جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۷۰۰۰۲۹

با ۲۰ مورد از بهترین خواص موز آشنا شوید!

خواص موز,خواص موز در دوران بارداری,با خواص موز آشنا شویداز خواص موز میتوان به غلبه بر افسردگی اشاره کرد
موز برای سلامتی بسیار مفید است، همچنین مصرف موز میتواند به درمان و جلوگیری از ابتلا به بیماریها کمک شایانی کند. موز یکی از محبوب ترین میوه ها در سرتاسر دنیا است. موز را بعنوان یک میوه پرخاصیت استوایی می شناسند.

موز

موز به عنوان یک تغذیه سنگین است. این ماده دارای ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مثل پتاسیم، کلسیم، منگنز، منیزیم، آهن، فولات، نیاسین، ریبوفلاوین و B6 است. تمامی اینها به عملکرد مناسب بدن و سلامت شما کمک می کنند. میوه موز در خیلی از مناطق گرم جهان رشد می کند. از نظر رنگ، اندازه و شکل، موزها متفاوت هستند. مرسوم ترین نوع آن کاوندیش است که نوعی موز دسر است. زمانی که نارس است رنگ آن سبز است و هنگامی که میرسد رنگ آن زرد می شود.

هر موز حدود ۱۰۵ کالری دارد و منحصراً از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است. موز پروتئین بسیار اندکی دارد و تقریباً چربی ندارد. کربوهیدرات موجود در موزهای سبز و نارس بیش از نشاسته و نشاسته مقاوم تشکیل شده است، ولی با رسیدن موز، نشاسته به قند (گلوکز، فروکتوز و ساکارز) تبدیل می شود. از خواص موز میتوان به غلبه بر افسردگی اشاره کرد. موز منبع عالی پتاسیم و ماده مغذی مسئول انتقال اکسیژن به مغز است. همچنین کمک می کند ذهن خود را هشیار نگه دارید زیرا منیزیم در میوه ها فعالیت الکتریکی مناسب بین سلول های عصبی در مغز ایجاد می کند.

خواص موز

۱. خواص موز برای درمان بی خوابی:

تریپتوفان ماده تشکیل دهنده ملاتونین است، که آرامش را فزونی می دهد و به منظم کردن خواب کمک می کند. یکی از خواص موز این است که به تجربه خواب بهتر کمک می کند. این میوه دارای تریپتوفان است که ترشح ملاتونین را تحریک می کند. بدن انسان از ملاتونین بعنوان یک سیگنال برای آرامش و به خواب رفتن استفاده می کند. سطوح عادی ملاتونین در بدن انسان، کسب آرامش و تنظیم خواب را بهبود می بخشد.

۲. خواص موز برای بهبود استخوان ها:

حفظ استخوان های محکم بسیار مهم است. هنگامی که اسکلت، تمام کلسیمی را که احتیاج دارید، نگه می دارد و به آرامی آنرا به هنگام نیاز به جریان خون آزاد می کند. برای قوی و سالم نگه داشتن استخوان ها به چیزی بیش از کلسیم نیاز داریم. مواد مقوی موز دارای ویتامین ث، ویتامین ب۶ و پتاسیم هستند، این خواص موز برای استخوان های محکم ضروری هستند.

خواص موز برای قوی ترشدن ماهیچه ها,خواص موز,خواص موز برای شاد شدنیکی از خواص موز کال، برای افراد دیابتیست که بایستی میزان قند خون خود را ثابت نگه دارند 

۳. خواص موز برای قند خون:

یک از خواص موز این است که جذب شکر را تقلیل می دهد و قند خون را ثابت نگه می دارد. این موثرترین راه حل برای حفظ پایداری سطح قند خون است که به معنی سطح انرژی ثابت و کاهش وزن است (به این علت که سطوح ثابت قند خون به پانکراس اجازه ترشح گلیکوژن، که هورمون چربی سوز است را می دهد.) . 

۴. خواص موز برای سیستم قلبی و عروقی:

قلب قوی برای زندگی طولانی و سالم، حیاتی است. اضافه کردن موز به رژیم غذایی میتواند راهی بسیار خوب برای سلامتی باشد. مطالعات نشان می دهد که پتاسیم موجود در موز می تواند ضربان قلب را منظم نگه دارد. همانطور که مسئول انجام منقبض شدن ماهیچه ها است همچنین میتواند اثرات سدیم را بر فشار خون ما بی تاثیر کند. بنابراین یکی از خواص موز برای سلامت قلب است.

۵. خواص موز برای قوی ترشدن ماهیچه ها:

چنانچه پس از ورزش، حس می کنید که ماهیچه هایتان درد می کند یا به اندازه کافی سریع رشد نمی کند امکان دارد در رژیم غذایی به اندازه کافی منیزیم نباشد. منبع خوب منیزیم، موز است. از خواص موز میتوان به انقباض عضلانی و تمدد اعصاب و نیز سنتز پروتئین کمک کرد که به نوبه خود توده عضلانی را فزونی می دهد. جذب منیزیم به تسریع تجزیه تحلیل چربی کمک می کند، فرآیندی که بدن چربی را آزاد می کند.

خواص موز برای کم خونی,خواص موز برای زخم معده,خواص موزاز خواص موز میتوان به درمان زخم معده اشاره کرد

۶. خواص موز برای شاد شدن سریعتر:

موز دارای ویتامین ب۹ (اسید فولیک) است که خواص ضد افسردگی دارد. به عبارت دیگر یکی از خواص موز این است که سروتونین زودتر وارد مغز میشود. مطالعه ای در مجله روانشناسی هندی نشان می دهد که بیماران مبتلا به افسردگی دارای مقداری اسید فولیک هستند که بطور میانگین این میزان ۲۵ درصد کمتر از سطح افراد سالم است. بعضی پزشکان توصیه می کنند که موز مصرف اسید فولیک را فزونی دهد.

۷. کم شدن استرس و اضطراب یکی از خواص موز:

علاوه بر ویتامین ب۹، موز نیز میزان زیادی تریپتوفان دارد که امکان دارد مهم ترین ماده شیمیایی مغز باشد زیرا یک ضد افسرده طبیعی است و می تواند اضطراب و بیخوابی و دیگر مسائل روحی مثل خستگی، هیجان، عصبانیت و پرخاشگری را درمان کند. از خواص موز میتوان به نور اپی نفرین اشاره نمود که به تنظیم استرس کمک می کند.

۸. خواص موز برای گرسنگی:

موزها غنی از چیزی به نام نشاسته مقاوم هستند و همانطور که از نامشان پیدا است در برابر فرآیند هضم مقاومت می کند. این سبب تغذیه باکتری سالم می شود که اشتها را سرکوب می کند و منجر به اکسیداسیون چربی کارآمدتر می شود. در واقع، جایگزینی تنها ۵ درصد از کربوهیدرات با یک منبع نشاسته مقاوم میتواند چربی بعد از غذا را تا ۳۰ درصد فزونی دهد. بعنوان یک قانون کلی، میتوانید تخمین بزنید که هرچه موز سبزتر باشد، میزان نشاسته مقاوم آن بیشتر است. از سوی دیگر، موزهای زرد و رسیده دارای مقادیر کمتری از نشاسته مقاوم و فیبر کل هستند، ولی دارای میزان بالاتری از فیبر محلول هستند. پکتین و نشاسته مقاوم هم اثرات کاهش اشتها دارند و هم حس سیری پس از غذا را فزونی می دهند. به این ترتیب از خواص موز میتوان به رفع گرسنگی اشاره کرد.

۹. خواص موز برای کم خونی:

یکی از دیگر خواص موز، رفع کم خونی است. به علت محتوای زیاد آهن در موز، برای افرادی که از کم خونی رنج می برند موثر است. کم خونی نوعی بیماری است که در آن تعداد گلبول های قرمز یا هموگلوبین خون تقلیل می یابد. این امر منجر به خستگی، نفس تنگی و رنگ پریدگی می شود ولی، همان طور که همیشه می گوییم اعتدال کلید اصلی است. 

خواص موز,خواص موز برای کودکان,خواص موز برای قلبیک از خواص موز این است که جذب شکر را تقلیل می دهد و قند خون را ثابت نگه می دارد

۱۰. خواص موز برای زخم معده:

از خواص موز میتوان به درمان زخم معده اشاره کرد. موز برای افراد مبتلا به زخم معده و افرادی که در گروه خطر قرار دارند سفارش می شود. آن ها دارای آنزیمی خاص هستند که سبب افزایش ترشح مخاط می شود که از دیواره های شکم محافظت می کند.

۱۱. خواص موز برای دوران بارداری و شیردهی:

موز منبع غنی کلسیم، پتاسیم و خیلی از مواد مغذی ضروری دیگر برای زنان باردار و شیرده می باشد؛ اسید فولیک موجود در موز برای تکمیل اعصاب، مغز، نخاع جنین در حال رشد مفید است، موز منبع عالی آهن بوده که کم خونی در دوران بارداری و زایمان را تقلیل می دهد. همچنین از خواص موز میتوان به درمان یبوست دوران بارداری اشاره نمود که در سه ماهه نخست بارداری حالت تهوع و استفراغ را تقلیل می دهد. همچنین موز، سطح قند خون و کلسترول در زمان حاملگی را ثابت نگه می دارد.

موز برای زنان شیرده هم موثر میباشد و انرژی لازم را در دوران شیردهی تامین می کند. شیر مادر غنی از آنتی بادی هایی است که با خیلی از بیماریها مبارزه می کند. نوسانات فشار خون مشکل دیگری است که خانم باردار با آن روبرو است. حفظ فشار خون در حالت متعادل با استفاده از رژیم غذایی مناسب برترین روش برای جلوگیری از نگرانی های غیرضروری است. یکی دیگر از خواص موز، تنظیم فشار خون زنان باردار است. از آن جایی که موز مملو از پتاسیم است، بدین ترتیب فشار خون خانم باردار را در حالت متعادل نگه میدارد. همچنین پتاسیم به کاهش گرفتگی عضلات و درد پا در زمان حاملگی کمک می کند.

خواص موز,خواص موز برای گرسنگی,خواص موز در دوران باردارییکی از خواص موز این است که یک مرطوب کننده طبیعی برای پوستتان است

۱۲. خواص موز برای نفخ شکم:

نفخ شکم، حتی شکم های خوش ترکیب شش تکه (six- pack) را هم مانند یک کیسه شش تکه باد کرده می کند. با مصرف موز با احتباس آب و گاز در شکم مقابله کنید. یک مطالعه که اخیرا انجام شده نشان داده است زنانی که یک موز را در ۲ وعده، بعنوان میان وعده پیش از غذا به برهه زمانی ۶۰ روز می خورند، نفخ شکمشان تا ۵۰ درصد تقلیل پیدا کرده است چون این میوه با باکتری های افزایش نفخ در معده مقابله می کند همچنین از دیگر خواص موز اینست که برترین منبع پتاسیم است که میتواند به کاهش احتباس مایعات کمک کند.

۱۳. خواص موز برای کاهش کلسترول بد:

چنانچه اخیرا مصرف غذاهای چرب و فسد فودتان بالا رفته احتمال اینکه چربی ترانس بالایی مصرف کرده باشید هست، نوعی چربی که سبب بالا رفتن سطح کلسترول بد LDL می شود. پیش از اینکه کارتان به مصرف لیپیتور (داروی چربی خون) بکشد، یک عدد موز بخورید. یکی از خواص موز، فیتو استرول ها (phytosterols) است که این ترکیبات اثر کاهنده روی کلسترول بد LDL خون دارد.

۱۴. خواص موز در افزایش انرژی:

از خواص موز میتوان به افزایش انرژی اشاره کرد. حتماً علتی وجود دارد که دوندگان ماراتن قبل و بعد و در زمان دویدن موز مصرف می کنند. موز دارای مقدار زیادی گلوکز است، برترین و راحت ترین قند قابل هضم که انرژی بهینه برای دویدن، پاورلیفتینگ (وزنه برداری ) و دوچرخه سواری را تامین می کند. خوردن یک عدد موز پس از تمرین کمک می کند تا به سرعت انرژی ای که با عرق ریختن در زمان تمرین سنگین تخلیه شده است، جایگزین شود.

۱۵. خواص موز برای سلامت پوست:

یکی از خواص موز این است که یک مرطوب کننده طبیعی برای پوستتان است. ویتامین A موجود در مـوز رطوبت از دست رفته را بازیابی و پوست آسیب دیده، خشک و کدر را درمان می کند. برای مرطوب کردن فوری پوست های خشک و کدر، یک مـوز رسیده را له کنید و آنرا روی صورتتان بگذارید. از تماس آن با چشم خودداری کنید.

۱۶. خواص موز در تسکین مشکلات معده:

پزشکان هم چنان رژیم غذایی برات (BRAT) که حاوی موز، برنج، سس سیب و نان تست می شود را برای افرادی که ناراحتی گوارشی دارند، تجویز می کنند. نه تنها موز به خوبی گوارش می شود، بلکه دارای الکترولیت های ضروری، مثل پتاسیم است که افراد مبتلا به بیماری اسهال با از دست دادن چشمگیر آن روبرو هستند. از خواص موز میتوان به فیبر موجود در آن اشاره کرد که به تنظیم اجابت مزاج کمک می کند.

با خواص موز آشنا شوید,خواص موز,خواص موز برای گرسنگییکی از خواص موز اینست که به شما در حفظ سلامت سیستم عصبی کمک می کند

۱۷. خواص موز برای بینایی:

یکی دیگر از خواص موز، برای سلامت چشم است. موز دارای ویتامین A و C است و هر دو آنتی اکسیدان بوده و برای تغذیه سالم پوست و چشم مورد نیاز هستند. همینطور دارای بتاکاروتن و آنتی اکسیدان هایی است که میتواند از سلولها مراقبت کرده و در ترمیم آسیب ها در سطح سلولی کمک کند. موز شامل مواد مغذی دیگری مثل ویتامین e و لوتئین است و هر دو برای سلامت چشم لازمند. لوتئین (Lutein) یک ماده مغذی است که به کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد چشم) کمک می کند.

۱۸. خواص موز در سلامتی کلیه:

سلامت در اندام های داخلی بدن به میزان زیادی وابسته به انتی اکسیدان ها درون خون است. انتی اکسیدان ماده ای است که بدن نمی تواند آنرا تولید کند و شما باید آنرا در قالب مواد غذایی مصرف کنید. موز دارای میزان زیادی انتی اکسیدان به صورت ویتامین و همینطور مواد معدنی است. از اندام های داخلی مهم میتوان به کلیه ها اشاره کرد. خواص موز در این است که به واسطه داشتن پتاسیم زیاد در خود، مستقیماً بر سلامت کلیه ها تأثیر می گذارد. چنانچه خوردن موز را در حالت اعتدال ادامه دهید مسلماً در چند سال آتی کلیه های سالم تری خواهید داشت.

۱۹. خواص موز در بهبود سلامت سیستم عصبی:

سیستم عصبی تقریباً نقش رابط بین اندام های مختلف را عمل می کند در صورتی که سیستم عصبی شما به هر علتی دچار مشکل شود به مرور زمان رابطه میان اندام هایتان هم دچار مشکل می شود. بنابراین باید سعی کنید که این سیستم عصبی را در سطح سلامت خوبی نگه دارید. یکی از خواص موز این است که به شما در حفظ سلامت سیستم عصبی کمک می کند. موز دارای میزان زیادی ویتامین ب و همچنین انواع ترکیبات مؤثر در سلامت سیستم عصبی است. مصرف کردن موز به صورت مداوم سبب خواهد شد تا روابط عصبی بین اندام هایتان در طولانی مدت سلامت خویش را حفظ کند. همچنین باید بدانید موز نه تنها به قوی ماندن روابط عصبی در سیستم اعصاب کمک می کند بلکه سبب خواهد شد تا عملکرد مغز شما هم بهبود پیدا کند. 

۲۰. خواص موز برای سرطان:

سرطان در اثر بروز واکنش های اکسیداتیو روی سلول های بدن بروز می دهد. سلولی که دچار واکنش های اکسیداتیو شده باشد شروع به تولید بی رویه سلولی می کند و به همین علت میتواند تشکیل تومور کند. بدن برای مقابله با واکنش های رادیکالی یا اکسیداتیو که در اثر وجود میزان زیاد رادیکال آزاد در بدن بروز می کند، احتیاج به مواد مغذی دارد. مهم ترین عنوان عوامل مبارزه با رادیکال های آزاد، مواد انتی اکسیدانی هستند. انتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد واکنش داده و تعداد آنها را در بدن تقلیل می دهند. از جمله انتی اکسیدان ها نیز باید به فیبرها، ویتامین ها و همینطور مواد معدنی اشاره کرد.

خوش بختانه خواص موز به واسطه وجود این مواد مغذی است که احتمال سرطان را تقلیل می دهد. احتمال سرطان روده بزرگ (کانسر کولون) از سرطان هایی است که طبق مطالعات انجام شده، با مصرف کردن موز به صورت طولانی مدت کاهش پیدا می کند. همچنین در مجله مخصوص سرطان که به صورت بین المللی منتشر می شود اعلام شده است، مصرف کردن موز بهمراه سبزیجاتی مثل کلم و ریشه سبزیجات میتواند بروز سرطان را نیز تقلیل دهد.

خواص موز برای کم خونی,خواص موز برای زخم معده,خواص موزاز خواص موز می توان به پتاسیم زیاد آن اشاره کرد

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش