دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۵۰۰۰۳۲

'هومیوپاتی' چیست و چه بیماری‌هایی را درمان می کند؟

هومیوپاتی,هومیوپاتی چیست,درمان بیماری‌
دبیر انجمن هومیوپاتی ایران با بیان اینکه هومیوپاتی به عنوان طب سنتی آلمان شناخته و به عنوان رشته مکمل درمانی استفاده می‌شود، تاکید کرد: هومیوپاتی مانند واکسیناسیون رفتار می‌کند و مقاومت بدن در برابر همه بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

دکتر علی مظاهری‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره روش درمانی هومیوپاتی گفت: هومیوپاتی ( Homeopathy) یا "مشابه درمانی"، روش درمانی خاصی است که در آن با ایجاد تحریک دقیق سیستم ایمنی و حیاتی بیمار و یا به عبارتی دیگر سیستم عصبی و روانی و یا سیستم ایمونولوژی، فرد را به سمت بهبودی سوق می‌دهد. به عبارت دیگر بیمار از طریق تحریک قوای حیاتی و دفاعی خود، درمان می‌شود. در تعریفی دیگر هر دارویی بتواند در انسان سالم ایجاد علامت کند، می‌تواند همان علامت را در فرد بیمار درمان کند.

 

وی افزود: هومیوپاتی به عنوان طب سنتی آلمان شناخته می‌شود. سازمان بهداشت جهانی به عنوان طب جایگزین و مکمل از آن نام می‌برد. طب جایگزین یعنی رشته‌هایی مثل طب سوزنی و هومیوپاتی که حتی می‌توانند در شرایطی جایگزین درمان‌های عادی و رایج شوند.

 

مظاهری‌نژاد با بیان اینکه هومیوپاتی در خیلی از مواقع به کمک پزشکی رایج می‌آید و به درمان بیمار کمک می‌کند، گفت: برای درمان بیماری‌هایی مثل فشار خون، هومیوپاتی علائم بیماری را کنترل می‌کند و به کمک داروهای رایج می‌رود. البته این موضوع به معنای آن نیست که باید داروهای فرد قطع و داروهای هومیوپاتی جایگزین شود، بلکه به عنوان رشته مکمل درمانی استفاده می‌شود.

 

هومیوپاتی در درمان چه بیماری‌هایی موثر است؟

وی افزود: هومیوپاتی مانند واکسیناسیون رفتار می‌کند؛ به طوری که مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها افزایش می‌یابد. بطور مثال در کودکانی که سرماخوردگی مکرر دارند، هومیوپاتی موجب کاهش این روند می‌شود یا اگرفردی دچار سردرد می‌شود، این درمان موجب بهبود سردرد او می‌شود.

 

مظاهری‌نژاد در ادامه گفت: به طورکلی می‌توان گفت اگر فردی سردرد،  مشکل گوارشی و ناراحتی اعصاب دارد و کف پایش هم میخچه دارد،  وقتی درمان همیوپاتی را شروع می‌کند همه این بیماری ها بهبود پیدا می‌کنند. در واقع ما نمی‌توانیم بگوییم هومیوپاتی برای درمان بیماری خاصی کاربرد دارد، بلکه در درمان تمام بیماری‌ها موثر است.

 

داروهای هومیوپاتی

رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره روش‌های این نوع درمان گفت: در درمان هومیوپاتی داروهای خاصی با دوز بسیار پایین و به مقدار خیلی کم حداکثر دو یا سه بار در ماه تجویز می‌شوند. البته گاهی استثناء هم وجود دارد و در بیماری‌های فعال ممکن است، تکرار بیشتر داروها تجویز شود.  این دراروها ریشه شیمیایی ندارند و در بسیاری از کشورهای اروپایی تولید می‌شوند. برای تشخیص داروی مناسب باید تمامیت بیمار و علائم مختلف جسمی، احساسی و ذهنی او بررسی شود و سپس دارویی که کلیت علائم وی را پوشش می‌دهد، تجویز شود. ضمن اینکه داروهای هومیوپاتی فاقد عوارض جانبی ماندگار هستند.

 

پزشک هومیوپات کیست؟

مظاهری‌نژاد درباره متخصصین هومیوپاتی و نوع تخصص آنها گفت: هومیوپات الزاما باید پزشک باشد و دوره دوساله هومیوپاتی را بگذراند. همچنین باید صلاحیت تشخیص و تجویز درست داروهای هومیوپاتی را داشته باشد.

 

وی افزود: در ایران دوره‌های هومیوپاتی تاکنون رسمی نبوده و چندین دوره غیر رسمی با ۸۰۰ فارغ التحصیل داشتیم که حدود ۴۶۰ نفر آنها مشغول به کار هستند. در عین حال برای این‌که بتوانیم مجوز لازم وزارت بهداشت را برای برگزاری دوره‌های رسمی هومیوپاتی را دریافت کنیم تمام دوره‌هایی که در این مدت برای آن در نظر گرفته بودیم متوقف کردیم تا با همکاری وزارت بهداشت بتوانیم دوره‌های رسمی هومیوپاتی را برگزار کنیم.

 

طول مدت درمان با هومیوپاتی چقدر است؟

مظاهری‌نژاد درباره طول مدت درمان هومیوپاتی گفت: طول مدت این درمان به شرایط بیماری، سن بیمار و وضعیت خود بیمار بستگی دارد. به طور مثال خیلی مواقع ممکن است در یک کودک خیلی سریع درمان انجام شود، اما در یک فرد مسن که یک بیماری مزمن دارد دیرتر روند درمانی طی شود. به طور متوسط یک دهم زمانی که بیماری در فرد وجود دارد، برای درمان آن لازم است. مثلا اگر یک فرد بیماری ۲۰ ساله دارد، حداقل ۲ سال زمان برای درمان آن لازم است.

 

چگونگی مصرف داروهای هومیوپاتی در زنان باردار و نوزادان

مظاهری‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره چگونگی مصرف داروهای هومیوپاتی در زنان باردار و نوزادان، گفت: داروهای هومیوپاتی بسیار رقیق شده؛ به طوری که یک دارو ممکن است ۱۰ به توان ۳۰ بار رقیق شده باشد.  همچنین این داروها با دوز بسیار کم یکی از پرمصرف‌ترین داروها در کشورهای اروپایی در خانم‌های باردار هستند و تاکنون گزارشی مبنی بر عوارض این داروها در زنان باردار و نوزادان ثبت نشده است.

 

وی در ادامه صحبت‌هایش درباره اینکه بیماران چگونه مراکز درمانی هومیوپاتی را پیدا کنند؟  گفت: برای شناخت بهترین مراکز درمانی هومیوپاتی، باید به سایت انجمن هومیوپاتی ایران که پزشکان هومیوپاتی مورد تایید را معرفی کرده، مراجعه کنند.

 

محدودیت‌های درمانی هومیوپاتی

مظاهری‌نژاد با اشاره به محدودیت‌هایی که در این نوع درمان وجود دارد، گفت: تعداد هومیوپات‌های موجود در کشور بسیار کم است، با وجود اینکه حدود ۴۶۰ نفر پزشک عضو انجمن هومیوپاتی هستند، کسانی که بتوانند دوره‌های خاص معتبر در خارج از کشور را بگذرانند و از علم هومیوپاتی استفاده کنند، کمتر از انگشتان دست است. در عین حال پزشکان عمومی هم هستند که این دوره‌ها را گذرانده و مورد تایید انجمن هستند، ولی باید دقت کرد که یک پزشک هومیوپات باید صلاحیت انجام این کار را داشته باشد.

 

کمبود داروخانه‌های هومیوپاتی

وی در پایان افزود: مشکل عمده دیگر ما کمبود داروخانه‌های هومیوپاتی است. در ایران مجموعا سه تا چهار داروخانه هومیوپاتی وجود دارد. امیدواریم با تغییراتی که وزارت بهداشت ایجاد می‌کند، داروخانه‌های بیشتری داشته باشیم یا در داروخانه‌های موجود خدمات بیشتری در ارائه بیماری‌های همیوپاتی نیز داشته باشند.

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش