یک متخصص داخلی یکی از راههای جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا را تزریق واکسن دانست و خاطرنشان کرد: تزریق این واکسن به خصوص در آغاز پائیز توصیه می شود.
احمدرضا همتبیان کرد :ویروس آنفلوانزا میتواند بالقوه پرخطر باشد و علایم آغاز آن معمولاً تب، ضعف و درد شدید بدن است. امکان دارد سرفه هم با این علایم همراه شود، ولی بصورت کلی با تشدید بیماری و درگیری مجاری تنفسی، سرفه هم اضافه می شود.
او ذکر کرد :مشکلی که در خصوص ویروس آنفلوانزا موجود است این است که آنفلوانزا یک ویروس نسبتاً وحشی است و به سرعت میتواند ریه را درگیر و سلامت شخص را تهدید کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اصفهان ادامه داد:از علایم ديگر بیماری میتوان به درگیری دستگاه گوارش اشاره کرد. گاهی هم امکان دارد آنفلوانزا سبب دل درد و اسهال شود.
همت با تأکید براینکه آنفلوانزا درمان دارد، ولی پیشگیری آن بسیار مهمتر از درمان است، خاطرنشان کرد:پیشگیری از بیماری نیازمند رعایت مسائلی است که فرد باید انجام دهد. برای نمونه شستشو دست ها بعد از حضور در مکان های عمومی و دست و روبوسی نکردن با دیگران. در اماکن عمومی مثل اتوبوس ها امکان دارد چه بسا دستگیره های اتوبوس آلوده به ویروس باشد و همین امر میتواند عامل ابتلا به آنفلوانزا باشد.
او با تأکید بر این که شخصی که به آنفلوانزا مبتلاست باید از افراد دیگر دوری کند، اظهار کرد:بیمار باید ظروف مجزا به خصوص لیوان مجزا داشته باشد. همچنين به محض این که علایم ابتلا به بیماری ظاهر گردید به پزشک مراجعه کند، زیرا متأسفانه دارو برای درمان آنفلوانزا بسیار کم است.
این متخصص داخلی ادامه داد: واکسن آنفلوانزا برای اشخاص مسن توصیه بیشتری می شود، همچنين به افرادی که بیماری های قلبی و تنفسی دارند، افرادی که به لحاظ سیستم ایمنی ضعیف هستند و دیابتی ها هم بهتر است این واکسن را تزریق کنند.
همت بیان کرد : مردم خیال می کنند اگر واکسن آنفلوانزا بزنند دچار سرما خوردگی نمی شوند، این در حالیست که سرما خوردگی با آنفلوانزا متفاوت است و سرما خوردگی از ویروس های دیگری به به جز ویروس آنفلوانزا بوجود می آید.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اصفهان بابیان این که واکسن آنفلوانزا برای درمان ویروس سرما خوردگی مؤثر نیست، خاطرنشان کرد:ویروس آنفلوانزا ماهیت خاص خود را دارد و پرخطر تر از سایر ویروس هاست.
او گفت :ابتلا به آنفلوانزا در بیماران قلبی و بیماران تنفسی، افرادی که ضعف ایمنی بدن دارند، بیماران مبتلایان به آسم و برونشیت بسیار پرخطر است و چه بسا امکان دارد بعضی بیماران در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند و گاهی نیازمند استفاده از دستگاه های تنفس مصنوعی شوند.
- 17
- 5