شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۷۰۰۰۱۹

کدام تغییرات پستان ها طبیعی و کدام خطرناک هستند؟

شانه های سرطان سینه,تغییرات در پستان ها طبیعی,دانستنی های پزشکی

افزایش سن گرچه با دانایی و تجربه ی بیشتر همراه است، اما  ریسک بروز بیماری های زیادی را هم به دنبال دارد. بالا رفتن سن علائمی بیرونی دارد که روی بدن ظاهر می شوند و گرچه اغلب کاملاً طبیعی هستند، اما بعضی از این نشانه ها نگران کننده محسوب می شوند. کوچک ترین تغییری باید به دقت کنترل شود، چون دو سوم از مرگ هایی که به طور روزانه رخ می دهند، در اثر مشکلات ناشی از افزایش سن هستند. این مسأله درمورد وضعیت پستان ها هم صدق می کند. در ادامه می خواهیم ببینیم کدام تغییرات پستان ها عادی و کدام نشانه ی خطرناکی محسوب می شوند.

تغییرات طبیعی :

۱- ترک های پوستی

شانه های سرطان سینه,تغییرات در پستان ها طبیعی,دانستنی های پزشکی

با بالا رفتن سن، ترک های پوستی روی بدن ظاهر می شوند. این ترک ها شاید ظاهر ناخوشایندی داشته باشند، اما کاملاً طبیعی هستند. با افزایش سن، از میزان هورمون لازم برای حفظ انعطاف پذیری پوست، کاسته می شود. در نتیجه، این ترک های پوستی ظاهر  می شوند.

بزرگ شدن پستان در دوران بارداری هم یک عامل دیگر ترک های پوستی است. اضطراب زیاد هم می تواند باعث بروز نابهنگام ترک های پوستی شود، بنابراین سعی کنید سبک زندگی ای عاری از اضطراب داشته باشید.

۲- افتادگی پستان ها

شانه های سرطان سینه,تغییرات در پستان ها طبیعی,دانستنی های پزشکی

با افزایش سن، پستان ها و نوک آن ها به تدریج پایین می آید. به احتمال زیاد تضعیف بافت پستان و نیروی گرانش زمین باعث این تغییر می شود.

اما عوامل دیگری هم وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید. اگر پستان هایی بزرگ یا شاخص توده ی بدنی بالایی داشته باشید، پستان هایتان زودتر و شاید بیشتر افتاده خواهند شد. به علاوه اگر سیگاری باشید، ممکن است پستان هایتان زودتر از آنچه انتظار می رود دچار افتادگی شوند.

۳- بیشتر شدن فاصله ی بین پستان ها

شانه های سرطان سینه,تغییرات در پستان ها طبیعی,دانستنی های پزشکی

بیشتر این تغییرات در اثر کمبود ماده ی استروژن که توسط بدن تولید می شود، رخ می دهد. این هورمون جنسی مهم در سفتی پستان ها هم نقش دارد.

با افتادگی پستان ها، بافت متراکم جای خود را به بافت چربی می دهد و ممکن است اینطور به نظر برسد که فاصله ی بین پستان ها بیشتر شده. اما اینکه پستان ها از هم دور شوند یا پایین بیایند، به شکل و اندازه ی پستان ها بستگی دارد.

تغییرات هشدار دهنده :

۱- توده های سفت

شانه های سرطان سینه,تغییرات در پستان ها طبیعی,دانستنی های پزشکی

گرچه توده های پستانی بسیار بدنام هستند و به سرطانی بودن شهرت دارند، اما حقیقت آن است که بیشتر آن ها سرطانی نیستند. در واقع اغلب آن ها بی خطر هستند. این توده ها اغلب بافت های زائد غیر سرطانی هستند یا از انباشت مایعات بدن به وجود آمده اند.

اما احتیاط شرط عقل است. سرطان پستان اگر زود تشخیص داده شود، راحت تر درمان می شود. بنابراین اگر متوجه وجود یک توده در پستان خود شدید، برای انجام معاینه به پزشک مراجعه کنید. ممکن است لازم شود یک آزمایش ماموگرافی، سونوگرافی یا بیوپسی انجام دهید. در روش بیوپسی یا بافت برداری، با فرو بردن یک سوزن درون توده از آن نمونه برداری و بر روی سلول های آن آزمایش می شود.

۲- درد پستان

شانه های سرطان سینه,تغییرات در پستان ها طبیعی,دانستنی های پزشکی

بافت های سرطانی به ندرت باعث پستان درد می شوند. اما باز هم نباید به این نشانه بی اعتنا باشید و حتماً باید به پزشک مراجعه کنید چون یک نوع نادر اما تهاجمی سرطان پستان به نام سرطان التهابی پستان وجود دارد که باعث درد می شود.

سرطان التهابی پستان، علاوه بر درد، نشانه های دیگری هم مثل ظاهر شدن نقاط قرمز رنگ دارد. در هر صورت، اگر درد بیشتر از ۲ هفته طول بکشد یا به مرور شدت پیدا کند، بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید. همانطور که قبلاً گفته شد، احتیاط شرط عقل است.

۳- ترشحات نوک پستان

شانه های سرطان سینه,تغییرات در پستان ها طبیعی,دانستنی های پزشکی

حتی اگر باردار یا در دوران شیردهی نباشید هم ترشحات نوک پستان نباید شما را چندان نگران کند. این ترشحات می تواند بی رنگ، شیری، زرد، سبز، قهوه ای یا حتی خونی باشد. با این حال، اگر متوجه شدید که به طور مرتب یا زمانی که به پستان هایتان فشار وارد می شود، از نوک آن ها ترشح خارج می شود، باید به پزشک مراجعه کنید، چون ممکن است علت آن وجود بافت های سرطانی باشد.

۴- متفاوت بودن اندازه ی پستان ها

شانه های سرطان سینه,تغییرات در پستان ها طبیعی,دانستنی های پزشکی

تقارن کامل پستان ها یک امر نادر است. بنابراین اگر متوجه شده اید که پستان هایتان با یکدیگر فرق می کنند، لازم نیست وحشت زده شوید. با این حال، اگر یکی از پستان ها به طور ناگهانی به اندازه ی یک سایز تغییر کند و قسمتی از پستان یکباره بزرگ تر شود، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. بروز یک تغییر ناگهانی در شکل یک پستان می تواند نشانه ی سرطان پستان باشد.

۵- نقاط قرمز رنگ

شانه های سرطان سینه,تغییرات در پستان ها طبیعی,دانستنی های پزشکی

نقاط قرمز رنگی که روی پستان ها ظاهر می شوند معمولاً یک راش (ضایعه) پوستی یا یک مشکل پوستی موقت هستند. اما این نقاط قرمز رنگ می توانند نشانه ی سرطان التهابی پستان هم باشند. این نوع از سرطان، نادر اما تهاجمی است. تنها حدود ۲ تا ۴ درصد از موارد ابتلا به سرطان پستان، از نوع سرطان التهابی سرطان هستند اما ۷ تا ۱۰ درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان پستان بر اثر این نوع سرطان رخ می دهند.

محض احتیاط، باید به طور مرتب پستان های خود را بررسی و معاینه کنید. اگر متوجه نقاط قرمز رنگی روی پستان های خود و احساس درد در این ناحیه شدید، وقت را تلف نکنید و به پزشک مراجعه کنید.

۶- تو رفتگی نوک پستان ها

تو رفتگی نوک پستان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. به این پدیده، فرورفتگی نوک پستان گفته می شود و به دلیل التهاب یا زخم شدن بافتی که در پشت نوک پستان وجود دارد، رخ می دهد. این التهاب می تواند دلایل زیادی داشته باشد و لزوماً ناشی از سرطان نیست.

اما سرطان هم می تواند یکی از علت های این مسأله باشد. در این حالت، تومور سرطانی به مجرای پشت نوک پستان هجوم می برد و آن را به عقب می کشد. در هر صورت اگر نوک پستان هایتان دچار تو رفتگی شود، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید، به خصوص اگر این اتفاق با نشانه های دیگری که در موارد قبلی از آن ها صحبت شد، همراه باشد.

  • 21
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش