سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۶۰۰۰۰۶

بهترین مکمل‌های غذایی برای سالمندان کدامند؟

بهترین مکمل های غذایی،مکمل های غذایی سالمندان،مکمل های غذایی مفید
مکمل های غذایی روشی ساده برای سالمندان به منظور دریافت مواد مغذی ضروری مورد نیاز بدن هستند که از وعده های غذایی روزانه دریافت نمی شوند.

به گزارش عصر ایران به نقل از ایزی هلث اپشنز، برخی مکمل ها به ویژه برای مراقبت از حافظه، استحکام و قدرت استخوانی و عضلانی، عملکرد اندام های داخلی و ... ضروری هستند. در ادامه با برخی از مهم‌ترین مکمل های غذایی برای سالمندان بیشتر آشنا می شویم.

 

فولات

کم خونی یا آنمی مشکلی جدی برای سالمندان است و مصرف ناکافی فولات که به نام های ویتامین B9 و اسید فولیک نیز شناخته می شود می تواند منجر به کم خونی شود. فولات در میوه ها و سبزی ها و همچنین بسیاری غلات صبحانه غنی شده یافت می شود. فولات یکی از اعضای خانواده ویتامین B است و برای رشد سلولی سالم ضروری محسوب می شود. اگر به میزان کافی میوه و سبزی مصرف نمی کنید، استفاده از مکمل های فولات را بر اساس دوز روزانه توصیه شده مد نظر قرار دهید.

 

ویتامین D

ویتامین D فواید بسیاری برای سالمندان دارد. این ماده مغذی از پوکی استخوان پیشگیری کرده و به استخوان ها در جذب کلسیم بیشتر و حفظ تراکم سالم خود کمک می کند. ویتامین D در پیشگیری از برخی شرایط مزمن که سالمندان مستعد ابتلا به آنها هستند، مانند آرتریت، دیابت، و حتی بیماری ام‌اس و سرطان نیز نقش دارد. بدن این ویتامین از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید تولید می کند، اما بسیاری از سالمندان ممکن است توانایی حضور کافی در فضای آزاد را نداشته باشند تا سطوح لازم از ویتامین D را دریافت کنند. غذاهایی که این  ویتامین در آنها موجود است نیز چندان زیاد نیستند، از این رو مصرف مکمل ها می تواند روشی خوب برای تامین این ماده مغذی باشد.

 

کلسیم

اگر از رژیم غذایی خود کلسیم کافی دریافت نکنید، ویتامین D نیز به تنهایی کارایی لازم را ندارد. کلسیم در بسیاری از محصولات لبنی و همچنین سبزی هایی مانند بروکلی و کیل وجود دارد. با افزایش سن، استخوان ها شکننده‌تر می شوند، از این رو به کلسیم بیشتری برای حفظ قدرت و استحکام استخوان ها نیاز خواهید داشت. مصرف مکمل کلسیم می تواند از دریافت این ماده مغذی به میزان کافی اطمینان حاصل کند.

 

ویتامین B12

ویتامین B12 یک ماده مغذی به واقع ضروری برای عملکردهای مختلف داخلی بدن انسان است، اما دریافت آن به میزان کافی از رژیم غذایی ممکن است دشوار باشد. با افزایش سن، پردازش و جذب ویتامین B12 به طور طبیعی از غذا دشوارتر می شود. بر همین اساس، مصرف مکمل می تواند روشی خوب برای تامین نیاز بدن به این ماده مغذی باشد. ویتامین B12 به تولید گلبول های قرمز خون و DNA سالم، و همچنین عملکرد عصبی کمک می کند. گوشت و محصولات لبنی از منابع خوب برای این ویتامین هستند.

 

منیزیم

منیزیم یکی دیگر از مواد معدنی کلیدی است که با افزایش سن پردازش و جذب آن در بدن انسان دشوار می شود. منیزیم در طیف گسترده ای از غذاهای فرآوری نشده، مانند میوه ها، سبزی ها و غلات کامل یافت می شود، اما جذب کارامد آن برای افراد مسن دشوارتر است. از آنجایی که سالمندان به طور معمول داروهای مختلفی مصرف می کنند، این شرایط نیز می تواند اثر منفی بر توانایی بدن در پردازش منیزیم داشته باشد. منیزیم نقش مهمی در عملکردها و سیستم های مختلف بدن مانند سیستم ایمنی و سیستم قلبی عروقی ایفا می کند. بسیاری از مولتی ویتامین ها حاوی منیزیم هستند و به راحتی می توانید آن را دریافت کنید.

 

ویتامین B6

ویتامین B6 یکی دیگر از اعضای خانواده ویتامین B است که افراد مسن باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند. همانند ویتامین B12، ویتامین B6 برای تولید گلبول های قرمز خون اهمیت دارد و بسیاری از سالمندان به میزان کافی این ماده مغذی را از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند. این ویتامین از اعصاب در برابر آسیب نیز محافظت می کند که دلیل دیگری برای دریافت کافی آن با افزایش سن محسوب می شود.

 

پتاسیم

پتاسیم از مهم‌ترین مواد معدنی است که باید از غذاهای مصرفی خود دریافت کنید، اما بسیاری از سالمندان به میزان کافی از آن مصرف نمی کنند. موز یکی از منابع شناخته شده برای پتاسیم است، اما میوه ها و سبزی های دیگری نیز وجود دارند که حاوی این ماده معدنی هستند. پتاسیم در عملکردهای مختلف بدن نقش دارد. این ماده معدنی سلول ها را هیدارته نگه می دارد و از عملکرد درست آنها اطمینان حاصل می کند که از خستگی عضلانی پیشگیری می کند. همچنین، پتاسیم می تواند سطوح فشار خون و خطر تشکیل سنگ های کلیه را کاهش دهد که هر دو مورد از خطراتی مهم برای سالمندان محسوب می شوند. همانند هر مکمل دیگری، پیش از استفاده از مکمل پتاسیم باید با پزشک خود مشورت کنید تا از دوز کافی مصرف آگاهی داشته باشید زیرا مصرف بیش از حد آن می تواند خطرناک باشد.

 

پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها نوعی مهم از باکتری های مفید هستند که در دستگاه گوارش انسان زندگی می کنند و به فعالیت های گوارشی و اجابت مزاج سالم و راحت کمک می کنند. پروبیوتیک ها در ماست و دیگر محصولات لبنی یافت می شوند. افراد بسیاری این باکتری های مفید را به میزان کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند، به ویژه آنهایی که از مصرف لنبیات پرهیز می کنند. مکمل ها روشی ساده برای تامین این باکتری های مفید بدون مصرف لبنیات هستند.

 

فیبر

فیبر برای دستگاه گوارش انسان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بدون فیبر، پردازش کارآمد غذا برای بدن دشوار می شود و می تواند به مشکلات معده بلند مدت منجر شود. مواد غذایی بسیاری مانند غلات کامل، میوه ها، سبزی ها و لوبیاها حاوی فیبر هستند. مصرف ناکافی فیبر به ویژه برای سالمندان مشکل آفرین است. مصرف مکمل فیبر روشی ساده برای حصول اطمینان از عملکرد روان و منظم دستگاه گوارش است.

 

روغن ماهی

روغن ماهی مکملی خوب برای سالمندان است. این مکمل ها حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ بوده که برای کاهش التهاب در سراسر بدن خوب هستند. همچنین، روغن ماهی به هیدارته نگه داشتن چشم ها، پوست و مو کمک می کند که مشکلی برای بسیاری از سالمندان است. روغن ماهی می تواند از انسان در برابر بیماری های مزمن مضر مانند سرطان، بیماری قلبی، بیماری آلزایمر و افسردگی مزمن نیز محافظت کند زیرا عملکرد مغز را بهبود بخشیده و بدن را سالم نگه می دارد.

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش