چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۸۴

با عرق کاسنی و خواص و مضرات این گیاه آشنا شوید!

مزایای عرق کاسنی,عرق کاسنی,فواید عرق کاسنیعرق کاسنی از یک گیاه مدیترانه‌ای گرفته می‌شود که بدلیل کاربردهای دارویی کشت شده است
کاسنی در طب سنتی از گیاهان معروفی به شمار می رود که عرق تهیه شده از آن، خواص درمانی بسیاری دارد و در اکثر خانه های ایران میتوان عرق کاسنی را یافت. درواقع این گیاه که از آن عرق کاسنی تهیه می کنند، به آسانی در انواع آب وهوا رشد میکند.

عرق کاسنی

رنگ گل های گیاه کاسنی، آبی است و بیشترین رشد را در فصل بهار دارد و رشد آن در هوای مرطوب نیز چندین برابر می شود. از گیاه کاسنی، عرقی به نام عرق کاسنی تهیه میشود که طبع آن سرد است و میتواند موجب متعادل سازی دمای بدن در هنگام گرم شدن، شود. درصورت تلخ تربودن عرق کاسنی، فواید آن بیشتر است و امراض کبدی را درمان میکند.

عرق کاسنی، منشأ یک گیاه مدیترانه ایست و بدین دلیل کاشت شده که برای سالادها و داروها کاربرد بسیاری دارد. این گیاه، قابلیت رشد در بسیاری از شرایط آب و هوایی را دارد و معمولاً به راحتی می توان آن را در حاشیه جاده ها پیدا کرد. برگ ها، جوانه ها و ریشه های گیاه کاسنی فواید بسیاری دارند. از برگ های این گیاه در بسیاری از فرهنگ ها به جای اسفناج استفاده می شود. ریشه ی گیاه کاسنی را بجای قهوه به صورت پودر خرد شده استفاده می کنند. کاسنی برای بسیاری از بیماریها سالیان دراز است که بعنوان داروی گیاهی استفاده میشود.

طریقه مصرف عرق کاسنی

صبح ناشتا پیش از خوردن صبحانه می توانید عرق کاسنی بنوشید که بهترین زمان می باشد؛ به این صورت که آنرا با آب در دمای معمولی مخلوط کنید تا از مواد مغذی این گیاه برخوردار شوید.

فواید عرق کاسنی

فواید این گیاه برای سلامتی شامل موارد زیر است:

>> خواص عرق کاسنی در سیستم ایمنی:

عرق کاسنی، سرشار از ویتامین می باشد؛ یکی از آن ها ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. همچنین تأثير عرق کاسنی برطبق تحقیقات، در کاهش چند گونه باکتری خطرناک اثبات شده است. در عرق کاسنی نیز آنتی اکسیدان هایی وجود دارد که به کاهش خطر ابتلا به سرطان ها، پیری و تخریب سلول در اثر آسیب رادیکال های آزاد کمک میکند. عرق کاسنی، علاوه بر برخورداری از خاصیت ضدسرطانی اش، التهاب در بدن را درمان می کند، که در نتیجه ی آن منجر به درمان بسیاری از بیماریها همچون آرتروز می شوند.

>> عرق کاسنی و پوست:

علت ایجاد بسیاری از جوش های صورت، بخاطر گرمی یا خون کثیف است که تمامی آن ها به" کبد" برمیگردد. به همین خاطر، باید کبد را از خون کثیف و غلیظ پاک سازی کرد. درصورت تمیز شدن کبد، صورت افراد، دیگر فاقد لکه و جوش می شود. علت دیگر بعضی از جوش های صورت، به هم ریختن تنظیم هورمونی بدن است. وظیفه کبد در بدن افراد اینست که هورمون ها را تنظیم میکند که اگر عملکرد کبد با اختلال روبرو شود؛ درنهایت شخص با اختلالات هورمونی مواجه میشود. درواقع عرق کاسنی می تواند صفرا را از بدن دفع کند و عملکرد کبد را بهبود دهد و از این طریق موجب فراهم سازی زمینه برای تنظیم هورمون ها و نابودی جوش های ناشی از آن شود.

خواص عرق کاسنی,خاصیت عرق کاسنی,نحوه مصرف عرق کاسنیویتامین‌های C موجود در عرق کاسنی، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود

>> خواص عرق کاسنی برای زنان:

از مهم ترین فواید عرق کاسنی که در طب سنتی هم به آن اشاره شده، بهبود چربی و گرمای کبد است؛ درواقع کاسنی، یک عرق گیاهیست که با طبع خنک شناخته میشود. بيش ترین خواصی که عرق کاسنی برای زنان دارد، بهبود عملکرد کبد است. درواقع ارتباط عرق کاسنی و قائدگی از طریق بهبود عملکرد کبد که یکی از اعضای مهم در بدن است و هورمون تولید می کند، ثابت شده است. عرق کاسنی کمک می کند تا هورمون ها تنظیم شوند علاوه‌براین نقش مهمی در تنظیم سیکل های ماهانه خانم‌ها دارد.

>> افزایش سلامت قلب:

عرق کاسنی، منبعی سرشار از فنول هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. خاصیت آنتی اکسیدانی عرق کاسنی باعث میشود تا از لخته شدن خون و بی نظمی تپش قلب جلوگیری کند. در کاسنی ترکیباتی وجود دارد که به کاهش کلسترول موجود در خون کمک می کند و در نهایت مانع از بروز بیماری های مختلف قلبی و عروقی می شود.

>> فواید عرق کاسنی در بارداری:

وقتی در حین بارداری عرق کاسنی مصرف کنید باعث میشود تا فشارخون در بارداری کنترل شود. خانم هایی که در بارداری با مشکل فشارخون مواجه می شوند، باید با پزشک خود مشورت کنند و با تایید پزشک عرق کاسنی مصرف کنند. همچنین عرق کاسنی گیاهی ادرارآور است و به تقویت و پاک سازی مثانه ها کمک می کند. به همین خاطرباعث میشود تا در بارداری، احتمال بروز عفونت ادرار کاهش یابد.

>> فواید عرق کاسنی برای کاهش وزن :

عرق کاسنی فواید زیادی برای سلامتی انسان دارد که از جمله آن می توان به کاهش وزن اشاره کرد. یکی از ترکیباتی که درعرق کاسنی وجود دارد الیگوفروکتوزمیباشد که ترشح هورمون گرلین را کاهش میدهد. هورمون گرلین، هورمونیست که در گرسنگی نقش دارد و فرد با مصرف کاسنی احساس سیری می کند و در نتیجه میلش به غذا کم میشود؛ به همین جهت سبب کاهش وزن افراد می شود. این نکته را به خاطر داشته باشید که فرد صرفا با مصرف یک ماده غذایی ، بدون این که تغییری در رژیم غذایی اش ایجاد کند نباید انتظار کاهش وزن چشمگیری بمنظور رسیدن به وزن ایده‌ال از خود داشته باشد.

>> کاهش درد آرتروز:

در طب سنتی از کاسنی برای درمان آرتروز گردن استفاده میشود و طبق شواهد و مطالعات کاسنی، خاصیت ضد التهابی دارد؛ به همین منظور در شرایطی که آرتروز دارید باعث کاهش و تسکین درد میشود. براساس مطالعه ای، حدود ۷۰ درصد از افرادی که مورد ازمایش قرار گرفته اند با مصرف کاسنی، در شرایطی که به آرتروز مبتلا بوده اند بهبود چشمگیری را گزارش داده اند. برای دردهای عضلانی و مفاصل، کاسنی میتواند نقش یک عامل ضد التهابی عمومی را ایفا کند.

>> درمان جوش:

جوش زدن یکی از رایج ترین عوارض جانبی مصرف گرمی هاست که بیشتر در پوست صورت خود را نشان می دهند. عرق کاسنی به دلیل طبع سردش میتواند نقش موثری در کاهش عوارض گرمی ها داشته باشد. فرد میتواند جوش هایی که به خاطر خوردن گرمیجات ظاهر شده اند را از طریق مصرف کاسنی درمان کند.

>> عرق کاسنی و تقویت معده و اشتها:

از دیگر خواص عرق کاسنی می توان به تقویت معده و جلوگیری از ناراحتی معده اشاره کرد که در دوران بارداری بر مادر باردار نقش موثری دارد؛ بدین دلیل که کمبود اشتها و مشکلات معده از بیماریهای مادران باردار بشمار میرود. مصرف کاسنی باعث میشود التهاب معده از بین برود، در نتیجه اسید کلریدریک معده را تحریک می کند و باعث افزایش اشتها میشود.

>> درمان دیابت:

اینولین از ترکیبات کاسنی میباشد. اینولین به تحریک هورمون هایی میپردازد که قندخون را کنترل می کنند در نتیجه مانع از بروز بیماری دیابت میشود. دیگر مواد موجود در کاسنی باعث میشوند که چربی سازی بیش از حد در سلول های بدن متوقف گردد. براساس بعضی از تحقیقات، مصرف کاسنی به برداشت بیش تر گلوکز خون کمک می کند و نهایتا باعث بهبود بیماری دیابت میشود.

خواص عرق کاسنی,خاصیت عرق کاسنی,نحوه مصرف عرق کاسنیطبع عرق کاسنی سرد است

>> درمان زردی در کودکان:

یکی از شایعترین مشکلات نوزادان، زردی میباشد. در دوران بارداری مصرف کاسنی به پاک سازی کبد و دفع سموم آن کمک می کند به همین علت از زردی نوزاد پیشگیری می کند. با این وجود مصرف بیش از حد کاسنی در دوران بارداری، منجر به سقط جنین می شود. بهتر است در دوران بارداری برای مصرف کاسنی با پزشکتان صحبت کنید.

>> درمان یبوست:

اینولین با افزایش حجم مدفوع، تأثير به سزایی در حرکات روده دارد و موجب تقویت حرکات پریستالتیک و ترشح شیره معده میشود. به اینصورت با بهبود فرآیند هضم به کاهش یبوست کمک میکند. کاسنی، احتمال ابتلا به مشکلات و بیماری های گوارشی را با حفظ روند هضم نرم و منظم، کاهش می دهد.

>> کمک به هضم غذا:

کاسنی فواید بسیاری برای سلامتی گوارشی دارد به این خاطر که اینولین( یک پروبیوتیک قدرتمند) دارد. پری بیوتیک به نوعی باکتری گفته میشود که مزایایی به جای بیماری، برای میزبان دارند. از خواص اینولین می توان به مقابله با مشکلات روده ای و گوارشی نظیر سوء هاضمه، ریفلاکس اسید و سوزش معده اشاره کرد؛ به این علت که موجب کاهش خاصیت اسیدی معده میشود. بنابراین، کاسنی در تسهیل هضم غذا نقش بسزایی دارد.

عوارض جانبی عرق کاسنی

عرق کاسنی دارای فواید زیادی برای سلامتی شما میباشد ولی نباید آنرا بیش از حد مصرف کنید.

- یکی از عوارض عرق کاسنی در دوران بارداری اینست که احتمال تحریک خون ریزی و سقط جنین وجود دارد.

- زنان نباید از عرق کاسنی در حین شیردهی مصرف کنند به این خاطر که تحقیقات کمی در مورد انتقال ترکیباتش از مادر به کودک از طریق شیر مادر انجام شده است.

- رابطه ی عرق کاسنی با گل محمدی، گل همیشه بهار و گل مروارید، نزدیک است؛ بنابراین واکنش های آلرژیک، به خصوص درصورت بروز حساسیت، غیرمعمول نیستند.

- درصورت داشتن سنگ کیسه صفرا، کاسنی زیاد، موجب تشدید این مشکل میشود؛ بنابراین اگر با مشکل کیسه صفرا در گذشته مواجه شده اید حتماً به مشورت با پزشکتان بپردازید.

- عرق کاسنی برای افراد مبتلا به سرفه مضر است. تخم کاسنی بدطعم و قی آور است.

مزایای عرق کاسنی,عرق کاسنی,فواید عرق کاسنییکی از مهم‌ترین فواید عرق کاسنی، بهبود چربی و گرمای کبد است

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش