذهن آن ها وارد نمی‌کرد. بنابراین، پس از ساعت‌ها مذاکره، تصمیم گرفتند که نیروهای مستقر در جنوب ایتالیا را به یونان و فرانسه منتقل کنند تا برای اقدامات قریب الوقوع متفقین، آماده باشند.

این خبط راهبردی، بسیار گران تمام شد؛ متفقین که مترصد اقدام آلمانی‌ها بودند، با رسیدن خبر آغاز انتقال نخستین واحدهای ارتش آلمان به یونان، دست به کار شدند و کوتاه‌ترین و امن‌ترین مسیرهای ممکن را برای دستیابی به سیسیل برگزیدند.

چند روز پس از انتقال نیروهای ذخیره به یونان، حملات برق‌آسای متفقین آغاز شد و ارتش نه چندان قدرتمند ایتالیا، در برابر آن ها کاری از پیش نبرد. هیتلر که هاج و واج به فریبی که خورده بود می‌نگریست، به طرفة‌العینی هر آن‌چه را در جنوب اروپا دَشْت کرده بود، از دست داد! در واقع عملیات «گوشت قیمه» که همه پیروزی خود را مدیون جسد گلیندور میشل بود، مقدمه‌ای برای خارج شدن اروپای جنوبی از حوزه سیطره نازی‌ها محسوب می‌شد؛ آن ها دو سال پس از این عملیات، جنگ را باختند و هیتلر خودکشی کرد.

مدارک هویتی گلیندور میشل,کشف جسد گلیندور میشل,پیش‌بینی فرماندهان نظامی هیتلر در جنگ جهانی

جواد نوائیان رودسری

khorasannews.com
  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش