چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۰۰۳

علل و علائم بیماری لوپوس (+ درمان های خانگی)

بیماری لوپوس,لوپوس پوستی,لوپوسبیماری لوپوس یک بیماری خودایمنی است
بیماری نادر “لوپوس”یک بیماری روماتیسمی مزمن است که باعث بروز التهاب در بافت های مختلفی از بدن می شود. لوپوس با شدت های متفاوتی در بیماران مشاهده می شود و دو نوع دارد.

بیماری لوپوس چیست؟

بیماری لوپوس ( Systemic lupus erythematosus) با نام اختصاری( SLE) یکی از انواع بیماری خودایمنی (Autoimmune disease) است و زمانی رخ می دهد که دستگاه ایمنی بدن بیمار شروع به حمله بافت ها و اندام های بدن خود فرد می کند. این حملات سبب التهاب، ورم و آسیب دیدن نقاط گوناگون بدن مانند مفصل ها، پوست، کلیه ها، خون، قلب و ریه می شود.

برای خیلی از مردم، لوپوس (lupus) مشکلی نیست، چون بر زندگی آن ها تاثیری ندارد با این حال، بعضی دیگر امکان دارد با یکسری علائم جدی مبارزه کنند.قابل توجه است که تشخیص لوپوس از دیگر مشکلات مشابه سخت است، من جمله بیماری لایم یا اختلالات تیروئید ؛ در خیلی از موارد، تشخیص دقیق امکان دارد سالها طول بکشد، که باعث می شود بسیاری از مردم از نسخه های متعددی بدون هیچ پیشرفتی استفاده کنند ؛ امروزه بعضی از گزینه های ممکن برای نابود کردن لوپوس، من جمله داروهای معمول و همچنین داروهای خانگی، وجود دارد.

علت بیماری لوپوس چیست؟

همان طور که گفته شد بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که عوامل خطر ارثی متعدد همراه با فاکتورهای محیطی اتفاقی، مسئول این پاسخ ایمنی غیر طبیعی در نظر گرفته می شوند.عوامل متعددی من جمله :

  • ژنتیک

  • نژاد

    بیماری لوپوس بطور نامناسب بر گروه های نژادی خاص تأثير می گذارد. در واقع ، بیماری لوپوس بین زنان رنگین پوست، من جمله آفریقایی آمریکایی تبارها، اسپانیایی ها و لاتین تبارها، آسیایی ها، بومیان آمریکایی، و غیره دو تا سه برابر بیشتر رایج است.

  • عدم تعادل سطح هورمونی موقع بلوغ

  • استرس و عوامل محیطی مثل مواجهه با نور خورشید

  • عفونتهای ویروسی وداروها( مانند ایزونیازید، هیدرالازین، پروکا یین آمید، داروهای ضد تشنج)

  • حساسیت غذایی

  • قرار گرفتن در معرض سموم

انواع بیماری لوپوس:

لوپوس پوستی( Discoid Lupus Erythematosus):

با نام اختصاری( DLE) یک بیمارى مزمن پوستى است که در صد کمى از آن ها مبتلا به( SLE) هستند و بقیه فقط مشکل پوستى دارند.هرچند بیماری لوپوس یک بیمارى چند ارگانى( مولتى سیستم) است که ارگان هاى مختلف بدن را میتواند درگیر سازد، اکثر بیماران به فرم هاى شدید بیمارى مبتلا نمی شوند.

لوپوس پوستی حاد:

 این مدل از بیماری لوپوس بسیار شبیه به نوع لوپوس اریتماتوز دیسکوئید( DLE) است و به طور معمول محل هایی از پوست را در گیر می کند که در معرض نور خورشید قرار دارند. با این تفاوت که پس از کاهش علائم لوپوس پوستی حاد، لکه و یا زخمی بر روی پوست باقی نمی ماند.

لوپوس اریتماتوز دیسکوئید( DLE):

 این نوع از بیماری لوپوس معمولاً فقط بر روی قسمت هایی از پوست که در معرض نور خورشید قرار دارد ایجاد می شود.مناطقی که تحت‌تأثیر لوپوس اریتماتوز دیسکوئید( DLE) قرار می گیرند غالبا دچار بثورات قرمز رنگ میشوند که حتی در صورت تقلیل شدت بیماری هم از بین نمی روند.

لوپوس منتشر( Systemic):

 بیمارى لوپوس اریتماتوى منتشر( SLE) که به اختصار لوپوس نامیده می شود از دسته بیمارى هاى خود ایمنى است. لغت “منتشر” به این معنى است که این بیمارى قادر است قسمت هایى از بدن را درگیر سازد.”اریتماتو” به معنى قرمز رنگ است که به خاطر هاله قرمز رنگ روى پوست گونه ها به این نام گذاشته شده است.

دارویی( Drug – Induced):

بیمارى است با علائم مشابه بیماری لوپوس که در اثر مصرف بعضى داروها ایجاد می شود و با قطع دارو بر طرف می شود. در این بیمارى آنتى بادی هایى تولید میشود که بجاى عمل کردن بر علیه باکتری ها، بر علیه سلول هاى بدن فرد وارد عمل می شوند. حاصل عملکرد آنتى بادی ها بر علیه سلول هاى بدن تولید کمپلکس هاى ایمنى است که با گردش در جریان خون و رسوب در بافت هاى گوناگون باعث تخریب بافت ها می شود.

نوزادی – جنینی( Neonatal Lupus): 

یک بیمارى نادر است که نوزادان به آن مبتلا میشوند و با علائم پوستى، قلبى و تقلیل پلاکت هاى خون تظاهر می کند.

علائم بیماری لوپوس:

علایم لوپوس متفاوت است؛ در سطح شدید و زمان متفاوت است. با این حال، یکی از خصوصیت های متداول در بین بیماران لوپوس، فلاش است. این برای توصیف دوره است که هر بار که علائم بدتر می شود، به دنبال آن یک دوره کاهش یا بدون علائم است.

درمان لوپوس,لوپوس اریتماتوز,بیماری لوپوسبثورات پوستی در نقاط مختلف بدن از علائم بیماری لوپوس می باشد

  • تب و خستگی با تورم و درد در مفصل ها

  • زخم های سقف دهان به طوریکه بعد از خوردن غذاهای تند دچار سوزش شود

  • تحریک با پروانه روی گوها و بینی

  • بثورات پوستی در نقاط گوناگون بدن

  • داشتن تنفس سریع و کوتاه

  • سرفه همراه با خلط خونی

  • حتی از دست دادن حافظه

  • کاهش وزن ناخواسته

  • افزایش ریزش مو 

  • ورم کردن پاها بطور مداوم

  • در صورت بالا رفتن مقدار( pt) علامت مشخصه بیماری لوپوس است

روش تشخیص بیماری لوپوس

تشخیص بیماری لوپوس طبق مجموعه ایی از علائم( مانند درد)، نشانه هایی( مثل تب) و آزمایشات خون و ادرار و بعد از رد کردن سایر بیماری ها داده می شود.همه علایم و نشانه ها در یک زمان مشخص وجود ندارد و همین سبب می شود که تشخیص سریع بیماری لوپوس مشکل باشد. برای کمک به تشخیص بیماری لوپوس از دیگر بیماریها، پزشکان انجمن روماتولوژی امریکا یک لیست از ۱۱ معیار را تهیه نموده اند که وقتی مجموعه ایی از آن ها باشند، تشخیص لوپوس را مطرح می کند. این معیارها بعضی از شایع ترین علایم واختلالات مشاهده شده در بیماران لوپوسی را نشان می دهد. برای تشخیص رسمی بیماری لوپوس، بیمار باید حداقل ۴ مورد از این ۱۱ معیار رادر هر زمانی از شروع بیماری داشته باشد. گرچه پزشکان ماهرمی توانند تشخیص لوپوس را حتی در حضور کم تر از ۴ معیار هم مطرح نمایند.

>>درگیری کلیه

درگیری کلیه ها: تقریباً در تمامی کودکان مبتلا به بیماری لوپوس مشاهده می شود که دامنه آن میتواند از درگیری خیلی خفیف تا بسیار شدید باشد. معمولاً در شروع بیماری، بدون علامت هستند و تنها در آزمایش ادرار و آزمایشهای خون که عملكرد کلیه را نشان می دهد.، مشخص میشوند. در کودکان با آسیب قابل توجه کلیه ها، امکان دارد خون و پروتیین در ادرار و ورم خصوصاً در نواحی ساق پاها و پاها دیده شود.

>>افزایش حساسیت به نورخورشید( فتوسنسیتیویتی)

فتوسنسیتیویتی: یک افزایش واکنش پوست نسبت به نور خورشید است. پوست پوشیده شده به وسیله لباس معمولادرگیر نمی شود.

>>لوپوس اریتمای دیسکویید

در این نوع از بیماری لوپوس، بثورات گرد وسکه ایی شکل با سطح برجسته وپوسته ریزی دهنده است که روی صورت، پوست سر، گوش ها و، سینه یا بازوها ظاهر می شود .جای ضایعات پس از بهبود باقی می ماند. ضایعات دیسکویید در کودکان سیاهپوست شایعتر از بقیه نژاد ها می باشد.

>>زخمهای مخاطی

زخمهای کوچکی هستند که در دهان یا بینی ایجاد میشوند.معولا بدون درد هستند ولی زخمهای بینی ممکن است منجر به خونریزی از بینی شود.

درمان های خانگی برای بیماری لوپوس

در واقع ، تشخیص بیماری لوپوس سخت است چون چارچوب خاصی برای آن وجود ندارد. همچنین ، افرادی که لوپوس دارند هنوز هم میتوانند زندگی خود را بطور طبیعی ادامه دهند. به منظور درمان لوپوس، شما میتوانید از کمک روماتولوژیست ها کمک بگیرید.

داروی تزریقی جدید، با نام بنلیستا( Benlysta)، هم نخستین دارویی است که بطور ویژه برای درمان بیماری لوپوس ساخته شده است.

>>درمان بیماری لوپوس با سرکه سیب

افرادی که مبتلا به لوپوس هستند، اکثراً کمبود اسید هیدروکلریک دارند که این ماده در سرکه سیب موجود است.علاوه بر این سرکه سیب میتواند بدن را سم زدایی کند و توان جذب مواد مغذی را فزونی میدهد.

لوپوس اریتماتوی سیستمیک,بیماری لوپوس,کاربرد سرکه سیب در درمان لوپوسسرکه سیب مهمترین داروی خانگی برای بیماری لوپوس است

بی تردید ، سرکه سیب یکی از مهمترین دارو های خانگی برای بیماری لوپوس است.یک لیوان آب گرم را با یک قاشق چای خوری سرکه ترکیب کنید و بعد از آن نصف قاشق غذا خوری آب لیمو به آن بیفزایید و این ترکیب را ۳ بار در روز، ۲۰ دقیقه پیش از هر وعده غذایی مصرف کنید.

>>نمک اپسوم یا سولفات از محبوب ترین درمان های خانگی لوپوس

با حمام کردن در آبی که حاوی نمک سولفات است به تقلیل خستگی، درد، و التهاب در مفاصل کمک خواهید کرد. این نمک ، یک منبع عالی از منیزیم است و برای سم زدایی بدن بسیار موثر میباشد.این یکی از محبوب ترین درمان های خانگی لوپوس است.چرا که در خیلی از آشپزخانه ها در سرتاسر جهان یافت میشود.یک فنجان نمک سولفات را در وان حمام و حداقل ۱۵ الی۲۰ دقیقه درون آن بمانید.این درمان را چند بار در طول هفته تکرار کنید.

>>ریحان از درمانهای گیاهی بیماری لوپوس

استفاده از ریحان برای درمان لوپوس مفید است. ین گیاه با آنتی اکسیدان و خواص ضد التهابی برای کاهش فشار و استرس و خستگی بسیار مفید استو عملکرد های بدن را بهبود میبخشد.یک قاشق چای خوری ریحان خشک شده یا تازه را به بازه زمانی ۵ تا ۱۰ دقیقه، به یک لیوان آب داغ اضافه کنید و بعد کمی عسل به آن بیفزایید.این ترکیب را ۲ الی ۳ بار مصرف کنید.یکی دیگر از گزینه ها این است که برگ های تازه آنرا بجویید.

درمان بیماری لوپوس,لوپوس lupus,بیماری لوپوساستفاده از ریحان برای درمان بیماری لوپوس مفید است

درمان بیماری لوپوس با ویتامین A

خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که در ویتامین A یافت میشود، می تواند علائم در ریه ها، روده ها، و پوست را تقلیل دهند.غذا های مثل، شیر، یا جگر، که سرشار از ویتامین Aهستند، از برترین درمان های خانگی برای بیماری لوپوس محسوب میشود.علاوه بر این، بتاکاروتنی که در سبزی های رنگارنگ وجود دارند، منبع عالی از ویتامین A می باشند.

ویتامین D درمانی برای بیماری لوپوس

ویتامین D را با مصرف غذا هایی، مانند: غلات با شیر، ماهی یا پنیر جذب کنید و همینطور میتوانید پس از مشاوره با پزشک از مکمل های ویتامین D نیز استفاده کنید.

عکس بیماری لوپوس,بیماری لوپوس,درمان لوپوس بوسیله ی ویتامین دیخواص ویتامین D در درمان بیماری لوپوس

درمان و کاهش علائم لوپوس با طب سوزنی

با عملکرد های مشابه کایروپراکتیک، یکی از درمان های مؤثر خانگی است که به تقلیل علائم لوپوس کمک می کند ولی به علت پیچیدگی آن باید با درمان گران حرفه ای مشورت کرد.

انواع لوپوس,بیماری لوپوس,درمان لوپوس با طب سوزنیتاثیر طب سوزنی در بهبود علائم لوپوس

برای کاهش علائم لوپوس میتوانید از خوراکی ها و گیاهان دارای مواد ضد التهابی استفاده کنید. سبریجاتی با برگ سبز تیره و همچنین آووکادو برای این مورد بسیار مفید است .تا جایی که می توانید میزان اضطراب خود را کاهش دهید. روغن های گیاهی مثل روغن اسطوخودوس و روغن نعناع می تواند برای کاهش علائم بیماری لوپوس بسیار مفید باشد.

بیماری چه مدت طول می کشد؟

همانطور که دربالا ذکر شد، هیچ درمان قطعی برای بیماری لوپوس وجود ندارد. نشانه ها و علایم لوپوس میتواند به حداقل برسد یا کاملاً از بین برود در صورتی‌که داروها بطور منظم وهمانطور که روماتولوژیست اطفال تجویز کرده، داده شود. در بین سایر فاکتورها نگرفتن دارو بطور منظم، عفونتها، استرس ونور خورشید می توانند منجر به بدتر شدن بیماری لوپوس شوند؛ که این بدتر شدن به عنوان" شعله وری وعود لوپوس" معروف است .اغلب پیش بینی این که بیماری چه سیری را طی خواهد کرد، بسیار مشکل است.

جلوگیری از بیماری لوپوس با داشتن یک رژیم غذایی ضد التهابی

بطور کلی اگر شما تصمیم جدی برای جلوگیری از لوپوس دارید بهتر است از این غذا ها بطور مرتب استفاده کنید:

ماهی های که دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا۳ هستند که برای مبارزه با درد و التهاب مفید میباشند بعضی از آن ها، ماهی تن، ساردین یا سالمون هستند.شما باید برای نتیجه بهتر، روزانه ۸ الی ۱۶ انس، از این غذاها را استفاده کنید که بطور کلی سلامت بدن شما را فزونی میدهد.

لوپوس اریتمای دیسکویید,لوپوس lupus,بیماری لوپوسبا مصرف رژیم غذایی ضد التهابی از ابتلا به لوپوس پیشگیری کنید

سبزیجات خام سبب تحریک آلکالاین در بدن میشود که به جلوگیری از التهاب و آسیب سیستم گوارشی بدن کمک میکند.غذاهای با آنتی اکسیدان های بالا، مثل میوه ها و سبزیجات که اثرات باور نکردنی بر روی مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و کاهش خستگی دارد.شما می توانید از آووکادو ، توت ها، سیر، یا سبزیجات با برگ های سبز استفاده کنید، استراحت کنید و به اندازه کافی بخوابید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش